Refinansier kredittkort – spar penger

Erik Nilsen
21.09.2022
528 Visninger
Refinansier kredittkort - spar penger

Refinansier kredittkort og spar penger på unødvendige utgifter. Har du flere kredittkort liggende, som du betaler på, er kanskje på tide å vurdere en refinansiering. En refinansiering av kredittkort kan gi deg mange fordeler i privatøkonomien og en overskuelig gjeldsbelastning.

Kredittkort har mange fordeler, som contactless betaling, spesielt for de som er flinke til å utnytte dem, men det er noen ulemper også. Kredittkort kan ha en forholdsvis høy rente, når rentene først begynner å løpe, og det er ikke et lån med en fast nedbetalingsplan. Et kredittkort er ment til å være en kortsiktig gjeldspost, men det er ikke alle som har rutinene til å sette av nok penger for å betale ut negativ saldo på kortet.

Hvordan et kredittkort fungerer

I en perfekt verden vil kredittkortgjelden bli betalt ut i løpet av få måneder, slik at rentene ikke får lov til å spise opp så mye av de månedlige innbetalingene. Mange glemmer, at kredittkort faktisk kun bør brukes til å handle i en måned og betale inn med en gang det lar seg gjøre. Det er mange grunner til at det ikke alltid er så lett å få innløst den negative saldoen, men utfallet er det samme.

Når du har et kredittkort, vil du ha en maks kreditt tilknyttet kortet. Du kan ikke låne mer penger enn dette på kredittkortet og du skal betale inn et minimumsbeløp. Typisk, vil dette være 3 % av utestående saldo hver måned. Siden den effektive renten i et kredittkort er høyere vil det være minimalt av selve kreditten du betaler inn på og du kan risikere å betale inn på kredittkortet i veldig lang tid.

Spar penger på en nedbetalingsplan

Akkurat når det kommer til kredittkort, er det faktisk fornuftig å se på en refinansiering selv om du bare har et eneste kort. Har du flere kredittkort hvor du har brukt opp all kreditten, er det en god løsning for å få innløst kreditten og du slipper å falle for fristelsen til å dra kortet igjen.

En refinansiering av kredittkort gir deg nemlig en forutsigbar plan hvor du vet nøyaktig når du er kvitt kredittkortgjelden. Hvis du ikke kan bruke kortet uansett, er det lurt å velge denne veien i stedet for. Dette betinger selvfølgelig, at du sparer penger på en refinansiering, men kredittkort er en vanskelig greie, fordi vi har en tendens til å bruke av kreditten og være tilbake igjen til start.

Finn refinansiering av kredittkort med lavest mulig rente

Hvis du vil refinansiere kredittkort, er det en bra start å innhente flere tilbud. Du kan spare penger på å sammenligne ulike rentetilbud og det er faktisk anbefalt å utnytte konkurransen i markedet. Du står helt fritt til å velge hvor du vil låne og du har ikke forpliktet deg til noe før du har underskrevet en eventuell lånekontrakt. Finn det beste kredittkortet neste gang, så du slipper å betale unødvendig høyere renter, og tenk på kredittkortgjelden som en kortvarig gjeldspost. På den måten slipper du å betale ned over lang tid.

I mange tilfeller, er det mulig å benytte seg av flere tjenester tilgjengelig på markedet, som kan gjøre jobben for deg. Dette er gratis tjenester som kan hjelpe deg med å innhente flere lånetilbud.

Forfatter Erik Nilsen