Oppstartslån – et nyttig verktøy

Erik Nilsen
26.01.2022
473 Visninger
Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser.

Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to årene må du også være forberedt på lange dager og lite fritid, verken med familie eller venner.  Som sagt, vil du det sterkt nok selv så kan man greie å finne en balanse der.

Mye å tenke når du starter bedrift

For å lykkes med din egen virksomhet så er det mange ting å tenke på. Aller først behøver du en ide eller formening, om hva du skal selge til dine kunder. er det noe innovativt, unikt og som andre ser nytte av, så er det ganske sikkert at du vil lykkes om du driver virksomheten på rett måte. Hvordan du skal drive bedriftene din er ikke noe vi skal legge oss borti. Vi skal heller gi deg noen råd og tips på hvor du kan skaffe finansiering for å starte virksomheten.

Lån til å starte for seg selv

Å skaffe seg et företagslån utan säkerhet avhenger mye av forretningsplanen du legger frem for banken eller finansinstitusjonen. Så lenge du overbeviser dem om at dette er noe som vil lykkes med tid, så kommer de garantert til å gi deg støtten og lånet du er ute etter. Dette gjelder uansett bank eller finansinstitusjon du ønsker å søke lånet hos.

Det er nettsider som er meget populære, der utvalgte banker og finansinstitusjoner som tilbyr bedriftslån er samlet på ett nettside. Slike nettsider er like populær her til lands som i nabolandet vårt Sverige. Siden det er noen som har tatt seg bryet med å samle utvalgte lånetilbydere på en og samme plass vitner om at det er et stort marked for bedriftslån.

Sammenlign lån for å få best rente

Å finne slike nettsider tar deg kun få sekunder, og du vil få opp flere valg for nettsider som har gjort grovjobben med å samle lånetilbydere for deg. Når du først har funnet frem til nettstedet så er det bare å sammenligne de du ser der og sjekke om det er noen av bankene der som har rentenivå som du kan leve med. Det er også en stor fordel om du har greid å få med deg noen private investorer på laget før du tar deg en prat med banken.

Når du tar opp et bedriftslån så husk at din private økonomi ikke er en del av bedriftens økonomi, disse to må holdes adskilt. På denne måten kan du være sikker på at du ikke vil risikere noe annet enn bedriften og det bedriften eier, i tilfelle det går feil vei, og du ender med konkurs. Men det er ingen problem for deg som privatperson å låne til bedriften hvis det skulle være behov for litt ekstra frisk kapital i bedriften.

Forfatter Erik Nilsen