DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Refinansiering med betalingsanmerkning

Vi lever i en verden der vi låner mye. Muligheten for å søke lån er ganske enkelt nå om dagen, og meget enkelt. Har man alt på stell kan man faktisk få et lån på kun få timer. Med så mange lånetilbud på markedet er det bare for oss som forbrukere å velge og vrake.

Det er en trend som viser at vi nordmenn låner mer enn det vi greier å håndtere. Er det noe med måten vi prioriterer kjøp av ting på? Kjøper vi ting vi egentlig ikke har behov for? Kanskje vi er altfor impulsive og kjøper det vi har lyst på der og da. Ved at vi låner mer enn det vi greier å håndtere vil det natulig nok påvirke vår økonomi.

Mange lån – mange utgifter

Det finnes fåtalls personer over 18 år som ikke sitter med et eller annet lån som de betaler ned på. Til og med millionærer i Norge har lån og andre gjeld som de betaler på. Eneste unntak er kanskje vår hardtarbeidende pensjonister som har vært flinke til å spare og bruke pengene fornuftig gjennom livet, og som nå sitter med både hus og bil som er ferdig nedbetalt.

Folk flest greier å få hverdagene til gå rundt på grunn av jobbene våre. Vi jobber og får utbetalt lønn hver måned til faste datoer. Men hva skjer når vi plutselig havner i en situasjon der vi opplever delvis tap av inntekt eller ender opp med null kroner i inntekt? Akkurat denne situasjonen var det mange av oss som fikk oppleve de siste 2 årene under COVID-19 pandemien. Eller så kan det være andre grunner som gjør at vi havner i en vanskelig situasjon. Samlivsbrudd er også et meget godt eksempel på dette. Å begynne på ny og starte helt på null er alltid vanskelig, både økonomisk og ellers.

Noen gode tips til hvordan unngå konflikt ved samlivsbrudd:

Kreditor glemmer ikke – selv om du gjør det

I situasjoner som for eksempel samlivsbrudd, kan en liten forglemmelse føre til store konsekvenser. Ved samlivsbrudd er ofte livet snudd opp ned. Når fokuset er et helt annet sted, hender det at man lar ting gli litt ut, all struktur og plan blir nedprioritert.

For oss som havner i slike situasjoner og som i tillegg har mange lån, kan dette føre til uante store konsekvenser om man ikke gjør noe med det. Mange har kanskje vært vant med å dele utgifter til å dekke lån, renter og gebyrer, men nå sitter alene med alt. Dette fører til at regninger og fakturaer ikke blir betalt gjentatte ganger, og man ender tilslutt med inkassosak og betalingsanmerkning. Inkassoselskaper er ikke sen på avtrekkern når avgift og inkassosalær skal sendes ut.

Slik kommer du deg ut av inkassokrav

Det finnes håp og mange løsninger

Selv om man har vært uheldig og ender opp med både inkasso og betalingsanmerkninger så finnes det håp. Løpet er ikke kjørt selv om man pådrar seg et par saker som kanskje ikke er så positivt. Det finnes finansinstitusjoner som kan tilby oss med slike problemer en hjelpende hånd, slik at vi kan komme oss ut av situasjonen med hodet hevet.

Mange tror at selv om man har et par inkassosaker og betalingsanmerkninger, så er løpet kjørt, og rett og slett gir litt opp. Når man gir opp så slutter man å søke etter løsning på problemene. Dette er den største feilen vi kan gjøre! Ved lånesøknader vil man måtte gå gjennom en kredittsjekk. Med pågående inkassosaker og betalingsanmerkninger vil man med 100% sikkerhet feile der, og det resulterer i at man vil få avslag hos mange.

MEN, det finnes finansinstitusjoner som ikke ser på inkassosaker og betalingsanmerkninger som et problem. De vet at det hender at folk havner i kinkige situasjoner og prøver å vise forståelse. De bryr seg egentlig ikke om det er 1 eller 2 betalingsanmerkninger man har registrert på seg. De ser på helheten og betalingsevnen til søkeren. Muligheten for en refinansiering for å nedbetale inkassogjeld og betalingsanmerkning er absolutt innenfor rekkevidde.

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Eksempler på lånetilbydere som aksepterer betalingsanmerkning

Svea

De tilbyr refinansieringslån slik at vi kan få fjernet inkassosaker og betalingsanmerkninger. Så lenge vi har betalingsevne og i tillegg kan stille med bolig som sikkerhet for lånet, er det ingenting i veien for en refinansiering.

Bluestep

Ved søknad hos Bluestep så behandles alle søknader individuelt. Hos mange andre banker skjer dette ved automatikk, og dermed vil de med betalingsanmerkninger ryke der og da. Bluestep prøver å finne en løsning sammen med den potensielle kunden ved å opprettholde kontakt gjennom hele prosessen.

En videosnutt fra Bluestep Bank, som gir deg en pekepinn på hva de kan hjelpe med:

Ny start – nye muligheter

Som lånetakere, har vi alt å vinne ved å søke om et refinansieringslån slik at vi kan bli kvitt betalingsanmerkninger og inkassosaker. Ved å få dette fjernet fra systemene, gir det deg en ny start og nye muligheter. I tillegg vil man mest sannsynlig også ha det største lånet sitt, boliglånet, via refinansieringsselskapet. Egentlig så anbefales det at alle lån, fra alle kreditorer flyttes over til det samme refinansieringsselskapet, slik at alt er under samme tak, og man har bare en kreditor å forholde seg til. Som lånetakere er det et stort pluss, vi vil kun ha en faktura å forholde oss til ved betjening av lån.

Økonomiske vanskeligheter kan bringe selv de aller tøffeste og hardest på knær, og ikke minst slite på oss psykisk. Ved å få en slik sjanse til å starte på ny vil det føles som om flere hundre kilo har blitt løftet fra våre skuldre, og vi kan puste og sove litt enklere hver eneste dag. Det er viktig å ikke misbruke denne sjansen for en ny start. Det er ikke sikkert at det blir hjelp å få neste gang hos refinansieringsselskapet.

Et innspill, som viser hvordan det går å tenke nytt angående personlig økonomi:

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Innholdsfortegnelse OppstartsgebyrRenteGebyrerStraffegebyrerSpar penger på lånet dittIkke vær … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!