DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Lendo

Lendo
Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 5,33%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 15 år

Lendo er ikke en bank, men en lånemegler. Det er et selskap de fleste har hørt om, og grunnen til det er nok at selskapet eies av Schibsted-konsernet. Det er et av Nordens største mediekonsern, og et navn vi ofte ser i forbindelse med mediehus og lignende.

Selv om du sender inn en lånesøknad til Lendo, så vil ikke Lendo kunne innvilge lånesøknaden din. Som lånemegler påtar Lendo seg ansvaret om å sende lånesøknaden din til flere banker på én gang. Målet er at du skal få en best mulig avtale for deg.

Etter å ha sendt inn en lånesøknad gjennom Lendos nettside, så vil du altså motta lånetilbud fra flere forskjellige banker. De aktuelle bankene vil kjempe om å gi deg det beste tilbudet, slik at du ender opp med å velge dem. Her er det kun du som bestemmer hvem du vil velge.

Gjennom Lendo vil du altså ha muligheten til å få hjelp til både forbrukslån og refinansiering. Det er veldig praktisk, for da kommer du garantert til å ende opp med et refinansieringslån som passer deg og din økonomiske situasjon utmerket.

Refinansiering hos Lendo

Lendo er en lånemegler, og det er derfor ikke de som innvilger lånesøknaden din. Lendos rolle i en søknadsprosess er rett og slett å være megler. Dette selskapet setter deg i kontakt med flere forskjellige banker, deriblant:

 • Avida Bank
 • BB Bank
 • BRAbank
 • Bank 2
 • EasyBank
 • Eika Bank
 • ExpressBank
 • Ikano Bank
 • Instabank
 • Nordax Bank
 • Svea Finans
 • Santander Bank
 • re:member
 • Resurs Bank / Ya Lånet
 • Thorn

I stedet for å sende en lånesøknad til hver eneste en av disse bankene selv, trenger du bare å sende inn én til Lendo. Resten fikser Lendo, og så vil du få lånetilbud fra flere av bankene på denne listen.

Disse bankene vil kjempe om å få deg til å velge akkurat deres bank. Det er imidlertid slik at alle lånetilbudene er uforpliktende, og du kan bruke god tid til å sette deg inn i hver og ett lånetilbud. Lånetilbudene har nemlig en varighet på 30 dager, og de bør du bruke godt.

Vilkår for refinansiering

Lendo hjelper deg gjerne med utforming av lånesøknaden om et refinansieringslån før de sender den til 16 forskjellige banker for deg.

Å søke refinansieringslån gjennom Lendo er kostnadsfritt, men etter at Lendo har satt deg i kontakt med en av bankene sine, så må du naturligvis passe på å oppfylle den aktuelle bankens vilkårsliste.

Vilkårslisten er til for å sikre at avtalen du og banken inngår er fordelaktig for begge parter. Her er noen av de vanligste punktene som ofte går igjen i de forskjellige bankenes vilkårslister:

 • Du må være 18 år eller eldre
 • Du må være norsk statsborger og ha fast boligadresse i Norge
 • Du må ha en årsinntekt på minimum 100 000 kr.
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker på tidspunktet hvor du sender inn lånesøknaden.

Når bankene behandler lånesøknaden din, er det altså vanlig at de stiller krav vedrørende hvor gammel du er, hvor du bor, hvilken årsinntekt du har og hvor vidt du kan ha en rotete økonomisk forhistorie eller ikke.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 18 år
 • Inntektskrav: minimum 100 000 kr i årsinntekt
 • Lånebeløp: 10 000 kr – 500 000 kr
 • Etableringsgebyr: Varierende
 • Nominell rente: 5,95 % – 23,4 %
 • Sikkerhet i bolig: Både ja og nei
 • Nedbetalingstid: 1 – 15 år

Når det gjelder nøkkeltallene som er oppført ovenfor, så er det viktig å huske at dette er et estimat. Det er mulig at de ulike faktorene varierer noe, med utgangspunkt i hvilken bank du ender opp med å velge.

Fordeler og ulemper

Når du skal ta opp et refinansieringslån, så er det lurt å vurdere flere forskjellige banker. Dette er nettopp dette Lendo hjelper deg med, i sin rolle som lånemegler. Ved å benytte deg av Lendo, vil lånesøknaden din sendes til 15 banker uten at du trenger å ekstra tid på det.

Dessuten er det slik at det forekommer fordeler og ulemper med de fleste banker. Så denne prosessen handler ikke om å finne den beste banken, men den banken som kan gi deg den beste avtalen.

Nedenfor skal vi hvilke fordeler og ulemper som det å bruke Lendo til å søke om refinansieringslån fører med seg.

Fordeler

Den største fordelen med å velge Lendo, er uten tvil tidsbesparelsen det fører med seg. Som lånemegler påtar Lendo seg oppgaven om å sende lånesøknaden din til 15 forskjellige banker. Det er enkelt å se for seg hvor mye du tid du ville brukt på å gjøre det selv.

Ved å la Lendo hjelpe deg, vil du motta flere lånetilbud på samme tid. Det vil også gjøre det enklere å velge det beste tilbudet når du kan vurdere alle lånetilbudene dine samtidig.

Andre fordeler med å velge Lendo, er at du enkelt kan få tilgang til refinansieringslån både med og uten sikkerhet. I tillegg er både aldersgrensen og inntektskravet så lav som den kan være, og du får muligheten til å betale ned gjelden din i relativt kort tid.

I tillegg er det svært praktisk at du kan låne et beløp mellom 10 000 kr og 500 000 kr. Gjeld er noe individuelt, og det er ikke kun folk med en sekssifret gjeld som ønsker å få orden og kontroll på økonomien sin.

Ulemper

Noen av Lendos banker krever at du ikke har noen betalingsanmerkninger og inkassosaker bak deg. Det er naturligvis ikke tilfellet for alle, men det er litt upraktisk i de tilfeller hvor det er det.

Av nøkkeltallene ser vi også at den nominelle renten i Lendos banker kan variere mellom 5,95 % – 23,4 %. Det betyr at denne renten definitivt har potensial til å bli veldig høy, og det er ikke bra. Det gjelder også bankenes etableringsgebyr.

Vi vet at det finnes banker på Lendos liste som opererer med etableringsgebyrer mellom 900 og 20 000 kr. Ettersom det finnes andre banker som gjør dette gratis, så er dette ganske uheldig.

Vi mener

Det vil uten tvil være praktisk å benytte Lendo til å søke refinansieringslån. Det forekommer både fordeler og ulemper med hver enkelt bank, men Lendo bidrar til at prosessen automatisk blir mye enklere for deg.

120 000 kr over 5 år, effektiv rente 11,55%, kostnad 36 215kr, totalt 156 215 kr.

Søk her

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Den første kostnaden du sannsynligvis vil pådra … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!