Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

Erik Nilsen
14.11.2021
651 Visninger
årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre.

For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte.

Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp mange forbrukslån og kredittkort, hvor renter og avdrag har en stor måndelig kostnad.

I denne artikkelen skal vi ta en titt på noen situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt.

Hva er refinansiering?

Det er ingen selvfølge at alle vet hva refinansiering er. Så hva er egentlig refinansiering? Refinansiering er et begrep som benyttes i forbindelse med bank, lån og økonomi. Derfor sier det seg nok selv at det har noe med det å gjøre.

Refinansiering kan defineres som et lån du tar opp i banken for å få ryddet opp i et forsøk på å få økonomien på rett kjør. Dette er særlig aktuelt for de som har tatt opp mange smålån i forskjellige banker.

Å refinansiere vil gjøre det mye enklere å forholde seg til gjelden sin. Årsaken til det er at de forskjellige smålånene blir samlet på ett sted. Det vil si at du har kun én bank å forholde deg til i stedet for kanskje fire forskjellige, og det er naturligvis veldig praktisk.

Da bør du refinansiere

Som nevnt innledningsvis, så kan refinansiering være aktuelt i mange forskjellige situasjoner. Det er mange ting som kan føre til at gjelden blir så stor at den blir uhåndterlig.

Refinansiering henger som regel sammen med at man har tatt opp store eller små forbrukslån for å komme seg ut av en eller annen knipe. Her er noen eksempler på hva det kan dreie seg om:

Hvis du har et eller flere forbrukslån i tillegg til et ordinært bolig- eller billån, så kan det være verdt å undersøke mulighetene dine for refinansiering.

Forfatter Erik Nilsen