DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Hvordan spare penger?

Drømmer du om en luksuriøs feriereise, ny bil eller egen bolig? Da har du kanskje behov for å spare opp penger først. Skal du for eksempel kjøpe egen bolig, må du ha 15 % egenkapital. Dette kan utgjøre flere hundre tusen kroner.

Så, hvordan spare penger? Skal du spare penger finnes det mange gode sparetips som gjør prosessen mer motiverende og morsom.

Sparetips | Hvordan spare penger smart og effektivt?

Det å spare penger er gjerne noe som forbindes med økonomiske innstramninger og lavere levestandard en periode. Og ofte er det nettopp slik. Du må som regel ta penger du vanligvis ville brukt på noe annet, og heller plassere dem på sparekontoen. Sapring kan være et alternativ til mikrolån på dagen, men du skal forberede deg på at sparing tar tid og målet kan ta måneder eller år å oppnå.

Denne prosessen trenger imidlertid ikke å være tung og kjedelig. Hvordan spare penger på en morsom og motiverende måte? Her er våre beste sparetips!

Sett mål for sparingen din

Noe av det lureste du kan gjøre når du skal spare penger, er å sette månedlige eller årlige sparemål. Gjør du ikke dette, er det lett for å skeie ut og heller bruke pengene på andre ting. Sett seg et mål og jobb effektivt for å oppnå dette.

Hvordan spare penger på en motiverende måte? For at det skal være mest mulig motiverende å nå et sparemål, kan det være lurt å gi seg selv en liten belønning hver gang en milepæl nås. Belønningen kan for eksempel være et nytt par sko, et kafébesøk eller en bedre middag på restaurant. Det å spare betyr ikke nødvendigvis at du aldri kan unne deg selv noe godt Når du har noe å se frem til ved jevne mellomrom, øker du sjansen for at du klarer å spare langsiktig. Dette er spesielt viktig når du skal spare mye penger – for eksempel til bolig, bil eller båt.

Ha automatiske trekk til sparekontoen

Det kan være utfordrende å holde seg til planen når du skal spare penger. Hvordan spare penger på en smart måte, og unngå at pengene brukes på utskeielser? Det kan være nyttig å ha automatiske trekk fra lønnskontoen.

Velg et månedlig sparebeløp, og overfør disse pengene direkte til sparekontoen med en gang du får lønn. Slik kan du redusere sjansen for at pengene brukes opp på fornøyelser og unødvendigheter.

Sett opp et budsjett

Er du usikker på hvor mye du kan spare hver måned? Sett opp et budsjett som gir deg oversikt over alle faste utgifter, som for eksempel strøm, husleie, billån, bensin, forsikringer og lignende.

Noen poster kan man til en viss grad justere. Matbudsjettet kan i mange tilfeller reduseres betraktelig, slik at mer penger kan gå til sparing. Dyre hobbyer, kafébesøk, streaming og uteliv er også kjent for å spise opp mye av budsjettet.

Ta også høyde for uforutsette utgifter. Plutselig kan vaskemaskinen slutte å virke, eller du får behov for å gå til tannlegen. Ha derfor litt slingringsmonn i budsjettet. Når budsjettet er klart, gjelder det å holde seg til det. Da har du en konkret plan å forholde deg til.

Finn billigere alternativer til dyre vaner

Hvordan spare penger og fortsatt leve noenlunde normalt? Dette er i mange tilfeller fullt mulig! Mange har dyre vaner som enkelt kan modifiseres. Kjøper du kanskje en dyr kaffe på kiosken hver gang du har lunsjpause? Ta heller med deg medbragt kaffe i en termos!

Mange bruker også mye penger på forbruksvarer som klær, elektronikk og sko. Klesbudsjettet kan ofte reduseres mye dersom du kjøper billig eller brukt.

senk forbruket
Hatt litt høy sigarføring i det siste kanskje?

Spar penger med samlelån og refinansiering!

Det å sette seg sparemål, ha automatisk trekk, lage budsjett og kutte ned på dyre vaner er effektivt når du skal spare. Men, hvordan spare penger ellers i hverdagen? Mange har dyre lån som de betaler ned på, noe som betyr at mye penger går til nedbetaling av renter.

Har du mange smålån i form av kredittlån og forbrukslån? Dette kan fort utgjøre flere tusen kroner hver eneste måned bare i renter. Ved å søke om et samlelån kan du samle alle lånene dine i ett lån, slik at du kun har én rente og én månedlig utgift å forholde deg til.

Du kan spare mye penger på refinansiering. Noen velger å refinansiere dyre smålån ved å bake dem inn i boliglånet. Det er imidlertid ikke alle som kan stille med sikkerhet i bolig og dermed oppnå lav rente.

Det er heldigvis også mulig å søke om refinansieringslån uten sikkerhet. Dette er som regel et vanlig forbrukslån, men du kan potensielt spare mye penger siden det kun er én rente å betale på. Pengene du sparer kan settes inn på sparekontoen din.

Hvordan spare penger raskt?

Sparing er ofte en langvarig prosess – helt avhengig av hvor mye du skal spare. I noen tilfeller har du kanskje behov for penger raskt. Hvordan spare penger på en rask og effektiv måte? Et tips er å selge unna ting du ikke lenger har bruk for.

Mange har dyre spillkonsoller, datamaskiner, mobiltelefoner eller lignende som ikke lenger er i bruk. Dette kan potensielt være en gullgruve som gir deg tilgang på raske penger. Selg elektronikk, klær, møbler og lignende som du kan avse på Finn.no eller lignende sider.

Hvordan spare penger til bolig?

Veldig mange forsøker å spare opp nok penger til egenkapital, slik at de kan søke om boliglån. Det er gjerne snakk om store sparesummer på flere hundre tusen kroner, noe som kan være utfordrende for unge og uetablerte.

Hvordan spare penger til bolig mest mulig effektivt? Først og fremst bør du ha pengene på en sparekonto med høy rente. Har du for eksempel en BSU-konto, vil du få skattelette og god rente. Da får du enda mer penger som kan spares!

Studenter som driver med boligsparing må kanskje belage seg på å ta en ekstrajobb, siden studiestøtten er nokså knapp. Sett deg likevel mål for sparingen, og ønsk deg gjerne penger fremfor andre ting til bursdager, jul og lignende.

Spar penger og realiser drømmer!

Hvordan spare penger til små og store formål? Det å kutte ned på unødvendige utgifter og leve litt mindre luksuriøst i en periode er ofte nødvendig. Ved å refinansiere dyre lån, sette klare mål og ha et realistisk budsjett, kan du spare penger på en bærekraftig og effektiv måte!

 

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Innholdsfortegnelse Reiseforsikring og … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Innholdsfortegnelse Nettbank på mobilenVippsmCash, Apple Pay og MobilePayGoogle PaySMS-betaling: Banktjenester over SMSSikkerhet ved bruk av mobilbetalingEr mobilbetaling fremtidens viktigste betalingsform?Oppsummering Før … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Innholdsfortegnelse Gebyrer … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Innholdsfortegnelse Hva er refinansiering?Bedre økonomisk oversiktSpar tusenvis av … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Innholdsfortegnelse Helse og familieHar du hatt … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!