Ønsker du å bli kvitt dine gjeldsproblemer?

Ole Larsen
15.08.2021
433 Visninger
bli kvitt dine gjeldsproblemer

Hvem ønsker vel ikke å bli kvitt gjeldsproblemene sine? Det kan være lettere enn du tror, og man får en bedre hverdag. Ved å frigjøre seg fra gjeld og en rotete økonomi, stiller man sterkere i situasjoner som blant annet boligkjøp og studier. Det er mulig for alle å komme dit!

Gjeldsproblemer setter stopper for all kjøpekraft man har. Hvis en stor del av inntekten din går til gjeld hver måned, har du mindre å rutte med, og det blir vanskeligere å spare penger. Så har du gått på en smell og sliter, ser du nok etter løsninger for å komme deg ut av gjelden og de evige gebyrene.

Det er veldig mulig å komme seg ut av, og det finnes enkle grep som alle kan få til, uten hjelp. Det finnes også hjelp å få, gjennom for eksempel refinansiering av utgifter hos en bank eller en annen aktør som har dette som et tilbud. Få oversikten over økonomien din, slik at du kan bedre den.

Bli kvitt gjeldsproblemer med refinansiering, fordi dette kan senke månedlige kostnader betydelig og gi deg mer handlingsrom i hverdagen.

Gjeldsproblemer kan sette en stopper for boligdrømmen

I situasjoner som boligkjøp og større innkjøp som disse, kan gjeldsproblemer sette stopper for det man faktisk ønsker. Boligdrømmen kan gå i vasken, selv om inntekten tilsier at man skulle ha råd til det. Dette er frustrerende, og vanskelig å se løsninger for når man står midt i det.

Boligmarkedet vokser, og prisene blir bare høyere og høyere. Mange unge sliter med å få en fot innenfor med mindre de har spart nærmest hele livet eller får hjelp fra foreldre. Et gjeldsproblem vil da være den siste spikeren i kista og man begynner å tenke at det aldri kommer til å gå.

Det finnes løsninger, og man trenger ikke å fortvile. Gode løsninger fra banker og andre selskaper som driver med økonomi og finans, som for eksempel refinansiering av lån med bedre avtaler. Dette vil hjelpe deg med å fristille midler, og du stiller sterkere i forhandlinger om avtaler for lån.

Slike løsninger, som refinansiering og nye avtaler for lån er gode å ha med seg når man skal se på hva som passer best for en selv, og gir oversikten over økonomien slik at du stiller sterkere og lettere selv kan budsjettere og styre din egen økonomi, noe som er vanskelig når man ikke er vant til det.

Det er mulig å få boliglån uten egenkapital, men det krever et godt forhold til banken eller forholdsvis høy inntekt.

3 tips til deg som vil ha en bedre økonomi

Det trenger ikke å være vanskelig å skape en bedre økonomi for seg selv. Små grep kan gjøre store forskjeller over tid, og man kan spare mye på å se gjennom ordningene man har, og eventuelt bytte dem ut. Det handler om å ha et sunt syn på penger og pengebruk, som man lett kan kontrollere.

Det er fort gjort å ende i en kinkig økonomisk situasjon. Impulskjøp og avtaler med skjulte kostnader lurer mange, og det må da tas noen grep. Vet man ikke helt hvor man skal begynne, finnes det mange man kan snakke med som kan komme med konkrete råd og god veiledning.

Prøv å ikke bruke penger på ting som abonnementer eller mat levert på døren. Slike ting koster veldig mye mer enn man innser, og bør unngås så mye man kan, hvis man prøver å spare penger. Det er ikke sunt økonomisk, og er et av hovedproblemene spesielt de unge sliter med.

Disse tre tipsene er ganske generelle og handler om å få fotfeste i et økonomisk landskap som er i stadig vekst og hjelpe deg med å se løsningene selv, og forhåpentligvis forhindre at du får vansker til å begynne med.

Derfor bør du sette opp et budsjett

Et godt budsjett gir deg god oversikt over økonomien din, og gjør det lettere for deg selv å se hva du bruker penger på, og hva du eventuelt kan kutte. Det setter inntekten din opp mot de reelle utgiftene du har, og du får et overordnet blikk over hvor problemene faller og hva man kan gjøre.

Budsjettering kan foregå på forskjellige nivåer, det trenger ikke å være veldig detaljert for å gagne deg. Ved å bare sette opp utgifter man vet at man kommer til å ha, som regninger, leie eller andre nedbetalinger opp mot inntekten sin, ser man hvor mye man har til overs, som kan brukes på annet.

Man kan også gå grundigere til verks og balansere ut alle kostnader, samme hvor små. Man samler da ofte på regninger og fakturaer og får en veldig detaljert oversikt. Man kan også sette opp hvor mye man vil bruke på hvert aktuelt felt, som mat, hobby, regninger og så videre.

Budsjett er den letteste måten å gi deg selv oversikt på, når du skal arbeide med økonomien selv, men det finnes også tjenester man kan oppsøke. Et eksempel kan være refinansiering av lån, som er et godt alternativ. Dette bygger også på oversikt og samler alt under en innbetaling.

Begrens unødvendige kjøp

Unødvendige kjøp er som sagt en stor utgiftspost for veldig mange, og bør begrenses. Mange unge spesielt sliter med utgifter for levering av mat, ettersom det har blitt så enkelt nå med tredjeparts leverandører. Til og med butikker begynner å hoppe på denne trenden, med høyere priser.

Høye priser på ting som mat som man spiser opp med en gang, eller pyntegjenstander og klær som egentlig er for dyre, og som man kjøper bare fordi man er der, og uten å overveie kjøpet, fører til usikkerhet og er i hovedsak helt unødvendige. Det er mye penger å spare på å kutte disse utgiftene.

Støtter man på problemer som dette, er det ofte vanskelig å se løsningen. Impulskjøp skjer jo åpenbart i situasjoner hvor man ikke tenker over kostnaden, og det er vanskelig å legge fra seg slike fornemmelser om at man har lyst på tingen. Det kan derfor være lurt å søke hjelp utenfra.

Det finnes gode tilbud fra forskjellige aktører for refinansiering av lån som er gunstige for slike situasjoner. Har man gjort for mange impulskjøp, som gjerne har avbetalingsløsninger eller lignende, handler det om å få tilbake kontrollen, og dette er en god løsning for akkurat det.

Forfatter Ole Larsen

Hei. Jeg heter Ole og er utdannet økonom. Nå lever jeg av å skrive artikler freelance og reiser jorda rundt. Som utenlandsstudent ble jeg veldig glad i å møte nye folk og kulturer, så det fristet aldri å reise hjem for å starte A4-livet. Derfor har jeg nå besøkt nærmere hundre land og har ikke noen umiddelbare planer om å vende hjem. På fritiden liker jeg å stifte nye bekjentskaper, trene, surfe og lese en god bok! Etter mange år med artikkelskrivning har jeg nå bidratt med tusenvis av artikler innen finans, da mest om kredittkort og forbrukslån, men også om billån og forbrukerøkonomi generelt. Dette er emner som jeg har opparbeidet meg mye kunnskap om og jeg prøver å skrive informative troverdige artikler, men som på samme tid er interessante og pirrer leserens nysgjerrighet. Sjekk ut nettsiden min her