DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Refinansiering med betalingsanmerkning

Vi lever i en verden der vi låner mye. Muligheten for å søke lån er ganske enkelt nå om dagen, og meget enkelt. Har man alt på stell kan man faktisk få et lån på kun få timer.

Med så mange lånetilbud på markedet er det bare for oss som forbrukere å velge og vrake.

Det er en trend som viser at vi nordmenn låner mer enn det vi greier å håndtere. Er det noe med måten vi prioriterer kjøp av ting på? Kjøper vi ting vi egentlig ikke har behov for? Kanskje vi er altfor impulsive og kjøper det vi har lyst på der og da.

Ved at vi låner mer enn det vi greier å håndtere vil påvirke vårt økonomi. Påvirkningen av økonomien vår er ikke av den gode påvirkningen, tvert i mot. Dette er dårlig påvirkning, og det kan virkelig ødelegge mye for oss og fremtiden vår.

Mange lån

Det finnes få talls personer over 18 år som ikke sitter med et eller annet lån som de betaler ned på. Til og med millionærer i Norge har lån og andre gjeld som de betaler på. Eneste unntak er kanskje vår hardtarbeidende pensjonister som har vært flinke til å spare og bruke pengene fornuftig gjennom livet, og som nå sitter med både hus og bil som er ferdig nedbetalt.

Folk flest greier å få hverdagene til gå rundt på grunn av jobbene våre. Vi jobber og får utbetalt lønn hver måned til faste datoer. Men hva skjer når vi plutselig havner i en situasjon der vi opplever delvis tap av inntekt eller ender opp med null kroner i inntekt? Akkurat denne situasjonen var det mange av oss som fikk oppleve de siste 2 årene under COVID-19 pandemien. Eller så kan det være andre grunner som gjør at vi havner i en vanskelig situasjon. Samlivsbrudd er også et meget godt eksempel på dette. Å begynne på ny  og starte helt på null er alltid vanskelig, både økonomisk og psykisk.

I situasjoner som for eksempel samlivsbrudd, kan en liten forglemmelse føre til store konsekvenser. Ved samlivsbrudd er det mange som ikke har det helt greit. Livet er snudd opp ned og man sliter psykisk. Når psyken ikke er helt på topp så hender det at man lar ting gli litt ut, all struktur og plan faller ut. Man bare lever der og da og makter ikke, eller vil ikke, tenke så langt frem.

For oss som havner i slike situasjoner og som i tillegg har mange lån, kan dette føre til uante store konsekvenser om man ikke gjør noe med det. Mange har kanskje vært vant med å dele utgifter til å dekke lån, renter og gebyrer, men nå sitter alene med alt. Dette fører til at regninger og fakturaer ikke blir betalt gjentatte ganger, og man ender tilslutt med inkassosak og betalingsanmerkning. Inkassoselskaper er ikke sen på avtrekkern når avgift og inkassosalær skal sendes ut.

Refinansiering med betalingsanmerkning

Selv om man har vært uheldig og ender opp med både inkasso og betalingsanmerkninger så finnes det håp. Løpet er ikke kjørt selv om man pådrar seg et par saker som kanskje ikke er så positivt. Det finnes finansinstitusjoner som kan tilby oss med slike problemer en hjelpende hånd, slik at vi kan komme oss ut av situasjonen med hodet hevet.

Mange tror at selv om man har et par inkassosaker og betalingsanmerkninger, så er løpet kjørt, og rett og slett gir litt opp. Når man gir opp så slutter man å søke etter løsning på problemene. Dette er den største feilen vi kan gjøre!

Ved lånesøknader vil man måtte gå gjennom en kredittsjekk. Med pågående inkassosaker og betalingsanmerkninger vil man med 100% sikkerhet feile der, og det resulterer i at man vil få avslag hos mange. MEN, det finnes finansinstitusjoner som ikke ser på inkassosaker og betalingsanmerkninger som et problem. De vet at det hender at folk havner i kinkige situasjoner og prøver å vise forståelse. De bryr seg egentlig ikke om det er 1 eller 2 betalingsanmerkninger man har registrert på seg. De ser på helheten og betalingsevnen til søkeren. Muligheten for en refinansiering for å nedbetale inkassogjeld og betalingsanmerkning er absolutt innenfor rekkevidde.

Eksempler på lånetilbydere som akseptere betalingsanmerkning:

Svea:

De tilbyr refinansieringslån slik at vi kan få fjernet inkassosaker og betalingsanmerkninger. Så lenge vi har betalingsevne og i tillegg kan stille med bolig som sikkerhet for lånet, er det ingenting i veien for en refinansiering.

Bluestep:

Ved søknad hos Bluestep så behandles alle søknader individuelt. Hos mange andre banker skjer dette ved automatikk, og dermed vil de med betalingsanmerkninger ryke der og da. Bluestep prøver å finne en løsning sammen med den potensielle kunden ved å opprettholde kontakt gjennom hele prosessen.

Ny start

Som lånetakere, har vi alt å vinne ved å søke om et refinansieringslån slik at vi kan bli kvitt betalingsanmerkninger og inkassosaker. Ved å få dette fjernet fra systemene, gir det oss en ny start pg nye muligheter. I tillegg vil man mest sannsynlig også ha det største lånet sitt, boliglånet, via refinansieringsselskapet. Egentlig så anbefales det at alle lån, fra alle kreditorer flyttes over til det samme refinansieringsselskapet, slik at alt er under samme tak, og man har bare en kreditor å forholde seg til. Som lånetakere er det et stort pluss, vi vil kun ha en faktura å forholde oss til ved betjening av lån.

Økonomiske vanskeligheter kan bringe selv de aller tøffeste og hardest på knær, og ikke minst slite på oss psykisk. Ved å få en slik sjanse til å starte på ny vil det føles som om flere hundre kilo har blitt løftet fra våre skuldre, og vi kan puste og sove litt enklere hver eneste dag. Det er viktig å ikke misbruke denne sjansen for en ny start. Det er ikke sikkert at det blir hjelp å få neste gang hos refinansieringsselskapet.

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Innholdsfortegnelse Reiseforsikring og … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Innholdsfortegnelse Nettbank på mobilenVippsmCash, Apple Pay og MobilePayGoogle PaySMS-betaling: Banktjenester over SMSSikkerhet ved bruk av mobilbetalingEr mobilbetaling fremtidens viktigste betalingsform?Oppsummering Før … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Innholdsfortegnelse Gebyrer … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Innholdsfortegnelse Hva er refinansiering?Bedre økonomisk oversiktSpar tusenvis av … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Innholdsfortegnelse Helse og familieHar du hatt … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!