Lånemegleren

Lånemegleren

Eksempel nom. rente 5,00%, eff. rente 5,13%. 2 000 000 kr over 25 år. Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 1 509 206 kr. Totalt 3 509 206 kr. Nom. rente 5,00%-11,25%. Eff. rente 5,40%-13,80%. Rente baseres på individuell kredittvurdering.

Søk her

Stoppe lønnstrekk

Det er aldri en god idé å la være å betale regningene sine. I øyeblikkets hete fremstår det kanskje som en enkel løsning, men dette er et valg som har potensial til å få store konsekvenser på et senere tidspunkt.

Det finnes mange reaksjoner på ubetalte regninger, deriblant tvangssalg og lønnstrekk. Denne artikkelen vil handle om sistnevnte. Hva betyr det når du har lønnstrekk, og er det noe du kan gjøre for å stoppe det? Det er blant spørsmålene vi vil svare på her!

Når du prøver å få stoppet et lønnstrekk, bør det være fordi du ønsker å få kontroll på gjelden din. Arbeidet ditt vil bære preg av baktanken, og hvis den er noe annet enn det å få kontroll på gjelden, så er dette noe kreditorene vil klare å gjennomskue.

Hva er lønnstrekk?

Lønnstrekk er en konsekvens av at du har nedprioritert å betale regningene dine. Kreditorene er villige til å gå langt for å få pengene sine, for det er det handler om i enhver økonomisk krise hvor det er kreditorer innblandet.

Når du får lønnstrekk betyr det at du har hatt ubetalte regninger så lenge at saken omsider har havnet på bordet til namsmannen. Saken har pågått en god stund, med andre ord. I dette tilfellet mener vi flere år.

Før saken havner på bordet til namsmannen, så har saken din gått gjennom alle de foregående trinnene i prosessen. Det innebærer din nedprioritering, samt purre- og inkassoprosessen.

Dersom namsmannen pålegger deg lønnstrekk, så er det fordi vedkommende ikke så noen annen utvei. Det er viktig å gjøre opp for seg, og hvis du ikke gjør det frivillig, så er det bare tvang som gjenstår.

Derfor får du lønnstrekk

Grunnen til at du får lønnstrekk er ganske enkel. Det er rett og slett fordi du ikke har betalt regningene dine. I flere tilfeller er også dette en bevisst handling. Så et lønnstrekk er ikke noe som på mirakuløst vis bare dukker opp.

Du får ikke lønnstrekk av å glemme en regning. I stedet er det noe som har pågått over lengre tid, så sannsynligheten for at du er klar over hvorfor det har blitt sånn, er ganske stor.

Det kan naturligvis være tilfellet at du visste at du hadde en litt trøblete økonomi, men at du ikke var klar over at det hadde blitt så ille. Men lønnstrekk er altså noe som sjelden innføres som følge av en feil.

Hva er varigheten på lønnstrekk?

Varigheten på lønnstrekket vil ta utgangspunkt i hvor stor gjelden din er. Hvis det er snakk om en relativt lav gjeld, så vil kanskje lønnstrekket vare i et par uker. Men om gjelden din er veldig høy, så kan faktisk lønnstrekket vare i mange år.

Hvis den aktuelle kreditoren hadde valgt å begjære boligen din tvangssolgt i stedet, så ville du som boligeier hatt muligheten til å motsette deg begjæringen. Det er ikke en mulighet du har når namsmannen pålegger arbeidsgiveren din å utgjøre et lønnstrekk fra deg.

Det betyr at et lønnstrekk kan være et stressmoment for mange. Samtidig er det viktig å huske på at namsmannen ikke kan pålegge deg et lønnstrekk som er større enn det du trenger for å betale for livsopphold.

Du skal ha muligheten til å holde hjulene i gang i hverdagen, med andre ord. Når du skal betale for livsopphold, innebærer det å ha nok penger til blant annet husleie og mat.

Slik stopper du lønnstrekk

Når du blir pålagt lønnstrekk, så kan du altså ikke motsette deg det. Men det betyr ikke at du ikke kan prøve å stoppe det. Det er fremdeles et alternativ, og det er noe vi virkelig anbefaler deg å prøve. Det kan i hvert fall ikke skade!

Ta kontakt med kreditorene

Lønnstrekket er en konsekvens av at du ikke har betalt regningene dine i en lengre periode, og det betyr at det er kreditorer innblandet. Det er et begrep som brukes om aktørene du skylder penger, og de vil naturligvis ha pengene de har krav på.

Første steg på veien for å få stoppet et lønnstrekk er å ta kontakt med kreditorene. Vi skjønner at det kan være litt skummelt, men i en slik situasjon er det viktig å ta tyren ved hornene.

Du skal naturligvis ikke ta kontakt med kreditorene bare for å ha gjort det. Målet med det er å komme til enighet om en avtale som ikke har en like begrensende effekt på livet ditt. Men samtidig vil du jo gjøre opp for deg.

Med det sagt så er det ikke sikkert at kreditorene er interessert i å inngå en avtale med deg. Men vi kan i hvert fall garantere at det ikke vil skade og prøve.

Selg ting du ikke trenger

Det er en ting du bør gjøre både før og etter at du har snakket med kreditorene. De fleste av oss har noen ting som vi egentlig ikke trenger, og disse tingene bør du selge så fort muligheten byr seg.

Noen vil selvsagt ha vanskelig for å kvitte seg med enkelte ting, men i noen situasjoner er man rett og slett nødt til det.

Hvis du er i tvil om noe kan selges, så kan vi gi deg samme tips som vi gjorde i forbindelse med å ta kontakt med kreditorene. Så lenge gjenstanden er i god stand, så skader det ikke å prøve å få den solgt. Det verste som kan skje, er at den ikke blir solgt, men da har du prøvd.

En effektiv måte å få solgt ting på, er å arrangere et garasjesalg eller ta i bruk markedsplassen på Facebook.

Refinansieringslån

Å gjøre et forsøk på å stoppe lønnstrekket bør ikke handle om å få gjelden til å forsvinne. Det er ikke mulig uansett hvor hardt du prøver. Den eneste måten å få gjelden til å forsvinne, er ved å betale den ned.

Hvis problemet ditt er at du har for mange smålån, så kan du prøve å finne en bank som er interessert i å hjelpe deg. Om du er heldig og finner en bank som ønsker det, så vil de antageligvis gi deg et refinansieringslån.

Når du får innvilget et refinansieringslån, så betyr det at banken låner deg penger til å betale ned alle smålånene. Da har du kun én bank du skylder penger til, og det er noe som utvilsomt er mye mer oversiktlig og overkommelig.

Finn det beste forbrukslånet på nett

beste forbrukslån

Trenger du penger til å pusse opp eller dra på ferie? Av og til trenger vi å låne penger, uten at det finnes en fast låneform for dette. Et boliglån må brukes til bolig, studielån til studier og billån til bil. Men det finnes en løsning når du trenger å dekke et annet behov. Forbrukslån er et usikret lån hvor du kan bruke pengene til det du vil. Her er du ikke knyttet fast til et satt formål, men står fri til å disponere beløpet som du selv ønsker. Forbrukslån er dyrere enn andre former for lån, og du bør … Les mer

Kausjonist

kausjonist lån refinansiering

Når du skal kjøpe bolig, så er det vanlig å ta opp lån. Dette kalles boliglån, men det er ikke slik at du kan gjøre det sånn uten videre. Du må søke om lån, og så må banken behandle søknaden din. Svaret kan bli både ja og nei. Det er flere faktorer som spiller inn i vurderingen av lånesøknaden din. Det er altså mye som må stemme for at du skal få et positivt svar. Du må blant annet ha 15 % egenkapital og god betalingsevne. Hvis du er veldig ung, er det imidlertid ikke sikkert at du har begge … Les mer

Hvordan tjene penger fort

tjene penger fort

Hvordan tjene penger fort? Folk har forskjellige definisjoner av dette ordet. Det er et adjektiv som brukes til å forklare hvor lang tid noe tar. Noen definerer dette adjektivet som et par uker, mens andre ønsker å se resultater i løpet av et halvt år. Teoretisk kan du begynne å tjene penger nå med det samme, og det er veldig praktisk hvis du trenger penger nå. Men i praksis så avhenger det av deg og din egen innsats. For at du faktisk skal klare å tjene penger fort, så må du være villig til å legge ned en skikkelig innsats. … Les mer

Tvangssalg

tvangssalg

Hvis du ikke får betalt regningene dine, så kan en av konsekvensene være tvangssalg. Dette er en veldig alvorlig konsekvens. Det betyr at hvis du får en slik beskjed, så har situasjonen pågått i så lang tid at kreditorene ikke ser en annen utvei. Tvangssalg er resultatet av et alvorlig tillitsbrudd mellom forbruker og selger. Forholdet mellom forbruker og selger er altså et forhold som bygger på tillit, og det kan potensielt få store konsekvenser å bryte dette. Det finnes naturligvis også andre reaksjoner på et slikt tillitsbrudd, men her er det tvangssalg som er i fokus. Innholdsfortegnelse Hva er … Les mer

Hvordan spare penger?

hvordan spare penger

Drømmer du om en luksuriøs feriereise, ny bil eller egen bolig? Da har du kanskje behov for å spare opp penger først. Skal du for eksempel kjøpe egen bolig, må du ha 15 % egenkapital. Dette kan utgjøre flere hundre tusen kroner. Så, hvordan spare penger? Skal du spare penger finnes det mange gode sparetips som gjør prosessen mer motiverende og morsom. Innholdsfortegnelse Sparetips | Hvordan spare penger smart og effektivt?Sett mål for sparingen dinHa automatiske trekk til sparekontoenSett opp et budsjettFinn billigere alternativer til dyre vanerSpar penger med samlelån og refinansiering!Hvordan spare penger raskt?Hvordan spare penger til bolig?Spar penger … Les mer

Hjelp til å rydde opp i gjeld

Gjeld er et hurtigvoksende problem innenfor Norges grenser. Noen har relativt lav gjeld, mens andre har veldig høy gjeld. Totalt er det snakk om mange milliarder norske kroner. Det kan være mange grunner til at folk har havnet i en slik situasjon. Når det gjelder det å få hjelp til å rydde opp i gjeld, så spiller det liten rolle hvilken kategori du havner i. Enten gjelden din er lav eller høy, så er det lurt å få ryddet opp i det så fort som overhodet mulig. Med denne artikkelen ønsker vi å gi deg noen tips til hvordan du … Les mer

Stoppe tvangssalg av bolig

tvangssalg bolig refinansieringslån

Å få hjelp til å rydde opp i gjeld er noe som sitter langt inne hos noen mennesker. Vi skjønner selvsagt at det kan være vanskelig, men det er absolutt ikke noe du bør vente med. I verste fall kan du faktisk havne i situasjon hvor boligen din står i fare for å bli tvangssolgt, på grunn av at du ikke ba om hjelp på riktig tidspunkt. Det er naturligvis ingen som ønsker å få boligen sin tvangssolgt. Men når du står midt i en situasjon hvor det er det som kan være utgangen, så skjønner vi at du kanskje … Les mer

Samlelån

samlelån - refinansiering

Et samlelån gir muligheten til å få alle kredittkortgjeld, forbrukslån og andre smålån, samlet i ett eneste lån. Dette kan spare deg for tusenvis av kroner årlig, som du kan bruke til å betale ned enda mer gjeld eller for å ha mer romslighet i hverdagsøkonomien. Det er ikke så mye som skal til før det kan betale seg med et samlelån. Lag først en oversikt over hva du har av faktiske utgifter med eksisterende lån, og sammenligne dette med hva et samlelån vil koste – benytt deg eventuelt av en lånekalkulator, som enkelt kan vise deg forskjellen. Vi vil … Les mer

Gjeldsregisteret

Gjeldsregisteret er et register over hva privatpersoner har i usikret gjeld. Det er ikke hvem som helst som kan få innsyn i disse opplysningene, og det er kun en liten håndfull selskaper som har lov til å innhente, og lage et register over hvilken gjeld du har. Registeret kom som et resultat av gjeldsinformasjonsloven. Denne loven legger grunnlaget for gjeldsinformasjonsforskriften, som er et middel for å senke risikoen usikret gjeld i befolkningen vil ha på økonomien. Innholdsfortegnelse Formålet med gjeldsregisteretGjeldsregisteret – nyttig redskap for bankeneHva du kan bruke gjeldsregisteret tilOpplysningene i gjeldsregisteretKredittscore – basert på offentlige opplysningerGjeldsregister logg innNår kommer … Les mer

Hjelp til nedbetaling av gjeld

Hjelp til gjeldsproblemer

Gjeld er en stor belastning når den kommer ut av kontroll, men det er aldri for sent å rydde opp. Selv om du har betalingsanmerkninger og flere inkassosaker, er det det muligheter for å få refinansieringslån, selv om dette kan kreve du har bolig eller medsøker. Når du får et behov for hjelp til nedbetaling av gjeld, har du flere muligheter . Du kan enten ta kontakt med en bank eller lånemegler, for å se på muligheten til å refinansiere. Du kan også spare inn der du kan og betale gjelden du har, på samme vilkår. Når gjelden tar helt … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!