DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Refinansiering kalkulator

Det kommer situasjoner der vi alle har behov for et lån. De aller fleste av oss opplever det gjerne flere ganger i løpet av det voksne livet. Men dette er nok helt normalt for mange. i løpet av livet er det mye som trengs. Hus, leilighet, bil, båt, sykkel, reparasjon, ferie, vedlikehold, uforutsette utgifter osv, dette er noe av det vi som voksne kan oppleve.

For å kunne utføre det nevnte, så trengs det penger, penger som mange av oss ikke har stående på bok i banken. For noen som er meget heldige og har familie med store ressurser så er kanskje ikke disse tingene et problem.

For at vi skal kunne finansiere alt vi trenger i livet, må mange av oss ty til lån, gjerne mer enn en gang. Ved fylte 35-45 år, sitter vi kanskje med opptil 4-5 forskjellige lån på x-antall kroner på hvert av dem. Alle disse lånene må betales tilbake.

For en husholdning med to voksne i full arbeid er det overkommelig å kunne betale ned på 4-5 lån, med rentene og gebyrene som følger med.

Selv om man har “alt” man trenger i livet, så dukker det alltid opp noe som gjør at vi må ut med mer penger. Man har hus, men finner ut at man kanskje burde ta en opppussing.

Skal man da ta opp et nytt lån?

Samle lånene på ett sted

Med 4-5 lån hos forskjellige kreditorer, og renter og gebyrer på flere tusen kroner per år så må man tenke seg nøye gjennom hvordan det vil påvirke livet med enda et lån på flere 100-tusen kroner. Pengene som lånes skal tross alt betales tilbake over tid.

I slike tilfeller kan det være lurt å samle alle lånene hos en enkelt kreditor, en såkalt refinansiering. På denne måten sparer man gebyrer og renter fra forskjellige kreditorer, og har full kontroll på alle lånene. Sjansen for å glemme å betale et avdrag eller faktura blir minimert ved at man har kun en kreditor å betale til, i stedet for 5-6.

Når man har tatt en endelig avgjørelse å søke om en refinansiering så er det bare å bruke litt tid til å finne de beste tilbyderne. Man trenger ikke å bruke så lang tid før man finner flere aktører som tilbyr refinansiering. Det man bruker tid på er å sammenligne alle de man har funnet, gå gjennom det de tilbyr og hva som vil passe oss og vårt evne til å betale på avdragene.

Ta gjerne en telefon eller chat med en låneaktør og hør hva mulighetene er for å få en refinansiering om man flytter alle lånene til dem, og selvfølgelig det lille tilleggslånet man trenger. For finansinstitusjonen og for oss som forbrukere er dette et vinn vinn situasjon. Banken/finansinstitusjonen får en ny kunde, og vi får samlet alle lånene på et sted, sparer penger og får det lille lånet vi trenger i tillegg.

Lånekalkulator

De aller fleste som spesialiserer seg innen refinansiering tilbyr et verktøy som er meget smart å bruke, nemlig en refinansieringskalkulator.

Dette verktøyet lar oss velge beløp vi ønsker å låne og antall år for nedbetaling. Resultatet av det vi taster inn vil vise oss estimert månedlig avdrag for refinansieringslånet. Merk at dette er kun estimert månedlig avdrag, og det endelige beløpet vil ikke vises før man har fått satt prosent på årlig rente.
Men beløpet som vises i verktøyet gir oss som lånetakere et pekepinne på hvor mye vi må ut med, i tillegg til de andre utgiftene vi ellers måtte ha. Er dette et beløp vi kan håndtere, eller blir den månedlige avdraget for stort for budsjettet?

Det kan være lurt å bruke dette verktøyet hos alle tilbyderne. Det anbefales å sjekke hos mer enn kun 2-3 aktører. Ofte så kan man sjekke hos kanskje 10-15 forskjellige aktører før man finner en med et månedlig avdrag og vilkår vi som lånetakere kan leve med. Noen ganger må man sjekke flere.Skulle ikke avdragene, basert på refinansieringskalkulatoren, passe oss er det et par ting vi som potensielle lånetakere kan vurdere.

1: Trenger vi virkelig 300.000 kroner? Holder det kanskje med 200.000?

2: Prøv å justere nedbetalingstiden

Etter nøye vurdering av disse to punktene, er det større sjanse for at vi kan greie å finne et refinansieringslån som vil kunne passe vårt behov.

Kontakt finansinstitusjonen

Refinansieringskalkulator er et meget flott verktøy, men som nevnt så er tallet verktøyet gir oss bare en estimering. Det kan hende at selve beløp kan være høyere og til og med lavere. For å sikre seg at man har de mest riktige tallene kan det være lurt å bruke 5-10 minutter på en telefonsamtale eller en live chat (for de som tilbyr det).

Å foreta disse samtalene eller live chattene, vil ikke koste oss lånetakere noe bortsett fra utgiftene teleskritt og internett som brukes. Men de aller fleste av oss har abonnementer som inkluderer gratis samtaler, noe som betyr at det koster oss NULL kroner ekstra.
Som lånetakere har vi alt på å vinne ved å bruke tid på akkurat dette. Det kan hende at finansinstitusjonen kommer med tips og informasjon vi som forbrukere ikke har tenkt på. De som jobber der er der for å gi oss råd og den beste hjelpen for at vi skal kunne lykkes med våre søknader. Det er i deres interesse at de får nye kunder.

Å bruke litt ekstra tid til å sammenligne og snakke med fagfolk kan hjelpe oss å få det lånet vi søker, og samtidig kanskje spare oss for flere titusener av kroner hvert år på renter og gebyrer. Bruk alt som tilbys av verktøy og hjelpemidler til å finne de mest gunstige vilkårene som passer OSS, som lånetakere.

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Innholdsfortegnelse Reiseforsikring og … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Innholdsfortegnelse Nettbank på mobilenVippsmCash, Apple Pay og MobilePayGoogle PaySMS-betaling: Banktjenester over SMSSikkerhet ved bruk av mobilbetalingEr mobilbetaling fremtidens viktigste betalingsform?Oppsummering Før … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Innholdsfortegnelse Gebyrer … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Innholdsfortegnelse Hva er refinansiering?Bedre økonomisk oversiktSpar tusenvis av … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Innholdsfortegnelse Helse og familieHar du hatt … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!