DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Refinansiering med sikkerhet i bolig

Mange av oss går kanskje rundt med en drøm om både hus, hytte, bil, båt og motorsykkel. Dette er faktisk en drøm som kan bli oppfylt om man leter og søker på de rette plassene.

Gjør noe med drømmene istedenfor å bare snakke om det!

Vi lever nå i en tid der alt er mulig. Selv de største drømmene kan bli oppfylt ved kun et par få klikk på laptopen eller en mobil enhet.

Mange er kanskje redd for at drømmene ikke kan bli oppfylt siden de allerede har altfor mye utgifter allerede, og er bekymret for om de kan håndtere enda en utgift på et par tusen i måneden. Å ha både lån på hus og bil koste, og selvfølgelig kommer utgifter til det daglige også. kanskje man også har et par kredittkort som man driver å betale ned minimumsbeløpet på hver måned, Men uansett hvor mye man betaler ned på utgiftene, så ser man ikke at gjelden minker. Dette er en vanlig og frustrerende hverdag for mange av oss. Derfor er drømmen om å eie både hus, bil, hytte og båt litt i det fjerne, og man roer seg ned ved tanken på at man hvertfall har 2 av 4 ting man ønsker seg.

Et steg om gangen

Eier man både hus og bil så er man kommet langt på. Ved å ha eiendeler eller eiendom, betyr det at man står ganske bra økonomisk. Ingen inkasso eller betalingsanmerkninger. Så, drømmen om hytte, båt og motorsykkel er ikke så fjern som man skal ha det til.

Først og fremst må man ha en brukbar fast inntekt. Å ha fast inntekt betyr at man har midler tilgjengelig for å kunne betale for seg. Så må man gå over økonomien for å vurdere om man har råd til å betjene de ekstra tusenlappene som kreves for månedlige avdrag til for eksempel en hytte. Det hjelper selvfølgelig om man er i en husholdning der man har to inntekter. Det er også lurt å gå over ting man kjøper, aktiviteter man deltar på o.l for å se om det er mulig å redusere utgifter. For eksempel restaurantbesøk og kjøp av lunsj. ved å lage mat hjemme og ta med seg matpakke på jobb er det mye penger å spare hver måned.

Skulle det vise seg at inntektene og utgiftene ikke gjenspeiles og man har lite tro på at man vil greie de ekstra tusenlappen det kreves per måned for å få drømmehytta si, så trenger det ikke å bety kroken på døra. Det finnes alternativer, meget gode alternativer sådan.

Pant i bolig

Ved å eie et hus er et trumfkort om man spiller den riktig. Uansett om huset koster 2 millioner eller 5 millioner, så har den en verdi. Det er denne verdien man kan sette på spill for å få kjøpt drømmehytta si. Man kan søke om et refinansieringslån med sikkerhet i boligen sin.

Definisjon på refinansiering med sikkerhet i bolig:

“Et lån med sikkerhet eller pant i bolig betyr at du setter boligen din som du eier som en sikkerhet i tilfelle du ikke greier å betale for deg. Boligen blir bankens eiendom, og kan selge det for å dekke lånebeløpet”

Før man søker om et refinansieringslån med bolig som sikkerhet er det viktig å ta dette opp med husholdningen (hvertfall din bedre halvdel). Om dette er et felles drøm og man er sikker på at man kan betjene de ekstra tusenlappene per måned, så er det bare å sette i gang.

Å finne en finansinstitusjon som tilbyr lån med sikkerhet i bolig er ikke så vanskelig. Faktisk så er det meget enkelt. Et par få minutter på nettet vil allerede gi deg utrolig mange aktører å velge mellom.

Å bruke boligen sin som sikkerhet er ikke uvanlig når man skal søke om refinansiering. alle som skal bruke boligen som sikkerhet bør aller først få en verdivurdering av boligen. Dette kan utføres av en godkjent takstmann, som vil kunne skrive ut godkjent dokument som bevis for verdi av boligen. Dette dokumentet vil alle banker be om ved en refinansieringssøknad med bolig som sikkerhet. Boligens verdi og hvor mye gjeld man har fra før blir avgjørende for lånebeløpet.

Valg av finansinstitusjon

Å ta den første tilbyderen man kommer over på nett KAN være dumt. Hastverk er lastverk sies det. Å vurdere en refinansiering for å kjøpe seg en hytte til 2 millioner er ikke småpenger. Så det anbefales på det sterkeste å bruke litt god tid på å sammenligne flere tilbydere.

Ikke alle finansinstitusjoner som tilbyr refinansiering med sikkerhet i bolig har de rette betingelsene som vil passe alle. Det er viktig å gå over betingelser, og ikke minst hva som kreves av deg som lånetaker.

Ved valg av den rette tilbyderen kan spare deg for mange tusen per år i renter og gebyrer. Skulle man finne at betingelsene og renten er til din fordel, vurder å flytte alle lånene man har til denne finansinstitusjonen. Dette kan være meget besparende for deg og husholdningen. Gjør man dette kan man redusere utgifter for renter og gebyrer fra de andre kreditorene, og samtidig få all gjeld under samme paraply. Ved å samle all gjeld hos samme finansinstitusjon, vil det gi deg som lånetaker full kontroll på gjeld. Samtidig så har man kun et eneste faktura/avdrag å forholde seg til per måned. Alle greier nok å huske på en faktura som må betales per måned. Ved å gjøre det slik vil man også redusere faren for å glemme å betale regninger og pådra seg purregebyr og ekstra renter, i verste fall en inkasso regning. Inkasso regning er noe ingen ønsker. Dette er sure penger å betale til inkassoselskapene.

Så vær smart, og bruk litt tid til både spørsmål og sammenligning av låneaktører  før man tar den endelig avgjørelsen. Drømmehytta er innenfor rekkevidde. Det er snakk kun om dager og uker.

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Innholdsfortegnelse Reiseforsikring og … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Innholdsfortegnelse Nettbank på mobilenVippsmCash, Apple Pay og MobilePayGoogle PaySMS-betaling: Banktjenester over SMSSikkerhet ved bruk av mobilbetalingEr mobilbetaling fremtidens viktigste betalingsform?Oppsummering Før … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Innholdsfortegnelse Gebyrer … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Innholdsfortegnelse Hva er refinansiering?Bedre økonomisk oversiktSpar tusenvis av … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Innholdsfortegnelse Helse og familieHar du hatt … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!