DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Santander

Santander
Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 400 000
Effektiv rente 15,79%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 30
Nedbetalingstid 15 år

Santander Bank er kortversjonen for bankens egentlige navn som er Santander Customer Bank AS. Dette er en bank som har hjulpet folk med økonomiske utfordringer og andre finansieringer siden de startet opp virksomheten sin i 2001.

Santander Costumer Bank AS er en merkevare under Banco Santander, som er et av verdens største finanskonsern. Banco Santander har hjulpet folk med økonomi helt siden 1857, men det skulle ta flere litt over et århundre før denne banken kom til Norge.

Som del av et av verdens største finanskonsern, er naturligvis ikke Norge det eneste landet Santander henvender seg til. Denne banken har også kontorer i land som Danmark, Finland og Sverige, så de kan også regnes som en nordisk bank.

Med bakgrunn i både morselskapets og Santanders egen rolle i henholdsvis verden og de nordiske landene, så er Santander en bank mange mennesker har tillit til. Santander er opptatt av å være en bank som folk kan stole på, også når de står midt i en krise.

Refinansiering hos Santander

Dersom du har et smålån her og et smålån der, altså i flere banker, så bør du vurdere å refinansiere gjelden din. Det gjør du ved å ta opp et refinansieringslån i en annen bank, for å betale ned gjelden du har til de andre bankene. Gjelden din samles altså i kun én bank.

I de fleste økonomiske tilfeller, så vil refinansiering være smart, men det er viktig at du inngår en god avtale. Derfor bør du vurdere flere banker opp mot hverandre, slik at du kan finne den banken som tilbyr den beste avtalen for deg og din økonomiske situasjon.

På grunn av sin posisjon på bankmarkedet, har Santander Customer Bank en selvskreven plass i denne vurderingen. Denne bankens spesialitet er lån uten sikkerhet, og refinansieringslånet deres har en ramme på mellom 30 000 kr og 350 000 kr.

Når du tar opp et refinansieringslån hos denne banken, så tar du opp et nytt forbrukslån. Et forbrukslån har generelt sett ikke noe folk har et godt forhold til, men i forbindelse med refinansiering vil det lønne seg å ha kun et stort lån fremfor 10 smålån.

Vilkår for refinansiering

Santander Bank gir deg muligheten til å rydde opp i økonomien din, men da må du oppfylle kravene som banken stiller til alle potensielle kunder. Hvis du ikke oppfyller hvert eneste vilkår, så er sannsynligheten for å få innvilget lån veldig liten.

Hensikten med denne vilkårslisten er at banken ønsker å være trygg på at både du og de inngår en god avtale. En avtale bør nemlig være til fordel for begge parter. Santander Banks vilkårsliste ser slik ut:

 • Du må være 23 år eller eldre
 • Du må ha fast årsinntekt på 200 000 kr eller mer
 • Du må være bosatt i Norge
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker på søknadstidspunktet

For å få innvilget lånesøknaden din hos Santander, må du altså være 23 år eller eldre. Du må også være bosatt i Norge, og du må ha fast årsinntekt på minimum 200 000 kroner. Dette kravet åpner for deg som ikke har fulltidsjobb helt enda.

I tillegg til disse kravene, ønsker også Santander at deres kunder ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker på tidspunktet de søker om refinansieringslån hos dem.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 23 år
 • Inntektskrav: årsinntekt på minimum 200 000 kr
 • Lånebeløp: 30 000 kr – 400 000 kr
 • Etableringsgebyr: 950 kr
 • Nominell rente: fra 10,90 % til 16,25 %
 • Sikkerhet i bolig: Nei
 • Nedbetalingstid: 1 – 15 år

Fordeler og ulemper

Før du søker om refinansieringslån, så vil det være lurt å ta deg tid til å undersøke flere alternativer. Da kan du forsikre deg om avtalen du inngår er en virkelig god avtale. Vi vet det er fort gjort å takke ja til det første tilbudet, men du kan med fordel ha litt is i magen.

I en slik prosess må du også være realistisk. Vurderingen vil finne både fordeler og ulemper med de aktuelle bankene. Derfor er det viktig å huske at du ikke skal finne den beste banken, bare den banken som tilbyr den beste avtalen for deg og din økonomiske situasjon.

Nedenfor skal vi se på fordeler og ulemper ved det å inngå et refinansieringslån gjennom Santander Bank.

Fordeler

Hos Santander må du være 23 år eller eldre, for å kvalifisere deg til et refinansieringslån. Dette er en grense som er litt midt på treet, men samtidig ikke for høy. I tillegg må du ha fast årsinntekt på minst 200 000 kroner. Det åpner for at de uten fulltidsjobb også kan låne litt.

I tillegg til at de uten fulltidsjobb også har muligheten til å låne penger gjennom Santander, så har alle låntakere en sjanse til å bli gjeldfri i løpet av en relativt kort periode (mellom 1 og 15 år).

Rammen på Santanders refinansieringslån er 30 000 kr og 400 000 kr. Det betyr at dette er et lån som både de med lav og stor gjeld kan kvalifisere seg til et slikt lån. Det er veldig praktisk, ettersom gjelden ikke alltid er veldig stor.

Santander har spesialisert seg innenfor lån uten sikkerhet. Det er fint med tanke på de 23-åringene som ikke har hatt muligheten til å kjøpe seg sin egen bolig enda. Det er nemlig ingen selvfølge at alle 23-åringer er boligeiere så tidlig, eller at de har noen å spørre.

Ulemper

Den største ulempen ved Santander er nok at de er litt motsigende. De markedsfører seg selv som en bank som folk kan stole på i en krise, men samtidig stilles det krav vedrørende antall betalingsanmerkninger og inkassosaker. Det er litt uheldig.

Santander opererer med en nominell rente som varierer mellom 10,90 % og 16,25 %. Renten er veldig høy i denne banken, med andre ord. Så kommer andre gebyrer i tillegg, deriblant et etableringsgebyr på 950 kroner. Den effektive renten kan altså bli svært høy.

Vi mener

Santander motsier litt seg selv når de markedsfører seg selv som en bank folk kan stole på også i krisetider, samtidig som det stilles et krav om at låntakerne deres ikke kan ha betalingsanmerkninger eller lignende. I tillegg kan den effektive renten bli veldig høy her.

Det er ikke med det sagt at Santanders produkter er dårlige. Det er bankens markedsposisjon et tydelig bevis på, men det vil absolutt ikke skade å se seg rundt etter et annet alternativ.

Effektiv rente 15,79 %, kr 95 000, over 2 år, kostnad kr 15 045, totalt kr 110 045. Etableringsgebyr kr 950, Termingebyr kr 30 Nedbetalingstid: 1–5 år | Effektiv rente: 8,2 %–28,8 %

Søk her

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Dersom du har … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Før i tiden måtte man logge seg inn på desktop eller laptop med en kodebrikke når man skulle inn i nettbanken … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Det er … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Refinansiering handler om at man tar opp et … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Dersom du har barn finnes det … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!