Refinansiering uten sikkerhet

Ole Larsen
13.03.2021
1230 Visninger

Alle har vært unge, og unge folk er kjent for å gjøre dumme ting og ta dumme avgjørelser. Det sies at man lærer av sine feil, og å feile er en erfaring som er gull verdt i fremtiden. Når man får uante konsekvenser på grunn av  dumme feil og avgjørelser, det er da man virkelig lærer.

Noen er mer impulsive enn andre. Men absolutt alle har opplevd å kjøpe ting de virkelig ikke har behov for der og da, rett og slett på grunn av at de er impulsive, impulskjøp kalles det. Å være impulsiv er ikke en dårlig egenskap, men det er heller ikke en så bra egenskap å ha. man burde heller være litt i mellom.

Å foreta impulskjøp går hardt ut over bank- og kredittkort. Impulskjøp kan variere fra noen hundrelapper til tusener av kroner. mange nok av disse kjøpene vil raskt makse ut kredittgrensen på kredittkortene man har tilgjengelig.

Først når kredittgrensen på kredittkortene er på maks, innser man kanskje at dette var dumme kjøp, dumme impulskjøp! Men gjort er gjort, og man må bare innse at man gjorde et feil valg der og da, og finne en måte å betale tilbake pengene man har brukt.

Tilbakebetaling av kredittkort

Mange kredittkortselskap tilbyr et minimumsbeløp man kan betale inn hver måned. De alle fleste tilbyr også x-antall avdragsfrie dager. Det kan virke som et godt tilbud fra selskapene, Men det er slik forbrukerne vil ende opp med å tape penger. Renten på brukt beløp vil bare øke om man betaler minimumsbeløpet hver eneste måned. Hvordan skal man gå frem for å unngå at man taper penger på unødvendige renter og gebyrer? Alle spørsmål har et svar, og svaret på dette spørsmålet er; refinansiering.

Har man en eller to kredittkort å betale ned med beløp opp til 40-50.000 kroner, kan et lite smålån være løsningen. Smålån trenger ingen sikkerhet for lånet, og søkeprosessen er meget raskt, som oftest på dagen. Signering av avtalen gjøres enkelt via BankID. Pengene vil man ha på konto innen 2 virkedager.

Det høres meget enkelt ut ja, men det er et par ting å tenke på før man søker om et smålån. Ja man blir kvitt kredittkortgjelden med pengene fra smålånet. Men tenk på at smålån har et mye høyere rente enn andre typer lån, og ikke minst kortere nedbetalingstid. Man kan ende opp med å betale mer for et smålån enn for rentene og gebyrene fra kredittkortene over tid. Hvilke andre muligheter har man da hvis smålån ikke lønner seg?

Hva med en refinansieringslån uten sikkerhet? Refinansiering uten sikkerhet betyr at man søker et lån uten å måtte sette eiendom eller verdier som pant. Denne lånetypen har bedre rentebetingelser enn et smålån, og det trengs heller ikke sikkerhet for å søke om lånet. Selv om man ikke eier verdier som bolig eller bil så kan man fortsatt søke. Skulle man misligholde lånet kan ikke banken selge unna noe for å dekke lånet.

Refinansiering uten sikkerhet

Ved å søke Refinansiering uten sikkerhet kan man enkelt samle alle smålån og kreditter på en plass. Dette gjør at man som låner vil få et lavere månedskostnad og ikke minst bedre kontroll over gjelden.

Beløp på refinansiering uten sikkerhet vil være lavere enn for eksempel en refinansiering med sikkerhet. Det er av den enkle grunn at banken ikke har noen garanti for at man som låner vil betale tilbake pengene som lånes. Dermed vil også renten være litt høyere.

Det er mange finansinstitusjoner som spesialiserer seg innen refinansiering uten sikkerhet. Gå på nett og mange aktører dukker opp uten at man trenger å anstrenge seg.

Skal man først søke om en refinansieringslån uten sikkerhet så lønner det seg å ta tiden til bruk og ikke ta forhastede beslutninger. Bruk tiden godt, sjekk flere tilbydere og hva de tilbyr. Det er spesielt viktig å tenke på renten, vilkårene og ikke minst hva de forventer og krever av deg som potensiell kunde. Bankene opererer med forskjellig aldersgrense for å kunne søke om lån, og det samme gjelder for inntektskravet. Betalingsanmerkning og inkassosaker er heller ikke noe positivt å dra med seg i en refinansieringssøknad uten sikkerhet. Tross anmerkninger, så betyr det ikke at man vil få avslag, men antall aktører på markedet vil nok bli litt innsnevret.

Kommer man over et rentenivå som man har forespeilet seg før søket, så noter det ned, men fortsett å se på andre aktører. Plutselig så dukker det opp en bank man ikke har tenkt på som stille med enda bedre rentebetingelser enn det man har forespeilet seg.

Banker som tilbyr refinansiering uten sikkerhet

Svea Finans, Nordax, Ikanobank, Bank Norwegian og Komplett Bank er kun noen av de få store aktørene som tilbyr refinansiering uten sikkerhet. I tillegg til disse nevnte så er det en drøss andre.
Gå på nett og les mer om hver enkelt av dem og noter ned viktig info som man føler er viktig for lånesøknaden. Det kan også lønne seg å ta kontakt med aktørene og be om veiledning og råd. De kan komme med forslag o løsninger som man kanskje ikke har tenkt på tidligere. Som lånetaker har man ingen verdens ting å tape ved å ta disse korte samtalene. Alle tilbyr kontakt nummer i Norge. Man behøver ikke å ringe utenlands og bruke masse teleskritt. Endel av disse tilbyr også live chat, der man kan få både råd og få svar på eventuelle spørsmål man måtte ha.

Om man har stor kredittkortgjeld og lånebeløpet på refinansiering uten sikkerhet ikke rekker, må man kanskje vurdere et lån med sikkerhet. Med sikkerhet i eiendom eller verdier, kan øke lånebeløpet betraktelig og mest sannsynlig mer enn nok til å kunne refinansiere gjelden man måtte sitte med. Så derfor, ta kontakt med hver enkelt bank og finansinstitusjon og få råd!

 

 

 

 

 

 

 

 

Forfatter Ole Larsen

Hei. Jeg heter Ole og er utdannet økonom. Nå lever jeg av å skrive artikler freelance og reiser jorda rundt. Som utenlandsstudent ble jeg veldig glad i å møte nye folk og kulturer, så det fristet aldri å reise hjem for å starte A4-livet. Derfor har jeg nå besøkt nærmere hundre land og har ikke noen umiddelbare planer om å vende hjem. På fritiden liker jeg å stifte nye bekjentskaper, trene, surfe og lese en god bok! Etter mange år med artikkelskrivning har jeg nå bidratt med tusenvis av artikler innen finans, da mest om kredittkort og forbrukslån, men også om billån og forbrukerøkonomi generelt. Dette er emner som jeg har opparbeidet meg mye kunnskap om og jeg prøver å skrive informative troverdige artikler, men som på samme tid er interessante og pirrer leserens nysgjerrighet. Sjekk ut nettsiden min her