Refinansiering med betalingsanmerkning

Ole Larsen
13.03.2021
1266 Visninger
Refinansiering med betalingsanmerkning

Vi lever i en verden der vi låner mye. Muligheten for å søke lån er ganske enkelt nå om dagen, og meget enkelt. Har man alt på stell kan man faktisk få et lån på kun få timer. Med så mange lånetilbud på markedet er det bare for oss som forbrukere å velge og vrake.

Det er en trend som viser at vi nordmenn låner mer enn det vi greier å håndtere. Er det noe med måten vi prioriterer kjøp av ting på? Kjøper vi ting vi egentlig ikke har behov for? Kanskje vi er altfor impulsive og kjøper det vi har lyst på der og da. Ved at vi låner mer enn det vi greier å håndtere vil det natulig nok påvirke vår økonomi.

Mange lån – mange utgifter

Det finnes fåtalls personer over 18 år som ikke sitter med et eller annet lån som de betaler ned på. Til og med millionærer i Norge har lån og andre gjeld som de betaler på. Eneste unntak er kanskje vår hardtarbeidende pensjonister som har vært flinke til å spare og bruke pengene fornuftig gjennom livet, og som nå sitter med både hus og bil som er ferdig nedbetalt.

Folk flest greier å få hverdagene til gå rundt på grunn av jobbene våre. Vi jobber og får utbetalt lønn hver måned til faste datoer. Men hva skjer når vi plutselig havner i en situasjon der vi opplever delvis tap av inntekt eller ender opp med null kroner i inntekt? Akkurat denne situasjonen var det mange av oss som fikk oppleve de siste 2 årene under COVID-19 pandemien. Eller så kan det være andre grunner som gjør at vi havner i en vanskelig situasjon. Samlivsbrudd er også et meget godt eksempel på dette. Å begynne på ny og starte helt på null er alltid vanskelig, både økonomisk og ellers.

Noen gode tips til hvordan unngå konflikt ved samlivsbrudd:

Kreditor glemmer ikke – selv om du gjør det

I situasjoner som for eksempel samlivsbrudd, kan en liten forglemmelse føre til store konsekvenser. Ved samlivsbrudd er ofte livet snudd opp ned. Når fokuset er et helt annet sted, hender det at man lar ting gli litt ut, all struktur og plan blir nedprioritert.

For oss som havner i slike situasjoner og som i tillegg har mange lån, kan dette føre til uante store konsekvenser om man ikke gjør noe med det. Mange har kanskje vært vant med å dele utgifter til å dekke lån, renter og gebyrer, men nå sitter alene med alt. Dette fører til at regninger og fakturaer ikke blir betalt gjentatte ganger, og man ender tilslutt med inkassosak og betalingsanmerkning. Inkassoselskaper er ikke sen på avtrekkern når avgift og inkassosalær skal sendes ut.

Slik kommer du deg ut av inkassokrav

Det finnes håp og mange løsninger

Selv om man har vært uheldig og ender opp med både inkasso og betalingsanmerkninger så finnes det håp. Løpet er ikke kjørt selv om man pådrar seg et par saker som kanskje ikke er så positivt. Det finnes finansinstitusjoner som kan tilby oss med slike problemer en hjelpende hånd, slik at vi kan komme oss ut av situasjonen med hodet hevet.

Mange tror at selv om man har et par inkassosaker og betalingsanmerkninger, så er løpet kjørt, og rett og slett gir litt opp. Når man gir opp så slutter man å søke etter løsning på problemene. Dette er den største feilen vi kan gjøre! Ved lånesøknader vil man måtte gå gjennom en kredittsjekk. Med pågående inkassosaker og betalingsanmerkninger vil man med 100% sikkerhet feile der, og det resulterer i at man vil få avslag hos mange.

MEN, det finnes finansinstitusjoner som ikke ser på inkassosaker og betalingsanmerkninger som et problem. De vet at det hender at folk havner i kinkige situasjoner og prøver å vise forståelse. De bryr seg egentlig ikke om det er 1 eller 2 betalingsanmerkninger man har registrert på seg. De ser på helheten og betalingsevnen til søkeren. Muligheten for en refinansiering for å nedbetale inkassogjeld og betalingsanmerkning er absolutt innenfor rekkevidde.

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Eksempler på lånetilbydere som aksepterer betalingsanmerkning

Svea

De tilbyr refinansieringslån slik at vi kan få fjernet inkassosaker og betalingsanmerkninger. Så lenge vi har betalingsevne og i tillegg kan stille med bolig som sikkerhet for lånet, er det ingenting i veien for en refinansiering.

Bluestep

Ved søknad hos Bluestep så behandles alle søknader individuelt. Hos mange andre banker skjer dette ved automatikk, og dermed vil de med betalingsanmerkninger ryke der og da. Bluestep prøver å finne en løsning sammen med den potensielle kunden ved å opprettholde kontakt gjennom hele prosessen.

En videosnutt fra Bluestep Bank, som gir deg en pekepinn på hva de kan hjelpe med:

Ny start – nye muligheter

Som lånetakere, har vi alt å vinne ved å søke om et refinansieringslån slik at vi kan bli kvitt betalingsanmerkninger og inkassosaker. Ved å få dette fjernet fra systemene, gir det deg en ny start og nye muligheter. I tillegg vil man mest sannsynlig også ha det største lånet sitt, boliglånet, via refinansieringsselskapet. Egentlig så anbefales det at alle lån, fra alle kreditorer flyttes over til det samme refinansieringsselskapet, slik at alt er under samme tak, og man har bare en kreditor å forholde seg til. Som lånetakere er det et stort pluss, vi vil kun ha en faktura å forholde oss til ved betjening av lån.

Økonomiske vanskeligheter kan bringe selv de aller tøffeste og hardest på knær, og ikke minst slite på oss psykisk. Ved å få en slik sjanse til å starte på ny vil det føles som om flere hundre kilo har blitt løftet fra våre skuldre, og vi kan puste og sove litt enklere hver eneste dag. Det er viktig å ikke misbruke denne sjansen for en ny start. Det er ikke sikkert at det blir hjelp å få neste gang hos refinansieringsselskapet.

Et innspill, som viser hvordan det går å tenke nytt angående personlig økonomi:

Forfatter Ole Larsen

Hei. Jeg heter Ole og er utdannet økonom. Nå lever jeg av å skrive artikler freelance og reiser jorda rundt. Som utenlandsstudent ble jeg veldig glad i å møte nye folk og kulturer, så det fristet aldri å reise hjem for å starte A4-livet. Derfor har jeg nå besøkt nærmere hundre land og har ikke noen umiddelbare planer om å vende hjem. På fritiden liker jeg å stifte nye bekjentskaper, trene, surfe og lese en god bok! Etter mange år med artikkelskrivning har jeg nå bidratt med tusenvis av artikler innen finans, da mest om kredittkort og forbrukslån, men også om billån og forbrukerøkonomi generelt. Dette er emner som jeg har opparbeidet meg mye kunnskap om og jeg prøver å skrive informative troverdige artikler, men som på samme tid er interessante og pirrer leserens nysgjerrighet. Sjekk ut nettsiden min her