Lånemegleren

Lånemegleren

Eksempel nom. rente 5,00%, eff. rente 5,13%. 2 000 000 kr over 25 år. Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 1 509 206 kr. Totalt 3 509 206 kr. Nom. rente 5,00%-11,25%. Eff. rente 5,40%-13,80%. Rente baseres på individuell kredittvurdering.

Søk her

Hvordan spare penger?

Drømmer du om en luksuriøs feriereise, ny bil eller egen bolig? Da har du kanskje behov for å spare opp penger først. Skal du for eksempel kjøpe egen bolig, må du ha 15 % egenkapital. Dette kan utgjøre flere hundre tusen kroner.

Så, hvordan spare penger? Skal du spare penger finnes det mange gode sparetips som gjør prosessen mer motiverende og morsom.

Sparetips | Hvordan spare penger smart og effektivt?

Det å spare penger er gjerne noe som forbindes med økonomiske innstramninger og lavere levestandard en periode. Og ofte er det nettopp slik. Du må som regel ta penger du vanligvis ville brukt på noe annet, og heller plassere dem på sparekontoen. Sapring kan være et alternativ til mikrolån på dagen, men du skal forberede deg på at sparing tar tid og målet kan ta måneder eller år å oppnå.

Denne prosessen trenger imidlertid ikke å være tung og kjedelig. Hvordan spare penger på en morsom og motiverende måte? Her er våre beste sparetips!

Sett mål for sparingen din

Noe av det lureste du kan gjøre når du skal spare penger, er å sette månedlige eller årlige sparemål. Gjør du ikke dette, er det lett for å skeie ut og heller bruke pengene på andre ting. Sett seg et mål og jobb effektivt for å oppnå dette.

Hvordan spare penger på en motiverende måte? For at det skal være mest mulig motiverende å nå et sparemål, kan det være lurt å gi seg selv en liten belønning hver gang en milepæl nås. Belønningen kan for eksempel være et nytt par sko, et kafébesøk eller en bedre middag på restaurant. Det å spare betyr ikke nødvendigvis at du aldri kan unne deg selv noe godt Når du har noe å se frem til ved jevne mellomrom, øker du sjansen for at du klarer å spare langsiktig. Dette er spesielt viktig når du skal spare mye penger – for eksempel til bolig, bil eller båt.

Ha automatiske trekk til sparekontoen

Det kan være utfordrende å holde seg til planen når du skal spare penger. Hvordan spare penger på en smart måte, og unngå at pengene brukes på utskeielser? Det kan være nyttig å ha automatiske trekk fra lønnskontoen.

Velg et månedlig sparebeløp, og overfør disse pengene direkte til sparekontoen med en gang du får lønn. Slik kan du redusere sjansen for at pengene brukes opp på fornøyelser og unødvendigheter.

Sett opp et budsjett

Er du usikker på hvor mye du kan spare hver måned? Sett opp et budsjett som gir deg oversikt over alle faste utgifter, som for eksempel strøm, husleie, billån, bensin, forsikringer og lignende.

Noen poster kan man til en viss grad justere. Matbudsjettet kan i mange tilfeller reduseres betraktelig, slik at mer penger kan gå til sparing. Dyre hobbyer, kafébesøk, streaming og uteliv er også kjent for å spise opp mye av budsjettet.

Ta også høyde for uforutsette utgifter. Plutselig kan vaskemaskinen slutte å virke, eller du får behov for å gå til tannlegen. Ha derfor litt slingringsmonn i budsjettet. Når budsjettet er klart, gjelder det å holde seg til det. Da har du en konkret plan å forholde deg til.

Finn billigere alternativer til dyre vaner

Hvordan spare penger og fortsatt leve noenlunde normalt? Dette er i mange tilfeller fullt mulig! Mange har dyre vaner som enkelt kan modifiseres. Kjøper du kanskje en dyr kaffe på kiosken hver gang du har lunsjpause? Ta heller med deg medbragt kaffe i en termos!

Mange bruker også mye penger på forbruksvarer som klær, elektronikk og sko. Klesbudsjettet kan ofte reduseres mye dersom du kjøper billig eller brukt.

senk forbruket
Hatt litt høy sigarføring i det siste kanskje?

Spar penger med samlelån og refinansiering!

Det å sette seg sparemål, ha automatisk trekk, lage budsjett og kutte ned på dyre vaner er effektivt når du skal spare. Men, hvordan spare penger ellers i hverdagen? Mange har dyre lån som de betaler ned på, noe som betyr at mye penger går til nedbetaling av renter.

Har du mange smålån i form av kredittlån og forbrukslån? Dette kan fort utgjøre flere tusen kroner hver eneste måned bare i renter. Ved å søke om et samlelån kan du samle alle lånene dine i ett lån, slik at du kun har én rente og én månedlig utgift å forholde deg til.

Du kan spare mye penger på refinansiering. Noen velger å refinansiere dyre smålån ved å bake dem inn i boliglånet. Det er imidlertid ikke alle som kan stille med sikkerhet i bolig og dermed oppnå lav rente.

Det er heldigvis også mulig å søke om refinansieringslån uten sikkerhet. Dette er som regel et vanlig forbrukslån, men du kan potensielt spare mye penger siden det kun er én rente å betale på. Pengene du sparer kan settes inn på sparekontoen din.

Hvordan spare penger raskt?

Sparing er ofte en langvarig prosess – helt avhengig av hvor mye du skal spare. I noen tilfeller har du kanskje behov for penger raskt. Hvordan spare penger på en rask og effektiv måte? Et tips er å selge unna ting du ikke lenger har bruk for.

Mange har dyre spillkonsoller, datamaskiner, mobiltelefoner eller lignende som ikke lenger er i bruk. Dette kan potensielt være en gullgruve som gir deg tilgang på raske penger. Selg elektronikk, klær, møbler og lignende som du kan avse på Finn.no eller lignende sider.

Hvordan spare penger til bolig?

Veldig mange forsøker å spare opp nok penger til egenkapital, slik at de kan søke om boliglån. Det er gjerne snakk om store sparesummer på flere hundre tusen kroner, noe som kan være utfordrende for unge og uetablerte.

Hvordan spare penger til bolig mest mulig effektivt? Først og fremst bør du ha pengene på en sparekonto med høy rente. Har du for eksempel en BSU-konto, vil du få skattelette og god rente. Da får du enda mer penger som kan spares!

Studenter som driver med boligsparing må kanskje belage seg på å ta en ekstrajobb, siden studiestøtten er nokså knapp. Sett deg likevel mål for sparingen, og ønsk deg gjerne penger fremfor andre ting til bursdager, jul og lignende.

Spar penger og realiser drømmer!

Hvordan spare penger til små og store formål? Det å kutte ned på unødvendige utgifter og leve litt mindre luksuriøst i en periode er ofte nødvendig. Ved å refinansiere dyre lån, sette klare mål og ha et realistisk budsjett, kan du spare penger på en bærekraftig og effektiv måte!

 

Finn det beste forbrukslånet på nett

beste forbrukslån

Trenger du penger til å pusse opp eller dra på ferie? Av og til trenger vi å låne penger, uten at det finnes en fast låneform for dette. Et boliglån må brukes til bolig, studielån til studier og billån til bil. Men det finnes en løsning når du trenger å dekke et annet behov. Forbrukslån er et usikret lån hvor du kan bruke pengene til det du vil. Her er du ikke knyttet fast til et satt formål, men står fri til å disponere beløpet som du selv ønsker. Forbrukslån er dyrere enn andre former for lån, og du bør … Les mer

Kausjonist

kausjonist lån refinansiering

Når du skal kjøpe bolig, så er det vanlig å ta opp lån. Dette kalles boliglån, men det er ikke slik at du kan gjøre det sånn uten videre. Du må søke om lån, og så må banken behandle søknaden din. Svaret kan bli både ja og nei. Det er flere faktorer som spiller inn i vurderingen av lånesøknaden din. Det er altså mye som må stemme for at du skal få et positivt svar. Du må blant annet ha 15 % egenkapital og god betalingsevne. Hvis du er veldig ung, er det imidlertid ikke sikkert at du har begge … Les mer

Hvordan tjene penger fort

tjene penger fort

Hvordan tjene penger fort? Folk har forskjellige definisjoner av dette ordet. Det er et adjektiv som brukes til å forklare hvor lang tid noe tar. Noen definerer dette adjektivet som et par uker, mens andre ønsker å se resultater i løpet av et halvt år. Teoretisk kan du begynne å tjene penger nå med det samme, og det er veldig praktisk hvis du trenger penger nå. Men i praksis så avhenger det av deg og din egen innsats. For at du faktisk skal klare å tjene penger fort, så må du være villig til å legge ned en skikkelig innsats. … Les mer

Tvangssalg

tvangssalg

Hvis du ikke får betalt regningene dine, så kan en av konsekvensene være tvangssalg. Dette er en veldig alvorlig konsekvens. Det betyr at hvis du får en slik beskjed, så har situasjonen pågått i så lang tid at kreditorene ikke ser en annen utvei. Tvangssalg er resultatet av et alvorlig tillitsbrudd mellom forbruker og selger. Forholdet mellom forbruker og selger er altså et forhold som bygger på tillit, og det kan potensielt få store konsekvenser å bryte dette. Det finnes naturligvis også andre reaksjoner på et slikt tillitsbrudd, men her er det tvangssalg som er i fokus. Innholdsfortegnelse Hva er … Les mer

Stoppe lønnstrekk

stoppe lønnstrekk

Det er aldri en god idé å la være å betale regningene sine. I øyeblikkets hete fremstår det kanskje som en enkel løsning, men dette er et valg som har potensial til å få store konsekvenser på et senere tidspunkt. Det finnes mange reaksjoner på ubetalte regninger, deriblant tvangssalg og lønnstrekk. Denne artikkelen vil handle om sistnevnte. Hva betyr det når du har lønnstrekk, og er det noe du kan gjøre for å stoppe det? Det er blant spørsmålene vi vil svare på her! Når du prøver å få stoppet et lønnstrekk, bør det være fordi du ønsker å få … Les mer

Hjelp til å rydde opp i gjeld

Gjeld er et hurtigvoksende problem innenfor Norges grenser. Noen har relativt lav gjeld, mens andre har veldig høy gjeld. Totalt er det snakk om mange milliarder norske kroner. Det kan være mange grunner til at folk har havnet i en slik situasjon. Når det gjelder det å få hjelp til å rydde opp i gjeld, så spiller det liten rolle hvilken kategori du havner i. Enten gjelden din er lav eller høy, så er det lurt å få ryddet opp i det så fort som overhodet mulig. Med denne artikkelen ønsker vi å gi deg noen tips til hvordan du … Les mer

Stoppe tvangssalg av bolig

tvangssalg bolig refinansieringslån

Å få hjelp til å rydde opp i gjeld er noe som sitter langt inne hos noen mennesker. Vi skjønner selvsagt at det kan være vanskelig, men det er absolutt ikke noe du bør vente med. I verste fall kan du faktisk havne i situasjon hvor boligen din står i fare for å bli tvangssolgt, på grunn av at du ikke ba om hjelp på riktig tidspunkt. Det er naturligvis ingen som ønsker å få boligen sin tvangssolgt. Men når du står midt i en situasjon hvor det er det som kan være utgangen, så skjønner vi at du kanskje … Les mer

Samlelån

samlelån - refinansiering

Et samlelån gir muligheten til å få alle kredittkortgjeld, forbrukslån og andre smålån, samlet i ett eneste lån. Dette kan spare deg for tusenvis av kroner årlig, som du kan bruke til å betale ned enda mer gjeld eller for å ha mer romslighet i hverdagsøkonomien. Det er ikke så mye som skal til før det kan betale seg med et samlelån. Lag først en oversikt over hva du har av faktiske utgifter med eksisterende lån, og sammenligne dette med hva et samlelån vil koste – benytt deg eventuelt av en lånekalkulator, som enkelt kan vise deg forskjellen. Vi vil … Les mer

Gjeldsregisteret

Gjeldsregisteret er et register over hva privatpersoner har i usikret gjeld. Det er ikke hvem som helst som kan få innsyn i disse opplysningene, og det er kun en liten håndfull selskaper som har lov til å innhente, og lage et register over hvilken gjeld du har. Registeret kom som et resultat av gjeldsinformasjonsloven. Denne loven legger grunnlaget for gjeldsinformasjonsforskriften, som er et middel for å senke risikoen usikret gjeld i befolkningen vil ha på økonomien. Innholdsfortegnelse Formålet med gjeldsregisteretGjeldsregisteret – nyttig redskap for bankeneHva du kan bruke gjeldsregisteret tilOpplysningene i gjeldsregisteretKredittscore – basert på offentlige opplysningerGjeldsregister logg innNår kommer … Les mer

Hjelp til nedbetaling av gjeld

Hjelp til gjeldsproblemer

Gjeld er en stor belastning når den kommer ut av kontroll, men det er aldri for sent å rydde opp. Selv om du har betalingsanmerkninger og flere inkassosaker, er det det muligheter for å få refinansieringslån, selv om dette kan kreve du har bolig eller medsøker. Når du får et behov for hjelp til nedbetaling av gjeld, har du flere muligheter . Du kan enten ta kontakt med en bank eller lånemegler, for å se på muligheten til å refinansiere. Du kan også spare inn der du kan og betale gjelden du har, på samme vilkår. Når gjelden tar helt … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!