Hvordan tjene penger på nett

Erik Nilsen
29.06.2023
1351 Visninger

Dersom det er vanskelig å få budsjettet til å strekke til, kan det å få en ny inntektskilde være en god idé. Det finnes i dag mange kreative måter man kan tjene penger på, og den gode nyheten er du ikke nødvendigvis trenger mye utstyr, ferdigheter eller tid for å komme i gang. På nett finnes det nemlig mange muligheter for å tjene litt ekstra penger, avhengig av hva du kan og interesserer deg for. Her finner du noen av våre tips til hva som kan være verdt å sjekke ut.

Tjen penger på spilling

Er du glad i gaming? Har du noen gang vurdert å gjøre det til en karriere? Med veksten av blant annet e-sport, finnes det i dag mange som tjener penger på å spille videospill som profesjonelle. I tillegg er det mange som sverger til online casino for pokerturneringer, betting eller andre former for pengespill som kan gi gevinst dersom man vet hva man holder på med (og har en dose flaks).

Selv om det ikke gir noen garanti for inntjening, kan det være verdt å vurdere som en kreativ måte å tjene litt ekstra på – spesielt dersom man har erfaring med og kunnskaper innen for eksempel e-sport eller poker. Sjekk ut hva som finnes på nett og lokalt, og se om det for eksempel finnes noen turneringer du kan bli med på for å teste det ut.

Selg et digitalt produkt eller tjeneste

Er du en kreativ person eller har du noe å lære bort? Det finnes i dag mange muligheter for å tjene penger på å selge produkter og tjenester på nett, med alt fra kurs til digitale produkter og tjenester innen webutvikling, grafisk design med mer. Dersom dette er noe du kan komme med, er det bare til å få opp en nettside eller registrere seg på en plattform hvor du kan dele dine tjenester og begynne å generere inntekter.

Noe av det som er positivt med å selge blant annet et kurs eller andre digitale produkter, er at når du først har gjort forarbeidet og klargjort produktet, trenger du ikke å være mye involvert. Med andre ord kan salgene gå av seg selv mens du gjør andre ting, og kun ser på pengene som tikker inn. Mange er på utkikk etter en passiv inntekt, og selv om det krever arbeid i starten, kan dette bli det etter hvert.

Selg ting du har hjemme

Selv om det ikke vil være helt digitalt, er det også mulig å selge ting man allerede har tilgjengelig rundt seg. Dersom du ikke ønsker å utvikle og opprette noe, kan du fortsatt benytte nettet til å selge produkter gjennom for eksempel Finn.no, Facebook marketplace osv. Det gjelder bare å finne hva du kan selge!

Et godt tips er å ta en ordentlig rydderunde hjemme og finne fram alt du har av verdi som du ikke bruker. Det trenger ikke å være dyre produkter heller, så lenge det kan selges til en verdig pris. Du kan for eksempel samle sammen klær du ikke lenger bruker og selge en pose med klær for X kroner. Eller hva med noen gamle ski som er stående på loftet? Uansett hva det er, kan du ha mye penger sittende hjemme og når det er solgt, vil du sitte igjen med penger for rotet ditt – vinn, vinn.

Dersom du virkelig blir interessert i å selge ting på nett, kan et tips også være å se etter ting som gis bort gratis eller veldig billig og «flippe» det. Ved hjelp av små endringer som et malestrøk eller bedre bilder, kan nemlig noen andre sitt rot bli verdifullt for deg (og din fremtidige kjøper).

Bli en frilanser

Noe som har blitt svært populært de siste årene, er å jobbe som frilanser på nett. Dersom du ikke ønsker å gå gjennom styret med å opprette et kurs eller en annen tjeneste komplett, kan du enkelt begynne å reklamere for deg selv som frilanser. Uansett om du ønsker å fokusere på skriving, oversetting eller noe helt annet, finnes det i dag mange plattformer du kan registrere deg på for å komme i gang. Slik trenger du ikke å begynne helt fra bunnen av, men kan finne relevante kunder og slik bygge deg opp.

Det å starte for seg selv kan virke skummelt, men kan faktisk komme med mange fordeler i hverdagen. Du kan nyte mer fleksibilitet og holde på med noe du faktisk brenner for, og forhåpentligvis tjene godt med penger fra det. Uansett hva du har erfaring med eller føler at du kan begi deg ut på, er det mulig at det ligger en lovende frilanskarriere foran deg.

Søk etter kreative løsninger

Visste du at det finnes nettsider som betaler deg for å dele meningene dine eller lytte til sanger? Det er faktisk sånn at det i dag finnes mange ulike nettsider der ute som betaler sine brukere for alt mulig, da de trenger ekte personer til å dele sine meninger eller gjennomføre ulike oppgaver. Dersom dette er noe du kunne tenke deg å teste ut, er det bare å undersøke hva som finnes og finne noe som passer for dine interesser og ferdigheter.

Uansett hva du har erfaring med fra før av og hvor mye tid du tenker å bruke på disse aktivitetene, kan du over se at det i dag finnes mange muligheter for å tjene litt ekstra penger på nett. Det gjelder rett og slett bare å være kreativ og søke etter hva som finnes der ute. Test gjerne ulike måter å tjene penger på, gjennom for eksempel salg, skriving, meningsmålinger og mer, for å deretter finne ut hva du føler deg mest komfortabel med i lengden. Et godt tips vil være å ta tiden på hvor mye du bruker på de ulike oppgavene og slik finne hvilken løsning som er mest lønnsom for deg i lengden. Eller kanskje du ønsker å kombinere litt av hvert, for å få mange ulike inntektskilder også på nett.

Forfatter Erik Nilsen