Billig refinansiering

Ole Larsen
13.03.2021
1232 Visninger
billig refinansiering

Billig refinansiering er et nyttig låneprodukt, som kan få samlet gjeld under et og samme lån. Dette gir deg mange fordeler, som mer oversikt, laver renter og mest sannsynlig en romsligere økonomi. Billig refinansiering kan du få til smålån og større låneforpliktelser, noe som gir deg en frihet til å velge laveste pris, på lik linje med mange andre finansielle produkter og lån.

Det har nemlig skjedd store endringer på lånemarkedet de siste årene, og konkurransen har blitt hardere for bankene, noe som kommer forbrukeren til gode. Det kan være du fortjener en bedre rente enn den du har hatt de siste tre årene – eksempelvis.

Finn beste og billigste refinansieringslån

En refinansiering kan spare deg for penger, fordi du kan få betydelig lavere renter og færre gebyrer å forholde deg til. Det er ikke dermed sagt du bør hoppe på første og beste tilbud – snarere tvert imot.

Ta deg heller god tid til å beregne hvor mye du kan forvente av besparelser og innhent flere tilbud på lån. Det kan du spare penger på, fordi det er store forskjeller i hvilken rente de ulike bankene opererer med. Ideelt sett så skal du alltid få laveste rente, etter risikoen det er for banken å låne deg penger, men i realiteten så skal bankene tjene penger også, så her er det lurt å være på vakt.

Ta gjerne i bruk en såkalt lånemegler, som sender ut lånesøknaden din til flere banker samtidig. Dette sparer deg for mye tid og krefter, samtidig som du kan få flere tilbud om lån. Deretter kan du velge det lånet med laveste rente og beste betingelser.

Hvorfor billig refinansiering?

Billig refinansiering er et opplagt valg for å senke månedlige utgifter. Det er helt gratis å søke, og alle tilbud er helt uforpliktende. Selv om det kan være fristende å ta opp et nytt samlelån, er det viktig du får lavere renter enn du hadde i utgangspunktet.

Med alle lån samlet vil det ofte gi deg bedre oversikt, gjøre det lettere å overholde betalingsforpliktelser, og mer rom i økonomien din ellers. Hvor mye du kan få i besparelser er individuelt, og krever en bank er villig til å låne deg penger, men eventuelle besparelser kan benyttes til å betale ned lånet raskere.

Sammenlign tilbud – få laveste pris

Ved å sammenligne tilbud på markedet kan du få presset ned renten. Som nevnt, er det mange aktører på banen, og vi mener det er på sin plass forbrukeren går inn i forhandlingsposisjon fra start. Selv om du får tilbud om x% i rente, er det ingen automatikk i at denne renten er fastsatt. Mange bytter bank uten å kny når det kommer til boliglån, mobilabonnement eller forsikring – det kan du selvfølgelig også gjøre når det kommer til refinansiering.

Men, for å komme i en forhandlingsposisjon er det gunstig å ha flere tilbud å velge mellom. Da kan du presse bankene til å gi deg den beste renten de kan tilby. Benytt deg av en låneregler som sender ut forespørselen din til flere banker samtidig, fordi da blir det konkurranse om å få den som kunde med en gang.

Se på etableringsgebyret

Etableringsgebyret kan være en betydelig kostnad, og dette praktiseres ulikt. Du skal være oppmerksom på, at flere banker faktisk kutter etableringsgebyret, når det kommer til refinansiering, selv om dette gjelder et lite utvalg. Dette kan bli et betydelig beløp spart, avhengig av hvilken bank du benytter deg av, fordi noen banker praktiserer prosentbasert etableringsgebyr, hvor du må betale x antall prosent for å opprette lånet alene.

Etableringsgebyret er ikke så viktig, om du får en lavere rente. Det som er viktig, er den effektive renten og hva du må betale for lånet totalt sett.

Har du sikkerhet for lånet?

Hvis du eier en bolig kan du få betydelig lavere rente når du skal refinansiere. Dette er fordi banken har en sikkerhet for lånet ditt, noe som gjør deg mer attraktiv som kunde. Hvor lav rente du får, vil være avhengig av kredittscore, inntekt, gjeldsbyrde og mange andre faktorer, men i utgangspunktet kan du forvente en mye lavere rente.

Forfatter Ole Larsen

Hei. Jeg heter Ole og er utdannet økonom. Nå lever jeg av å skrive artikler freelance og reiser jorda rundt. Som utenlandsstudent ble jeg veldig glad i å møte nye folk og kulturer, så det fristet aldri å reise hjem for å starte A4-livet. Derfor har jeg nå besøkt nærmere hundre land og har ikke noen umiddelbare planer om å vende hjem. På fritiden liker jeg å stifte nye bekjentskaper, trene, surfe og lese en god bok! Etter mange år med artikkelskrivning har jeg nå bidratt med tusenvis av artikler innen finans, da mest om kredittkort og forbrukslån, men også om billån og forbrukerøkonomi generelt. Dette er emner som jeg har opparbeidet meg mye kunnskap om og jeg prøver å skrive informative troverdige artikler, men som på samme tid er interessante og pirrer leserens nysgjerrighet. Sjekk ut nettsiden min her