Derfor kan refinansiering spare deg for tusener i låneutgifter

Erik Nilsen
21.05.2022
530 Visninger

Betaler du ned på dyre smålån og kreditter? Da bør du vurdere refinansiering gjennom en finansagent. Det kan spare deg for tusener i fremtidige låneutgifter. 

Hvis du sliter med å betale ned gjelden din, bør du vurdere refinansiering. Ved å refinansiere lån kan du spare tusenvis i låneutgifter. En finansagent hjelper deg med å finne det beste lånet for deg.

Årlig sparer Axo Finans sine kunder for flere hundre millioner i fremtidige rentekostnader. Å søke om refinansiering av dine lån gjennom en finansagent kan derfor være svært gunstig for din personlige økonomi.

Refinansiering kan spare deg for tusener i fremtidige låneutgifter. Under får du fem grunner til hvorfor. Besøk gjerne Axo Finans hvis du ønsker å sende inn en søknad.

Klikk her for å søke om refinansiering 

  1. Refinansiering gir bedre rente

Refinansiering betyr å samle eksisterende gjeld i et nytt lån med bedre vilkår som lavere totalkostnad og lavere rente. For at det å søke om refinansiering av dine lån skal være et poeng for deg som låntaker, må du få et bedre tilbud hos den nye banken.

Taper ikke den nye banken på det, da? Jo, banken kunne tjent mer om renten var høyere, men samtidig har de fått en ny kunde. I lengden har det større verdi. Derfor er flere banker og långivere villige til å gi deg et bedre tilbud for å få deg som kunde.

Rentene avgjør hvor mye du betaler i måneden og totalt sett for lånet. Noen få prosent forskjell kan se lite ut på papiret, men over tid kan disse prosentene ha mye å si. Lavest mulig rente gir lavest mulig kostnad på lånet. Når du søker gjennom en finansagent får du det beste tilbudet av 23 banker, med lavest mulig rente.

  1. Du slipper å betale samme gebyr flere ganger

kalkulere refinansiering

Når du har mange lån og kredittkort samtidig, kan det være at du betaler samme gebyr flere ganger – for eksempel fakturagebyr eller termingebyr. I slike tilfeller kan det lønne seg å refinansiere.

Om du samler gjelden din i et nytt lån, slipper du å betale samme gebyr flere ganger. Du trenger kun å forholde deg til én långiver og én faktura. Dette kan spare deg for store låneutgifter.

Dette er også en av grunnene til at du kan få lavere rente ved å refinansiere. Effektiv rente – den renten du faktisk betaler – er summen av nominell rente pluss ekstra kostnader. Gebyrer er et eksempel på slike kostnader.

  1. Flere långivere øker sjansen for en bedre rente

Når du søker om refinansiering gjennom en finansagent, blir søknaden din sendt videre til flere långivere. Med andre ord kommer flere til å vurdere din søknad samtidig. Dette er en stor fordel for deg som låntaker.

Tall fra Axo Finans viser nemlig at kunder som får søknaden sin behandlet av flere långivere, får større spenn mellom dyreste og billigste tilbud. Forskjellen mellom dyreste og billigste tilbud er direkte knyttet til antall långivere som behandler søknaden.

Hvis du som søker får tre lånetilbud, så er det i gjennomsnitt 5,8 prosentpoeng mellom høyeste og laveste rente. Hvis du derimot får seks lånetilbud, er det i gjennomsnitt rundt 8 prosentpoeng mellom høyeste og laveste rente.

  1. En annen långiver kan gi en annen vurdering

Ikke alle långivere ser på din økonomiske situasjon på samme måte. Noen långivere tilbyr for eksempel refinansiering selv om du har betalingsanmerkninger. For dem er fremtidig betalingsevne viktigere enn betalingshistorikk.

For å kunne refinansiere med betalingsanmerkning, må du som regel refinansiere boliglånet samtidig. Axo Finans samarbeider med flere långivere som tilbyr refinansiering med sikkerhet i bolig. Det betyr at du stiller med sikkerheten i bolig eller eiendom.

  1. Endringer i din økonomisk situasjon kan gi bedre vilkår

Refinansiering er en gyllen mulighet til å vise långivere at din økonomiske situasjon har endret seg. Det kan lønne seg å søke om refinansiering om du har:

  • Gått opp i lønn
  • Betalt ned større lån
  • Senket kredittgrensen din

Endringer i din økonomiske situasjon kan gi bedre vilkår og lavere rente. Du kan også søke med en medlåntaker for å få enda lavere rente.

Refinansiering via Axo Finans

Gjennom Axo Finans kan du søke om refinansiering hos flere banker og långivere samtidig – med kun én søknad. Dette sparer deg for verdifull tid, og kan også spare deg for store summer i låneutgifter. Axo Finans sitt mål er å gi deg tilbudet som passer deg best.

Om Axo Finans

Axo Finans er finansagent for flere banker. En finansagent er et bindeledd mellom bank og kunde. Gjennom Axo Finans kan kunder få sin søknad behandlet av flere banker samtidig – helt gratis og uforpliktende. Målet er å gi kunder det beste lånetilbudet.

Axo Finans ble grunnlagt i 2008, og er i dag til stede i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Renteeksempel: Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 150 000 med nedbetaling over 10 år, kostnad kr 111 759, totalt kr 261 759.

Forfatter Erik Nilsen