Lån med betalingsanmerkning uten sikkerhet

Ole Larsen
13.03.2021
1222 Visninger
Lån med betalingsanmerkning uten sikkerhet

Med alle regningene vi mottar daglig er det lett å glemme eller overse en eller annen nå og da. Dette er helt normalt for mange av oss. For å hjelpe oss forbrukere med å få kontroll på regningen våre har for eksempel strømleverandør, kommune, treningssentre og andre bedrifter man har med å gjøre jevnlig, ordnet det slik at man har mulighet til å få lagt fremtidige fakturaer som e-faktura.

Nesten alle i Noreg har tilgang til nettbank eller mobilbank, og nettopp derfor er e-faktura løsningen er et veldig godt hjelpemiddel for oss forbrukere. De aller fleste av oss er enten på nettbank eller i mobilbank opptil flere ganger i løpet av uken.  Det hjelper oss å huske på regninger som må betales og samtidig får en viss kontroll på utgiftene. Vi slipper å måtte fylle inn kontonummer, beløp og KID hver eneste gang. Dette har bedriftene som er ansvarlig for fakturaene allerede gjort for oss.Vi trenger bare å godkjenne beatling med et par få klikk på musa.

Men det er ikke alle regninger som kommer direkte i nettbanken eller mobilbanken. Dette kan for eksempel være faktura for netthandel, reparasjon på kjøretøy og andre ting, ting vi vanligvis ikke bruker penger på hver eneste dag eller uke.

Regninger som ikke kommer på e-faktura

Det er disse regningene som kan være farlig for folk flest. Med farlig så menes det at vi lett kan glemme dem siden de lett blir borte i papir havet, på bordet ute i gangen.

Disse gjenglemte regningene kan gi oss uventet overraskelse i fremtiden, selv om det ikke er det store beløpet det dreier seg om i utgangspunktet. Men etter et par purringer og inkassosalær påslag kan noen tusen kroner ende opp i 10-tusen kroners klassen. I tillegg til en fet regning som vil vokse sakte men sikkert med tiden, vil man også få registrert en betalingsanmerkning på seg også. Det er dette som ikke er bra for oss.

Å glemme og å overse, er to helt forskjellige ting. Å glemme ting, avtaler, tid og til og med noen regninger nå og da er helt normalt. Men å overse, det kan få uante store konsekvenser for fremtiden, spesielt hvis det dreier seg om ubetalte regninger.

Derfor har nordmenn gjeldsproblemer

Lån med betalingsanmerkning

Den dagen man har behov for et lån, uansett hvilket, og man har et par betalingsanmerkninger på seg, vil de aller fleste bankene ikke engang ta på søknaden. Banker ønsker ikke å låne ut penger der sjansen for mislighold er stor. Dette er selvsagt forståelig at banker tenker slik.

Selv om flertall av banker vil si nei på bakgrunn av anmerkningene så finnes det banker som ønsker å hjelpe de av oss som har havnet i slike situasjoner. Å søke på lån med betalingsanmerkning er ikke lett, og man må forvente seg mange nei og mye frustrasjon. Det vi må fokusere på aller først er å bli kvitt anmerkningene. Dette gjøres ved å betale ned gjelden. Så fort det er betalt ned så skal anmerkningene slettes umiddelbart. Da kan man begynne med blanke ark igjen. Så hvordan skal vi bli kvitt anmerkningene?

Eier man eiendom, som for eksempel bolig, hytte, bil eller båt så er man godt på vei. man har da muligheten å søke på refinansiering med sikkerhet i eiendommen eller eiendelene, for å bli kvitt gjelden som forårsaker anmerkningene. Utrolig mange banker og finansinstitusjoner er mer enn villig til å gi en hjelpende hånd mot en rente som gjør at de tjener på det.

Har man der i mot verken eiendom eller eiendeler man kan stille med som sikkerhet, reduseres utvalget av antall banker og finansinstitusjoner betraktelig. Det blir vanskelig, men ikke umulig. Man må bare tenke i andre baner.

I Norge er det per dags dato ikke mulig å kunne søke om lån så lenge man har betalingsanmerkning og ikke kan stille med sikkerhet.

Lån med anmerkning

Hvor skal man henvende seg for hjelp

Fokuset her vil være å blitt kvitt anmerkningene. Banker og finansinstitusjoner gir oss et blankt nei så lenge vi ikke kan stille med sikkerhet.

Tiden er inne for å ta i bruk nettverket, familien og venner. Forklar foreldre, venner og bekjente situasjonen man er i, og at man ønsker å kunne ta opp et privatlån hos dem for å kunne betale på gjelden som forårsaker anmerkningene. I de aller fleste tilfeller når man forklarer hvor saken står, er både familie og venner veldig behjelpelig, så fremst de har midler til det. Skulle verken familie og venner ikke ha midler til å hjelpe der og da er løsningen kanskje et lån med kausjonist.

Hva er en kausjonist? Dette er Wikipedias definisjon på kausjonist:

En kausjonist er en person som har stilt kausjon for tredjemanns gjeld. Det kan være en eller flere kausjonister for samme krav. Hoveddebitor og kausjonisten vil være solidarisk ansvarlige i forhold til kreditor. Långiver vil vanligvis være en bank, men kan også i enkelte tilfeller være andre institusjoner.

Skulle foreldre eller en god venn stille opp som kausjonist, så betyr det rett og slett at de vil påta seg ansvaret for at en eventuell lån blir tilbakebetalt. Skulle lånetaker misligholde avdrag på lånet, vil banken eller finansinstitusjonen kreve at kausjonisten betaler avdragene eller lånet.

Kausjonist

Det å være kausjonist for noen er ikke bare enkelt. Det må være for en person man stoler på 100%, og har full tillit til. Skulle det skje at man for eksempel får trøbbel med et avdrag eller to på et lån med kausjonist, ta kontakt med banken eller finansinstitusjonen og forklar dem hvorfor man ikke greier å betale i tide, og eventuelt be om utsettelse på forfallsdato. Det er like viktig å informere personen som er kausjonist også, siden det er han eller hun som egentlig er ansvarlig for dette lånet. det er ikke bra for tilliten eller forholdet mellom dere hvis kausjonisten plutselig får seg en overraskelse i form av et krav fra bank eller finansinstitusjon.

Forfatter Ole Larsen

Hei. Jeg heter Ole og er utdannet økonom. Nå lever jeg av å skrive artikler freelance og reiser jorda rundt. Som utenlandsstudent ble jeg veldig glad i å møte nye folk og kulturer, så det fristet aldri å reise hjem for å starte A4-livet. Derfor har jeg nå besøkt nærmere hundre land og har ikke noen umiddelbare planer om å vende hjem. På fritiden liker jeg å stifte nye bekjentskaper, trene, surfe og lese en god bok! Etter mange år med artikkelskrivning har jeg nå bidratt med tusenvis av artikler innen finans, da mest om kredittkort og forbrukslån, men også om billån og forbrukerøkonomi generelt. Dette er emner som jeg har opparbeidet meg mye kunnskap om og jeg prøver å skrive informative troverdige artikler, men som på samme tid er interessante og pirrer leserens nysgjerrighet. Sjekk ut nettsiden min her