DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Hjelp til å rydde opp i gjeld

Gjeld er et hurtigvoksende problem innenfor Norges grenser. Noen har relativt lav gjeld, mens andre har veldig høy gjeld. Totalt er det snakk om mange milliarder norske kroner. Det kan være mange grunner til at folk har havnet i en slik situasjon.

Når det gjelder det å få hjelp til å rydde opp i gjeld, så spiller det liten rolle hvilken kategori du havner i. Enten gjelden din er lav eller høy, så er det lurt å få ryddet opp i det så fort som overhodet mulig.

Med denne artikkelen ønsker vi å gi deg noen tips til hvordan du skal gå frem i en slik prosess. Vi vil også gjøre deg oppmerksom på at prosessens vanskelighetsgrad kan variere til en viss grad med utgangspunkt i når du tar tak i det.

Få hjelp eller gjøre det selv?

For å bli gjeldfri, må du tørre å ta det første steget. Det er noe som veldig mange synes er litt vanskelig, men vi lover deg at du ikke kommer til å angre i det hele tatt. Med utgangspunkt i hvor høy gjelden din er, så vil det kanskje ta litt tid. Men det vil definitivt være verdt det.

Når du skal rydde opp i gjeld, så har du alltid to alternativer. Det ene er å få hjelp av noen som vet hva de driver med, eller så kan du prøve å få orden på det på egen hånd.

Dersom du velger det første alternativet – å få hjelp av noen som vet hva de driver med – så vil det å ta kontakt med kommunen du bor i være den enkleste måten å gjøre det på. Kommunen har nemlig plikt til å hjelpe alle som spør om det.

Hvis du derimot tenker at det andre alternativet er bedre – å prøve å få orden på det på egen hånd – så er det selvsagt ikke noe i veien for det. Det er mange fordeler med det også, deriblant at du kan bruke det som motivasjon for å ikke havne i en lignende situasjon senere.

hjelp til å betjene gjeld
Noen ganger trenger vi en hjelpende hånd.

Hjelp til å rydde opp i gjeld uten sikkerhet

Hjelp til å rydde opp i gjeld uten sikkerhet kan du få gjennom en lånemegler. Digifinans hjelper alle, uansett økonomisk utgangspunkt, med å sende ut en lånesøknad til flere banker. En refinansiering krever ikke du har en bolig å stille som sikkerhet. I mange tilfeller kan du få godkjent et refinansieringslån basert på inntekten din alene. Den beste hjelpen med å rydde opp i gjeld uten sikkerhet er å ta kontakt med banken, om du henger etter på betalinger, eller eventuelt få en dialog med inkassoselskapet. Er du ajour med månedlige avdrag osv., er det ofte gode muligheter for å få et samlelån eller refinansieringslån. Mange kan få refinansiering selv med løpende inkassokrav eller betalingsanmerkninger, men dette vil være noen hakk vanskeligere, men overhodet ikke umulig. Om du får lån, hvor mye du kan låne og hvilken rente du eventuelt får, er alt basert på en individuell vurdering. I vår mening er Digifinans en god start, fordi dette er en lånemegler som er eksperter på å parre potensielle låntakere med banker,

Skulle du få avslag kan du alltids prøve igjen, om du får en høyere inntekt eller klarer å kvitte deg med gjeld på egen hånd.

Søk igjen sammen med medsøker om du skulle få avslag første gangen du søker om refinansiering uten sikkerhet.

Skaff deg oversikt over gjelden din

Gjeld er et resultat av gjentatte tilfeller av feilprioritering. Det er brutalt, men sant. I slike tilfeller er det feilprioritering av typen ubetalte regninger som har hopet seg opp, eller at du har hatt litt lett for å dra kredittkortet.

Det å rydde opp i gjeld, innebærer altså å ta tak i det du kanskje har prøvd å unngå. Du må skaffe deg oversikt over gjelden din.

For å gjøre det må du sjekke alt som kan hjelpe deg å skaffe deg oversikt (f.eks fysiske regninger du har fått i posten, e-posten og nettbanken din). Dersom gjelden din er et resultat av bruk av kredittkort kan nettsider som Gjeldsregisteret være til god hjelp.

Denne fasen handler hovedsakelig om å finne ut hvem du skylder penger. Du skal gå deg selv i sømmene, med andre ord.

kalkulere gjeld
Bruk alle verktøy til å få oversikten.

Sett opp et realistisk budsjett

Etter at du har skaffet deg oversikt over gjelden din, så bør du sette opp et budsjett. Dette vil hjelpe deg å finne ut hvor mye penger som kommer inn, samt hva som går ut av bankkontoen din hver eneste måned.

For at budsjettet skal ha den ønskede effekten, så er det viktig at du er så realistisk som mulig når du setter det opp. Vi skjønner at sannheten kanskje er litt ubehagelig, men det er et viktig steg på veien ut av det.

Når du vet hvor mye penger du bruker i løpet av en måned, og eksakt hva det går til, så kan det være enklere å gjøre de nødvendige endringene. Det å ha det svart på hvitt kan hjelpe deg å se hva som er nødvendig og hva som ikke er det.

Et viktig steg på veien til å bli gjeldfri, er å være i stand til å kutte ned på unødvendige utgifter som du egentlig er veldig glad i.

Ta deretter kontakt med kreditorer og inkassobyråer

Kreditor er et begrep som brukes om en aktør som du skylder penger, og det er vanligvis snakk om en større pengesum. Det vil si at vi ofte hører dette begrepet i forbindelse med kredittkort-avtalene dine.

Men de er ikke de eneste du må ta kontakt med. Du må også sørge for å få kontakt med inkassobyråene du har mottatt brev fra. Det er hos inkassobyråene de ubetalte regningene dine havner når du ikke betaler dem. På dette nivået har de fått løpende gebyrer.

Hvor mange kreditorer og inkassobyråer en person har å forholde seg til, vil variere fra person til person. Men det viktigste i en slik situasjon er å få kontakt med dem og prøve å få til en nedbetalingsavtale. Du må få dem til å forstå at du virkelig ønsker å gjøre opp for deg.

Når du har kommet i gang med opprydningen, så er det ofte denne fasen som er den vanskeligste. Grunnen til det er at det aldri er noen selvfølge at kreditorene og inkassobyråene ønsker å samarbeide med deg. Det er opp til de forskjellige aktørene.

Ringe kreditor.
Ta den kjipe samtalen – eller send epost – heller før enn senere.

Undersøk andre muligheter

Det å forhandle med kreditorer og inkassobyrå på egen hånd, er ingen smal sak. Med hensyn til akkurat det, vil det kanskje være lurt å gå for det første alternativet. Dersom du får ekstern hjelp, så er det ofte de som står for forhandlingene med kreditorene.

Men om du har prøvde å få en avtale i havn på egen hånd, og det ikke gikk helt slik du ville, så betyr ikke det at alt håp er ute. Det finnes heldigvis andre muligheter, og det er viktig at du undersøke absolutt alle mulighetene du har tilgjengelig.

En av disse mulighetene er å søke gjeldsordning. Det er noe du gjør hos namsmannen i kommunen hvor du bor. Det innebærer at namsmannen lager et budsjett til deg som du skal følge til punkt og prikke i den aktuelle perioden.

Det å søke gjeldsordning hos namsmannen er noe du bare kan gjøre en gang. Det betyr at du får kun én sjanse til å rydde skikkelig opp i gjelden din en gang for alle. Det er altså ikke noe du får muligheten til å gjøre flere ganger.

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Innholdsfortegnelse OppstartsgebyrRenteGebyrerStraffegebyrerSpar penger på lånet dittIkke vær … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!