Refinansiering med betalingsanmerkning uten sikkerhet

Ole Larsen
13.03.2021
532 Visninger
Refinansiering med betalingsanmerkning uten sikkerhet

Det er ikke noe nytt at nordmenn har gjeld. Vi lever på kreditt hver eneste dag, fra den dagen vi blir voksne. Fra og med vi blir født, blir vi automatisk innlemmet i en verden bestående av kreditt og lån. Som barn er det ikke direkte vi som er ansvarlig for dette, men våre foreldre. Huset vi vokste opp i var sikkert kjøpt med lånte penger. Til og med i dag er det ikke sikkert at det huset er nedbetalt engang

Verst for de som ikke er etablert enda

Som unge voksne tenker ikke vi på langsiktige konsekvenser når det gjelder lån fra finansinstitusjoner. Det er fort gjort å skaffe seg både en, to og tre kredittkort. Før man vet ordet av det så sitter man med kredittkortgjeld på over 100.000 kroner før fylte 23.

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

I tillegg har man kanskje tatt opp et studielån ved siden av, siden man må få seg en utdanning. Som student er det begrenset hvor mye man kan jobbe før man mister retten til studielån og får redusert stipendet sitt. For å finansiere og nyte studenttilværelsen må man enten ta i bruk foreldrene og kredittkort.

For de som ikke har foreldre som hver måned kan bidra med 4-5000 kroner er tilværelsen ikke alltid så lett. Dette fører til at unge voksne henvender seg til finansinstitusjoner som tilbyr forbrukslån og smålån til skyhøye renter, spesielt sistnevnte har et rentenivå som er betraktet som forferdelig. Men hvilke andre valg har man?

Ubetalt kredittkortgjeld

Ved å eie 2-3 kredittkort kan det fort bli meget kostbart. Da er det kun rentene og gebyr som telles i dette regnestykket. De fleste tror at det å betale inn minimumsbeløpet for å dekke kredittkortet per måned holder. Men det er akkurat dette som vil koste unge mennesker aller mest. For å kunne betale ned gjeld på kredittkort tar man kanskje opp forbrukslån til å dekke disse utgiftene. Men man blir ikke kvitt gjelden, den blir bare flyttet fra en kreditor til en annen.

Når fakturaer og ubetalte regninger begynner å hope seg opp, er det mange som ikke tar tak i det og goes with the flow. De tenker ikke på de langsiktige konsekvensene det vil ha den dagen de ønsker for eksempel å etablerer seg, eller kjøpe seg en bil.

Man har en viss tid på seg til å betale før fakturaer forfaller, men den tiden er som oftest ikke langt nok for mange. Med mange regninger å dekke så må man også prioritere hvilke som er viktigst å betale og heller la de andre gli ut.

Det er disse regningene som man lar gli ut som vil skape trøbbel for unge voksne. Disse regningene blir til purringer, og purringer blir til inkasso, som igjen ender opp som en betalingsanmerkning.

Refinansiering av kredittkortgjeld

Betalingsanmerkning og inkasso

Har man først fått registrert en betalingsanmerkning på seg kan det forårsake problemer når man har behov for en fremtidig lån, for eksempel til bolig, bil eller noe annet man trenger i livet.

De aller fleste finansinstitusjoner som foretar en kredittsjekk og kommer over betalingsanmerkninger og inkassosaker, vil i de fleste tilfeller avslå en søknad automatisk. Dette er meget surt hvis man har planer om å kjøpe seg et hus. Selv om man har en årsinntekt på 6-700.000 kroner i året, og man har betalingsanmerkning,kan det medføre til at søknad om et boliglån blir avslått.

Det man må prioritere i slike situasjoner er å bli kvitt denne anmerkningen slik at man kan begynne med blanke ark.

Slik sjekker du kredittscoren din!

Betalingsanmerkning uten sikkerhet

Må man ta opp et lån uten pant i bolig eller annen eiendeler, er dette så og si nesten umulig. Det eneste man alternativet man sitter igjen med da er refinansieringslån uten sikkerhet.

Dette betyr at man kan søke om lån uten å stille bolig eller andre eiendeler som pant. Disse lånene har uten tvil et mye høyere rente enn et lån med sikkerhet. I lån uten sikkerhet har banker en større risiko enn ved lån med sikkerhet.

Rentene man vil få er basert på kredittscoren man får (god kredittscore gir bedre rentebetingelser).

Banker som tilbyr refiansiering med betalingsanmerkning uten sikkerhet

Her er en liste med endel banker som kan hjelpe om man skulle havne i en situasjon der man ikke har mulighet til å stille sikkerhet for et lån.
Her beskrives det litt om hva bankene krever av potensielle lånetakere.

Axo Finans:

Dette er landets største lånemegler. Ved søknader innhenter de  tilbud fra 23 banker og presenterer deg de bankene som potensielt vil godta deg som kunde.

Her er det mulig å søke om lån fra 10.000 til 500.000 kroner. Behandlingstid på søknader er fra 0-2 virkedager.

Krav fra Axo Finans:

  • Må ha fylt 20 år.
  • Må ha inntekt på minst 100.000 i året.
  • Tillater lån selv med betalingsanmerkning.

En video fra Axo om refinansiering av kredittkort:

Sambla:

Sambla er en annen kjent finansinstitusjon som tilbyr refinansieringslån. De har 20 banker som de samarbeider med. Sambla er blant de beste basert på anmeldelser fra kunder. De er også den finansinstitusjonen som har en lav aldersgrense ved søknader, 18 år.

Krav fra Samble:

  • Må ha fylt 18 år
  • Ha ha inntekt på 120.000 per år
  • Tillater lån selv med betalingsanmerkning

I tillegg til disse to som er nevnt er det en drøss med andre banker og finansinstitusjoner som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning uten sikkerhet. Det er bare å bruke litt tid og man vil kunne greie å finne en bank som er villig til å vise forståelse for situasjonen og hjelpe. Svea Finans er et annet finansinstitusjon som det kan være verdt å ta en titt innom. Sjekk ut nettstedet deres.
Det blir ikke like lett som et lån med sikkerhet, men det vil absolutt være verdt det om man greier å finne en bank som har krav og vilkår som både låner og bank kan være fornøyd med. I slike situasjoner er det en vinn-vinn situasjon for både låner og bank.

 

Forfatter Ole Larsen

Hei. Jeg heter Ole og er utdannet økonom. Nå lever jeg av å skrive artikler freelance og reiser jorda rundt. Som utenlandsstudent ble jeg veldig glad i å møte nye folk og kulturer, så det fristet aldri å reise hjem for å starte A4-livet. Derfor har jeg nå besøkt nærmere hundre land og har ikke noen umiddelbare planer om å vende hjem. På fritiden liker jeg å stifte nye bekjentskaper, trene, surfe og lese en god bok! Etter mange år med artikkelskrivning har jeg nå bidratt med tusenvis av artikler innen finans, da mest om kredittkort og forbrukslån, men også om billån og forbrukerøkonomi generelt. Dette er emner som jeg har opparbeidet meg mye kunnskap om og jeg prøver å skrive informative troverdige artikler, men som på samme tid er interessante og pirrer leserens nysgjerrighet. Sjekk ut nettsiden min her