Lånemegleren

Lånemegleren

Eksempel nom. rente 5,00%, eff. rente 5,13%. 2 000 000 kr over 25 år. Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 1 509 206 kr. Totalt 3 509 206 kr. Nom. rente 5,00%-11,25%. Eff. rente 5,40%-13,80%. Rente baseres på individuell kredittvurdering.

Søk her

Hjelp til nedbetaling av gjeld

Gjeld er en stor belastning når den kommer ut av kontroll, men det er aldri for sent å rydde opp. Selv om du har betalingsanmerkninger og flere inkassosaker, er det det muligheter for å få refinansieringslån, selv om dette kan kreve du har bolig eller medsøker.

Når du får et behov for hjelp til nedbetaling av gjeld, har du flere muligheter . Du kan enten ta kontakt med en bank eller lånemegler, for å se på muligheten til å refinansiere. Du kan også spare inn der du kan og betale gjelden du har, på samme vilkår.

Når gjelden tar helt overhånd, og du ikke har muligheten til å få refinansiering eller betale ned gjelden selv, er det også en mulighet å få hjelp av gjeldsrådgiver i den kommunen du bor i. Gjeldsrådgiver kan du alltid ta kontakt med, uansett hvor store gjeldsproblemer du har.

Det eneste som er sikkert, er at gjelden ikke vil forsvinne av seg selv. Selv mange år senere vil gjelden hefte ved deg, og dette kan vøre en stor byrde for den det gjelder. Jo tidligere du kommer i gang med å løse gjeldsproblemene, jo raskere vil du få kontroll og forhåpentligvis en ny og økonomisk bedre hverdag venter.

Hvordan komme i gang

De fleste har en viss oversikt over hvor mye de har i gjeld, men et godt sted å starte er å sjekke et gjeldsregister (er gratis å sjekke). Her kan du se hvor mye du har i usikret gjeld, noe som inkluderer alt fra kredittkort og forbrukslån, til kjøp av TV eller annet på kreditt. Med andre ord en enkel og grei måte å få en oversikt på.

Når du har en oversikt på plass, er det på tide å se på mulighetene du har. Som vi vil beskrive nærmere nedenfor, har du muligheten til å få en refinansiering med eller uten sikkerhet. Avhengig av hvor mye gjeld du har og din kredittscore, kan det være nødvendig å ha en bolig som sikkerhet og/eller en medsøker. Dette vil i hvert fall være relevant om du har betalingsanmerkning.

Søke om refinansiering

En refinansiering av kredittkort og annen forbruksgjeld, kan gi deg den roen og tryggheten du trenger i hverdagen. Ved å refinansiere vil du nemlig samle alle lån under ett, til en lavere rente og samme nedbetalingstid, som du hadde i utgangspunktet.

  1. Ved en refinansiering har bankene også mulighet til å fravike fra enkelte regler, som hvor stor gjeldsbelastning du kan ha (fem-gangen av bruttoinntekt) og lengden på lånet.
  2. Ved en refinansiering kan du nemlig låne i opptil 15 år, noe som ikke er mulig ved et regulært lån uten sikkerhet. Har du sikkerhet for lånet så stiller det seg litt annerledes.

Refinansiering med sikkerhet

Refinansiering med sikkerhet vil oftest gi laveste rente, fordi banken vil ikke ta like stor risiko, som ved refinansiering uten sikkerhet. En bolig, enten det er leilighet, hus eller annet, vil være tilstrekkelig som sikkerhet for lånet. Noen har mulighet til å “bake inn” refinansieringen i boliglånet, og da er det samme krav som gjelder: det må være billigere og du kan ikke ha et lån som overstiger 80% av verdien på boligen samt. det er ikke mulig å ha lengre nedbetalingstid enn i utgangspunktet. Her har bankene et visst slingringsmonn, og det kan være veldig gunstig å bli kvitt forbrukslån, kredittkort og andre smålån på denne måten.

Det er selvfølgelig mange faktorer som spiller inn, men i de aller fleste tilfeller kan det være betydelig billigere å refinansiere med sikkerhet i bolig, enn om du ikke har noen sikkerhet i det hele tatt.

Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet er en god løsning, om du ikke har bolig eller annen form for sikkerhet for lånet, og kan gi flere tusen kroner i besparelser. Hvor mye du kan spare vil være avhengig av dine kostnader i dag, og hva du eventuelt får i rente på smålån.

Fordelen med å refinansiering uten sikkerhet, er at du har mange muligheter i markedet, og du behøver ikke å ha ha en bolig for å bli vurdert som lånekunde.

Hvilken rente du vil få er avhengig av bank, lånets størrelse og en individuell kredittvurdering. Du kan også søke om refinansiering uten sikkerhet sammen med medsøker, noe som kan få ned renten enda mer.

Refinansiering med betalingsanmerkning

Refinansiering med betalingsanmerkning er en mulighet for de som har gjeldsproblemer. Hvis et betalingskrav år til inkasso, og deretter namsmann, vil det etter hvert komme en betalingsanmerkning, som vil stå i veien for å få nye lån. Mange banker tilbyr lån selv om du har betalingsanmerkning, men da kan det være nødvendig med sikkerhet i bolig eller medsøker.

Hvis du har betalingsanmerkning, er dette ofte et stort hinder for å komme ut av gjeldsknipa, og du har i prinsippet ikke så mange valg: enten må du bli kvitt betalingsanmerkninger eller så må du finne en bank som er villig til å låne deg penger selv med en anmerkning.

Å la et betalingskrav gå til inkasso vil ikke stoppe rentene, og dessverre er systemet slik i dag, at jo lengre du kommer i forløpet, jo verre er det ofte å komme ut av gjeldsproblemene. Gjør derfor en innsats for å komme ut av den kortsiktige gjelden (betalingsanmerkninger) så fort som mulig, fordi det kan spare deg for mye penger og hodebry.

Innhente flere tilbud samtidig

Mange banker i Norge tilbyr refinansiering. Det er uten tvil et stort marked, noe som kan komme deg til gode, fordi det også gir deg muligheten til å sammenligne renter og innhente flere tilbud. Det er flere fordeler ved å gjøre det på denne måten.

For det første så slipper du å sende ut separate søknader til hver enkelt bank, for det andre så vil du få tilbud løpende, slik at du kan velge laveste rente. Bankene er godt oppmerksom på dette, og vil konkurrere om å få deg som kunde.

Uansett hvilken type lån du er ute etter, er det lurt å innhente tilbud. Bankene er ofte slappe uten konkurranse, og da er det ikke sikkert du får den beste renten du fortjener.

Å benytte seg av en låneformidler er oftest helt gratis og uforpliktende. Flere banker har også fjernet opprettelsesgebyr på refinansieringslån.

Sammenlign renter

Sammenlign alltid renter, fordi dette er det viktigste punktet. Hvem du låner fra har ikke så mye å si, men den effektive renten har alt å si for prisen på en refinansiering. Målet er selvfølgelig å senke utgifter og kostnader til et minimum, og da kan du like greit gjøre et godt forarbeid.

Ikke forhast deg inn i en låneavtale, men bruk heller tid på å få et så komplett som mulig bilde av markedet, og hva du kan forvente av renter på lånet.

Mulighet for å spare tusenvis av kroner

En refinansiering kan spare deg for tusenvis av kroner. Har du utestående gjeld fordelt på flere kreditorer, er det stor sannsynlighet for at du kan spare penger. Jo lengre nedbetalingstid du har, jo større sannsynlighet er det for at du betaler unødvendige termingebyrer og andre gebyrer, som spiser opp av det månedlige budsjettet ditt.

Forholdsvis små forbrukslån, kredittkort og kredittkjøp er gjerne forbundet med skyhøye renter. Kan du få ned den totale renten bare noen få prosentpoeng, kan det lønne seg med en refinansiering.

Årsaken til at det koster å ha flere utestående gjeldsforpliktelser er høye renter og termingebyrer. Femtilappen (noen ganger mye mer) som går til termingebyr blir til flere tusen kroner over flere år. Har du flere slike femtilapper så begynner det å bli betydningsfullt.

Gjelden forsvinner ikke av seg selv

Gjelden du har vil ikke gå vekk av seg selv. Kreditorer kan være etter deg i 10 år, 20 år eller resten av livet. Det er utrolig viktig for fin egen økonomi, at du tar kontroll over gjelden og gjør noe med det. Mange mister motet ved å ha en stor mengde regninger og betalingskrav, noe som også er forståelig, men da kan det være lurt å få en nær deg til å hjelpe.

Ta grep i dag: åpne opp alle brev og lag en liste over gjelden du har. Det er nok mange som har muligheten til å betale ned gjelden bare ved å prioritere annerledes og faktisk betale regningene med lønnen de allerede har.

Vi kan ikke understreke nok hvor viktig det er å få kontroll over gjeldsfprpliktelsenene, fordi gjelden vil bare vokse og vokse, uten at den forsvinner av seg selv på magisk vis. Vurder refinansiering om mulig.

Ta kontakt med kreditorene hvis det er inkassokrav eller purringer, for å forklare situasjonen, fordi bankene er mer samarbeidsvillige enn du kanskje tror. mange har forståelse for at det er mulig å komme i en økonomisk knipe, og da kan det være du får innvilget avdragsfrihet i en periode eksempelvis.

Snøballmetoden – betal ned gjeld smart

Snøballmetoden er et konsept som går ut på å betale ned de lånene med høyest rente først eller de minste kravene. Dette er en kalkulert, akkumulert metode for å spare mest mulig penger om du har muligheten til å betale inn ekstra på lånene dine.

Les denne gode utfyllende artikkelen om snøballmetoden.

Snøballmetoden passer for deg som har flere gjeldsforpliktelser og et visst spillerom i privatøkonomien. Det behlver ikke være snakk om flerfoldige tusenlapper ekstra hver måned, men litt overskudd må du ha for å kunne bruke denne metoden effektivt. Forøvrig er snøballmetoden ansett som den mest effektive metoden til å bli kvitt gjeld.

gjeldsproblemer - snøballmetoden

Sette opp budsjett

Budsjett er et nyttig verktøy til å lykkes. Ved å ha full kontroll over inntekter og utgifter, er det lettere å justere forbruket deretter. Dette kan hjelpe deg til å ta økonomisk fornuftige valg, og til å se hvor mye du har til overs hver måned, som kan brukes til gjeldsbetaling.

Det er forholdsvis enkelt å sette opp et budsjett, noe vi ikke skal komme nærmere inn på her, men du kan med fordel lese denne artikkelen, for å ha en formening om hvordan går frem. Budsjettmaler er også enkelt å finne med et enkelt nettsøk.

Hjelp til gjeld – når du har prøvd alt

NAV gjeldsrådgivning - gjeldsproblemer
NAV.no har mange gode sider hvor du kan få råd og veiledning samt. det er her du finner kontaktinformasjon

Når gjelden tar overhånd er dette gjerne en situasjon som i seg selv er en byrde. Hvis du har mistet kontrollen eller bare trenger rådgivning, er det hjelp å få. Alle innbyggere har krav på å få gjeldsrådgivning ved kommunen de bor i. Gjeldsrådgiveren kan hjelpe deg med veiledning, men også ta kontakt med kreditorer og følge deg løpet gjennom, noe som er avhengig av situasjonen du står i og hvilke muligheter du har.

I aller verste fall, er det mulig å søke om gjeldsordning, noe som kan være en siste utvei for noen. Her er det regler som skal følges, for at en gjeldsordning skal bli vurdert, og da er det greit å ha noen med kunnskaper om dette med på laget.

Ta kontakt med NAV for gjeldsrådgivning ved å klikke på denne lenken

Selv om gjelden kan være en stor belastning, vil du garantert ha det mye bedre (og ikke minst privatøkonomien din) om du tar tak i problemet og gjør noe med det. Uansett hvor mye gjeld du har så er det alltid en vei ut av problemene.

 

Hva gjør jeg om jeg har mye gjeld?

Ta tak i problemet så raskt som mulig. Du har mange alternativer, som inkluderer: løse på egen hånd, refinansiering, gjeldsrådgivning og gjeldsordning. Jo tidligere du får bukt med de kortsiktige gjeldsforpliktelsene, jo raskere vil du få kontroll. Benytt deg av alle verktøy i verktøykassa, som budsjett, øke inntekten og ta kontakt med kreditor(er).

Hvordan søke refinansiering?

Du kan søke om refinansiering med eller uten sikkerhet i bolig, og til og med om du har betalingsanmerkning. Du kan søke hos banker som tilbyr refinansiering, men også benytte deg av en låneformidler som kan hjelpe deg med å sende ut flere søknader samtidig.

Hvordan kan jeg få hjelp til nedbetaling av gjeld?

Hvis du har gjeld er det mulig å få hjelp fra gjeldsrådgiver i kommunen der du bor. Et annet alternativ er å refinansiering lån, som kan spare deg for tusenvis av kroner i lavere rente og termingebyrer.

Koster det noe å refinansiere?

I utgangspunktet vil du alltid få en billigere kostnad om du refinansiere: hvis ikke er det ikke tilrådelig å refinansiere, fordi formålet bør være å spare penger. Mange banker tilbyr gratis opprettelse av denne typen lån, noe som vil gjøre den effektive renten enda lavere. Sjekk tilbudene på markedet før du gjør de opp en mening.

Finn det beste forbrukslånet på nett

beste forbrukslån

Trenger du penger til å pusse opp eller dra på ferie? Av og til trenger vi å låne penger, uten at det finnes en fast låneform for dette. Et boliglån må brukes til bolig, studielån til studier og billån til bil. Men det finnes en løsning når du trenger å dekke et annet behov. Forbrukslån er et usikret lån hvor du kan bruke pengene til det du vil. Her er du ikke knyttet fast til et satt formål, men står fri til å disponere beløpet som du selv ønsker. Forbrukslån er dyrere enn andre former for lån, og du bør … Les mer

Kausjonist

kausjonist lån refinansiering

Når du skal kjøpe bolig, så er det vanlig å ta opp lån. Dette kalles boliglån, men det er ikke slik at du kan gjøre det sånn uten videre. Du må søke om lån, og så må banken behandle søknaden din. Svaret kan bli både ja og nei. Det er flere faktorer som spiller inn i vurderingen av lånesøknaden din. Det er altså mye som må stemme for at du skal få et positivt svar. Du må blant annet ha 15 % egenkapital og god betalingsevne. Hvis du er veldig ung, er det imidlertid ikke sikkert at du har begge … Les mer

Hvordan tjene penger fort

tjene penger fort

Hvordan tjene penger fort? Folk har forskjellige definisjoner av dette ordet. Det er et adjektiv som brukes til å forklare hvor lang tid noe tar. Noen definerer dette adjektivet som et par uker, mens andre ønsker å se resultater i løpet av et halvt år. Teoretisk kan du begynne å tjene penger nå med det samme, og det er veldig praktisk hvis du trenger penger nå. Men i praksis så avhenger det av deg og din egen innsats. For at du faktisk skal klare å tjene penger fort, så må du være villig til å legge ned en skikkelig innsats. … Les mer

Tvangssalg

tvangssalg

Hvis du ikke får betalt regningene dine, så kan en av konsekvensene være tvangssalg. Dette er en veldig alvorlig konsekvens. Det betyr at hvis du får en slik beskjed, så har situasjonen pågått i så lang tid at kreditorene ikke ser en annen utvei. Tvangssalg er resultatet av et alvorlig tillitsbrudd mellom forbruker og selger. Forholdet mellom forbruker og selger er altså et forhold som bygger på tillit, og det kan potensielt få store konsekvenser å bryte dette. Det finnes naturligvis også andre reaksjoner på et slikt tillitsbrudd, men her er det tvangssalg som er i fokus. Innholdsfortegnelse Hva er … Les mer

Hvordan spare penger?

hvordan spare penger

Drømmer du om en luksuriøs feriereise, ny bil eller egen bolig? Da har du kanskje behov for å spare opp penger først. Skal du for eksempel kjøpe egen bolig, må du ha 15 % egenkapital. Dette kan utgjøre flere hundre tusen kroner. Så, hvordan spare penger? Skal du spare penger finnes det mange gode sparetips som gjør prosessen mer motiverende og morsom. Innholdsfortegnelse Sparetips | Hvordan spare penger smart og effektivt?Sett mål for sparingen dinHa automatiske trekk til sparekontoenSett opp et budsjettFinn billigere alternativer til dyre vanerSpar penger med samlelån og refinansiering!Hvordan spare penger raskt?Hvordan spare penger til bolig?Spar penger … Les mer

Stoppe lønnstrekk

stoppe lønnstrekk

Det er aldri en god idé å la være å betale regningene sine. I øyeblikkets hete fremstår det kanskje som en enkel løsning, men dette er et valg som har potensial til å få store konsekvenser på et senere tidspunkt. Det finnes mange reaksjoner på ubetalte regninger, deriblant tvangssalg og lønnstrekk. Denne artikkelen vil handle om sistnevnte. Hva betyr det når du har lønnstrekk, og er det noe du kan gjøre for å stoppe det? Det er blant spørsmålene vi vil svare på her! Når du prøver å få stoppet et lønnstrekk, bør det være fordi du ønsker å få … Les mer

Hjelp til å rydde opp i gjeld

Gjeld er et hurtigvoksende problem innenfor Norges grenser. Noen har relativt lav gjeld, mens andre har veldig høy gjeld. Totalt er det snakk om mange milliarder norske kroner. Det kan være mange grunner til at folk har havnet i en slik situasjon. Når det gjelder det å få hjelp til å rydde opp i gjeld, så spiller det liten rolle hvilken kategori du havner i. Enten gjelden din er lav eller høy, så er det lurt å få ryddet opp i det så fort som overhodet mulig. Med denne artikkelen ønsker vi å gi deg noen tips til hvordan du … Les mer

Stoppe tvangssalg av bolig

tvangssalg bolig refinansieringslån

Å få hjelp til å rydde opp i gjeld er noe som sitter langt inne hos noen mennesker. Vi skjønner selvsagt at det kan være vanskelig, men det er absolutt ikke noe du bør vente med. I verste fall kan du faktisk havne i situasjon hvor boligen din står i fare for å bli tvangssolgt, på grunn av at du ikke ba om hjelp på riktig tidspunkt. Det er naturligvis ingen som ønsker å få boligen sin tvangssolgt. Men når du står midt i en situasjon hvor det er det som kan være utgangen, så skjønner vi at du kanskje … Les mer

Samlelån

samlelån - refinansiering

Et samlelån gir muligheten til å få alle kredittkortgjeld, forbrukslån og andre smålån, samlet i ett eneste lån. Dette kan spare deg for tusenvis av kroner årlig, som du kan bruke til å betale ned enda mer gjeld eller for å ha mer romslighet i hverdagsøkonomien. Det er ikke så mye som skal til før det kan betale seg med et samlelån. Lag først en oversikt over hva du har av faktiske utgifter med eksisterende lån, og sammenligne dette med hva et samlelån vil koste – benytt deg eventuelt av en lånekalkulator, som enkelt kan vise deg forskjellen. Vi vil … Les mer

Gjeldsregisteret

Gjeldsregisteret er et register over hva privatpersoner har i usikret gjeld. Det er ikke hvem som helst som kan få innsyn i disse opplysningene, og det er kun en liten håndfull selskaper som har lov til å innhente, og lage et register over hvilken gjeld du har. Registeret kom som et resultat av gjeldsinformasjonsloven. Denne loven legger grunnlaget for gjeldsinformasjonsforskriften, som er et middel for å senke risikoen usikret gjeld i befolkningen vil ha på økonomien. Innholdsfortegnelse Formålet med gjeldsregisteretGjeldsregisteret – nyttig redskap for bankeneHva du kan bruke gjeldsregisteret tilOpplysningene i gjeldsregisteretKredittscore – basert på offentlige opplysningerGjeldsregister logg innNår kommer … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!