DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Refinansiering av kredittkortgjeld

Det er fort gjort å gå på en smell om man bruker kredittkort. Rentefrie perioder virker veldig lokkende for mange, som dermed kan føre til ukontrollert impulskjøp, eller trekke kredittkortet når den vanlige debetkortet ikke strekker til. Problemet starter når man først blir vant med å bruke kredittkortet uten å tenke over konsekvensene. Mange tenker at det er nok å betale ned minimumsbeløpet som er påkrevd hver måned. Det er dette som er farlig. Ved å betale kun minimumsbeløpet vil renten bare øke med tiden.

Kredittkort er i utgangspunktet et godt betalingsmiddel for mange. Ved bruk av kredittkort kommer det mange fordeler, som for eksempel rabatt på visse butikker og bensinstasjoner, inkludert reiseforsikring, opptjening av poeng med mer.

Kredittkort kan virke som et veldig fristende lånemulighet, og høy kredittkortgjeld kan fort skape trøbbel for mange. Man ser at folk søker om ny kredittkort for å dekke gjelden til den forrige osv. Gjør man slik ender man tilslutt med altfor mange kredittkort og store summer på renter og gebyrer.

Så hvordan skal man kunne komme seg ut av denne suppa og få økonomien på rett kjøl?

Refinansiering av kredittkortgjeld

“Refinansiering av kredittkortgjeld betyr at man tar opp et lån for å betale ned kredittkortene”

Selv om man har havnet i et økonomisk rot på grunn av kredittkort og andre smålån, så finnes det løsning sånn at man kan få kontroll på økonomien igjen, og ikke minst livet. Har man null kontroll på økonomien vil man fort ende med å leve fra måned til måned, og man vil ikke kunne ha råd til å spare noen kroner til noe man virkelig har lyst til.

Den første løsningen på å komme seg ut av denne suppa er å prøve å få oversikt over alle kredittkortene. Gå over tallene og sjekk hvor mye gjeld man har til de forskjellige kortselskapene. Når endelig tall kommer på bordet kan det det nok bli et sjokk for mange. Mens andre, så er det ikke så mye som man hadde forventet seg. Sjokket kommer på grunn av at man rett og slett har mistet kontrollen. Kontroll må gjenvinnes, ellers vil dette bli en utrolig lang kamp.

Neste steg er å se på ulike aktører som spesialiserer seg på akkurat dette, refinansiering av kredittkortgjeld. Per dags dato er det utrolig mange aktører å velge mellom. De aller fleste av oss vil nok henvende oss til våre lokal banker først. Men, det er dessverre slik at det ikke er alltid et positivt svar å få fra bankene, eller at de stiller med de mest gunstige rentene. Da må man nesten se seg rundt etter andre muligheter.

På nett tar det  kun brøkdelssekund å finne finansinstitusjoner som mer enn gjerne vil låne oss pengene. Men vær obs, ikke ta den første man kommer over. Sammenligne gjerne flere aktører og se på rente, maks lånebeølp, nedbetalingstid og hva som kreves av lånetakere.

Selskaper som tilbyr refinansiering av kredittkortgjeld

Det er mange store og kjente navn som kan hjelpe oss ut av denne kinkige situasjonen. Her presenteres noen av dem og hva de kan tilby potensielle lånetakere som ønsker å søke om refinansiering av kredittkortgjeld.

Axo Finans:

Dette er det største refininasieringsselskapet i Norge. Ved søknad henter dette selskapet tilbud fra 23 forskjellige banker. De kan tilby lånetakere lånebeløp fra 10.000 kroner til 500.000 kroner. Det tilbys effektivrente mellom 5 til 21 prosent, alt avhengig av lånebeløp og lånetaker.

Vilkår hos Axo Finans:

  • 20 års aldersgrense
  • Inntekt på minst 100.000 kroner
  • Betalingsanmerkning/inkasso tillatt.

Lendo:

Lendo er et kjent navn for mange nordmenn, selv blant de som ikke har søkt om refinansiering. Ved søknad hos Lendo sendes søknader til 16 banker. Kundeservice hos Lendo er kjent for å være blant de aller beste. Så vi kan forvente oss toppklasse assistanse og hjelp. Lånebeløp er 10.000 kroner til 500.000 kroner. Effektivrente  mellom 6 og 29 prosent.

Vilkår hos Lendo:

  • 20 års aldersgrense
  • Inntekt på minst 120.000 kroner

Uno Finans:

De er ganske nye på markedet, men har rukket å gjort seg kjent blant nordmenn. De samarbeider med 18 forskjellige banker. Det er mulig å søke om lån på 10.000 kroner til 500.000 kroner. Effektivrente er kun på mellom 5 og 25 prosent.

Vilkår hos Uno Finans:

  • 25 års aldersgrense
  • Inntekt på minst 120.000 kroner
  • Betalingsanmerkning/inkasso tillatt så lenge det stilles sikkerhet

Mye penger spares ved refinansiering av kredittkortgjeld

Hos mange kredittkortselskap så kan man fort ende med å betale enorme summer i løpet av ett år. Har man for ekesempel et kredittkortgjeld på 100.000 kroner, kan man regne med at det betales ca. 30.000 kroner for gebyr og rente. Med et 5 slike kredittkortgjeld så ender man opp med å betale ca. 150.000 kroner kun for gebyr og renter. Dette tilsvarer et halvt års lønn!!

Refinansiering av kredittkortgjeld i slike situasjoner kan veldig ofte lønne seg. Man kan spare seg for flere titusener av kroner årlig ved å samle alle disse på et sted. Selveste besparelsen man gjør avhenger av hvilket type lån du får fra finansinstitusjonen, et sikret eller usikret lån.

Du vil føle deg bedre

Ved å få refinansiering av kredittkortgjeld vil som ofte løfte en del kilo fra skuldrene våre. Det blir færre regninger i postkassa og nettbanken. Vi vil kunne føle oss mye bedre og tenke mer glade og positive tanker, i stedet for å gå rundt å tenke på hvilke kredittkort man bør betale ned på først.

De psykologiske aspektene ved å bli kvitt kredittkortgjeld kan være livsendrende for mange. Det er letter å huske på en regning i stedet for kanskje 7-8 forskjellige, med forskjellige forfallsdato.

 

 

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Innholdsfortegnelse Reiseforsikring og … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Innholdsfortegnelse Nettbank på mobilenVippsmCash, Apple Pay og MobilePayGoogle PaySMS-betaling: Banktjenester over SMSSikkerhet ved bruk av mobilbetalingEr mobilbetaling fremtidens viktigste betalingsform?Oppsummering Før … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Innholdsfortegnelse Gebyrer … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Innholdsfortegnelse Hva er refinansiering?Bedre økonomisk oversiktSpar tusenvis av … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Innholdsfortegnelse Helse og familieHar du hatt … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!