Lånemegleren

Lånemegleren

Eksempel nom. rente 5,00%, eff. rente 5,13%. 2 000 000 kr over 25 år. Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 1 509 206 kr. Totalt 3 509 206 kr. Nom. rente 5,00%-11,25%. Eff. rente 5,40%-13,80%. Rente baseres på individuell kredittvurdering.

Søk her

Hjelp til å rydde opp i gjeld

Gjeld er et hurtigvoksende problem innenfor Norges grenser. Noen har relativt lav gjeld, mens andre har veldig høy gjeld. Totalt er det snakk om mange milliarder norske kroner. Det kan være mange grunner til at folk har havnet i en slik situasjon.

Når det gjelder det å få hjelp til å rydde opp i gjeld, så spiller det liten rolle hvilken kategori du havner i. Enten gjelden din er lav eller høy, så er det lurt å få ryddet opp i det så fort som overhodet mulig.

Med denne artikkelen ønsker vi å gi deg noen tips til hvordan du skal gå frem i en slik prosess. Vi vil også gjøre deg oppmerksom på at prosessens vanskelighetsgrad kan variere til en viss grad med utgangspunkt i når du tar tak i det.

Få hjelp eller gjøre det selv?

For å bli gjeldfri, må du tørre å ta det første steget. Det er noe som veldig mange synes er litt vanskelig, men vi lover deg at du ikke kommer til å angre i det hele tatt. Med utgangspunkt i hvor høy gjelden din er, så vil det kanskje ta litt tid. Men det vil definitivt være verdt det.

Når du skal rydde opp i gjeld, så har du alltid to alternativer. Det ene er å få hjelp av noen som vet hva de driver med, eller så kan du prøve å få orden på det på egen hånd.

Dersom du velger det første alternativet – å få hjelp av noen som vet hva de driver med – så vil det å ta kontakt med kommunen du bor i være den enkleste måten å gjøre det på. Kommunen har nemlig plikt til å hjelpe alle som spør om det.

Hvis du derimot tenker at det andre alternativet er bedre – å prøve å få orden på det på egen hånd – så er det selvsagt ikke noe i veien for det. Det er mange fordeler med det også, deriblant at du kan bruke det som motivasjon for å ikke havne i en lignende situasjon senere.

Skaff deg oversikt over gjelden din

Gjeld er et resultat av gjentatte tilfeller av feilprioritering. Det er brutalt, men sant. I slike tilfeller er det feilprioritering av typen ubetalte regninger som har hopet seg opp, eller at du har hatt litt lett for å dra kredittkortet.

Det å rydde opp i gjeld, innebærer altså å ta tak i det du kanskje har prøvd å unngå. Du må skaffe deg oversikt over gjelden din.

For å gjøre det må du sjekke alt som kan hjelpe deg å skaffe deg oversikt (f.eks fysiske regninger du har fått i posten, e-posten og nettbanken din). Dersom gjelden din er et resultat av bruk av kredittkort kan nettsider som Gjeldsregisteret være til god hjelp.

Denne fasen handler hovedsakelig om å finne ut hvem du skylder penger. Du skal gå deg selv i sømmene, med andre ord.

Sett opp et realistisk budsjett

Etter at du har skaffet deg oversikt over gjelden din, så bør du sette opp et budsjett. Dette vil hjelpe deg å finne ut hvor mye penger som kommer inn, samt hva som går ut av bankkontoen din hver eneste måned.

For at budsjettet skal ha den ønskede effekten, så er det viktig at du er så realistisk som mulig når du setter det opp. Vi skjønner at sannheten kanskje er litt ubehagelig, men det er et viktig steg på veien ut av det.

Når du vet hvor mye penger du bruker i løpet av en måned, og eksakt hva det går til, så kan det være enklere å gjøre de nødvendige endringene. Det å ha det svart på hvitt kan hjelpe deg å se hva som er nødvendig og hva som ikke er det.

Et viktig steg på veien til å bli gjeldfri, er å være i stand til å kutte ned på unødvendige utgifter som du egentlig er veldig glad i.

Ta deretter kontakt med kreditorer og inkassobyråer

Kreditor er et begrep som brukes om en aktør som du skylder penger, og det er vanligvis snakk om en større pengesum. Det vil si at vi ofte hører dette begrepet i forbindelse med kredittkort-avtalene dine.

Men de er ikke de eneste du må ta kontakt med. Du må også sørge for å få kontakt med inkassobyråene du har mottatt brev fra. Det er hos inkassobyråene de ubetalte regningene dine havner når du ikke betaler dem. På dette nivået har de fått løpende gebyrer.

Hvor mange kreditorer og inkassobyråer en person har å forholde seg til, vil variere fra person til person. Men det viktigste i en slik situasjon er å få kontakt med dem og prøve å få til en nedbetalingsavtale. Du må få dem til å forstå at du virkelig ønsker å gjøre opp for deg.

Når du har kommet i gang med opprydningen, så er det ofte denne fasen som er den vanskeligste. Grunnen til det er at det aldri er noen selvfølge at kreditorene og inkassobyråene ønsker å samarbeide med deg. Det er opp til de forskjellige aktørene.

Undersøk andre muligheter

Det å forhandle med kreditorer og inkassobyrå på egen hånd, er ingen smal sak. Med hensyn til akkurat det, vil det kanskje være lurt å gå for det første alternativet. Dersom du får ekstern hjelp, så er det ofte de som står for forhandlingene med kreditorene.

Men om du har prøvde å få en avtale i havn på egen hånd, og det ikke gikk helt slik du ville, så betyr ikke det at alt håp er ute. Det finnes heldigvis andre muligheter, og det er viktig at du undersøke absolutt alle mulighetene du har tilgjengelig.

En av disse mulighetene er å søke gjeldsordning. Det er noe du gjør hos namsmannen i kommunen hvor du bor. Det innebærer at namsmannen lager et budsjett til deg som du skal følge til punkt og prikke i den aktuelle perioden.

Det å søke gjeldsordning hos namsmannen er noe du bare kan gjøre en gang. Det betyr at du får kun én sjanse til å rydde skikkelig opp i gjelden din en gang for alle. Det er altså ikke noe du får muligheten til å gjøre flere ganger.

Finn det beste forbrukslånet på nett

beste forbrukslån

Trenger du penger til å pusse opp eller dra på ferie? Av og til trenger vi å låne penger, uten at det finnes en fast låneform for dette. Et boliglån må brukes til bolig, studielån til studier og billån til bil. Men det finnes en løsning når du trenger å dekke et annet behov. Forbrukslån er et usikret lån hvor du kan bruke pengene til det du vil. Her er du ikke knyttet fast til et satt formål, men står fri til å disponere beløpet som du selv ønsker. Forbrukslån er dyrere enn andre former for lån, og du bør … Les mer

Kausjonist

kausjonist lån refinansiering

Når du skal kjøpe bolig, så er det vanlig å ta opp lån. Dette kalles boliglån, men det er ikke slik at du kan gjøre det sånn uten videre. Du må søke om lån, og så må banken behandle søknaden din. Svaret kan bli både ja og nei. Det er flere faktorer som spiller inn i vurderingen av lånesøknaden din. Det er altså mye som må stemme for at du skal få et positivt svar. Du må blant annet ha 15 % egenkapital og god betalingsevne. Hvis du er veldig ung, er det imidlertid ikke sikkert at du har begge … Les mer

Hvordan tjene penger fort

tjene penger fort

Hvordan tjene penger fort? Folk har forskjellige definisjoner av dette ordet. Det er et adjektiv som brukes til å forklare hvor lang tid noe tar. Noen definerer dette adjektivet som et par uker, mens andre ønsker å se resultater i løpet av et halvt år. Teoretisk kan du begynne å tjene penger nå med det samme, og det er veldig praktisk hvis du trenger penger nå. Men i praksis så avhenger det av deg og din egen innsats. For at du faktisk skal klare å tjene penger fort, så må du være villig til å legge ned en skikkelig innsats. … Les mer

Tvangssalg

tvangssalg

Hvis du ikke får betalt regningene dine, så kan en av konsekvensene være tvangssalg. Dette er en veldig alvorlig konsekvens. Det betyr at hvis du får en slik beskjed, så har situasjonen pågått i så lang tid at kreditorene ikke ser en annen utvei. Tvangssalg er resultatet av et alvorlig tillitsbrudd mellom forbruker og selger. Forholdet mellom forbruker og selger er altså et forhold som bygger på tillit, og det kan potensielt få store konsekvenser å bryte dette. Det finnes naturligvis også andre reaksjoner på et slikt tillitsbrudd, men her er det tvangssalg som er i fokus. Innholdsfortegnelse Hva er … Les mer

Hvordan spare penger?

hvordan spare penger

Drømmer du om en luksuriøs feriereise, ny bil eller egen bolig? Da har du kanskje behov for å spare opp penger først. Skal du for eksempel kjøpe egen bolig, må du ha 15 % egenkapital. Dette kan utgjøre flere hundre tusen kroner. Så, hvordan spare penger? Skal du spare penger finnes det mange gode sparetips som gjør prosessen mer motiverende og morsom. Innholdsfortegnelse Sparetips | Hvordan spare penger smart og effektivt?Sett mål for sparingen dinHa automatiske trekk til sparekontoenSett opp et budsjettFinn billigere alternativer til dyre vanerSpar penger med samlelån og refinansiering!Hvordan spare penger raskt?Hvordan spare penger til bolig?Spar penger … Les mer

Stoppe lønnstrekk

stoppe lønnstrekk

Det er aldri en god idé å la være å betale regningene sine. I øyeblikkets hete fremstår det kanskje som en enkel løsning, men dette er et valg som har potensial til å få store konsekvenser på et senere tidspunkt. Det finnes mange reaksjoner på ubetalte regninger, deriblant tvangssalg og lønnstrekk. Denne artikkelen vil handle om sistnevnte. Hva betyr det når du har lønnstrekk, og er det noe du kan gjøre for å stoppe det? Det er blant spørsmålene vi vil svare på her! Når du prøver å få stoppet et lønnstrekk, bør det være fordi du ønsker å få … Les mer

Stoppe tvangssalg av bolig

tvangssalg bolig refinansieringslån

Å få hjelp til å rydde opp i gjeld er noe som sitter langt inne hos noen mennesker. Vi skjønner selvsagt at det kan være vanskelig, men det er absolutt ikke noe du bør vente med. I verste fall kan du faktisk havne i situasjon hvor boligen din står i fare for å bli tvangssolgt, på grunn av at du ikke ba om hjelp på riktig tidspunkt. Det er naturligvis ingen som ønsker å få boligen sin tvangssolgt. Men når du står midt i en situasjon hvor det er det som kan være utgangen, så skjønner vi at du kanskje … Les mer

Samlelån

samlelån - refinansiering

Et samlelån gir muligheten til å få alle kredittkortgjeld, forbrukslån og andre smålån, samlet i ett eneste lån. Dette kan spare deg for tusenvis av kroner årlig, som du kan bruke til å betale ned enda mer gjeld eller for å ha mer romslighet i hverdagsøkonomien. Det er ikke så mye som skal til før det kan betale seg med et samlelån. Lag først en oversikt over hva du har av faktiske utgifter med eksisterende lån, og sammenligne dette med hva et samlelån vil koste – benytt deg eventuelt av en lånekalkulator, som enkelt kan vise deg forskjellen. Vi vil … Les mer

Gjeldsregisteret

Gjeldsregisteret er et register over hva privatpersoner har i usikret gjeld. Det er ikke hvem som helst som kan få innsyn i disse opplysningene, og det er kun en liten håndfull selskaper som har lov til å innhente, og lage et register over hvilken gjeld du har. Registeret kom som et resultat av gjeldsinformasjonsloven. Denne loven legger grunnlaget for gjeldsinformasjonsforskriften, som er et middel for å senke risikoen usikret gjeld i befolkningen vil ha på økonomien. Innholdsfortegnelse Formålet med gjeldsregisteretGjeldsregisteret – nyttig redskap for bankeneHva du kan bruke gjeldsregisteret tilOpplysningene i gjeldsregisteretKredittscore – basert på offentlige opplysningerGjeldsregister logg innNår kommer … Les mer

Hjelp til nedbetaling av gjeld

Hjelp til gjeldsproblemer

Gjeld er en stor belastning når den kommer ut av kontroll, men det er aldri for sent å rydde opp. Selv om du har betalingsanmerkninger og flere inkassosaker, er det det muligheter for å få refinansieringslån, selv om dette kan kreve du har bolig eller medsøker. Når du får et behov for hjelp til nedbetaling av gjeld, har du flere muligheter . Du kan enten ta kontakt med en bank eller lånemegler, for å se på muligheten til å refinansiere. Du kan også spare inn der du kan og betale gjelden du har, på samme vilkår. Når gjelden tar helt … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!