DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Santander

Santander
Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 400 000
Effektiv rente 15,79%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 30
Nedbetalingstid 15 år

Santander Bank er kortversjonen for bankens egentlige navn som er Santander Customer Bank AS. Dette er en bank som har hjulpet folk med økonomiske utfordringer og andre finansieringer siden de startet opp virksomheten sin i 2001.

Santander Costumer Bank AS er en merkevare under Banco Santander, som er et av verdens største finanskonsern. Banco Santander har hjulpet folk med økonomi helt siden 1857, men det skulle ta flere litt over et århundre før denne banken kom til Norge.

Som del av et av verdens største finanskonsern, er naturligvis ikke Norge det eneste landet Santander henvender seg til. Denne banken har også kontorer i land som Danmark, Finland og Sverige, så de kan også regnes som en nordisk bank.

Med bakgrunn i både morselskapets og Santanders egen rolle i henholdsvis verden og de nordiske landene, så er Santander en bank mange mennesker har tillit til. Santander er opptatt av å være en bank som folk kan stole på, også når de står midt i en krise.

Refinansiering hos Santander

Dersom du har et smålån her og et smålån der, altså i flere banker, så bør du vurdere å refinansiere gjelden din. Det gjør du ved å ta opp et refinansieringslån i en annen bank, for å betale ned gjelden du har til de andre bankene. Gjelden din samles altså i kun én bank.

I de fleste økonomiske tilfeller, så vil refinansiering være smart, men det er viktig at du inngår en god avtale. Derfor bør du vurdere flere banker opp mot hverandre, slik at du kan finne den banken som tilbyr den beste avtalen for deg og din økonomiske situasjon.

På grunn av sin posisjon på bankmarkedet, har Santander Customer Bank en selvskreven plass i denne vurderingen. Denne bankens spesialitet er lån uten sikkerhet, og refinansieringslånet deres har en ramme på mellom 30 000 kr og 350 000 kr.

Når du tar opp et refinansieringslån hos denne banken, så tar du opp et nytt forbrukslån. Et forbrukslån har generelt sett ikke noe folk har et godt forhold til, men i forbindelse med refinansiering vil det lønne seg å ha kun et stort lån fremfor 10 smålån.

Vilkår for refinansiering

Santander Bank gir deg muligheten til å rydde opp i økonomien din, men da må du oppfylle kravene som banken stiller til alle potensielle kunder. Hvis du ikke oppfyller hvert eneste vilkår, så er sannsynligheten for å få innvilget lån veldig liten.

Hensikten med denne vilkårslisten er at banken ønsker å være trygg på at både du og de inngår en god avtale. En avtale bør nemlig være til fordel for begge parter. Santander Banks vilkårsliste ser slik ut:

 • Du må være 23 år eller eldre
 • Du må ha fast årsinntekt på 200 000 kr eller mer
 • Du må være bosatt i Norge
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker på søknadstidspunktet

For å få innvilget lånesøknaden din hos Santander, må du altså være 23 år eller eldre. Du må også være bosatt i Norge, og du må ha fast årsinntekt på minimum 200 000 kroner. Dette kravet åpner for deg som ikke har fulltidsjobb helt enda.

I tillegg til disse kravene, ønsker også Santander at deres kunder ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker på tidspunktet de søker om refinansieringslån hos dem.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 23 år
 • Inntektskrav: årsinntekt på minimum 200 000 kr
 • Lånebeløp: 30 000 kr – 400 000 kr
 • Etableringsgebyr: 950 kr
 • Nominell rente: fra 10,90 % til 16,25 %
 • Sikkerhet i bolig: Nei
 • Nedbetalingstid: 1 – 15 år

Fordeler og ulemper

Før du søker om refinansieringslån, så vil det være lurt å ta deg tid til å undersøke flere alternativer. Da kan du forsikre deg om avtalen du inngår er en virkelig god avtale. Vi vet det er fort gjort å takke ja til det første tilbudet, men du kan med fordel ha litt is i magen.

I en slik prosess må du også være realistisk. Vurderingen vil finne både fordeler og ulemper med de aktuelle bankene. Derfor er det viktig å huske at du ikke skal finne den beste banken, bare den banken som tilbyr den beste avtalen for deg og din økonomiske situasjon.

Nedenfor skal vi se på fordeler og ulemper ved det å inngå et refinansieringslån gjennom Santander Bank.

Fordeler

Hos Santander må du være 23 år eller eldre, for å kvalifisere deg til et refinansieringslån. Dette er en grense som er litt midt på treet, men samtidig ikke for høy. I tillegg må du ha fast årsinntekt på minst 200 000 kroner. Det åpner for at de uten fulltidsjobb også kan låne litt.

I tillegg til at de uten fulltidsjobb også har muligheten til å låne penger gjennom Santander, så har alle låntakere en sjanse til å bli gjeldfri i løpet av en relativt kort periode (mellom 1 og 15 år).

Rammen på Santanders refinansieringslån er 30 000 kr og 400 000 kr. Det betyr at dette er et lån som både de med lav og stor gjeld kan kvalifisere seg til et slikt lån. Det er veldig praktisk, ettersom gjelden ikke alltid er veldig stor.

Santander har spesialisert seg innenfor lån uten sikkerhet. Det er fint med tanke på de 23-åringene som ikke har hatt muligheten til å kjøpe seg sin egen bolig enda. Det er nemlig ingen selvfølge at alle 23-åringer er boligeiere så tidlig, eller at de har noen å spørre.

Ulemper

Den største ulempen ved Santander er nok at de er litt motsigende. De markedsfører seg selv som en bank som folk kan stole på i en krise, men samtidig stilles det krav vedrørende antall betalingsanmerkninger og inkassosaker. Det er litt uheldig.

Santander opererer med en nominell rente som varierer mellom 10,90 % og 16,25 %. Renten er veldig høy i denne banken, med andre ord. Så kommer andre gebyrer i tillegg, deriblant et etableringsgebyr på 950 kroner. Den effektive renten kan altså bli svært høy.

Vi mener

Santander motsier litt seg selv når de markedsfører seg selv som en bank folk kan stole på også i krisetider, samtidig som det stilles et krav om at låntakerne deres ikke kan ha betalingsanmerkninger eller lignende. I tillegg kan den effektive renten bli veldig høy her.

Det er ikke med det sagt at Santanders produkter er dårlige. Det er bankens markedsposisjon et tydelig bevis på, men det vil absolutt ikke skade å se seg rundt etter et annet alternativ.

Effektiv rente 15,79 %, kr 95 000, over 2 år, kostnad kr 15 045, totalt kr 110 045. Etableringsgebyr kr 950, Termingebyr kr 30 Nedbetalingstid: 1–5 år | Effektiv rente: 8,2 %–28,8 %

Søk her

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Den første kostnaden du sannsynligvis vil pådra … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!