DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Hvordan tjene penger fort

Hvordan tjene penger fort? Folk har forskjellige definisjoner av dette ordet. Det er et adjektiv som brukes til å forklare hvor lang tid noe tar. Noen definerer dette adjektivet som et par uker, mens andre ønsker å se resultater i løpet av et halvt år.

Teoretisk kan du begynne å tjene penger nå med det samme, og det er veldig praktisk hvis du trenger penger nå. Men i praksis så avhenger det av deg og din egen innsats. For at du faktisk skal klare å tjene penger fort, så må du være villig til å legge ned en skikkelig innsats.

I denne artikkelen skal vi gi deg noen tips til hva du kan gjøre når det oppstår en økonomisk krise i privatøkonomien din. Det er ikke noe vi bare sier for å ha noe å si, for vi kan med sikkerhet si at dette er noe som fungerer.

Alternativene vi har listet opp nedenfor har vi faktisk testet ut selv, så dette er noe vi absolutt kan gå god for. Så hvis du har lyst til å finne ut hvordan du kan tjene penger fort, så vil du finne noen veldig gode alternativer her.

Garasjesalg

Garasjesalg er noe de fleste av oss har hørt om. Det er ofte i sammenheng med film, og da ser det alltid så koselig ut. I Norge er det imidlertid veldig sjelden at et vaskekte garasjesalg finner sted, men det betyr ikke at det aldri skjer.

Du trenger ikke å lete så lenge for å finne et modernisert garasjesalg. Det finner du nemlig på Facebook og på markedsplassen der. Det er en plattform som blir hyppig brukt av folk som skal ønsker eller trenger å få solgt en gjenstand eller to.

Garasjesalg
Selg unna ting du ikke trenger

Hva kan du selge?

Det å finne noe som kan selges er noe mange synes er litt vanskelig. Men hvis du legger godsiden til, så er det egentlig ikke så vanskelig. Det vanskeligste er nok å bli vant til tanken på å skille seg ad med noe, men det blir faktisk enklere jo oftere du gjør det.

Men det kan også hende at du er nødt til det. Kanskje har du funnet ut at du har mange kreditorer og inkassobyråer på nakken. Eller så har det dukket opp en større, uforutsett regning som du er nødt til å få dekket.

Så hvilke ting kan selges? Så lenge det potensielle salgsobjektet er i god stand, så kan egentlig det meste selges. Har du en kjole du kjøpte for 6 måneder siden som bare har blitt hengende i skapet, eller er det et år siden du spilte på PlayStation 4 sist? Selg det!

Eller hvis du har noe av gull eller lignende liggende hjemme som du ikke har bruk for, så kan du ta kontakt med en gullsmed for å få en verdivurdering. Hvis det er en del gull, så kan også det gjøre godt for lommeboken!

Skaff deg en deltidsjobb

Hvis du trenger å tjene penger fort, så kan du også skaffe deg en deltidsjobb. Det er naturligvis enklere sagt enn gjort, men du kommer ingen vei hvis du ikke prøver.

Det er alt annet enn enkelt å få seg jobb i dagens samfunn, men når du omsider klarer å lande en god deltidsjobb vil pengene begynne å renne inn på konto i løpet av kort tid.

Hvis det attpåtil er en deltidsjobb innen en bransje som du virkelig liker, så er det ikke sikkert at det føles ut som en typisk jobb. Ganske kult, ikke sant?

Det er heller ingen hemmelighet at det å jobbe sent på kvelden vil gi penger i kassen enn en jobb som gjennomføres på dagtid. Så hvis du i tillegg er nattugle, så er kanskje en deltidsjobb på kveldstid veien å gå!

Begynn å jobbe som frilanser

Det er imidlertid ikke sikkert at du ønsker å jobbe for noen, og det må selvsagt bare være i orden. Det er du som bestemmer hva du ønsker å bruke tiden tid på. Hvis du ikke har lyst til å jobbe for noen, så har du kanskje lyst til å jobbe for deg selv?

En effektiv måte å tjene penger på, er å begynne å jobbe som frilanser. Hvis du har en drøm om å bli selvstendig næringsdrivende en dag i fremtiden, så er det å jobbe på frilansbasis et fint sted å begynne. Da får du i tillegg føle på hvordan det er å være sin egen sjef.

Når du jobber som frilanser, så er du ikke avhengig av å ha utdanning i bransjen du jobber. Det eneste du trenger, er erfaring og det oppnår du ved å jobbe med det.

Det betyr at hvis du liker å skrive eller interesserer deg for fotografi, så kan du jobbe med det. Du kan til og med jobbe med begge deler! Det er bare å finne et tastatur eller et kamera og sette i gang, og så vil resten komme som følge av hardt arbeid.

jobb som freelancer
Nyt tilværelsen som freelancer

Lei ut et rom/boligen din

Dette er naturligvis noe du ikke kan gjøre om du leier boligen du bor i. Men det kan likevel være greit å ha i bakhodet, hvis du plutselig blir boligeier selv en dag.

Hvis du eier boligen du bor i og har et rom eller kjellerleilighet som står tom, så kan du leie den ut. Det vil si at du lar noen bo der mot at de betaler en månedlig sum til deg.

Dersom du ønsker å øke verdien på det du leier ut, så finnes det en måte å gjøre det på. Det kan du gjøre ved å pusse opp slik at utleiedelen ser original ut til å legges ut på plattformer som Airbnb. Det originale utseendet vil gjøre boligen din populær på disse plattformene!

Sjekk mulighetene dine for å refinansiere med sikkerhet i bolig. Klikk her.

Svar på spørreundersøkelser

Er du en person med mye dødtid, eller som kjeder deg ofte? Da vil vi anbefale deg å bruke litt av tiden din til å svare på spørreundersøkelser på nettet. Vi skal ikke lyve å si at du kommer til å kjede deg mindre, men du kan i hvert fall tjene litt penger mens du gjør det!

På nettet kan du finne mange nettsider som lar deg svare på spørreundersøkelser. Vi overdriver ikke når vi sier at du kan velge og vrake, og at du har gode muligheter til å tjene litt ekstra penger.

Det fungerer slik at hver spørreundersøkelse gir deg en viss poengsum. Når du har oppnådd nok et visst nivå med poeng, så kan du løse poengene dine i gavekort eller overføre dem til en digital lommebok, og videre til bankkontoen din!

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Innholdsfortegnelse Reiseforsikring og … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Innholdsfortegnelse Nettbank på mobilenVippsmCash, Apple Pay og MobilePayGoogle PaySMS-betaling: Banktjenester over SMSSikkerhet ved bruk av mobilbetalingEr mobilbetaling fremtidens viktigste betalingsform?Oppsummering Før … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Innholdsfortegnelse Gebyrer … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Innholdsfortegnelse Hva er refinansiering?Bedre økonomisk oversiktSpar tusenvis av … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Innholdsfortegnelse Helse og familieHar du hatt … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!