Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Ole Larsen
19.12.2021
429 Visninger
Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis.

Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi også. Noen mer enn andre, og med ulike årsaker for vår bekymring.

Mange nordmenn har gjennom årene levd på lån, både hos banker og via kredittkort selskaper. Det virker også som at mange av oss har lånt litt over evne og sliter nå med å betale ned lånene. Mange har også så mange kredittkort og forskjellige lån hos mange banker og finansselskaper at de kanskje har mistet all kontrollen. Hvert brev som havner i postkassen, legger vi bare bort uten å åpne fordi vi er redd for å se hvilke regning eller faktura det er denne gangen. Dette gir oss økonomiske bekymringer, noe som fører til at vi ikke er oss selv 100 prosent.

Mange av oss har kanskje kommet så langt at man står i fare for å miste både bolig og bil. Dette er ikke en ideell situasjon, verken for single eller familier.

Få kontroll igjen

For å rydde opp må man ta tak i ting. Man må bestemme seg for at nå er det slutt, ting må endres. Dette må gjøres om man har ønske om å beholde både bolig og bil.

Først må man få kontroll på alle sine lån og kredittkort. Få kontroll på hvor mye man skylder de ulike kreditorene. Når man har gjort det vet man hvor mye man skylder. Noen ganger kan gjelden være mye mindre enn man hadde trodd, og noen ganger høyere. Uansett beløp som vises, det må betales tilbake.

Man må aller først kvitte seg med det som suger mest penger, det vil si kredittkort og eventuelle inkassosaker og betalingsanmerkninger. Som kjent kan renter, gebyrer og inkassosalær skyhøye, spesielt sistnevnte. Gå over sin egen økonomi og se hvor mye penger man har til rådighet. Har man kanskje investert litt i kryptovaluta som mange andre har gjort de siste 5 årene, er det kanskje på tide å cashe ut disse pengene og bruke dem til å betale ned det mest prekære. Du ser hvordan det gjøres på kryptovaluta.info. Er det ikke nok midler til det så må man vurdere refinansiering.

Ta kontakt med banken, sjekk ut nettsteder på nett som tilbyr refinansiering og snakk med fagfolk og be om råd og hjelp.

Eier man bolig er sjansen veldig stor for at man kan komme seg ut av dette problemet og få et mindre bekymringsfullt økonomisk hverdag. Søk om et refinansieringslån med sikkerhet i bolig hos en bank eller finansselskap, og betal ned ALL gjeld fra de ulike kreditorene.

Ved å få et refinansieringslån som er høyt nok til å betale ned all gjeld vil man oppnå det viktigste; kontroll. Man vil i tillegg også kunne spare seg store summer per år ved å unngå å betale renter og gebyrer til mange ulike kreditorer, da spesielt for kredittkort. Har man i tillegg mange kredittkort, kast alle bortsett fra en. det er alltid godt å ha en backup løsning for uforventede situasjoner og hendelser.

Ved å samle hele gjelden på en plass vil man kun ha en enkelt kreditor å forholde seg til, noe som vil gjøre hverdagen lettere når det gjelder å huske innbetaling til avdrag.

Når alt dette er gjort, så er det viktig at man må tenke gjennom den vanskelige og harde prosessen for å få dette fikset. Man bør ta lærdom av det og tenke på konsekvenser før man låner eller skaffer seg en kredittkort igjen. Har man familie i tillegg så er dette ikke en situasjon man ønsker å utsett familien for. Man bør også å tenke på at det å betale ned refinansieringslånet bør være førsteprioritet hver eneste måned, uansett hva som skjer. Gjør man ikke det, er det sjanse for at man kan havne i akkurat samme situasjon som man nettopp har greid å komme seg ut av.

Glad

Forfatter Ole Larsen

Hei. Jeg heter Ole og er utdannet økonom. Nå lever jeg av å skrive artikler freelance og reiser jorda rundt. Som utenlandsstudent ble jeg veldig glad i å møte nye folk og kulturer, så det fristet aldri å reise hjem for å starte A4-livet. Derfor har jeg nå besøkt nærmere hundre land og har ikke noen umiddelbare planer om å vende hjem. På fritiden liker jeg å stifte nye bekjentskaper, trene, surfe og lese en god bok! Etter mange år med artikkelskrivning har jeg nå bidratt med tusenvis av artikler innen finans, da mest om kredittkort og forbrukslån, men også om billån og forbrukerøkonomi generelt. Dette er emner som jeg har opparbeidet meg mye kunnskap om og jeg prøver å skrive informative troverdige artikler, men som på samme tid er interessante og pirrer leserens nysgjerrighet. Sjekk ut nettsiden min her