Lånemegleren

Lånemegleren

Eksempel nom. rente 5,00%, eff. rente 5,13%. 2 000 000 kr over 25 år. Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 1 509 206 kr. Totalt 3 509 206 kr. Nom. rente 5,00%-11,25%. Eff. rente 5,40%-13,80%. Rente baseres på individuell kredittvurdering.

Søk her

Tvangssalg

Hvis du ikke får betalt regningene dine, så kan en av konsekvensene være tvangssalg. Dette er en veldig alvorlig konsekvens. Det betyr at hvis du får en slik beskjed, så har situasjonen pågått i så lang tid at kreditorene ikke ser en annen utvei.

Tvangssalg er resultatet av et alvorlig tillitsbrudd mellom forbruker og selger. Forholdet mellom forbruker og selger er altså et forhold som bygger på tillit, og det kan potensielt få store konsekvenser å bryte dette.

Det finnes naturligvis også andre reaksjoner på et slikt tillitsbrudd, men her er det tvangssalg som er i fokus.

Hva er et tvangssalg?

Hvis du har fått boligen din begjært tvangssolgt, så er det en konsekvens av at du ikke har betalt regningene dine. I denne typen konflikt er det alltid to parter. Partene er alltid den som eier boligen på den ene siden og den aktuelle kreditoren på den andre siden.

Det kan være flere grunner til at en kreditor begjærer boligen din tvangssolgt, men de vanligste årsakene er at du ikke har betalt en eller annen viktig riktig. Hvis du bor i et sameie, så kan det være snakk om manglende betaling av felleskostnader, for eksempel.

Men det kan også være noe helt annet. Hvis du bor for deg selv, så kan du ha fått gjeld ved å unnlate å betale andre regninger. Jo lenger det går uten at regningene betales, jo større sjanse er det for at noe du eier blir begjært tvangssolgt.

Hva kan tvangsselges?

Med utgangspunkt i hva som kan tvangsselges, så kan vi si at det er to former for tvangssalg. Den første formen er tvangssalg som er det overordnede temaet i denne artikkelen, og den andre formen er tvangssalg du blir satt til å gjøre i en ellers presset situasjon.

Hvis du engasjerer noen til å hjelpe deg med å få orden på økonomien din, så kan vedkommende nemlig pålegge deg å selge alt du ikke trenger. Generelt så er det ikke dette som menes med begrepet tvangssalg, men også dette er en form for tvangssalg.

Tvangssalg av bolig

tvangssalg bolig

Begrepet tvangssalg brukes tradisjonelt i forbindelse med salg av bolig. Det betyr at det vanligvis er boligen din som blir begjært tvangssolgt når noe blir tvangssolgt. Tvangssalg av bolig er noe som kan det skje på flere måter, men det tar ofte utgangspunkt i hvilken kreditor det er som ønsker at boligen din skal selges.

Når en bolig tvangsselges så er det vanligvis et resultat av en lang prosess. Men det kan hende at den aktuelle kreditoren har legalpant, og da vil prosessen automatisk gå mye fortere. Det alene bør skremme deg fra å droppe å betale regningene dine.

Det kan også hende at du eier boligen din sammen med en annen person. Det er vanlig i Norge i dag at samboere eier 50/50 av boligen hver. Boligen kan fremdeles tvangsselges under disse omstendighetene, men da har samboeren din førsterett på å kjøpe din del.

Tvangssalg av bil

tvangssalg bil

Det er også mulig å få bilen sin tvangssolgt. Men her er prosessen litt annerledes. Tvangssalg av biler er det nemlig namsmannen som har ansvaret for, og ikke Tingretten. Dersom du mottar et brev om at bilen din har blitt begjært tvangssolgt, så er det et resultat av at du har unnlatt å betale en kreditor som har pant i bilen din.

Hvordan forgår et tvangssalg?

Et tvangssalg er et resultat av en lang prosess. Selv om du får brevet i posten i dag, så betyr ikke det at boligen din er tvangssolgt i morgen. Det er en prosess som tar mye lenger tid enn som så.

Det begynner naturligvis med at du ikke har betalt regningene dine på en lang stund. Men selve prosessen rundt tvangssalg av bolig begynner å rulle når en kreditor begjærer boligen din tvangssolgt. Kreditoren har saksøkt deg, med andre ord.

Et tvangssalg skjer i regi av Tingretten, men de har ofte engasjert en medhjelper som går i deres ærende. I de fleste tilfeller så er denne medhjelperen en advokat eller lignende. Som nevnt så er et tvangssalg en ganske lang prosess. Med utgangspunkt i hvilke omstendigheter tvangssalget skjer, så er dette en prosess som kan ta opp til ett år.

Hva kan du gjøre?

Om du får beskjed om at en av kreditorene dine har begjært boligen din tvangssolgt, så er det flere ting du kan gjøre. Dette er en veldig kjip situasjon, men det at det dukker opp et slikt brev i postkassen din betyr ikke at alt håp er ute.

Sjekk mulighetene dine for refinansiering med sikkerhet så du unngår tvangssalg. Klikk her for mer informasjon

Motsett deg tvangssalget

Det første du kan gjøre, er å motsette deg tvangssalget. Det innebærer å ikke gi ditt samtykke til at de setter i gang med denne prosessen. I en slik situasjon er det vanlig å engasjere en advokat som har spesialisert seg på slike saker, og det er noe du absolutt bør vurdere på det sterkeste.

Men det er ikke bare-bare å motsette seg et tvangssalg. Det holder altså ikke bare å sende et brev som sier at du motsetter deg det som er i ferd med å skje. Du må også gi en begrunnelse for hvorfor du motsetter det, og komme opp med en alternativ løsning.

Ved å motsette deg tvangssalget, så kjøper du deg litt ekstra tid. Den ekstra tiden bør du bruke til å samle tankene og finne ut hvor veien går videre.

Snakk med kreditoren

Det første du bør gjøre er naturligvis å motsette deg tvangssalget, men etter at du har gjort det, så bør du ta deg en prat med den aktuelle kreditoren. Det kan være veldig skummelt, men det er ikke noen vei utenom det.

Målet med denne samtalen er å komme til en enighet om en avtale som fungerer for begge parter. Det er ikke sikkert at den aktuelle kreditoren er interessert i en slik avtale, men du kan ikke bare sitte stille og se på. Du må i hvert fall prøve å gjøre noe!

Selge ting du ikke trenger

Det at en kreditor begjærer boligen din tvangssolgt er ikke personlig mot deg. Kreditoren ønsker bare at du skal betale pengene du skylder dem, og de har retten på sin side til å gå langt for å få det.

Hvis samtalen med kreditoren fikk et positivt utfall, så bør du ta en titt på loftet for å finne ut hvilke ting du ikke trenger. De kan du nemlig selge, og på den måten har du muligheten til å få ned gjelden enda fortere!

Finn det beste forbrukslånet på nett

beste forbrukslån

Trenger du penger til å pusse opp eller dra på ferie? Av og til trenger vi å låne penger, uten at det finnes en fast låneform for dette. Et boliglån må brukes til bolig, studielån til studier og billån til bil. Men det finnes en løsning når du trenger å dekke et annet behov. Forbrukslån er et usikret lån hvor du kan bruke pengene til det du vil. Her er du ikke knyttet fast til et satt formål, men står fri til å disponere beløpet som du selv ønsker. Forbrukslån er dyrere enn andre former for lån, og du bør … Les mer

Kausjonist

kausjonist lån refinansiering

Når du skal kjøpe bolig, så er det vanlig å ta opp lån. Dette kalles boliglån, men det er ikke slik at du kan gjøre det sånn uten videre. Du må søke om lån, og så må banken behandle søknaden din. Svaret kan bli både ja og nei. Det er flere faktorer som spiller inn i vurderingen av lånesøknaden din. Det er altså mye som må stemme for at du skal få et positivt svar. Du må blant annet ha 15 % egenkapital og god betalingsevne. Hvis du er veldig ung, er det imidlertid ikke sikkert at du har begge … Les mer

Hvordan tjene penger fort

tjene penger fort

Hvordan tjene penger fort? Folk har forskjellige definisjoner av dette ordet. Det er et adjektiv som brukes til å forklare hvor lang tid noe tar. Noen definerer dette adjektivet som et par uker, mens andre ønsker å se resultater i løpet av et halvt år. Teoretisk kan du begynne å tjene penger nå med det samme, og det er veldig praktisk hvis du trenger penger nå. Men i praksis så avhenger det av deg og din egen innsats. For at du faktisk skal klare å tjene penger fort, så må du være villig til å legge ned en skikkelig innsats. … Les mer

Hvordan spare penger?

hvordan spare penger

Drømmer du om en luksuriøs feriereise, ny bil eller egen bolig? Da har du kanskje behov for å spare opp penger først. Skal du for eksempel kjøpe egen bolig, må du ha 15 % egenkapital. Dette kan utgjøre flere hundre tusen kroner. Så, hvordan spare penger? Skal du spare penger finnes det mange gode sparetips som gjør prosessen mer motiverende og morsom. Innholdsfortegnelse Sparetips | Hvordan spare penger smart og effektivt?Sett mål for sparingen dinHa automatiske trekk til sparekontoenSett opp et budsjettFinn billigere alternativer til dyre vanerSpar penger med samlelån og refinansiering!Hvordan spare penger raskt?Hvordan spare penger til bolig?Spar penger … Les mer

Stoppe lønnstrekk

stoppe lønnstrekk

Det er aldri en god idé å la være å betale regningene sine. I øyeblikkets hete fremstår det kanskje som en enkel løsning, men dette er et valg som har potensial til å få store konsekvenser på et senere tidspunkt. Det finnes mange reaksjoner på ubetalte regninger, deriblant tvangssalg og lønnstrekk. Denne artikkelen vil handle om sistnevnte. Hva betyr det når du har lønnstrekk, og er det noe du kan gjøre for å stoppe det? Det er blant spørsmålene vi vil svare på her! Når du prøver å få stoppet et lønnstrekk, bør det være fordi du ønsker å få … Les mer

Hjelp til å rydde opp i gjeld

Gjeld er et hurtigvoksende problem innenfor Norges grenser. Noen har relativt lav gjeld, mens andre har veldig høy gjeld. Totalt er det snakk om mange milliarder norske kroner. Det kan være mange grunner til at folk har havnet i en slik situasjon. Når det gjelder det å få hjelp til å rydde opp i gjeld, så spiller det liten rolle hvilken kategori du havner i. Enten gjelden din er lav eller høy, så er det lurt å få ryddet opp i det så fort som overhodet mulig. Med denne artikkelen ønsker vi å gi deg noen tips til hvordan du … Les mer

Stoppe tvangssalg av bolig

tvangssalg bolig refinansieringslån

Å få hjelp til å rydde opp i gjeld er noe som sitter langt inne hos noen mennesker. Vi skjønner selvsagt at det kan være vanskelig, men det er absolutt ikke noe du bør vente med. I verste fall kan du faktisk havne i situasjon hvor boligen din står i fare for å bli tvangssolgt, på grunn av at du ikke ba om hjelp på riktig tidspunkt. Det er naturligvis ingen som ønsker å få boligen sin tvangssolgt. Men når du står midt i en situasjon hvor det er det som kan være utgangen, så skjønner vi at du kanskje … Les mer

Samlelån

samlelån - refinansiering

Et samlelån gir muligheten til å få alle kredittkortgjeld, forbrukslån og andre smålån, samlet i ett eneste lån. Dette kan spare deg for tusenvis av kroner årlig, som du kan bruke til å betale ned enda mer gjeld eller for å ha mer romslighet i hverdagsøkonomien. Det er ikke så mye som skal til før det kan betale seg med et samlelån. Lag først en oversikt over hva du har av faktiske utgifter med eksisterende lån, og sammenligne dette med hva et samlelån vil koste – benytt deg eventuelt av en lånekalkulator, som enkelt kan vise deg forskjellen. Vi vil … Les mer

Gjeldsregisteret

Gjeldsregisteret er et register over hva privatpersoner har i usikret gjeld. Det er ikke hvem som helst som kan få innsyn i disse opplysningene, og det er kun en liten håndfull selskaper som har lov til å innhente, og lage et register over hvilken gjeld du har. Registeret kom som et resultat av gjeldsinformasjonsloven. Denne loven legger grunnlaget for gjeldsinformasjonsforskriften, som er et middel for å senke risikoen usikret gjeld i befolkningen vil ha på økonomien. Innholdsfortegnelse Formålet med gjeldsregisteretGjeldsregisteret – nyttig redskap for bankeneHva du kan bruke gjeldsregisteret tilOpplysningene i gjeldsregisteretKredittscore – basert på offentlige opplysningerGjeldsregister logg innNår kommer … Les mer

Hjelp til nedbetaling av gjeld

Hjelp til gjeldsproblemer

Gjeld er en stor belastning når den kommer ut av kontroll, men det er aldri for sent å rydde opp. Selv om du har betalingsanmerkninger og flere inkassosaker, er det det muligheter for å få refinansieringslån, selv om dette kan kreve du har bolig eller medsøker. Når du får et behov for hjelp til nedbetaling av gjeld, har du flere muligheter . Du kan enten ta kontakt med en bank eller lånemegler, for å se på muligheten til å refinansiere. Du kan også spare inn der du kan og betale gjelden du har, på samme vilkår. Når gjelden tar helt … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!