DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Hvor raskt får du svar på en søknad om forbrukslån?

Når du skal søke om forbrukslån eller kredittlån er det gjerne fordi det har oppstått et plutselig behov for penger. Dersom oppvaskmaskinen skulle slutte å fungere eller fryseren kortslutter, haster det gjerne å kjøpe en ny. Da har du kanskje behov for penger på dagen.

Mange er imidlertid usikre på hvor raskt man får svar på søknader om forbrukslån. Finn ut hvor lenge du må regne med å vente!

Behandlingstid på søknad om forbrukslån

I dag foregår de fleste søknader om forbrukslån digitalt over nett. Det betyr at prosessen generelt sett har blitt effektivisert de siste årene. Søknader fylles ut på mobil, nettbrett, desktop eller laptop, og sendes deretter inn til låneformidler.

I noen tilfeller må man vente noen dager før man får svar, mens andre ganger kommer svaret nesten med en gang. Hva er det egentlig som avgjør behandlingstiden på søknader om forbrukslån?

Automatisk prosess gir raskere svar

En søknad om forbrukslån foregår gjerne i tre ulike trinn. Først må man fylle ut et skjema, der man typisk må oppgi ønsket lånebeløp og personlige opplysninger som navn, adresse og lignende.

De fleste moderne banker har et brukervennlig søknadssystem som deretter håndterer disse dataene automatisk. Det vil da bli beregnet hvor mye du kan låne, basert på betalingsevne og andre faktorer.

Når du har sendt inn lånesøknaden vil banken også foreta en kredittsjekk av deg. Ofte er kredittsjekken automatisk, slik at du ikke trenger å vente på at en saksbehandler vurderer deg manuelt. Under kredittsjekken blir det blant annet vurdert om du har betalingsanmerkninger.

Dersom kredittsjekken gikk fint og du vurderes som en egnet låntaker, kan banken sende et automatisk tilbud om lån. Dette betyr at mange vil få svar på lånesøknaden mer eller mindre umiddelbart.

Hvor lang tid tar det å søke om forbrukslån?

Behandlingen av en lånesøknad kan altså være veldig effektiv og gjøres stort sett automatisk når det er snakk om lån uten sikkerhet. Men hvor lang tid tar det å søke?

De fleste banker krever ikke at man oppgir stort mer enn ønsket lånebeløp og personlige opplysninger når man skal søke om lån. Nøyaktig hva du må oppgi av opplysninger kan variere en del fra bank til bank.

Selve søkeprosessen tar med andre ord ikke spesielt lang tid. Bankene har vanligvis et nokså intuitivt og enkelt skjema man kan fylle ut.

Etter at lånesøknaden har blitt behandlet

Etter at en søknad om forbrukslån har blitt behandlet ferdig, vil man motta et svar på søknaden. I noen tilfeller kan man oppleve å få avslag. Dette skyldes gjerne at man ikke har høy nok inntekt eller at man har betalingsanmerkninger for mislighold av tidligere lån.

Du kan også motta et lånetilbud. I lånetilbudet kan du se hvor mye penger banken tilbyr å låne ut til deg. Jo bedre betalingsevne du har, jo høyere kan som regel lånet være. Lånetilbud er som regel uforpliktende, og du må signere med BankID for at lånet faktisk skal takkes ja til.

Søk gjerne hos flere banker, og se hvem som kan tilby det beste lånet med de mest gunstige rentene. Når du takker ja til et lån vil du som regel motta en nedbetalingsplan også, slik at du får full oversikt over de månedlige kostnadene for lånet.

Du velger altså selv hvorvidt du ønsker å benytte deg av lånet eller ikke, etter at søknaden har blitt behandlet. Noen ganger må man laste opp dokumentasjon i tillegg til å signere med BankID.

Har du ikke fått svar på lånesøknaden enda? Dette kan være grunnen!

Noen ganger opplever lånesøkere at det tar lang tid å få svar på søknad om forbrukslån eller andre typer lån. Dette kan være frustrerende – spesielt når du har behov for penger til å dekke uforutsette kostnader.

Det kan forekomme avvik i søknadsprosessen. Dette kan for eksempel skyldes at du har oppgitt feil informasjon, som for eksempel å stave navnet ditt feil i søknaden. Husk at banken sammenligner navnet med det som er oppgitt i Folkeregisteret, så det er viktig at opplysningene stemmer 100 %.

Hvis det skulle være noe feil i søknaden din, vil som regel banken ta kontakt med deg for å be om de riktige opplysningene. Forsinkelser kan også oppstå dersom banken mener at helhetsbildet av inntekten eller gjelden din må undersøkes mer nøye.

Da vil gjerne en saksbehandler sjekke opp i saken manuelt, noe som naturligvis vil ta litt lengre tid enn når søknaden behandles automatisk. Det er ikke uvanlig at det kan ta rundt en uke å få svar på en lånesøknad.

Hvilke banker behandler lånesøknaden raskest?

Det finnes ikke et fasitsvar på hvilken bank som er raskest til å behandle lånesøknader, da variasjonene er store i alle banker. De fleste banker har nokså lignende automatiske systemer for behandling av søknader, og det tar derfor omtrent like lang tid å søke hos alle banker.

Du kan eventuelt chatte med en ansatt i de ulike bankene og forhøre deg med dem om estimert behandlingstid.

forhandle med kreditor
De fleste banker har en chat-funksjon.

Oppsummering: Så lang er behandlingstiden ved søknad om forbrukslån

Dersom bilen plutselig må på verksted, oppvaskmaskinen slutter å virke eller andre uforutsette kostnader oppstår, har du kanskje et akutt behov for penger. Mange lurer derfor på hvor lang tid det tar å søke om forbrukslån.

Svaret er at dette kan variere en hel del. De fleste moderne banker har imidlertid et automatisk system som håndterer behandling av lånesøknader. Derfor opplever mange at de får svar relativt hurtig. Det kan imidlertid oppstå forsinkelser dersom banken må vurdere søknaden manuelt.

Det kan være lurt å ha en bufferkonto i tilfelle uforutsette kostnader skulle oppstå. Hvis du har dette, vil du kanskje ikke ha behov for å søke etter forbrukslån i det hele tatt. Skulle behovet likevel være der, er det mange som kan ha nytte av et lån.

Forhør deg gjerne med ulike banker om hvor lang behandlingstid de har på lånesøknader, og velg det alternativet som passer deg best. Husk også å sjekke at renten er best mulig før du signerer lånetilbudet du eventuelt mottar.

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Innholdsfortegnelse Reiseforsikring og … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Innholdsfortegnelse Nettbank på mobilenVippsmCash, Apple Pay og MobilePayGoogle PaySMS-betaling: Banktjenester over SMSSikkerhet ved bruk av mobilbetalingEr mobilbetaling fremtidens viktigste betalingsform?Oppsummering Før … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Innholdsfortegnelse Gebyrer … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Innholdsfortegnelse Hva er refinansiering?Bedre økonomisk oversiktSpar tusenvis av … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Innholdsfortegnelse Helse og familieHar du hatt … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!