DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Fordeler og ulemper med bruk av kredittkort i utlandet

Mange har kredittkort, men er usikre på når kortet bør brukes og ikke. Vi har alle hørt skrekkhistorier om dyre renter på kredittkort, og mange unngår å bruke kredittkort på grunn av dyre renter. Det å bruke kredittkort kan imidlertid ha mange fordeler også!

Spesielt når du er i utlandet kan det være gunstig å bruke kredittkort. Samtidig bør du bruke kortet med forsiktighet. La oss se nærmere på fordeler og ulemper ved å bruke kredittkort i forbindelse med utenlandsreiser!

Refinansier kredittkort her om du har brukt dem for mye

Fordeler ved å bruke kredittkort i utlandet

Det finnes mange gode grunner til å bruke et kredittkort i forbindelse med reiser til utlandet. Mange velger for eksempel å bruke kredittkort til å betale feriereisen sin. Dette skyldes at kredittkort som MasterCard har forsikringer inkludert.

La oss se nærmere på noen av fordelene ved å bruke kredittkort i forbindelse med utenlandsreiser!

Reiseforsikring og avbestillingsforsikring inkludert

En av de viktigste grunnene til at du bør betale utenlandsreisen din med kredittkort, er at du i mange tilfeller vil få gunstige forsikringer med på kjøpet. Bruker du for eksempel MasterCard til å betale mer enn 50 % av transportkostnadene for reisen, vil du få forsikringer.

Både reiseforsikring og avbestillingsforsikring vil inkluderes, slik at du slipper å kjøpe dette utenom. Du kan dessuten slippe de dyre rentene dersom du betaler tilbake beløpet før rentene begynner å løpe. Som regel har du en måned eller to uten før rentene begynner å løpe.

Bonuser når du handler

Et kredittkort kan også være gunstig å bruke til betalinger mens du er i utlandet. Visste du for eksempel at mange kredittkort gir deg gode bonuser hver gang du utfører et kjøp med kortet? Debetkort gir ikke de samme fordelene.

Med Trumf Visa kredittkort kan du få 0,5 % bonus ved kjøp i utlandet. Det finnes også kredittkort med enda høyere bonus. Her er noen av kredittkortene som kan gi deg 1 % bonus hver gang du handler:

  • Shell MasterCard
  • Komplett Bank MasterCard
  • Coop MasterCard
  • Bank Norwegian MasterCard
  • SpareBank1 MasterCard
  • SAS EuroBonus World MasterCard
Shopping bonus
Få bonus når du handler med kredittkortet

Gratis å bruke på betalingsterminaler

En annen fordel ved å bruke kredittkort mens du er i utlandet, er at du i de fleste tilfeller kan betale med kortet i betalingsterminaler uten å måtte betale noen gebyrer.

Se for deg at du skal kjøpe et par nye sko på en butikk i utlandet. Du kan da betale for skoene med kredittkortet ditt, uten at dette gir noen ekstrakostnader. Valutapåslag kan imidlertid forekomme.

Ulemper ved å bruke kredittkort i utlandet

Det å bruke kredittkort i utlandet kan altså være en god idé siden du får mulighet til å samle opp bonuser. Samtidig kan du få forsikringer når du betaler feriereisen med kredittkort.

Det kan imidlertid være enkelte ulemper ved å bruke kredittkort i utlandet også. Det kan blant annet forekomme gebyrer ved uttak i minibank. La oss se nærmere på noen av ulempene!

Gebyrer ved uttak i minibank

I mange tilfeller vil det være et fast beløp som tas i gebyr hver gang du tar ut penger med et kredittkort i utenlandske minibanker. Det er også vanlig med prosentvise gebyrer ved uttak, og da ligger som regel gebyret et sted mellom 0,5–1 % av uttaksbeløpet.

Når det er snakk om prosentvise uttaksgebyrer, er det ofte et minstegebyr på rundt 40 kroner. Du kan imidlertid også være heldig å finne kredittkort uten gebyr for uttak i minibank.

Husk at også banken som drifter minibanken i utlandet kan kreve et uttaksgebyr. Hvis dette er tilfelle, vil du som regel få beskjed om dette før uttaket gjennomføres.

Valutapåslag

Hvis du bruker et kredittkort til å betale for varer eller tjenester på en betalingsterminal, er det greit å huske på at det kan forekomme et valutapåslag dersom kjøpet gjøres i en utenlandsk valuta.

Dersom du handler i utlandet kan du i noen tilfeller be de som håndterer betalingsterminalen om å endre valuta. Dette er blant annet vanlig når du handler på svenskegrensen, der du kan velge mellom å betale i norske eller svenske kroner.

Et valutagebyr blir som regel lagt til midtkursen til den relevante valutaen. Det er derfor alle uttakene i minibank og alle kjøp i butikk sammenlagt som utgjør grunnlaget for valutapåslaget. Som regel ligger et valutapåslag et sted mellom 1,75–2,25 %.

Høye renter

En annen ulempe ved å bruke kredittkort i utlandet (eller i Norge for den saks skyld), er at det er høye renter på det. Husk at penger du bruker med et kredittkort er «lånte penger», og at du betaler renter som på alle andre banklån.

Forskjellen er at kredittkortrenten ofte er langt høyere enn andre renter. Renten beregnes stort sett fra uttakstidspunktet. Hvis du for eksempel tar ut 2 000 kroner i en minibank i utlandet, vil dette etter 45 dager kunne koste deg 50 kroner dersom renten ligger på 20 %.

Dersom du bruker et debetkort tilknyttet lønnskontoen din, vil kostnaden baseres på tapt innskuddsrente. Men her er renten såpass lav at uttak av penger kun medfører et neglisjerbart tap.

Bør du bruke kredittkort i utlandet?

Det å bruke kredittkort i utlandet er uproblematisk så lenge du har god økonomisk kontroll. Som regel kan du slippe unna de dyre rentene dersom du betaler tilbake pengene innen en måned. Du kan tjene gode bonuser og få en rekke fordeler når du bruker kredittkort.

Samtidig er det greit å huske på at det kan bli dyrt å handle med kredittkort, siden det ofte tas valutapåslag og gebyrer.

Oppsummering: Fordeler og ulemper med kredittkort på ferie

Det finnes både positive og negative faktorer relatert til bruk av kredittkort mens du er i utlandet. Enten du er i Sverige, Spania, Italia eller Kina, vil du kunne oppleve dyre gebyrer og valutapåslag ved bruk av kredittkort. La oss heller ikke glemme de høye rentene.

Samtidig kan du potensielt få mange goder ved å bruke kredittkort. Betaler du mer enn halvparten av transportkostnadene med kredittkort, er både reiseforsikring og avbestillingsforsikring inkludert. Du kan også få mange gunstige bonuser på 0,5–1 %.

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Innholdsfortegnelse OppstartsgebyrRenteGebyrerStraffegebyrerSpar penger på lånet dittIkke vær … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!