Lånemegleren

Lånemegleren

Eksempel nom. rente 5,00%, eff. rente 5,13%. 2 000 000 kr over 25 år. Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 1 509 206 kr. Totalt 3 509 206 kr. Nom. rente 5,00%-11,25%. Eff. rente 5,40%-13,80%. Rente baseres på individuell kredittvurdering.

Søk her

Finn det beste forbrukslånet på nett

Trenger du penger til å pusse opp eller dra på ferie? Av og til trenger vi å låne penger, uten at det finnes en fast låneform for dette. Et boliglån må brukes til bolig, studielån til studier og billån til bil. Men det finnes en løsning når du trenger å dekke et annet behov.

Forbrukslån er et usikret lån hvor du kan bruke pengene til det du vil. Her er du ikke knyttet fast til et satt formål, men står fri til å disponere beløpet som du selv ønsker. Forbrukslån er dyrere enn andre former for lån, og du bør derfor sette deg godt inn i betingelsene før du takker ja til et tilbud.

Vi gir deg en innføring i hva et forbrukslån egentlig er, hvem låneformen passer for og hvordan du finner det beste tilbudet på nett. I tillegg ser vi på kravene banken stiller. Det finnes mange aktører som tilbyr forbrukslån og du trenger ikke kun å søke hos den første og beste.

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et usikret lån. Dette betyr at banken ikke tar sikkerhet eller pant i eiendeler eller fast eiendom. Når du låner penger til bolig, har banken en sikkert i boligen din. Dette er et investeringsobjekt som øker i verdi med årene.

Forbrukslån er ikke knyttet til et fast formål som andre typer lån. Her kan du bruke pengene som du selv ønsker – kanskje til å pusse opp hytten eller kjøpe nytt kjøkken? Men ettersom lånet er usikret, utgjør det en større risiko for banken. Derfor vil lånet også koste mer enn andre lån.

På lik linje med et billån, går ikke lånesummen vanligvis til noe som øker i verdi. Derfor vil rentene være høye, og lånet kan fort bli dyrt hvis du ikke gjør opp for deg innen rimelig tid. Hvis du vurderer et slikt lån, er det derfor viktig at du kan finansiere det – inkludert renter.

Hvem passer forbrukslån for?

Et forbrukslån kan komme godt med i flere situasjoner. Som navnet tilsier, er dette et lån som ofte går til generelt forbruk. De aller fleste bruker forbrukslån, når de ikke har rom til å utvide boliglånet. Dette kan som nevnt handle om oppussing, men også om man trenger penger til reise, båt, bil og generelt forbruk.

Forbrukslån er ofte knyttet til negative assosiasjoner. Men det er heldigvis ikke slik at banken deler ut penger til kunder som ikke kan betale for seg. Usikrede lån er en stor del av gjelden til nordmenn, og både kredittkortgjeld og forbrukslån har mange likhetstrekk.

Ofte har kredittkort en viss grense som ikke kan dekke større og uforventede utgifter, og da bruker mange å heller ta opp et forbrukslån. Mange tenker at forbrukslån er særlig populært blant unge, men kundegruppen er sammensatt og består av folk i alle aldre.

Faktisk er hovedgruppen av søkere mellom 40 og 49 år, selv om det også finnes søkere som er yngre og eldre. De aller fleste klarer å betjene lånet, men trenger raske penger til uforutsette utgifter eller når de ikke kan utvide boliglånet mer.

Hvem kan få forbrukslån?

Hver bank har egne regler og kriterier når de ser på søknader. Som regel må du være fylt over 23 år, selv om noen banker også gir lån så lenge søkeren er over 18 år. Videre kan det være krav om en inntekt over en viss grense og et krav om at søkeren må ha en fast jobb.

På lik linje med andre typer lån, tar banken også en kredittsjekk av søkeren. Har du betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker, kan det være vanskelig å få søknaden godkjent. Banken vil også se på om du er en norsk statsborger, selv om dette kravet kan variere noe.

Banken ønsker aldri å låne ut penger til forbrukere som ikke kan betale tilbake. Dette gjelder for alle typer lån. Derfor foretar banken en kredittsjekk. Men med forbrukslån er det ingen videre krav om at du må ha fast eiendom eller noe annet å stille med som sikkerhet. Derfor regnes denne søknadsprosessen som noe lettere enn andre alternativer.

Slik finner du det beste forbrukslånet

Det er alltid viktig å ta renter i betraktning, men dette er ekstra viktig når du ser på forbrukslån. Ettersom renten på usikrede lån generelt er høye, kan du spare mye penger på å sette deg inn i markedet før du takker ja til et tilbud.

Det finnes mange banker som tilbyr forbrukslån, men rentene og vilkårene vil variere. Noen banker har generelt bedre vilkår enn andre, mens noen kan gi deg bedre renter basert på alder, lønn og betalingshistorikk.

Så hvordan finner du forskjellige tilbud? Du må søke hos flere aktører. Uansett hvilket lån det er snakk om, lønner det seg alltid å søke hos flere banker. Selv om du får innvilget søknaden hos den første banken, kan det finnes andre aktører med bedre renter og vilkår der ute.

Dette er en låneform som tilbys av de fleste banker, og du gjør derfor lurt i å sjekke hva markedet har å tilby. Ved å søke hos flere banker, får du mange tilbud som kan sammenlignes, slik at du finner det alternativet som passer best for deg.

Hvordan søke forbrukslån?

Søknadsprosessen er ikke ulik andre typer lån, men som sagt stiller ikke banken like mange krav til deg. Prosessen går dermed gjerne raskere enn hvis du for eksempel skal søke om boliglån eller billån. Søknaden kan gjøres på nett, hos banken du ønsker å søke hos.

Som nevnt bør du søke hos flere aktører. Dette gir deg forutsetningene til å finne det beste forbrukslånet på nett. I tillegg får du en bedre innsikt markedet og hva du kan forvente av renter og vilkår.

Du kan enten søke på egenhånd, ved å fylle ut skjemaene og informasjonen banken krever. Mange velger også å søke gjennom en låneagent, da dette krever mindre arbeid fra deg. Uansett hvilket alternativ du velger, vil flere søknader resultere i at du kan sammenligne tilbud og takke ja til en ordning som passer med din økonomi.

Kausjonist

kausjonist lån refinansiering

Når du skal kjøpe bolig, så er det vanlig å ta opp lån. Dette kalles boliglån, men det er ikke slik at du kan gjøre det sånn uten videre. Du må søke om lån, og så må banken behandle søknaden din. Svaret kan bli både ja og nei. Det er flere faktorer som spiller inn i vurderingen av lånesøknaden din. Det er altså mye som må stemme for at du skal få et positivt svar. Du må blant annet ha 15 % egenkapital og god betalingsevne. Hvis du er veldig ung, er det imidlertid ikke sikkert at du har begge … Les mer

Hvordan tjene penger fort

tjene penger fort

Hvordan tjene penger fort? Folk har forskjellige definisjoner av dette ordet. Det er et adjektiv som brukes til å forklare hvor lang tid noe tar. Noen definerer dette adjektivet som et par uker, mens andre ønsker å se resultater i løpet av et halvt år. Teoretisk kan du begynne å tjene penger nå med det samme, og det er veldig praktisk hvis du trenger penger nå. Men i praksis så avhenger det av deg og din egen innsats. For at du faktisk skal klare å tjene penger fort, så må du være villig til å legge ned en skikkelig innsats. … Les mer

Tvangssalg

tvangssalg

Hvis du ikke får betalt regningene dine, så kan en av konsekvensene være tvangssalg. Dette er en veldig alvorlig konsekvens. Det betyr at hvis du får en slik beskjed, så har situasjonen pågått i så lang tid at kreditorene ikke ser en annen utvei. Tvangssalg er resultatet av et alvorlig tillitsbrudd mellom forbruker og selger. Forholdet mellom forbruker og selger er altså et forhold som bygger på tillit, og det kan potensielt få store konsekvenser å bryte dette. Det finnes naturligvis også andre reaksjoner på et slikt tillitsbrudd, men her er det tvangssalg som er i fokus. Innholdsfortegnelse Hva er … Les mer

Hvordan spare penger?

hvordan spare penger

Drømmer du om en luksuriøs feriereise, ny bil eller egen bolig? Da har du kanskje behov for å spare opp penger først. Skal du for eksempel kjøpe egen bolig, må du ha 15 % egenkapital. Dette kan utgjøre flere hundre tusen kroner. Så, hvordan spare penger? Skal du spare penger finnes det mange gode sparetips som gjør prosessen mer motiverende og morsom. Innholdsfortegnelse Sparetips | Hvordan spare penger smart og effektivt?Sett mål for sparingen dinHa automatiske trekk til sparekontoenSett opp et budsjettFinn billigere alternativer til dyre vanerSpar penger med samlelån og refinansiering!Hvordan spare penger raskt?Hvordan spare penger til bolig?Spar penger … Les mer

Stoppe lønnstrekk

stoppe lønnstrekk

Det er aldri en god idé å la være å betale regningene sine. I øyeblikkets hete fremstår det kanskje som en enkel løsning, men dette er et valg som har potensial til å få store konsekvenser på et senere tidspunkt. Det finnes mange reaksjoner på ubetalte regninger, deriblant tvangssalg og lønnstrekk. Denne artikkelen vil handle om sistnevnte. Hva betyr det når du har lønnstrekk, og er det noe du kan gjøre for å stoppe det? Det er blant spørsmålene vi vil svare på her! Når du prøver å få stoppet et lønnstrekk, bør det være fordi du ønsker å få … Les mer

Hjelp til å rydde opp i gjeld

Gjeld er et hurtigvoksende problem innenfor Norges grenser. Noen har relativt lav gjeld, mens andre har veldig høy gjeld. Totalt er det snakk om mange milliarder norske kroner. Det kan være mange grunner til at folk har havnet i en slik situasjon. Når det gjelder det å få hjelp til å rydde opp i gjeld, så spiller det liten rolle hvilken kategori du havner i. Enten gjelden din er lav eller høy, så er det lurt å få ryddet opp i det så fort som overhodet mulig. Med denne artikkelen ønsker vi å gi deg noen tips til hvordan du … Les mer

Stoppe tvangssalg av bolig

tvangssalg bolig refinansieringslån

Å få hjelp til å rydde opp i gjeld er noe som sitter langt inne hos noen mennesker. Vi skjønner selvsagt at det kan være vanskelig, men det er absolutt ikke noe du bør vente med. I verste fall kan du faktisk havne i situasjon hvor boligen din står i fare for å bli tvangssolgt, på grunn av at du ikke ba om hjelp på riktig tidspunkt. Det er naturligvis ingen som ønsker å få boligen sin tvangssolgt. Men når du står midt i en situasjon hvor det er det som kan være utgangen, så skjønner vi at du kanskje … Les mer

Samlelån

samlelån - refinansiering

Et samlelån gir muligheten til å få alle kredittkortgjeld, forbrukslån og andre smålån, samlet i ett eneste lån. Dette kan spare deg for tusenvis av kroner årlig, som du kan bruke til å betale ned enda mer gjeld eller for å ha mer romslighet i hverdagsøkonomien. Det er ikke så mye som skal til før det kan betale seg med et samlelån. Lag først en oversikt over hva du har av faktiske utgifter med eksisterende lån, og sammenligne dette med hva et samlelån vil koste – benytt deg eventuelt av en lånekalkulator, som enkelt kan vise deg forskjellen. Vi vil … Les mer

Gjeldsregisteret

Gjeldsregisteret er et register over hva privatpersoner har i usikret gjeld. Det er ikke hvem som helst som kan få innsyn i disse opplysningene, og det er kun en liten håndfull selskaper som har lov til å innhente, og lage et register over hvilken gjeld du har. Registeret kom som et resultat av gjeldsinformasjonsloven. Denne loven legger grunnlaget for gjeldsinformasjonsforskriften, som er et middel for å senke risikoen usikret gjeld i befolkningen vil ha på økonomien. Innholdsfortegnelse Formålet med gjeldsregisteretGjeldsregisteret – nyttig redskap for bankeneHva du kan bruke gjeldsregisteret tilOpplysningene i gjeldsregisteretKredittscore – basert på offentlige opplysningerGjeldsregister logg innNår kommer … Les mer

Hjelp til nedbetaling av gjeld

Hjelp til gjeldsproblemer

Gjeld er en stor belastning når den kommer ut av kontroll, men det er aldri for sent å rydde opp. Selv om du har betalingsanmerkninger og flere inkassosaker, er det det muligheter for å få refinansieringslån, selv om dette kan kreve du har bolig eller medsøker. Når du får et behov for hjelp til nedbetaling av gjeld, har du flere muligheter . Du kan enten ta kontakt med en bank eller lånemegler, for å se på muligheten til å refinansiere. Du kan også spare inn der du kan og betale gjelden du har, på samme vilkår. Når gjelden tar helt … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!