DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Refinansiering med sikkerhet i bolig

Mange av oss går kanskje rundt med en drøm om både hus, hytte, bil, båt og motorsykkel. Dette er faktisk en drøm som kan bli oppfylt om man leter og søker på de rette plassene. Gjør noe med drømmene istedenfor å bare snakke om det!

Vi lever nå i en tid der alt er mulig. Selv de største drømmene kan bli oppfylt ved kun et par få klikk på laptopen eller en mobil enhet. Mange er kanskje redd for at drømmene ikke kan bli oppfylt siden de allerede har altfor mye utgifter allerede, og er bekymret for om de kan håndtere enda en utgift på et par tusen i måneden.

Når gjelden vokser

Å ha både lån på hus og bil vil øke månedlige utgifter, og selvfølgelig kommer utgifter til det daglige også. Kanskje man også har et par kredittkort som man driver å betale ned minimumsbeløpet på hver måned, men uansett hvor mye man betaler ned på utgiftene, så ser man ikke at gjelden minker. Dette er en vanlig og frustrerende hverdag for mange av oss. Derfor er drømmen om å eie både hus, bil, hytte og båt litt i det fjerne, og man roer seg ned ved tanken på at man hvertfall har to av fire ting man ønsker seg.

Hjelp til gjeld og inkasso

Et steg om gangen – veien mot en oversiktlig hverdag

Eier man både hus og bil så er man kommet langt på. Ved å ha eiendeler eller eiendom, betyr det at man står ganske bra økonomisk. Ingen inkasso eller betalingsanmerkninger. Så, drømmen om hytte, båt og motorsykkel er ikke så fjern som man skal ha det til.

Først og fremst må man ha en brukbar fast inntekt. Å ha fast inntekt betyr at man har midler tilgjengelig for å kunne betale for seg. Så må man gå over økonomien for å vurdere om man har råd til å betjene de ekstra tusenlappene som kreves for månedlige avdrag til for eksempel en hytte. Det hjelper selvfølgelig om man er i en husholdning der man har to inntekter. Det er også lurt å gå over ting man kjøper, aktiviteter man deltar på o.l for å se om det er mulig å redusere utgifter. For eksempel restaurantbesøk og kjøp av lunsj. ved å lage mat hjemme og ta med seg matpakke på jobb er det mye penger å spare hver måned.

Skulle det vise seg at inntektene og utgiftene ikke gjenspeiles og man har lite tro på at man vil greie de ekstra tusenlappen det kreves per måned for å få drømmehytta si, så trenger det ikke å bety kroken på døra. Det finnes alternativer, meget gode alternativer sådan.

Slik går du i gang med budsjett:

Pant i bolig – enkelt forklart

Ved å eie et hus er et trumfkort om man spiller den riktig. Uansett om huset koster 2 millioner eller 5 millioner, så har den en verdi. Det er denne verdien man kan sette på spill for å få kjøpt drømmehytta si. Man kan søke om et refinansieringslån med sikkerhet i boligen sin.

Definisjon på refinansiering med sikkerhet i bolig:

Et lån med sikkerhet eller pant i bolig betyr at du setter boligen din som du eier som en sikkerhet i tilfelle du ikke greier å betale for deg. Boligen blir bankens eiendom, og kan selge det for å dekke lånebeløpet.

Før man søker om et refinansieringslån med bolig som sikkerhet er det viktig å ta dette opp med husholdningen (hvertfall din bedre halvdel). Om dette er et felles drøm og man er sikker på at man kan betjene de ekstra tusenlappene per måned, så er det bare å sette i gang.

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bruk verktøy du allerede har

Å finne en finansinstitusjon som tilbyr lån med sikkerhet i bolig er ikke så vanskelig. Faktisk så er det meget enkelt. Et par få minutter på nettet vil allerede gi deg utrolig mange aktører å velge mellom.

Å bruke boligen sin som sikkerhet er ikke uvanlig når man skal søke om refinansiering. alle som skal bruke boligen som sikkerhet bør aller først få en verdivurdering av boligen. Dette kan utføres av en godkjent takstmann, som vil kunne skrive ut godkjent dokument som bevis for verdi av boligen. Dette dokumentet vil alle banker be om ved en refinansieringssøknad med bolig som sikkerhet. Boligens verdi og hvor mye gjeld man har fra før blir avgjørende for lånebeløpet.

Valg av finansinstitusjon

Å ta den første tilbyderen man kommer over på nett KAN være dumt. Hastverk er lastverk sies det. Å vurdere en refinansiering for å kjøpe seg en hytte til 2 millioner er ikke småpenger. Så det anbefales på det sterkeste å bruke litt god tid på å sammenligne flere tilbydere.

Ikke alle finansinstitusjoner som tilbyr refinansiering med sikkerhet i bolig har de rette betingelsene som vil passe alle. Det er viktig å gå over betingelser, og ikke minst hva som kreves av deg som lånetaker.

Ved valg av den rette tilbyderen kan spare deg for mange tusen per år i renter og gebyrer. Skulle man finne at betingelsene og renten er til din fordel, vurder å flytte alle lånene man har til denne finansinstitusjonen. Dette kan være meget besparende for deg og husholdningen. Gjør man dette kan man redusere utgifter for renter og gebyrer fra de andre kreditorene, og samtidig få all gjeld under samme paraply.

Få kontroll på gjelden din

Ved å samle all gjeld hos samme finansinstitusjon, vil det gi deg som lånetaker full kontroll på gjeld. Samtidig så har man kun et eneste faktura/avdrag å forholde seg til per måned. Alle greier nok å huske på en faktura som må betales per måned. Ved å gjøre det slik vil man også redusere faren for å glemme å betale regninger og pådra seg purregebyr og ekstra renter, i verste fall en inkasso regning. Inkasso regning er noe ingen ønsker. Dette er sure penger å betale til inkassoselskapene.

Så vær smart, og bruk litt tid til både spørsmål og sammenligning av låneaktører  før man tar den endelig avgjørelsen. Drømmehytta er innenfor rekkevidde. Det er snakk kun om dager og uker.

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Innholdsfortegnelse OppstartsgebyrRenteGebyrerStraffegebyrerSpar penger på lånet dittIkke vær … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!