Derfor bør du benytte en låneformidler

Ole Larsen
15.08.2021
485 Visninger
lånemegler fordeler hva er?

Det finnes utallige grunner for å benytte en låneformidler. Istedenfor å måtte sitte og sammenligne de forskjellige tilbudene, får du dem presentert for deg på et oversiktlig og forståelig vis. Du får hjelp til den delen av lånsprosessen som kan virke mest uoversiktlig. Dette kan du spare mye på.

Noen velger å benytte en låneformidler fordi de ikke vet hvilke banker og aktører som finnes og som tilbyr lån. Andre oppsøker det for å refinansiere eksisterende lån og tar da kontakt for å se hvilke tilbud de kan få på et nytt lån hos de aktuelle aktørene. Slike løsninger skaper blant annet oversikt.

En god avtale på et nytt lån, som du har refinansiert gjennom et tilbud fra en låneformidler, kan være løsningen for ganske mange sin økonomiske situasjon. Man får tilbud fra flere aktører presentert, og står da fritt til å velge det som passer best for seg. Dette får du hjelp til av en som kan gi deg råd.

Låneformidlere er gode på refinansieringslån og kan hjelpe deg med å finne gode løsninger som vil være sunt for din økonomi. Du kan få fristilt midler som kan brukes til større lån som for eksempel boliglån. Låneformidlere gir deg ikke lånet direkte, men er kontaktperson mellom deg og bankene.

Hva er en låneformidler?

En låneformidler er et mellomledd i kommunikasjonen du har med bankene, som også fungerer som en finansiell rådgiver. Du kontakter kun låneformidleren, og låneformidleren kontakter bankene og aktørene og skaffer tilbud, og sender dem tilbake igjen til deg. Samtidig som du kan få gode råd.

Slik går kommunikasjonen mye glattere, og det blir enklere og føles mer trygt når man skal inngå en ny avtale, eller trenger råd om refinansiering av lån, for eksempel. Dette er en kjedelig prosess og det er mange vanskelige samtaler man helst skulle vært foruten, som da blir tatt hånd av, av formidleren.

Låneformidleren er din kontakt med bankene, men kan ikke gi deg lån selv, så du får kun råd og tilbud og kan ikke forhandle direkte med formidleren. Lånesøknaden din vil bli sendt ut av formidleren til de forskjellige aktørene og videresender tilbudene til deg når de kommer inn.

Når du skal inngå et låneforhold, er det veldig greit å ha en kontaktperson som ikke har direkte tilknytning til prosessen og ikke er involvert med selve lånet. Når man får prate med noen som kun skal være kontaktperson og rådgiver, er det lettere føle seg trygg, og prate fritt og ærlig om lån.

Boliglån gjennom en låneformidler

Du kan for eksempel søke deg til et boliglån, ved hjelp av en låneformidler. Søknaden din må da inneholde alt det den normalt ville, fordi den skal bare bli videresendt til bankene og finansaktørene. I tillegg får man rådgivning, slik at man ikke ender opp med et dårlig lån og må selge igjen.

Det er ofte lite forskjeller mellom boliglånene, og det kan være vanskelig å få oversikten over hvem som tilbyr hva, og hvilke avtaler som faktisk er gode. Det er forskjeller som for eksempel renter, gebyrer eller nedbetalingskrav. Det kan likevel være mye penger å spare i lengden.

Små forskjeller kan bety mye når det er snakk om store beløper, og det er absolutt verdt det å undersøke, eller la noen andre undersøke for seg. Du har kanskje råd til et bedre lån enn du tror og boligdrømmen kan bli virkelighet, hvis du undersøker og får den avtalen som passer for deg.

En låneformidler er en fantastisk måte å få orden på boliglån, men kan også hjelpe deg i andre sammenhenger, hvis du ønsker å for eksempel refinansiere lån du har fra før som du vil fristille og samle. Du stiller da enda sterkere i søknadsprosessen, hvis du har fått bedre vilkår og friere økonomi.

Hva er en god rente på boliglånet?

Gode renter på boliglån vil ligge et sted mellom 1 og 2 prosent både nominell rente og effektiv rente (les mer om morarente). Det kan likevel være store forskjeller mellom prosentene. Noen er nede på 1,10% mens andre er oppe i 1,90% og det er mye å spare mellom disse prosentandelene, spesielt for lån som boliglån.

Hva som faktisk er en god rente på et boliglån er litt avhengig av hvor stort beløp man trenger å låne, og hvor mye man kan betale inn hver måned. De som tilbyr lavest renter har ofte også meg seg litt strengere krav for nedbetaling eller beløp du må stille med til å begynne med.

Rentene er også avhengige av hvor mye du skal låne, og hvor raskt du kan betale det tilbake. Det kan være vanskelig å få oversikten over dette og det finnes forskjellige refinansierings tilbud og rådgivere, samt verktøy som rentekalkulatorer som kan hjelpe deg med å få et helhetlig bilde over prosessen.

Benytt deg av en rentekalkulator

En rentekalkulator kan være ekstensiv eller spesifikk og enkel. Man kan benytte seg av en boliglån-rentekalkulator, som vil hjelpe deg med å finne det som passer din økonomi, eller en mer overordnet kalkulator for å sammenligne forskjellige typer lån og som kan regne på flere faktorer.

Her kan man da skrive inn alt mulig, som lånebeløp, nedbetalingstid, gebyrer, renter og får da den effektive renten for det reelle lånet. Alle disse faktorene er med på å bestemme hvilket lån man velger. Det handler om å finne det som passer en selv, og som gir beste utfall innenfor det.

Rentekalkulatoren kan da være et godt verktøy i møte med banker, låneformidlere, eller rådgivere. Skal man ta opp boliglån, eller refinansiere eksisterende lån, hjelper det å stille forberedt. Jo mer nøyaktig man vet at man vil ha en låneavtale, jo lettere er det å finne, eller for andre å finne for deg.

Noen må ta lån med høyere renter fordi de ikke har råd til å betale de høyere månedlige innskuddene som ofte kommer med lån med lave renter. Andre ønsker kanskje å refinansiere og vil ha større innskudd fordi økonomien vokser. Alt dette kan regnes ut gjennom en rentekalkulator.

Forfatter Ole Larsen

Hei. Jeg heter Ole og er utdannet økonom. Nå lever jeg av å skrive artikler freelance og reiser jorda rundt. Som utenlandsstudent ble jeg veldig glad i å møte nye folk og kulturer, så det fristet aldri å reise hjem for å starte A4-livet. Derfor har jeg nå besøkt nærmere hundre land og har ikke noen umiddelbare planer om å vende hjem. På fritiden liker jeg å stifte nye bekjentskaper, trene, surfe og lese en god bok! Etter mange år med artikkelskrivning har jeg nå bidratt med tusenvis av artikler innen finans, da mest om kredittkort og forbrukslån, men også om billån og forbrukerøkonomi generelt. Dette er emner som jeg har opparbeidet meg mye kunnskap om og jeg prøver å skrive informative troverdige artikler, men som på samme tid er interessante og pirrer leserens nysgjerrighet. Sjekk ut nettsiden min her