Refinansiering av kredittkortgjeld

Ole Larsen
13.03.2021
658 Visninger
Refinansiering av kredittkortgjeld

Det er fort gjort å gå på en smell om man bruker kredittkort. Rentefrie perioder virker veldig lokkende for mange, som dermed kan føre til ukontrollert impulskjøp, eller trekke kredittkortet når den vanlige debetkortet ikke strekker til. Problemet starter når man først blir vant med å bruke kredittkortet uten å tenke over konsekvensene. Mange tenker at det er nok å betale ned minimumsbeløpet som er påkrevd hver måned. Det er dette som er farlig. Ved å betale kun minimumsbeløpet vil renten bare øke med tiden.

Bruk kredittkortet smart

Kredittkort er i utgangspunktet et godt betalingsmiddel for mange. Ved bruk av kredittkort kommer det mange fordeler, som for eksempel rabatt på visse butikker og bensinstasjoner, inkludert reiseforsikring, opptjening av poeng med mer.

Kredittkort kan virke som et veldig fristende lånemulighet, og høy kredittkortgjeld kan fort skape trøbbel for mange. Man ser at folk søker om ny kredittkort for å dekke gjelden til den forrige osv. Gjør man slik ender man tilslutt med altfor mange kredittkort og store summer på renter og gebyrer.

Så hvordan skal man kunne komme seg ut av denne suppa og få økonomien på rett kjøl?

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Rydd opp i økonomisk rot

Refinansiering av kredittkortgjeld betyr at man tar opp et lån for å betale ned kredittkortene.

Selv om man har havnet i et økonomisk rot på grunn av kredittkort og andre smålån, så finnes det løsning sånn at man kan få kontroll på økonomien igjen, og ikke minst livet. Har man null kontroll på økonomien vil man fort ende med å leve fra måned til måned, og man vil ikke kunne ha råd til å spare noen kroner til noe man virkelig har lyst til.

Den første løsningen på å komme seg ut av denne suppa er å prøve å få oversikt over alle kredittkortene. Gå over tallene og sjekk hvor mye gjeld man har til de forskjellige kortselskapene. Når endelig tall kommer på bordet kan det det nok bli et sjokk for mange. Mens andre, så er det ikke så mye som man hadde forventet seg. Sjokket kommer på grunn av at man rett og slett har mistet kontrollen. Kontroll må gjenvinnes, ellers vil dette bli en utrolig lang kamp.

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

Flere aktører å velge mellom

Neste steg er å se på ulike aktører som spesialiserer seg på akkurat dette, refinansiering av kredittkortgjeld. Per dags dato er det utrolig mange aktører å velge mellom. De aller fleste av oss vil nok henvende oss til våre lokal banker først. Men, det er dessverre slik at det ikke er alltid et positivt svar å få fra bankene, eller at de stiller med de mest gunstige rentene. Da må man nesten se seg rundt etter andre muligheter.

På nett tar det  kun brøkdelssekund å finne finansinstitusjoner som mer enn gjerne vil låne oss pengene. Men vær obs, ikke ta den første man kommer over. Sammenligne gjerne flere aktører og se på rente, maks lånebeølp, nedbetalingstid og hva som kreves av lånetakere.

Slik fungerer refinansiering:

Selskaper som tilbyr refinansiering av kredittkortgjeld

Det er mange store og kjente navn som kan hjelpe oss ut av denne kinkige situasjonen. Her presenteres noen av dem og hva de kan tilby potensielle lånetakere som ønsker å søke om refinansiering av kredittkortgjeld.

Axo Finans

Dette er det største refininasieringsselskapet i Norge. Ved søknad henter dette selskapet tilbud fra 23 forskjellige banker. De kan tilby lånetakere lånebeløp fra 10.000 kroner til 500.000 kroner. Det tilbys effektivrente mellom 5 til 21 prosent, alt avhengig av lånebeløp og lånetaker.

Vilkår hos Axo Finans:

  • 20 års aldersgrense.
  • Inntekt på minst 100.000 kroner.
  • Betalingsanmerkning/inkasso tillatt.

Lendo

Lendo er et kjent navn for mange nordmenn, selv blant de som ikke har søkt om refinansiering. Ved søknad hos Lendo sendes søknader til 16 banker. Kundeservice hos Lendo er kjent for å være blant de aller beste. Så vi kan forvente oss toppklasse assistanse og hjelp. Lånebeløp er 10.000 kroner til 500.000 kroner. Effektivrente  mellom 6 og 29 prosent.

Vilkår hos Lendo:

  • 20 års aldersgrense.
  • Inntekt på minst 120.000 kroner.

Uno Finans

De er ganske nye på markedet, men har rukket å gjort seg kjent blant nordmenn. De samarbeider med 18 forskjellige banker. Det er mulig å søke om lån på 10.000 kroner til 500.000 kroner. Effektivrente er kun på mellom 5 og 25 prosent.

Vilkår hos Uno Finans:

  • 25 års aldersgrense.
  • Inntekt på minst 120.000 kroner.
  • Betalingsanmerkning/inkasso tillatt så lenge det stilles sikkerhet.

Mye penger å spare

Hos mange kredittkortselskap så kan man fort ende med å betale enorme summer i løpet av ett år. Har man for ekesempel et kredittkortgjeld på 100.000 kroner, kan man regne med at det betales ca. 30.000 kroner for gebyr og rente. Med et 5 slike kredittkortgjeld så ender man opp med å betale ca. 150.000 kroner kun for gebyr og renter. Dette tilsvarer et halvt års lønn!!

Refinansiering av kredittkortgjeld i slike situasjoner kan veldig ofte lønne seg. Man kan spare seg for flere titusener av kroner årlig ved å samle alle disse på et sted. Selveste besparelsen man gjør avhenger av hvilket type lån du får fra finansinstitusjonen, et sikret eller usikret lån.

Du vil føle deg bedre

Ved å få refinansiering av kredittkortgjeld vil som ofte løfte en del kilo fra skuldrene våre. Det blir færre regninger i postkassa og nettbanken. Vi vil kunne føle oss mye bedre og tenke mer glade og positive tanker, i stedet for å gå rundt å tenke på hvilke kredittkort man bør betale ned på først.

De psykologiske aspektene ved å bli kvitt kredittkortgjeld kan være livsendrende for mange. Det er letter å huske på en regning i stedet for kanskje 7-8 forskjellige, med forskjellige forfallsdato.

Hvordan spare penger?

Forfatter Ole Larsen

Hei. Jeg heter Ole og er utdannet økonom. Nå lever jeg av å skrive artikler freelance og reiser jorda rundt. Som utenlandsstudent ble jeg veldig glad i å møte nye folk og kulturer, så det fristet aldri å reise hjem for å starte A4-livet. Derfor har jeg nå besøkt nærmere hundre land og har ikke noen umiddelbare planer om å vende hjem. På fritiden liker jeg å stifte nye bekjentskaper, trene, surfe og lese en god bok! Etter mange år med artikkelskrivning har jeg nå bidratt med tusenvis av artikler innen finans, da mest om kredittkort og forbrukslån, men også om billån og forbrukerøkonomi generelt. Dette er emner som jeg har opparbeidet meg mye kunnskap om og jeg prøver å skrive informative troverdige artikler, men som på samme tid er interessante og pirrer leserens nysgjerrighet. Sjekk ut nettsiden min her