Hvordan tjene penger fort

Erik Nilsen
25.04.2021
722 Visninger
tjene penger fort

Hvordan tjene penger fort? Folk har forskjellige definisjoner av dette ordet. Det er et adjektiv som brukes til å forklare hvor lang tid noe tar. Noen definerer dette adjektivet som et par uker, mens andre ønsker å se resultater i løpet av et halvt år.

Teoretisk kan du begynne å tjene penger nå med det samme, og det er veldig praktisk hvis du trenger penger nå. Men i praksis så avhenger det av deg og din egen innsats. For at du faktisk skal klare å tjene penger fort, så må du være villig til å legge ned en skikkelig innsats.

I denne artikkelen skal vi gi deg noen tips til hva du kan gjøre når det oppstår en økonomisk krise i privatøkonomien din. Det er ikke noe vi bare sier for å ha noe å si, for vi kan med sikkerhet si at dette er noe som fungerer.

Alternativene vi har listet opp nedenfor har vi faktisk testet ut selv, så dette er noe vi absolutt kan gå god for. Så hvis du har lyst til å finne ut hvordan du kan tjene penger fort, så vil du finne noen veldig gode alternativer her.

Garasjesalg

Garasjesalg er noe de fleste av oss har hørt om. Det er ofte i sammenheng med film, og da ser det alltid så koselig ut. I Norge er det imidlertid veldig sjelden at et vaskekte garasjesalg finner sted, men det betyr ikke at det aldri skjer.

Du trenger ikke å lete så lenge for å finne et modernisert garasjesalg. Det finner du nemlig på Facebook og på markedsplassen der. Det er en plattform som blir hyppig brukt av folk som skal ønsker eller trenger å få solgt en gjenstand eller to.

Garasjesalg

Selg unna ting du ikke trenger

Hva kan du selge?

Det å finne noe som kan selges er noe mange synes er litt vanskelig. Men hvis du legger godsiden til, så er det egentlig ikke så vanskelig. Det vanskeligste er nok å bli vant til tanken på å skille seg ad med noe, men det blir faktisk enklere jo oftere du gjør det.

Men det kan også hende at du er nødt til det. Kanskje har du funnet ut at du har mange kreditorer og inkassobyråer på nakken. Eller så har det dukket opp en større, uforutsett regning som du er nødt til å få dekket.

Så hvilke ting kan selges? Så lenge det potensielle salgsobjektet er i god stand, så kan egentlig det meste selges. Har du en kjole du kjøpte for 6 måneder siden som bare har blitt hengende i skapet, eller er det et år siden du spilte på PlayStation 4 sist? Selg det!

Eller hvis du har noe av gull eller lignende liggende hjemme som du ikke har bruk for, så kan du ta kontakt med en gullsmed for å få en verdivurdering. Hvis det er en del gull, så kan også det gjøre godt for lommeboken!

Skaff deg en deltidsjobb

Hvis du trenger å tjene penger fort, så kan du også skaffe deg en deltidsjobb. Det er naturligvis enklere sagt enn gjort, men du kommer ingen vei hvis du ikke prøver.

Det er alt annet enn enkelt å få seg jobb i dagens samfunn, men når du omsider klarer å lande en god deltidsjobb vil pengene begynne å renne inn på konto i løpet av kort tid.

Hvis det attpåtil er en deltidsjobb innen en bransje som du virkelig liker, så er det ikke sikkert at det føles ut som en typisk jobb. Ganske kult, ikke sant?

Det er heller ingen hemmelighet at det å jobbe sent på kvelden vil gi penger i kassen enn en jobb som gjennomføres på dagtid. Så hvis du i tillegg er nattugle, så er kanskje en deltidsjobb på kveldstid veien å gå!

Begynn å jobbe som frilanser

Det er imidlertid ikke sikkert at du ønsker å jobbe for noen, og det må selvsagt bare være i orden. Det er du som bestemmer hva du ønsker å bruke tiden tid på. Hvis du ikke har lyst til å jobbe for noen, så har du kanskje lyst til å jobbe for deg selv?

En effektiv måte å tjene penger på, er å begynne å jobbe som frilanser. Hvis du har en drøm om å bli selvstendig næringsdrivende en dag i fremtiden, så er det å jobbe på frilansbasis et fint sted å begynne. Da får du i tillegg føle på hvordan det er å være sin egen sjef.

Når du jobber som frilanser, så er du ikke avhengig av å ha utdanning i bransjen du jobber. Det eneste du trenger, er erfaring og det oppnår du ved å jobbe med det.

Det betyr at hvis du liker å skrive eller interesserer deg for fotografi, så kan du jobbe med det. Du kan til og med jobbe med begge deler! Det er bare å finne et tastatur eller et kamera og sette i gang, og så vil resten komme som følge av hardt arbeid.

jobb som freelancer

Nyt tilværelsen som freelancer

Lei ut et rom/boligen din

Dette er naturligvis noe du ikke kan gjøre om du leier boligen du bor i. Men det kan likevel være greit å ha i bakhodet, hvis du plutselig blir boligeier selv en dag.

Hvis du eier boligen du bor i og har et rom eller kjellerleilighet som står tom, så kan du leie den ut. Det vil si at du lar noen bo der mot at de betaler en månedlig sum til deg.

Dersom du ønsker å øke verdien på det du leier ut, så finnes det en måte å gjøre det på. Det kan du gjøre ved å pusse opp slik at utleiedelen ser original ut til å legges ut på plattformer som Airbnb. Det originale utseendet vil gjøre boligen din populær på disse plattformene!

Sjekk mulighetene dine for å refinansiere med sikkerhet i bolig. Klikk her.

Svar på spørreundersøkelser

Er du en person med mye dødtid, eller som kjeder deg ofte? Da vil vi anbefale deg å bruke litt av tiden din til å svare på spørreundersøkelser på nettet. Vi skal ikke lyve å si at du kommer til å kjede deg mindre, men du kan i hvert fall tjene litt penger mens du gjør det!

På nettet kan du finne mange nettsider som lar deg svare på spørreundersøkelser. Vi overdriver ikke når vi sier at du kan velge og vrake, og at du har gode muligheter til å tjene litt ekstra penger.

Det fungerer slik at hver spørreundersøkelse gir deg en viss poengsum. Når du har oppnådd nok et visst nivå med poeng, så kan du løse poengene dine i gavekort eller overføre dem til en digital lommebok, og videre til bankkontoen din!

Forfatter Erik Nilsen