Refinansiering av smålån

Ole Larsen
13.03.2021
1235 Visninger
Refinansiering av smålån

Hvem har vel ikke opplevd at man kanskje har glemt bankkortet, eller lommeboken hjemme og man må be venner om å betale for deg. Eller at det absolutt er noe man ønsker å gjøre eller kjøpe, men det er ikke lønningsdag riktig ennå. Dette har skjedd absolutt alle, og det kommer til å skje igjen.

Ikke alt man trenger behøver å koste ti-tusener av kroner. Låner man et par hundrelapper her og et par hundrelapper der, kan det fort bli et par tusen kroner av det tilslutt. Er man så riktig uheldig at man i tillegg er veldig slapp på å huske å betale tilbake hver gang, er dette et meget uheldig kombinasjon. Med tid kan fort småbeløp ha kommet opp i et femsifret beløp. uansett hvor stort eller lite beløp totalsummen er på, det må betales tilbake på et tidspunkt.

Være oppmerksom på de små utgiftene, så kan du spare en del penger til slutt:

Smålån til uforutsette utgifter

De aller fleste har en mobiltelefon, gjerne av kjente merker og nyere modell, laptop og kanskje bil.Som kjent så kan ting gå galt når man minst forventer det eller når man har minst behov for det. Ulykker kan skje til og med den beste.

Man kan være uheldig å oppleve en utforkjøring med bilen, og det oppstår materielle skader på bilen som forsikringen ikke dekker. I samme ulykke, blir også mobilen knust. Det er ingen som vil ha en mobil med ødelagt skjerm nå til dags. For å dekke de uheldige situasjonene, reparasjon av bilen og mobil, noe som fort kan koste 10.000 kroner og oppover trengs det penger, penger man ikke har for hånden akkurat nå. Man sitter ekstra godt i det hvis man i tillegg ikke har et kredittkort man kan bruke for å dekke utgiftene. Hva skal man gjøre da? Joda man tyr til en av de mange låne selskapene som tilbyr smålån fra 5000 – 20 000 kroner. Man tenker at dette er ikke mye penger, og at det betales tilbake i det fulle innen et par måneder.

Et par uheldige og uforutsette hendelser i løpet av måneden kan fort koste oss dyrt hvis vi skal ty til smålån hver gang.

Dyrere med smålån

Smålån er kjekt å ha i baklomma i tilfelle ting går rett vest av og til, og man trenger å låne penger. Det er mange finansinstitusjoner som spesialiserer seg innenfor akkurat dette.

Å si at smålån er lønnsomt er nok å ta litt i, for å si det mildt. Man overlever nok hvis man må ta et smålån av og til, og man har nok midler til å nedbetale dette lånet så raskt som mulig.
Renten på smålån er som oftest mye, mye høyere enn på andre lån. Dette er på grunn av den korte låneperioden finansinstitusjonen tilbyr, og ikke minst risikoen de tar ved å låne oss disse småbeløpene.

Så med 4-5 smålån kan det bety kroken på døra for mange av oss. Renten og gebyrene vil tilslutt bli for høy til at vi kan håndtere det. Men fortvil ikke, det finnes ingen problem det ikke er mulig å løse. Refinansiering, er ordet. Refinansiering av alle smålånene.

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hva refinansiering av smålån innebærer

Å refinansiere smålån som man har betyr rett og slett at man søker om et lån for å dekke gjelden på alle smålånene. Dermed kan man bli kvitt all den høye renten, de forskjellige kreditorene og all gebyr som følger med.

Ved å låne et stort nok beløp hos en av de mange låneaktørene som finnes, forholder man seg kun til en enkel kreditor, og betaler kun gebyr og renter til denne kreditoren. det er mye enklere å huske en kreditor enn 4-5 forskjellige.

Å finne en finansinstitusjon eller bank som tilbyr refinansiering av smålån trenger ikke å ta en hel dag. Man finne utrolig mange aktører som spesialiserer seg i refinansiering bare ved å bruke 2 minutter på nett.

Slik refinansierer du dyre smålån

Smart å sammenligne tilbud på markedet

Siden det er så mange som tilbyr refinansieringslån, så bør man bruke litt tid for å sammenligne tilbudene som dukker opp. Ved å bruke tid på å sammenligne bankene, er det masse penger å spare. Ikke alle opererer med samme rente eller gebyr.

Ved søknad på en refinansieringslån så må man også oppfylle visse krav som bankene krever. Det første bankene gjør er som regel en kredittsjekk av lånetakeren. For de som blir godkjent, vil man kunne fortsette søknadsprosessen. Resten av prosessen går meget kjapt for seg. Man må sende inn de få dokumentene bankene krever. Ved godkjent lånebeløp blir avtalen sendt elektronisk og man kan signere avtalen med BankID. Pengene vil ha ha på konto etter et par dager.

Forklaring på hva kredittsjekk er

En kredittsjekk foretas av banker eller finansinstitusjoner. Det vil bli foretatt en bakgrunnssjekk av personens økonomi ved alle lånesøknader. kredittsjekken vil normalt gi banker tilgang til folkeregistret adresse, betalingsanmerkninger (om man har hatt vanskeligheter med betalinger tidligere), inkassosaker, inntektsinformasjon (hvor mye man har tjent de siste årene og ikke minst skatteligningen (hvor mye skatt man har skattet siste årene).

For de som ikke går godkjent kredittsjekken, så betyr det ikke at all håp er ute. Det er banker som faktisk tilbyr de av oss som har pågående inkassosaker eller betalingsanmerkning. Som oftest må man da stille med eiendom eller andre verdier som pant for lånet.

For de som verken eier eiendom eller andre verdier, så går det som oftest mot et avslått søknad. I slike situasjoner kan det lønne seg å ringe banken eller finansinstitusjonen å forhøre seg om det finnes andre alternativer. Det koster ikke mange kroner for å ta denne telefonsamtalen. Det kan være verdt det!

Derfor bør du ha god kredittverdighet

Forfatter Ole Larsen

Hei. Jeg heter Ole og er utdannet økonom. Nå lever jeg av å skrive artikler freelance og reiser jorda rundt. Som utenlandsstudent ble jeg veldig glad i å møte nye folk og kulturer, så det fristet aldri å reise hjem for å starte A4-livet. Derfor har jeg nå besøkt nærmere hundre land og har ikke noen umiddelbare planer om å vende hjem. På fritiden liker jeg å stifte nye bekjentskaper, trene, surfe og lese en god bok! Etter mange år med artikkelskrivning har jeg nå bidratt med tusenvis av artikler innen finans, da mest om kredittkort og forbrukslån, men også om billån og forbrukerøkonomi generelt. Dette er emner som jeg har opparbeidet meg mye kunnskap om og jeg prøver å skrive informative troverdige artikler, men som på samme tid er interessante og pirrer leserens nysgjerrighet. Sjekk ut nettsiden min her