Store gjeldsproblemer

Ole Larsen
13.03.2021
579 Visninger
store gjeldsproblemer

Store gjeldsproblemer kan gi mange bekymringer, fordi det kan være vanskelig å se løsninger alene. Det som er viktig når problemene tar overhånd, er å holde hodet kalt og være løsningsorientert. Selv med betalingsanmerkninger og løpende inkassosaker er det mange muligheter for å bli kvitt store gjeldsproblemer, og har du bolig eller en medsøker med på laget, vil du ha godt vilkår for å få til en refinansiering av lån.

Få hjelp til med store gjeldsproblemer

Når du har problemer med å overholde forpliktelser til å betale renter og avdrag kan dette føre til inkasso, utleggsforretning og betalingsanmerkning. Når gjelden går til inndrivelse, kan det oppleves som ubehagelig med telefoner, brev og innkalling til rettsforhandlinger.

Du må også betale purregebyr, inkassosalær og gebyrer til Namsmannen, noe som gjør gjelden enda større. Rentene vil løpe i hele perioden, uansett om du betaler eller ikke, og på et tidspunkt kan det for mange føles som uoppnåelig å bli kvitt gjelden igjen.

Sjekk mulighetene dine for refinans og kom ut av store gjeldsproblemer.

Hvordan komme ut av store gjeldsproblemer

De store gjeldsproblemene kan du bli kvitt. Du kan enten ordne opp i det på egen hånd eller du kan få hjelp til forhandlinger og eventuelt en gjeldsordning. Det som er viktig er å hoppe i det. Slev om det kan oppleves som en ny, ukjent opplevelse å kontakte kreditor, inkassoselskaper, gjeldsrådgiver, eller hvem det skal være, er det uhyrlig viktig denne kontakten opprettholdes. Få noen til å holde kontakten for deg om mulig, noe som også kan gjøre kontakten mer profesjonell og mer løsningsorientert.

Første steg på veien er å få oversikten iver hvor mye du har i overskudd hver måned (lag budsjett for dette), for å se hva betalingsevnen din er.  Har du ikke betalingsevne i det hele tatt, er det lurt å ta kontakt med gjeldsrådgiver i den kommunen du bor i.

Har du mulighet, er det tilrådelig å ta kontakt med en refinansieringsbank, som kan hjelpe deg ut av store gjeldsproblemer ved å samle alle lån under ett.

Få hjelp av en bank med refinans

En bank kan hjelpe deg om du har store gjeldsproblemer. Da kan du få en refinans av alle lån, som kan inkludere flere kredittkort, dyre forbrukslån og hvitevarer kjøpt på kreditt. Usikrede lån er forbundet med høye renter og gebyrer som du må betale månedlig. Når du får en refinans av lånene vil du samle alt i ett lån og få lavere rente.

Du kan få enda lavere rente om du har en medsøker med deg eller du kan stille sikkerhet i bolig eller annen form for eiendom.

Har du ikke muligheten til å få refinans av lån er det lurt å ta kontakt med gjeldsrådgiver i kkommunen der du bor.

Få hjelp av en rådgiver

En rådgiver kan hjelpe deg med å ta kontakt med kreditorer, inkassoselskaper og også namsmannen, Du vil få kompente råd og veiledning til hva du kan gjøre, og er til stor hjelp selv om du ikke har store gjeldsproblemer.

NAV gjeldsrådgivning er åpent for alle som har gjeld, og det kan være en god støtte å snakke med noen som kan gjeld og som vet hvilke strategier som fungerer. Rådgiveren kan også gi deg god informasjon om livsoppholdssatser osv. om gjeldsordning er aktuelt for deg.

Store gjeldsproblemer – en byrde

Store gjeldsproblemer forsvinner ikke av seg selv. Dess tidligere du tar tak i problemene, dess før vil du komme ut av dem. Hvis du ikke er løsningsorientert vil ofte gjelden vokse over hodet på det, til et punkt hvor mange nok får en følelse av å miste kontroll, fortvilelse og resignasjon. Med en gang du begynner arbeidet med å få gjelden under kontroll kan du bli kvitt store gjeldsproblemer og få en økonomisk tryggere hverdag.

Forfatter Ole Larsen

Hei. Jeg heter Ole og er utdannet økonom. Nå lever jeg av å skrive artikler freelance og reiser jorda rundt. Som utenlandsstudent ble jeg veldig glad i å møte nye folk og kulturer, så det fristet aldri å reise hjem for å starte A4-livet. Derfor har jeg nå besøkt nærmere hundre land og har ikke noen umiddelbare planer om å vende hjem. På fritiden liker jeg å stifte nye bekjentskaper, trene, surfe og lese en god bok! Etter mange år med artikkelskrivning har jeg nå bidratt med tusenvis av artikler innen finans, da mest om kredittkort og forbrukslån, men også om billån og forbrukerøkonomi generelt. Dette er emner som jeg har opparbeidet meg mye kunnskap om og jeg prøver å skrive informative troverdige artikler, men som på samme tid er interessante og pirrer leserens nysgjerrighet. Sjekk ut nettsiden min her