Lånemegleren

Lånemegleren

Eksempel nom. rente 5,00%, eff. rente 5,13%. 2 000 000 kr over 25 år. Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 1 509 206 kr. Totalt 3 509 206 kr. Nom. rente 5,00%-11,25%. Eff. rente 5,40%-13,80%. Rente baseres på individuell kredittvurdering.

Søk her

Stoppe tvangssalg av bolig

Å få hjelp til å rydde opp i gjeld er noe som sitter langt inne hos noen mennesker. Vi skjønner selvsagt at det kan være vanskelig, men det er absolutt ikke noe du bør vente med. I verste fall kan du faktisk havne i situasjon hvor boligen din står i fare for å bli tvangssolgt, på grunn av at du ikke ba om hjelp på riktig tidspunkt. Det er naturligvis ingen som ønsker å få boligen sin tvangssolgt. Men når du står midt i en situasjon hvor det er det som kan være utgangen, så skjønner vi at du kanskje føler at situasjonen virker ganske håpløs.

Denne artikkelen vil handle om hva du kan prøve dersom du har fått varsel om at boligen din har blitt begjært tvangssolgt av en av dine kreditorer.

Hva er et tvangssalg?

Å få boligen sin tvangssolgt er en konsekvens av å ikke betale viktige regninger. I en slik konflikt er det alltid to parter. Det er eier av boligen som ikke har betalt og aktøren som begjærer boligen tvangssolgt.

Grunnen til at en bolig begjæres tvangssolgt kan være mye forskjellig. I flere tilfeller handler det om at boligeier ikke har betalt en viktig regning. Felleskostnader (hvis du bor i et sameie) og annen gjeld er klassiske eksempler på grunner til at en bolig begjæres tvangssolgt.

Når en bolig blir begjært tvangssolgt, så er det ikke kreditoren som står for salget. Når dette skjer, så har saken havnet på bordet til Tingretten, og det er de som står for tvangssalget. Fra Tingretten sin side skjer det ofte i samarbeid med en medhjelper. En advokat, for eksempel.

Når det gjelder hvordan selve salget foregår, så er ikke prosessen så forskjellig fra et ordinært boligsalg. Det blir avholdt visninger, budrunde og lignende i denne prosessen også, men det er ikke du som selger som skal akseptere budet. Her er det Tingretten som gjør det.

Å motsette seg tvangssalget

Dersom du har mottatt et varsel om at en kreditor har begjært boligen din tvangssolgt, så kan du prøve å få stoppet tvangssalget. Den som får boligen sin begjært tvangssolgt har nemlig én måneds klagefrist på begjæringen.

Når du motsetter deg tvangssalget, så må du sende inn en skriftlig klage på begjæringen. I klagen din må du gi en begrunnelse på hvorfor du motsetter deg at boligen din skal tvangsselges. I tillegg bør du prøve å komme opp med en alternativ løsning i klagen din.

Men dette er ikke en prosess som du trenger å stå i alene. I slike saker er det vanlig å engasjere en advokat som kan hjelpe deg i denne prosessen. Hvis det er noe du har råd til, så er det noe du definitivt bør vurdere seriøst.

Det å motsette seg tvangssalget vil være en effektiv måte å kjøpe seg litt tid på. Dette er en veldig praktisk mulighet, for det kommer ikke til å skje noe mer i perioden hvor Tingretten behandler klagen din. Da har du tid til å få samlet deg og prøve å ordne opp i det selv.

Ta kontakt med kreditor

Etter at du har mottatt begjæringen om tvangssalget og har sendt inn den skriftlige klagen, så er det viktig at du tar kontakt med den aktuelle kreditoren så fort som mulig. Med kreditor mener vi aktøren du skylder penger.

Det overordnede målet med alt du gjør i denne prosessen, er å få stoppet tvangssalget av boligen din. Det vil si at alle som tar kontakt med kreditor i en slik situasjon, ønsker å ordne opp i konflikten. Det beste er å bli enige om en avtale, slik at boligen din ikke tvangsselges.

Det er imidlertid umulig for oss å si hva utfallet av denne kommunikasjonen blir. Skjebnen ligger egentlig i kreditorens hender, for det er helt og holdent deres avgjørelse om de ønsker å bli enige om en avtale eller ikke.

For å blidgjøre kreditoren kan det være en god idé å skrape sammen alt av ekstra penger. Hensikten med dette er å tilby dette til den aktuelle kreditoren. Det er en effektiv måte å vise at du faktisk er villig til å gjøre opp for deg, og at du virkelig vil finne en løsning.

Selg frivillig

Det å få boligen sin solgt på tvangssalg, er ikke det samme som å selge på den vanlige måten. Når en bolig tvangsselges, så er det vanlig at prisen er mye lavere enn når noen velger å selge boligen sin selv.

I en vanlig salgsprosess er det gjerne slik at pengene fra salget går til å kjøpe ny bolig, men det er naturligvis ikke det fungerer med pengene fra et tvangssalg. Da går pengene til å betale ned gjelden din i stedet, og du står igjen med ingenting.

Det vil si at det vil være fordelaktig å motsette seg tvangssalget, for det kan gi deg muligheten til å selge boligen på dine egne premisser. Ved å ta for salget selv, kan også føre til at du får mer for boligen din og kan betale ned gjelden din raskere enn ved et tvangssalg.

Generelt sett kan det også få fart på prosessen ved å selge frivillig. Prosessen med å tvangsselge en bolig har utvilsomt potensiale til å bli unødvendig lang. Det kan faktisk ta opp til et helt år, så det å selge frivillig vil altså være å foretrekke i en slik situasjon.

Refinansieringslån

Dersom du ønsker å stoppe tvangssalget av boligen din, så må du finne en bedre løsning. Med det mener vi en bedre løsning for begge parter i konflikten, men til syvende og sist er kreditoren som har størst innflytelse på sluttresultatet.

I et forsøk på å få omgjort begjæringen om tvangssalg, så kan du undersøke hvilke muligheter du har med tanke på å søke om refinanseringslån. Et refinansieringslån er et lån som samler alle smålånene dine i kun ett lån.

For kreditorene er det viktigst at de får pengene sine, og hvordan du velger å sørge for det er i stor grad din avgjørelse. Men et refinanseringslån vil være et godt alternativ, for det vil generelt gjøre det mye enklere å holde oversikt over hvor mye du skylder.

Finn det beste forbrukslånet på nett

beste forbrukslån

Trenger du penger til å pusse opp eller dra på ferie? Av og til trenger vi å låne penger, uten at det finnes en fast låneform for dette. Et boliglån må brukes til bolig, studielån til studier og billån til bil. Men det finnes en løsning når du trenger å dekke et annet behov. Forbrukslån er et usikret lån hvor du kan bruke pengene til det du vil. Her er du ikke knyttet fast til et satt formål, men står fri til å disponere beløpet som du selv ønsker. Forbrukslån er dyrere enn andre former for lån, og du bør … Les mer

Kausjonist

kausjonist lån refinansiering

Når du skal kjøpe bolig, så er det vanlig å ta opp lån. Dette kalles boliglån, men det er ikke slik at du kan gjøre det sånn uten videre. Du må søke om lån, og så må banken behandle søknaden din. Svaret kan bli både ja og nei. Det er flere faktorer som spiller inn i vurderingen av lånesøknaden din. Det er altså mye som må stemme for at du skal få et positivt svar. Du må blant annet ha 15 % egenkapital og god betalingsevne. Hvis du er veldig ung, er det imidlertid ikke sikkert at du har begge … Les mer

Hvordan tjene penger fort

tjene penger fort

Hvordan tjene penger fort? Folk har forskjellige definisjoner av dette ordet. Det er et adjektiv som brukes til å forklare hvor lang tid noe tar. Noen definerer dette adjektivet som et par uker, mens andre ønsker å se resultater i løpet av et halvt år. Teoretisk kan du begynne å tjene penger nå med det samme, og det er veldig praktisk hvis du trenger penger nå. Men i praksis så avhenger det av deg og din egen innsats. For at du faktisk skal klare å tjene penger fort, så må du være villig til å legge ned en skikkelig innsats. … Les mer

Tvangssalg

tvangssalg

Hvis du ikke får betalt regningene dine, så kan en av konsekvensene være tvangssalg. Dette er en veldig alvorlig konsekvens. Det betyr at hvis du får en slik beskjed, så har situasjonen pågått i så lang tid at kreditorene ikke ser en annen utvei. Tvangssalg er resultatet av et alvorlig tillitsbrudd mellom forbruker og selger. Forholdet mellom forbruker og selger er altså et forhold som bygger på tillit, og det kan potensielt få store konsekvenser å bryte dette. Det finnes naturligvis også andre reaksjoner på et slikt tillitsbrudd, men her er det tvangssalg som er i fokus. Innholdsfortegnelse Hva er … Les mer

Hvordan spare penger?

hvordan spare penger

Drømmer du om en luksuriøs feriereise, ny bil eller egen bolig? Da har du kanskje behov for å spare opp penger først. Skal du for eksempel kjøpe egen bolig, må du ha 15 % egenkapital. Dette kan utgjøre flere hundre tusen kroner. Så, hvordan spare penger? Skal du spare penger finnes det mange gode sparetips som gjør prosessen mer motiverende og morsom. Innholdsfortegnelse Sparetips | Hvordan spare penger smart og effektivt?Sett mål for sparingen dinHa automatiske trekk til sparekontoenSett opp et budsjettFinn billigere alternativer til dyre vanerSpar penger med samlelån og refinansiering!Hvordan spare penger raskt?Hvordan spare penger til bolig?Spar penger … Les mer

Stoppe lønnstrekk

stoppe lønnstrekk

Det er aldri en god idé å la være å betale regningene sine. I øyeblikkets hete fremstår det kanskje som en enkel løsning, men dette er et valg som har potensial til å få store konsekvenser på et senere tidspunkt. Det finnes mange reaksjoner på ubetalte regninger, deriblant tvangssalg og lønnstrekk. Denne artikkelen vil handle om sistnevnte. Hva betyr det når du har lønnstrekk, og er det noe du kan gjøre for å stoppe det? Det er blant spørsmålene vi vil svare på her! Når du prøver å få stoppet et lønnstrekk, bør det være fordi du ønsker å få … Les mer

Hjelp til å rydde opp i gjeld

Gjeld er et hurtigvoksende problem innenfor Norges grenser. Noen har relativt lav gjeld, mens andre har veldig høy gjeld. Totalt er det snakk om mange milliarder norske kroner. Det kan være mange grunner til at folk har havnet i en slik situasjon. Når det gjelder det å få hjelp til å rydde opp i gjeld, så spiller det liten rolle hvilken kategori du havner i. Enten gjelden din er lav eller høy, så er det lurt å få ryddet opp i det så fort som overhodet mulig. Med denne artikkelen ønsker vi å gi deg noen tips til hvordan du … Les mer

Samlelån

samlelån - refinansiering

Et samlelån gir muligheten til å få alle kredittkortgjeld, forbrukslån og andre smålån, samlet i ett eneste lån. Dette kan spare deg for tusenvis av kroner årlig, som du kan bruke til å betale ned enda mer gjeld eller for å ha mer romslighet i hverdagsøkonomien. Det er ikke så mye som skal til før det kan betale seg med et samlelån. Lag først en oversikt over hva du har av faktiske utgifter med eksisterende lån, og sammenligne dette med hva et samlelån vil koste – benytt deg eventuelt av en lånekalkulator, som enkelt kan vise deg forskjellen. Vi vil … Les mer

Gjeldsregisteret

Gjeldsregisteret er et register over hva privatpersoner har i usikret gjeld. Det er ikke hvem som helst som kan få innsyn i disse opplysningene, og det er kun en liten håndfull selskaper som har lov til å innhente, og lage et register over hvilken gjeld du har. Registeret kom som et resultat av gjeldsinformasjonsloven. Denne loven legger grunnlaget for gjeldsinformasjonsforskriften, som er et middel for å senke risikoen usikret gjeld i befolkningen vil ha på økonomien. Innholdsfortegnelse Formålet med gjeldsregisteretGjeldsregisteret – nyttig redskap for bankeneHva du kan bruke gjeldsregisteret tilOpplysningene i gjeldsregisteretKredittscore – basert på offentlige opplysningerGjeldsregister logg innNår kommer … Les mer

Hjelp til nedbetaling av gjeld

Hjelp til gjeldsproblemer

Gjeld er en stor belastning når den kommer ut av kontroll, men det er aldri for sent å rydde opp. Selv om du har betalingsanmerkninger og flere inkassosaker, er det det muligheter for å få refinansieringslån, selv om dette kan kreve du har bolig eller medsøker. Når du får et behov for hjelp til nedbetaling av gjeld, har du flere muligheter . Du kan enten ta kontakt med en bank eller lånemegler, for å se på muligheten til å refinansiere. Du kan også spare inn der du kan og betale gjelden du har, på samme vilkår. Når gjelden tar helt … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!