Lånemegleren

Lånemegleren

Eksempel nom. rente 5,00%, eff. rente 5,13%. 2 000 000 kr over 25 år. Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 1 509 206 kr. Totalt 3 509 206 kr. Nom. rente 5,00%-11,25%. Eff. rente 5,40%-13,80%. Rente baseres på individuell kredittvurdering.

Søk her

Hvordan tjene penger fort

Hvordan tjene penger fort? Folk har forskjellige definisjoner av dette ordet. Det er et adjektiv som brukes til å forklare hvor lang tid noe tar. Noen definerer dette adjektivet som et par uker, mens andre ønsker å se resultater i løpet av et halvt år.

Teoretisk kan du begynne å tjene penger nå med det samme, og det er veldig praktisk hvis du trenger penger nå. Men i praksis så avhenger det av deg og din egen innsats. For at du faktisk skal klare å tjene penger fort, så må du være villig til å legge ned en skikkelig innsats.

I denne artikkelen skal vi gi deg noen tips til hva du kan gjøre når det oppstår en økonomisk krise i privatøkonomien din. Det er ikke noe vi bare sier for å ha noe å si, for vi kan med sikkerhet si at dette er noe som fungerer.

Alternativene vi har listet opp nedenfor har vi faktisk testet ut selv, så dette er noe vi absolutt kan gå god for. Så hvis du har lyst til å finne ut hvordan du kan tjene penger fort, så vil du finne noen veldig gode alternativer her.

Garasjesalg

Garasjesalg er noe de fleste av oss har hørt om. Det er ofte i sammenheng med film, og da ser det alltid så koselig ut. I Norge er det imidlertid veldig sjelden at et vaskekte garasjesalg finner sted, men det betyr ikke at det aldri skjer.

Du trenger ikke å lete så lenge for å finne et modernisert garasjesalg. Det finner du nemlig på Facebook og på markedsplassen der. Det er en plattform som blir hyppig brukt av folk som skal ønsker eller trenger å få solgt en gjenstand eller to.

Garasjesalg
Selg unna ting du ikke trenger

Hva kan du selge?

Det å finne noe som kan selges er noe mange synes er litt vanskelig. Men hvis du legger godsiden til, så er det egentlig ikke så vanskelig. Det vanskeligste er nok å bli vant til tanken på å skille seg ad med noe, men det blir faktisk enklere jo oftere du gjør det.

Men det kan også hende at du er nødt til det. Kanskje har du funnet ut at du har mange kreditorer og inkassobyråer på nakken. Eller så har det dukket opp en større, uforutsett regning som du er nødt til å få dekket.

Så hvilke ting kan selges? Så lenge det potensielle salgsobjektet er i god stand, så kan egentlig det meste selges. Har du en kjole du kjøpte for 6 måneder siden som bare har blitt hengende i skapet, eller er det et år siden du spilte på PlayStation 4 sist? Selg det!

Eller hvis du har noe av gull eller lignende liggende hjemme som du ikke har bruk for, så kan du ta kontakt med en gullsmed for å få en verdivurdering. Hvis det er en del gull, så kan også det gjøre godt for lommeboken!

Skaff deg en deltidsjobb

Hvis du trenger å tjene penger fort, så kan du også skaffe deg en deltidsjobb. Det er naturligvis enklere sagt enn gjort, men du kommer ingen vei hvis du ikke prøver.

Det er alt annet enn enkelt å få seg jobb i dagens samfunn, men når du omsider klarer å lande en god deltidsjobb vil pengene begynne å renne inn på konto i løpet av kort tid.

Hvis det attpåtil er en deltidsjobb innen en bransje som du virkelig liker, så er det ikke sikkert at det føles ut som en typisk jobb. Ganske kult, ikke sant?

Det er heller ingen hemmelighet at det å jobbe sent på kvelden vil gi penger i kassen enn en jobb som gjennomføres på dagtid. Så hvis du i tillegg er nattugle, så er kanskje en deltidsjobb på kveldstid veien å gå!

Begynn å jobbe som frilanser

Det er imidlertid ikke sikkert at du ønsker å jobbe for noen, og det må selvsagt bare være i orden. Det er du som bestemmer hva du ønsker å bruke tiden tid på. Hvis du ikke har lyst til å jobbe for noen, så har du kanskje lyst til å jobbe for deg selv?

En effektiv måte å tjene penger på, er å begynne å jobbe som frilanser. Hvis du har en drøm om å bli selvstendig næringsdrivende en dag i fremtiden, så er det å jobbe på frilansbasis et fint sted å begynne. Da får du i tillegg føle på hvordan det er å være sin egen sjef.

Når du jobber som frilanser, så er du ikke avhengig av å ha utdanning i bransjen du jobber. Det eneste du trenger, er erfaring og det oppnår du ved å jobbe med det.

Det betyr at hvis du liker å skrive eller interesserer deg for fotografi, så kan du jobbe med det. Du kan til og med jobbe med begge deler! Det er bare å finne et tastatur eller et kamera og sette i gang, og så vil resten komme som følge av hardt arbeid.

jobb som freelancer
Nyt tilværelsen som freelancer

Lei ut et rom/boligen din

Dette er naturligvis noe du ikke kan gjøre om du leier boligen du bor i. Men det kan likevel være greit å ha i bakhodet, hvis du plutselig blir boligeier selv en dag.

Hvis du eier boligen du bor i og har et rom eller kjellerleilighet som står tom, så kan du leie den ut. Det vil si at du lar noen bo der mot at de betaler en månedlig sum til deg.

Dersom du ønsker å øke verdien på det du leier ut, så finnes det en måte å gjøre det på. Det kan du gjøre ved å pusse opp slik at utleiedelen ser original ut til å legges ut på plattformer som Airbnb. Det originale utseendet vil gjøre boligen din populær på disse plattformene!

Sjekk mulighetene dine for å refinansiere med sikkerhet i bolig. Klikk her.

Svar på spørreundersøkelser

Er du en person med mye dødtid, eller som kjeder deg ofte? Da vil vi anbefale deg å bruke litt av tiden din til å svare på spørreundersøkelser på nettet. Vi skal ikke lyve å si at du kommer til å kjede deg mindre, men du kan i hvert fall tjene litt penger mens du gjør det!

På nettet kan du finne mange nettsider som lar deg svare på spørreundersøkelser. Vi overdriver ikke når vi sier at du kan velge og vrake, og at du har gode muligheter til å tjene litt ekstra penger.

Det fungerer slik at hver spørreundersøkelse gir deg en viss poengsum. Når du har oppnådd nok et visst nivå med poeng, så kan du løse poengene dine i gavekort eller overføre dem til en digital lommebok, og videre til bankkontoen din!

Finn det beste forbrukslånet på nett

beste forbrukslån

Trenger du penger til å pusse opp eller dra på ferie? Av og til trenger vi å låne penger, uten at det finnes en fast låneform for dette. Et boliglån må brukes til bolig, studielån til studier og billån til bil. Men det finnes en løsning når du trenger å dekke et annet behov. Forbrukslån er et usikret lån hvor du kan bruke pengene til det du vil. Her er du ikke knyttet fast til et satt formål, men står fri til å disponere beløpet som du selv ønsker. Forbrukslån er dyrere enn andre former for lån, og du bør … Les mer

Kausjonist

kausjonist lån refinansiering

Når du skal kjøpe bolig, så er det vanlig å ta opp lån. Dette kalles boliglån, men det er ikke slik at du kan gjøre det sånn uten videre. Du må søke om lån, og så må banken behandle søknaden din. Svaret kan bli både ja og nei. Det er flere faktorer som spiller inn i vurderingen av lånesøknaden din. Det er altså mye som må stemme for at du skal få et positivt svar. Du må blant annet ha 15 % egenkapital og god betalingsevne. Hvis du er veldig ung, er det imidlertid ikke sikkert at du har begge … Les mer

Tvangssalg

tvangssalg

Hvis du ikke får betalt regningene dine, så kan en av konsekvensene være tvangssalg. Dette er en veldig alvorlig konsekvens. Det betyr at hvis du får en slik beskjed, så har situasjonen pågått i så lang tid at kreditorene ikke ser en annen utvei. Tvangssalg er resultatet av et alvorlig tillitsbrudd mellom forbruker og selger. Forholdet mellom forbruker og selger er altså et forhold som bygger på tillit, og det kan potensielt få store konsekvenser å bryte dette. Det finnes naturligvis også andre reaksjoner på et slikt tillitsbrudd, men her er det tvangssalg som er i fokus. Innholdsfortegnelse Hva er … Les mer

Hvordan spare penger?

hvordan spare penger

Drømmer du om en luksuriøs feriereise, ny bil eller egen bolig? Da har du kanskje behov for å spare opp penger først. Skal du for eksempel kjøpe egen bolig, må du ha 15 % egenkapital. Dette kan utgjøre flere hundre tusen kroner. Så, hvordan spare penger? Skal du spare penger finnes det mange gode sparetips som gjør prosessen mer motiverende og morsom. Innholdsfortegnelse Sparetips | Hvordan spare penger smart og effektivt?Sett mål for sparingen dinHa automatiske trekk til sparekontoenSett opp et budsjettFinn billigere alternativer til dyre vanerSpar penger med samlelån og refinansiering!Hvordan spare penger raskt?Hvordan spare penger til bolig?Spar penger … Les mer

Stoppe lønnstrekk

stoppe lønnstrekk

Det er aldri en god idé å la være å betale regningene sine. I øyeblikkets hete fremstår det kanskje som en enkel løsning, men dette er et valg som har potensial til å få store konsekvenser på et senere tidspunkt. Det finnes mange reaksjoner på ubetalte regninger, deriblant tvangssalg og lønnstrekk. Denne artikkelen vil handle om sistnevnte. Hva betyr det når du har lønnstrekk, og er det noe du kan gjøre for å stoppe det? Det er blant spørsmålene vi vil svare på her! Når du prøver å få stoppet et lønnstrekk, bør det være fordi du ønsker å få … Les mer

Hjelp til å rydde opp i gjeld

Gjeld er et hurtigvoksende problem innenfor Norges grenser. Noen har relativt lav gjeld, mens andre har veldig høy gjeld. Totalt er det snakk om mange milliarder norske kroner. Det kan være mange grunner til at folk har havnet i en slik situasjon. Når det gjelder det å få hjelp til å rydde opp i gjeld, så spiller det liten rolle hvilken kategori du havner i. Enten gjelden din er lav eller høy, så er det lurt å få ryddet opp i det så fort som overhodet mulig. Med denne artikkelen ønsker vi å gi deg noen tips til hvordan du … Les mer

Stoppe tvangssalg av bolig

tvangssalg bolig refinansieringslån

Å få hjelp til å rydde opp i gjeld er noe som sitter langt inne hos noen mennesker. Vi skjønner selvsagt at det kan være vanskelig, men det er absolutt ikke noe du bør vente med. I verste fall kan du faktisk havne i situasjon hvor boligen din står i fare for å bli tvangssolgt, på grunn av at du ikke ba om hjelp på riktig tidspunkt. Det er naturligvis ingen som ønsker å få boligen sin tvangssolgt. Men når du står midt i en situasjon hvor det er det som kan være utgangen, så skjønner vi at du kanskje … Les mer

Samlelån

samlelån - refinansiering

Et samlelån gir muligheten til å få alle kredittkortgjeld, forbrukslån og andre smålån, samlet i ett eneste lån. Dette kan spare deg for tusenvis av kroner årlig, som du kan bruke til å betale ned enda mer gjeld eller for å ha mer romslighet i hverdagsøkonomien. Det er ikke så mye som skal til før det kan betale seg med et samlelån. Lag først en oversikt over hva du har av faktiske utgifter med eksisterende lån, og sammenligne dette med hva et samlelån vil koste – benytt deg eventuelt av en lånekalkulator, som enkelt kan vise deg forskjellen. Vi vil … Les mer

Gjeldsregisteret

Gjeldsregisteret er et register over hva privatpersoner har i usikret gjeld. Det er ikke hvem som helst som kan få innsyn i disse opplysningene, og det er kun en liten håndfull selskaper som har lov til å innhente, og lage et register over hvilken gjeld du har. Registeret kom som et resultat av gjeldsinformasjonsloven. Denne loven legger grunnlaget for gjeldsinformasjonsforskriften, som er et middel for å senke risikoen usikret gjeld i befolkningen vil ha på økonomien. Innholdsfortegnelse Formålet med gjeldsregisteretGjeldsregisteret – nyttig redskap for bankeneHva du kan bruke gjeldsregisteret tilOpplysningene i gjeldsregisteretKredittscore – basert på offentlige opplysningerGjeldsregister logg innNår kommer … Les mer

Hjelp til nedbetaling av gjeld

Hjelp til gjeldsproblemer

Gjeld er en stor belastning når den kommer ut av kontroll, men det er aldri for sent å rydde opp. Selv om du har betalingsanmerkninger og flere inkassosaker, er det det muligheter for å få refinansieringslån, selv om dette kan kreve du har bolig eller medsøker. Når du får et behov for hjelp til nedbetaling av gjeld, har du flere muligheter . Du kan enten ta kontakt med en bank eller lånemegler, for å se på muligheten til å refinansiere. Du kan også spare inn der du kan og betale gjelden du har, på samme vilkår. Når gjelden tar helt … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!