DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Lendo

Lendo
Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 5,33%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 15 år

Lendo er ikke en bank, men en lånemegler. Det er et selskap de fleste har hørt om, og grunnen til det er nok at selskapet eies av Schibsted-konsernet. Det er et av Nordens største mediekonsern, og et navn vi ofte ser i forbindelse med mediehus og lignende.

Selv om du sender inn en lånesøknad til Lendo, så vil ikke Lendo kunne innvilge lånesøknaden din. Som lånemegler påtar Lendo seg ansvaret om å sende lånesøknaden din til flere banker på én gang. Målet er at du skal få en best mulig avtale for deg.

Etter å ha sendt inn en lånesøknad gjennom Lendos nettside, så vil du altså motta lånetilbud fra flere forskjellige banker. De aktuelle bankene vil kjempe om å gi deg det beste tilbudet, slik at du ender opp med å velge dem. Her er det kun du som bestemmer hvem du vil velge.

Gjennom Lendo vil du altså ha muligheten til å få hjelp til både forbrukslån og refinansiering. Det er veldig praktisk, for da kommer du garantert til å ende opp med et refinansieringslån som passer deg og din økonomiske situasjon utmerket.

Refinansiering hos Lendo

Lendo er en lånemegler, og det er derfor ikke de som innvilger lånesøknaden din. Lendos rolle i en søknadsprosess er rett og slett å være megler. Dette selskapet setter deg i kontakt med flere forskjellige banker, deriblant:

 • Avida Bank
 • BB Bank
 • BRAbank
 • Bank 2
 • EasyBank
 • Eika Bank
 • ExpressBank
 • Ikano Bank
 • Instabank
 • Nordax Bank
 • Svea Finans
 • Santander Bank
 • re:member
 • Resurs Bank / Ya Lånet
 • Thorn

I stedet for å sende en lånesøknad til hver eneste en av disse bankene selv, trenger du bare å sende inn én til Lendo. Resten fikser Lendo, og så vil du få lånetilbud fra flere av bankene på denne listen.

Disse bankene vil kjempe om å få deg til å velge akkurat deres bank. Det er imidlertid slik at alle lånetilbudene er uforpliktende, og du kan bruke god tid til å sette deg inn i hver og ett lånetilbud. Lånetilbudene har nemlig en varighet på 30 dager, og de bør du bruke godt.

Vilkår for refinansiering

Lendo hjelper deg gjerne med utforming av lånesøknaden om et refinansieringslån før de sender den til 16 forskjellige banker for deg.

Å søke refinansieringslån gjennom Lendo er kostnadsfritt, men etter at Lendo har satt deg i kontakt med en av bankene sine, så må du naturligvis passe på å oppfylle den aktuelle bankens vilkårsliste.

Vilkårslisten er til for å sikre at avtalen du og banken inngår er fordelaktig for begge parter. Her er noen av de vanligste punktene som ofte går igjen i de forskjellige bankenes vilkårslister:

 • Du må være 18 år eller eldre
 • Du må være norsk statsborger og ha fast boligadresse i Norge
 • Du må ha en årsinntekt på minimum 100 000 kr.
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker på tidspunktet hvor du sender inn lånesøknaden.

Når bankene behandler lånesøknaden din, er det altså vanlig at de stiller krav vedrørende hvor gammel du er, hvor du bor, hvilken årsinntekt du har og hvor vidt du kan ha en rotete økonomisk forhistorie eller ikke.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 18 år
 • Inntektskrav: minimum 100 000 kr i årsinntekt
 • Lånebeløp: 10 000 kr – 500 000 kr
 • Etableringsgebyr: Varierende
 • Nominell rente: 5,95 % – 23,4 %
 • Sikkerhet i bolig: Både ja og nei
 • Nedbetalingstid: 1 – 15 år

Når det gjelder nøkkeltallene som er oppført ovenfor, så er det viktig å huske at dette er et estimat. Det er mulig at de ulike faktorene varierer noe, med utgangspunkt i hvilken bank du ender opp med å velge.

Fordeler og ulemper

Når du skal ta opp et refinansieringslån, så er det lurt å vurdere flere forskjellige banker. Dette er nettopp dette Lendo hjelper deg med, i sin rolle som lånemegler. Ved å benytte deg av Lendo, vil lånesøknaden din sendes til 15 banker uten at du trenger å ekstra tid på det.

Dessuten er det slik at det forekommer fordeler og ulemper med de fleste banker. Så denne prosessen handler ikke om å finne den beste banken, men den banken som kan gi deg den beste avtalen.

Nedenfor skal vi hvilke fordeler og ulemper som det å bruke Lendo til å søke om refinansieringslån fører med seg.

Fordeler

Den største fordelen med å velge Lendo, er uten tvil tidsbesparelsen det fører med seg. Som lånemegler påtar Lendo seg oppgaven om å sende lånesøknaden din til 15 forskjellige banker. Det er enkelt å se for seg hvor mye du tid du ville brukt på å gjøre det selv.

Ved å la Lendo hjelpe deg, vil du motta flere lånetilbud på samme tid. Det vil også gjøre det enklere å velge det beste tilbudet når du kan vurdere alle lånetilbudene dine samtidig.

Andre fordeler med å velge Lendo, er at du enkelt kan få tilgang til refinansieringslån både med og uten sikkerhet. I tillegg er både aldersgrensen og inntektskravet så lav som den kan være, og du får muligheten til å betale ned gjelden din i relativt kort tid.

I tillegg er det svært praktisk at du kan låne et beløp mellom 10 000 kr og 500 000 kr. Gjeld er noe individuelt, og det er ikke kun folk med en sekssifret gjeld som ønsker å få orden og kontroll på økonomien sin.

Ulemper

Noen av Lendos banker krever at du ikke har noen betalingsanmerkninger og inkassosaker bak deg. Det er naturligvis ikke tilfellet for alle, men det er litt upraktisk i de tilfeller hvor det er det.

Av nøkkeltallene ser vi også at den nominelle renten i Lendos banker kan variere mellom 5,95 % – 23,4 %. Det betyr at denne renten definitivt har potensial til å bli veldig høy, og det er ikke bra. Det gjelder også bankenes etableringsgebyr.

Vi vet at det finnes banker på Lendos liste som opererer med etableringsgebyrer mellom 900 og 20 000 kr. Ettersom det finnes andre banker som gjør dette gratis, så er dette ganske uheldig.

Vi mener

Det vil uten tvil være praktisk å benytte Lendo til å søke refinansieringslån. Det forekommer både fordeler og ulemper med hver enkelt bank, men Lendo bidrar til at prosessen automatisk blir mye enklere for deg.

120 000 kr over 5 år, effektiv rente 11,55%, kostnad 36 215kr, totalt 156 215 kr.

Søk her

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Dersom du har … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Før i tiden måtte man logge seg inn på desktop eller laptop med en kodebrikke når man skulle inn i nettbanken … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Det er … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Refinansiering handler om at man tar opp et … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Dersom du har barn finnes det … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!