Hjelp til refinansiering av gjeld

Ole Larsen
13.03.2021
1396 Visninger
Hjelp til refinansiering av gjeld

Hjelp til refinansiering av gjeld kan du få gjennom våre samarbeidspartnere. Men hvorfor refinansiere gjeld i det hele tatt? Det skal vi se på i denne artikkelen. Gjeld er et problem som ikke gjør forskjell når den kommer ut av kontroll. Da må alle gjennom det samme, som inkluderer purringer, inkassokrav, betalingsanmerkninger – og i verste fall tvangssalg av bolig og andre former for tvangsinnkreving. Dette er en situasjon som kan være krevende å stå i, men det er desto viktigere å få gjelden under kontroll.

Med hjelp til gjeld og refinansiering står du ikke alene, og vil ha flere muligheter å velge mellom. Ved å knytte deg til en lånemegler vil du for det første ha muligheten til å søke om lån flere steder, og ha et forhandlingsgrunnlag til å presse renten ned. En refinansiering kan i mange tilfeller (avhengig av din økonomi og gjeld) spare deg for tusenvis av kroner. Du sparer penger på å konsolidere all gjeld, for å unngå dyre termingebyrer, høyere renter og eventuelt purringer og inkassosalær.

Med en refinansiering kan du endelig få kontroll over økonomien din igjen, noe som vil være betryggende og gi deg kontrollen tilbake.

Sammenlign tilbud om refinansiering

Sammenlign tilbud og få hjelp til refinansiering av gjeld. Ved å søke refinans gjennom en profesjonell megler av lån, er det sannsynlig du får den laveste renten banken har å tilby. Det er fordi alle de samarbeidende bankene vet det er kamp om å få deg som kunde, og da vil banken prøve å gjøre seg attraktiv. Hvor store forskjeller det eventuelt vil være, er avhengig av din kredittscore, inntekt og størrelsen på gjelden, men det kan dreie seg om mangfoldige tusenlapper over tid.

I alle tilfeller vil en refinansiering, som skal avvike fra de vanlige reglene om forbrukslån og andre lån uten sikkerhet, være billigere enn de nåværende gjeldsforpliktelsene (gjelder for de lån du skal refinansiere). Det er en trygghet for deg, fordi da vet du at om det kommer et tilbud, og uansett hva renten er så skal refinansieringen spare deg penger.

Hvem som kan hjelpe med å refinansiere lån

Banker og lånemeglere kan hjelpe deg med refinansiering. Du kan kontakte bankene selv eller la megleren sende ut en samlet søknad til alle bankene den samarbeider med. Hva som er best er individuelt, men vi vil anbefale å sammenligne flere tilbud uansett. Da kan du få et bedre overblikk over hva du kan regne med renten vil ligge på, og ta en vurdering ut ifra det.

Om du trenger hjelp med refinansiering av gjeld, er dette en god metode, som gjør du slipper den tidkrevende jobben det er å søke hos hver enkelt bank på egen hånd. Og selv da er det ikke sikkert du får den beste renten banken kan gi.

Ta deg god tid før du velger et eventuelt tilbud. For mange kan det dreie seg om flere hundre tusen kroner i lån (selv om også mindre gjeld kan refinansieres), og da er det viktig å ta veloverveide valg

Kvitt deg med dyre gebyrer og få lavere rente

Den beste hjelpen du kan gi deg selv for å få hjelp til refinansiering, er å starte allerede i dag. Lag en oversikt over alle lån du har utestående, som inkluderer renter, avdrag og eventuelt andre kostnader. Dette vil hjelpe deg på veien videre, for å avgjøre hvor mye du eventuelt sparer på en refinansiering, og dette er også informasjon du må gi til den banken du skal låne fra. Mange banker vil innfri dine gjeldsforpliktelser for deg så du ikke mister oversikten selv.

Finn en lånemegler, bank eller hva det skal være, som kan gi deg et tilbud.

Forfatter Ole Larsen

Hei. Jeg heter Ole og er utdannet økonom. Nå lever jeg av å skrive artikler freelance og reiser jorda rundt. Som utenlandsstudent ble jeg veldig glad i å møte nye folk og kulturer, så det fristet aldri å reise hjem for å starte A4-livet. Derfor har jeg nå besøkt nærmere hundre land og har ikke noen umiddelbare planer om å vende hjem. På fritiden liker jeg å stifte nye bekjentskaper, trene, surfe og lese en god bok! Etter mange år med artikkelskrivning har jeg nå bidratt med tusenvis av artikler innen finans, da mest om kredittkort og forbrukslån, men også om billån og forbrukerøkonomi generelt. Dette er emner som jeg har opparbeidet meg mye kunnskap om og jeg prøver å skrive informative troverdige artikler, men som på samme tid er interessante og pirrer leserens nysgjerrighet. Sjekk ut nettsiden min her