Hvordan oppstår gjeldsproblemer?

Ole Larsen
15.08.2021
606 Visninger
mange kredittkort kredittkortgjeld

Gjeldsproblemer oppstår når man inngår kjøpsavtaler eller andre avtaler som omhandler penger og har innbetalingskrav man ikke kan møte. De kommer ofte uventet, ettersom mange har en uoversiktlig økonomi, som fører til at man bruker mer enn man har. Man mister litt kontrollen.

Ting som kredittkortgjeld er kjipe å ha problemer med, og gjennom refinansiering av gjeld og lån kan du komme deg ut av det. Har du mistet oversikten er dette en fantastisk metode for å få den tilbake, ved å samle alle utgiftene til en stor sum, med en enkel avtale å forholde seg til.

Det er alt for lett å ende i situasjoner hvor gjeldsproblemer oppstår. Det kan skje alle, og trenger ikke å være et problem. Et problem mange møter er at de har stilt noe alt for viktig i sikkerhet, som de ikke vil miste, men ikke har råd til å betale for, slik at de står i fare for å miste det.

En annen typisk situasjon hvor gjeldsproblemer oppstår, er kredittfeller, hvor man prøver å komme seg ut av en kredittgjeld, med å anskaffe flere kredittkort og man synker da bare dypere og dypere ned i problemene. Gjeldsproblemer er vanskelige å komme seg ut av, og man sliter med å få oversikt.

gjeldsproblemer

Mye gjeld kan være enormt belastende for den det gjelder.

Gjeld uten sikkerhet

Det finnes måter man kan komme seg ut av situasjoner hvor man har stilt noe dyrebart som sikkerhet, eller bare vil endre og få en ny avtale. Flere aktører kan refinansiere gjelden din, og du slipper da å stille med sikkerhet. Fristill dine verdier gjennom å inngå nye avtaler med banken.

lån med anmerkning og bli kvitt dyr gjeld. Dette er for mange første steg på vei ut av gjeldsproblemer.

Alle inngår en avtale de angrer på en eller annen gang, og når det kommer til lån kan dette føre til store problemer. Det er derfor da veldig nyttig å kunne snakke om refinansiering for eksempel, med en rådgiver eller med en ansatt hos banken som kan faget og kan hjelpe deg med å inngå ny avtale.

Det finnes mange aktører som tilbyr gode låneavtaler, som kan hjelpe deg med å betale ned gjeld, og du slipper å miste bolig, eller eiendeler som du har stilt som sikkerhet for tidligere avtaler. De forskjellige aktørene har forskjellige maksbeløp og rammeavtaler, så det gjelder å være oppmerksom.

Når man skal fristille seg fra gjeld, handler det om å refinansiere lån og det som har ført til gjelden til å begynne med. Man vil gjerne komme seg ut av en dårlig avtale, eller bare få litt bedre oversikt. Da er dette det perfekte verktøyet du kan ha med deg, når du begynner på prosessen med å rydde opp.

Få hjelp til å rydde opp i gjeldsproblemer

For alle lån av denne typen og kanskje spesielt refinansiering av eksisterende lån eller gjeld, finnes det mange som er ute etter å lure deg med dyre avtaler. Så vær forsiktig og eventuelt kontakt en rådgiver som kan hjelpe deg med å rydde opp, både før og etter gjeldsproblemer oppstår.

Rådgivere og aktører som tilbyr tjenester for nøyaktig det formålet å rydde opp i gjeld er veldig gode hjelpere å ha. Man kan få hjelp til refinansiering og andre tiltak for å komme seg ut av gjeld, og unngå større problemer med det. Økonomi handler ofte om oversikt og kontroll, og dette får du hjelp med.

Ved å få oversikten over gjelden, og å komme seg ut av dårlig avtaler med store gebyrer og dårlige betingelser, får du tilbake mye av kontrollen over egen økonomi, og stiller sterkere i fremtidige låneforhold og søknadsprosesser. Det kan være lettere å nedbetale gjelden din enn du tror.

Kan man få slettet sin gjeld?

Man kan få slettet gjeld gjennom forskjellige ordninger. Man kan oppsøke hjelp for å få slettet gjelden sin, enten gjennom gjeldsordninger eller refinansiering av lån og nye avtaler med bankene for lån. Man kan få tatt opp lån for å betale ut hele gjeldsbeløpet og sitte igjen med bedre betingelser.

Enkelte aktører tilbyr tjenester som dette, mens man også kan få slettet gjelden av staten, da gjennom en såkalt gjeldsordning. Disse vil man helst unngå, og er siste utvei om du absolutt ikke kan betale ned gjeld over en lang periode, men kan også være frivillig. Man blir da registrert og fremtidige lånesøknader vil bli svekket. Mange nordmenn sliter med gjld og antallet gjeldsordninger øker drastisk, noe som kan bety lang ventetid og lite samarbeidsvillige kreditorer.

Det er derfor enklere å oppsøke refinansiering og slike tilbud for å få slettet gjelden sin, og er den abolutt beste løsningen om det er aktuelt for deg. Man kommer ikke helt foruten nedbetalinger, men et gjeldsforhold er noe man absolutt ikke vil ha, da det som oftest kommer med dårlige vilkår for nedbetaling, eller man har stilt noe viktig som sikkerhet.

Forskjellige økonomiske situasjoner krever forskjellige løsninger, og man har kanskje teknisk sett råd, men må betale det over lengre tid, eller så vil man bli kvitt mye på en gang og vil dermed ha kortere nedbetalingstid. Alle kan være tjente med en god løsning for dette, og alle vil være tjente med det.

Få kontroll på økonomien din

Alt dette handler om å få kontroll over sin egen økonomi. Man vil lede en sunn økonomi, for å sikre seg for fremtiden, og eventuelt for barn og familie man har rundt seg. Kontroll og oversikt er veldig viktig å ha over økonomien sin, slik at den ikke løper løpsk og man ender med store problemer.

Det er mange situasjoner som fører til dette, mange av dem har blitt nevnt i artikkelen og den enkleste og beste løsningen er å refinansiere de lånene og den gjelden man har. Man får da samlet alle utgiftene på en plass og får full oversikt over hva som skal innbetales, under samme beløp.

Ved å bare trenge å forholde seg til et beløp, blir det lettere å betale tilbake, og man kan bedre og enklere tilpasse nedbetalingen av lånet til den situasjonen som passer deg, og dette gir deg tilbake kontrollen over økonomien din. Se gjennom hva du faktisk trenger og finn en god avtale for deg.

Her finnes det også god hjelp å få, og de fleste bankene har rådgivere du kan snakke med. Det finnes også selskaper som tilbyr tjenesten uavhengig av bankene, som kan hjelpe deg med å sammenligne tilbud fra forskjellige aktører.

Bli kvitt kredittkortgjeld

Vær målrettet og få kontroll over gjelden – så har du minst en ekstra grunn til å juble!

Forfatter Ole Larsen

Hei. Jeg heter Ole og er utdannet økonom. Nå lever jeg av å skrive artikler freelance og reiser jorda rundt. Som utenlandsstudent ble jeg veldig glad i å møte nye folk og kulturer, så det fristet aldri å reise hjem for å starte A4-livet. Derfor har jeg nå besøkt nærmere hundre land og har ikke noen umiddelbare planer om å vende hjem. På fritiden liker jeg å stifte nye bekjentskaper, trene, surfe og lese en god bok! Etter mange år med artikkelskrivning har jeg nå bidratt med tusenvis av artikler innen finans, da mest om kredittkort og forbrukslån, men også om billån og forbrukerøkonomi generelt. Dette er emner som jeg har opparbeidet meg mye kunnskap om og jeg prøver å skrive informative troverdige artikler, men som på samme tid er interessante og pirrer leserens nysgjerrighet. Sjekk ut nettsiden min her