DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Hjelp til nedbetaling av gjeld

Gjeld er en stor belastning når den kommer ut av kontroll, men det er aldri for sent å rydde opp. Selv om du har betalingsanmerkninger og flere inkassosaker, er det det muligheter for å få refinansieringslån, selv om dette kan kreve du har bolig eller medsøker.

Når du får et behov for hjelp til nedbetaling av gjeld, har du flere muligheter . Du kan enten ta kontakt med en bank eller lånemegler, for å se på muligheten til å refinansiere. Du kan også spare inn der du kan og betale gjelden du har, på samme vilkår.

Når gjelden tar helt overhånd, og du ikke har muligheten til å få refinansiering eller betale ned gjelden selv, er det også en mulighet å få hjelp av gjeldsrådgiver i den kommunen du bor i. Gjeldsrådgiver kan du alltid ta kontakt med, uansett hvor store gjeldsproblemer du har.

Det eneste som er sikkert, er at gjelden ikke vil forsvinne av seg selv. Selv mange år senere vil gjelden hefte ved deg, og dette kan vøre en stor byrde for den det gjelder. Jo tidligere du kommer i gang med å løse gjeldsproblemene, jo raskere vil du få kontroll og forhåpentligvis en ny og økonomisk bedre hverdag venter.

Hvordan komme i gang

De fleste har en viss oversikt over hvor mye de har i gjeld, men et godt sted å starte er å sjekke et gjeldsregister (er gratis å sjekke). Her kan du se hvor mye du har i usikret gjeld, noe som inkluderer alt fra kredittkort og forbrukslån, til kjøp av TV eller annet på kreditt. Med andre ord en enkel og grei måte å få en oversikt på.

Når du har en oversikt på plass, er det på tide å se på mulighetene du har. Som vi vil beskrive nærmere nedenfor, har du muligheten til å få en refinansiering med eller uten sikkerhet. Avhengig av hvor mye gjeld du har og din kredittscore, kan det være nødvendig å ha en bolig som sikkerhet og/eller en medsøker. Dette vil i hvert fall være relevant om du har betalingsanmerkning.

Søke om refinansiering

En refinansiering av kredittkort og annen forbruksgjeld, kan gi deg den roen og tryggheten du trenger i hverdagen. Ved å refinansiere vil du nemlig samle alle lån under ett, til en lavere rente og samme nedbetalingstid, som du hadde i utgangspunktet.

  1. Ved en refinansiering har bankene også mulighet til å fravike fra enkelte regler, som hvor stor gjeldsbelastning du kan ha (fem-gangen av bruttoinntekt) og lengden på lånet.
  2. Ved en refinansiering kan du nemlig låne i opptil 15 år, noe som ikke er mulig ved et regulært lån uten sikkerhet. Har du sikkerhet for lånet så stiller det seg litt annerledes.

Refinansiering med sikkerhet

Refinansiering med sikkerhet vil oftest gi laveste rente, fordi banken vil ikke ta like stor risiko, som ved refinansiering uten sikkerhet. En bolig, enten det er leilighet, hus eller annet, vil være tilstrekkelig som sikkerhet for lånet. Noen har mulighet til å “bake inn” refinansieringen i boliglånet, og da er det samme krav som gjelder: det må være billigere og du kan ikke ha et lån som overstiger 80% av verdien på boligen samt. det er ikke mulig å ha lengre nedbetalingstid enn i utgangspunktet. Her har bankene et visst slingringsmonn, og det kan være veldig gunstig å bli kvitt forbrukslån, kredittkort og andre smålån på denne måten.

Det er selvfølgelig mange faktorer som spiller inn, men i de aller fleste tilfeller kan det være betydelig billigere å refinansiere med sikkerhet i bolig, enn om du ikke har noen sikkerhet i det hele tatt.

Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet er en god løsning, om du ikke har bolig eller annen form for sikkerhet for lånet, og kan gi flere tusen kroner i besparelser. Hvor mye du kan spare vil være avhengig av dine kostnader i dag, og hva du eventuelt får i rente på smålån.

Fordelen med å refinansiering uten sikkerhet, er at du har mange muligheter i markedet, og du behøver ikke å ha ha en bolig for å bli vurdert som lånekunde.

Hvilken rente du vil få er avhengig av bank, lånets størrelse og en individuell kredittvurdering. Du kan også søke om refinansiering uten sikkerhet sammen med medsøker, noe som kan få ned renten enda mer.

Refinansiering med betalingsanmerkning

Refinansiering med betalingsanmerkning er en mulighet for de som har gjeldsproblemer. Hvis et betalingskrav år til inkasso, og deretter namsmann, vil det etter hvert komme en betalingsanmerkning, som vil stå i veien for å få nye lån. Mange banker tilbyr lån selv om du har betalingsanmerkning, men da kan det være nødvendig med sikkerhet i bolig eller medsøker.

Hvis du har betalingsanmerkning, er dette ofte et stort hinder for å komme ut av gjeldsknipa, og du har i prinsippet ikke så mange valg: enten må du bli kvitt betalingsanmerkninger eller så må du finne en bank som er villig til å låne deg penger selv med en anmerkning.

Å la et betalingskrav gå til inkasso vil ikke stoppe rentene, og dessverre er systemet slik i dag, at jo lengre du kommer i forløpet, jo verre er det ofte å komme ut av gjeldsproblemene. Gjør derfor en innsats for å komme ut av den kortsiktige gjelden (betalingsanmerkninger) så fort som mulig, fordi det kan spare deg for mye penger og hodebry.

Innhente flere tilbud samtidig

Mange banker i Norge tilbyr refinansiering. Det er uten tvil et stort marked, noe som kan komme deg til gode, fordi det også gir deg muligheten til å sammenligne renter og innhente flere tilbud. Det er flere fordeler ved å gjøre det på denne måten.

For det første så slipper du å sende ut separate søknader til hver enkelt bank, for det andre så vil du få tilbud løpende, slik at du kan velge laveste rente. Bankene er godt oppmerksom på dette, og vil konkurrere om å få deg som kunde.

Uansett hvilken type lån du er ute etter, er det lurt å innhente tilbud. Bankene er ofte slappe uten konkurranse, og da er det ikke sikkert du får den beste renten du fortjener.

Å benytte seg av en låneformidler er oftest helt gratis og uforpliktende. Flere banker har også fjernet opprettelsesgebyr på refinansieringslån.

Sammenlign renter

Sammenlign alltid renter, fordi dette er det viktigste punktet. Hvem du låner fra har ikke så mye å si, men den effektive renten har alt å si for prisen på en refinansiering. Målet er selvfølgelig å senke utgifter og kostnader til et minimum, og da kan du like greit gjøre et godt forarbeid.

Ikke forhast deg inn i en låneavtale, men bruk heller tid på å få et så komplett som mulig bilde av markedet, og hva du kan forvente av renter på lånet.

Mulighet for å spare tusenvis av kroner

En refinansiering kan spare deg for tusenvis av kroner. Har du utestående gjeld fordelt på flere kreditorer, er det stor sannsynlighet for at du kan spare penger. Jo lengre nedbetalingstid du har, jo større sannsynlighet er det for at du betaler unødvendige termingebyrer og andre gebyrer, som spiser opp av det månedlige budsjettet ditt.

Forholdsvis små forbrukslån, kredittkort og kredittkjøp er gjerne forbundet med skyhøye renter. Kan du få ned den totale renten bare noen få prosentpoeng, kan det lønne seg med en refinansiering.

Årsaken til at det koster å ha flere utestående gjeldsforpliktelser er høye renter og termingebyrer. Femtilappen (noen ganger mye mer) som går til termingebyr blir til flere tusen kroner over flere år. Har du flere slike femtilapper så begynner det å bli betydningsfullt.

Gjelden forsvinner ikke av seg selv

Gjelden du har vil ikke gå vekk av seg selv. Kreditorer kan være etter deg i 10 år, 20 år eller resten av livet. Det er utrolig viktig for fin egen økonomi, at du tar kontroll over gjelden og gjør noe med det. Mange mister motet ved å ha en stor mengde regninger og betalingskrav, noe som også er forståelig, men da kan det være lurt å få en nær deg til å hjelpe.

Ta grep i dag: åpne opp alle brev og lag en liste over gjelden du har. Det er nok mange som har muligheten til å betale ned gjelden bare ved å prioritere annerledes og faktisk betale regningene med lønnen de allerede har.

Vi kan ikke understreke nok hvor viktig det er å få kontroll over gjeldsfprpliktelsenene, fordi gjelden vil bare vokse og vokse, uten at den forsvinner av seg selv på magisk vis. Vurder refinansiering om mulig.

Ta kontakt med kreditorene hvis det er inkassokrav eller purringer, for å forklare situasjonen, fordi bankene er mer samarbeidsvillige enn du kanskje tror. mange har forståelse for at det er mulig å komme i en økonomisk knipe, og da kan det være du får innvilget avdragsfrihet i en periode eksempelvis.

Snøballmetoden – betal ned gjeld smart

Snøballmetoden er et konsept som går ut på å betale ned de lånene med høyest rente først eller de minste kravene. Dette er en kalkulert, akkumulert metode for å spare mest mulig penger om du har muligheten til å betale inn ekstra på lånene dine.

Les denne gode utfyllende artikkelen om snøballmetoden.

Snøballmetoden passer for deg som har flere gjeldsforpliktelser og et visst spillerom i privatøkonomien. Det behlver ikke være snakk om flerfoldige tusenlapper ekstra hver måned, men litt overskudd må du ha for å kunne bruke denne metoden effektivt. Forøvrig er snøballmetoden ansett som den mest effektive metoden til å bli kvitt gjeld.

gjeldsproblemer - snøballmetoden

Sette opp budsjett

Budsjett er et nyttig verktøy til å lykkes. Ved å ha full kontroll over inntekter og utgifter, er det lettere å justere forbruket deretter. Dette kan hjelpe deg til å ta økonomisk fornuftige valg, og til å se hvor mye du har til overs hver måned, som kan brukes til gjeldsbetaling.

Det er forholdsvis enkelt å sette opp et budsjett, noe vi ikke skal komme nærmere inn på her, men du kan med fordel lese denne artikkelen, for å ha en formening om hvordan går frem. Budsjettmaler er også enkelt å finne med et enkelt nettsøk.

Hjelp til gjeld – når du har prøvd alt

NAV gjeldsrådgivning - gjeldsproblemer
NAV.no har mange gode sider hvor du kan få råd og veiledning samt. det er her du finner kontaktinformasjon

Når gjelden tar overhånd er dette gjerne en situasjon som i seg selv er en byrde. Hvis du har mistet kontrollen eller bare trenger rådgivning, er det hjelp å få. Alle innbyggere har krav på å få gjeldsrådgivning ved kommunen de bor i. Gjeldsrådgiveren kan hjelpe deg med veiledning, men også ta kontakt med kreditorer og følge deg løpet gjennom, noe som er avhengig av situasjonen du står i og hvilke muligheter du har.

I aller verste fall, er det mulig å søke om gjeldsordning, noe som kan være en siste utvei for noen. Her er det regler som skal følges, for at en gjeldsordning skal bli vurdert, og da er det greit å ha noen med kunnskaper om dette med på laget.

Ta kontakt med NAV for gjeldsrådgivning ved å klikke på denne lenken

Selv om gjelden kan være en stor belastning, vil du garantert ha det mye bedre (og ikke minst privatøkonomien din) om du tar tak i problemet og gjør noe med det. Uansett hvor mye gjeld du har så er det alltid en vei ut av problemene.

 

Hva gjør jeg om jeg har mye gjeld?

Ta tak i problemet så raskt som mulig. Du har mange alternativer, som inkluderer: løse på egen hånd, refinansiering, gjeldsrådgivning og gjeldsordning. Jo tidligere du får bukt med de kortsiktige gjeldsforpliktelsene, jo raskere vil du få kontroll. Benytt deg av alle verktøy i verktøykassa, som budsjett, øke inntekten og ta kontakt med kreditor(er).

Hvordan søke refinansiering?

Du kan søke om refinansiering med eller uten sikkerhet i bolig, og til og med om du har betalingsanmerkning. Du kan søke hos banker som tilbyr refinansiering, men også benytte deg av en låneformidler som kan hjelpe deg med å sende ut flere søknader samtidig.

Hvordan kan jeg få hjelp til nedbetaling av gjeld?

Hvis du har gjeld er det mulig å få hjelp fra gjeldsrådgiver i kommunen der du bor. Et annet alternativ er å refinansiering lån, som kan spare deg for tusenvis av kroner i lavere rente og termingebyrer.

Koster det noe å refinansiere?

I utgangspunktet vil du alltid få en billigere kostnad om du refinansiere: hvis ikke er det ikke tilrådelig å refinansiere, fordi formålet bør være å spare penger. Mange banker tilbyr gratis opprettelse av denne typen lån, noe som vil gjøre den effektive renten enda lavere. Sjekk tilbudene på markedet før du gjør de opp en mening.

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Innholdsfortegnelse Reiseforsikring og … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Innholdsfortegnelse Nettbank på mobilenVippsmCash, Apple Pay og MobilePayGoogle PaySMS-betaling: Banktjenester over SMSSikkerhet ved bruk av mobilbetalingEr mobilbetaling fremtidens viktigste betalingsform?Oppsummering Før … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Innholdsfortegnelse Gebyrer … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Innholdsfortegnelse Hva er refinansiering?Bedre økonomisk oversiktSpar tusenvis av … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Innholdsfortegnelse Helse og familieHar du hatt … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!