DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Derfor bør du ha boligforsikring

Dersom du eier din egen bolig har du ganske sikkert mottatt mange forsikringstilbud. Banken har gjerne alt fra innboforsikring og boligkjøperforsikring, til husforsikring. Mange er usikre på hvilke forsikringer de egentlig trenger.

Vi skal her se nærmere på ulike former for boligforsikring, og forklare deg hva som er nødvendig – og hva som kan droppes.

Hva er en boligforsikring?

En boligforsikring er enkelt forklart en forsikring som sikrer boligen din, eller innboet (altså inventar og møbler). Det finnes en rekke ulike former for boligforsikring, og de fleste fungerer slik at du betaler en spesifikk sum hver måned.

Dersom uhellet skulle være ute, vil forsikringen ofte gi deg et økonomisk sikkerhetsnett. Forsikringen kan dekke deler av eller alle utgiftene ved hendelser som brann, tyveri eller naturkatastrofer. I noen tilfeller har du da kun en egenandel du må betale selv, mens forsikringsselskapet dekker resten.

Vi skal nå se nærmere på ulike typer boligforsikring. Vi ser på obligatoriske forsikringer alle bør ha, og forsikringer som kan være nyttige å ha.

Boligforsikring

Husforsikring eller villaforsikring

En husforsikring er en forsikring som dekker bygningen du bor i. Bor du for eksempel i en enebolig eller villa, vil forsikringen kunne dekke skader på boligen. Hvis et tre skulle velte og knuse vinduet ditt, kan en forsikring som dette være kjekk å ha.

Dekningsgraden på en husforsikring kan variere mye. Noen dekker mer enn andre. Boligen din er noe du bør forsikre, og det er naturligvis en krise dersom hjemmet ditt skades.

En husforsikring dekker en rekke ulike ting. Her er noen av de vanligste dekningsområdene for denne type boligforsikring:

  • Vannlekkasjer
  • Brann
  • Naturkatastrofer

Husk at dersom du bor i et borettslag, vil borettslaget ofte ha forsikringer for bygningsmassen allerede. I så fall trenger du ikke å tegne en egen husforsikring.

Huseierforsikring

Huseierforsikring er en forsikring for huseiere, og det er ofte mulig å tegne en forsikring som dekker flere boenheter, enten det er private boliger eller næringsbygg.

Hvis du har bolig i et borettslag, er som regel boligen allerede dekket av en felles huseierforsikring. Huseierforsikringer gjelder for deg som bor i et privat borettslag eller i et sameie.

Forsikringen dekker alt fra vannskade og brann, til skader som forårsakes av naturkatastrofer. En forsikring som dekke kan også gjelde for eventuell garasje.

Innboforsikring

Innboforsikring er ikke obligatorisk, men absolutt kjekt å ha! Innboforsikringer er en type husforsikring som dekker innbo – altså møbler, inventar og andre eiendeler du har hjemme.

En innboforsikring er lurt å ha enten du bor i borettslag, sameie eller selveierbolig. Du bør også ha innboforsikring dersom du har hytte eller annen fritidsbolig. Her er noe av det en innboforsikring kan dekke:

  • Uflaksskader utenfor og i hjemmet
  • Sykkeltyveri utenfor eiendommen
  • Uforutsette skader på innbo

Skadedyr- og råteforsikring

Noen banker tilbyr råte- eller skadedyrforsikring. Disse forsikringene vil kunne dekke skader gjort av skadeinsekter, gnagere, mugg og råtesopp.

Dette kan være gunstige boligforsikringer å ha, spesielt om du bor i et eldre hus der det er stor risiko for mugg eller skadedyr. Husk at råte og hussopp er såpass vanlige skader at det ikke dekkes av ordinære husforsikringer.

Utleieforsikring

En utleieforsikring er fin å ha dersom man driver med utleie av egen bolig. En utleieforsikring kan nemlig dekke skader som forårsakes av hærverk.

Utleieforsikringer kan også dekke ubetalt husleie og utgifter som kan forekomme ved en eventuell utkastelse av leietaker.

Hva dekker forsikringen ved utleie?

Boligkjøperforsikring

Når du kjøper en bolig vil du ofte få tilbud om en såkalt boligkjøperforsikring. En boligkjøperforsikring kan betraktes som en rettshjelpsforsikring, og er altså en advokatforsikring. Forsikringen dekker altså ikke skader på boligen du har kjøpt, men eventuelle advokatutgifter.

En boligkjøperforsikring dekker som regel rettshjelp til rundt 100 000 kroner eller mer. Husk at denne forsikringen kun dekker kostnader fra en sak som allerede er opprettet. En advokat må derfor kontaktes først, for å avgjøre om du i det hele tatt har en sak.

Trenger du boligforsikring?

Det korte svaret på dette er: Ja. Det er imidlertid ikke alle boligforsikringer som er like nødvendige. Som et minimum bør du ha husforsikring og innboforsikring. Disse forsikringene vil dekke eventuelle kostnader ved skade på hus og inventar.

Husk å lese nøye gjennom forsikringsvilkårene før du tegner en forsikring. Ikke alle har like god dekningsgrad. En skadedyrforsikring vil for eksempel ofte ikke dekke skjeggkre i boligen, siden dette har blitt veldig vanlig i norske hjem de siste årene.

Boligforsikring for deg som leier

Det er ikke bare huseiere som har behov for forsikringer. Når du leier bolig er det som regel huseier som har forsikring for selve boligen. Du bør imidlertid ha innboforsikring dersom du eier inventar og møbler i boligen.

Skulle for eksempel leiligheten din begynne å brenne, kan du stå overfor et stort økonomisk tap dersom du ikke hadde innboforsikring.

Hvordan finne beste boligforsikring?

Det finnes utallige forsikringsselskaper der ute, og veldig mange ulike forsikringer å velge mellom. Det kan derfor være vanskelig å finne den forsikringen som passer deg best.

Dersom du har behov for boligforsikring, anbefaler vi deg å kontakte mange forsikringsselskaper. Forhør deg litt rundt og finn forsikringsselskapet som har de beste forsikringsvilkårene. Du kan også bruke ulike sammenligningstjenester som et hjelpemiddel.

En god boligforsikring har stor dekningsgrad og en overkommelig månedspris. Slike forsikringer finnes absolutt, selv om du kanskje må lete litt for å finne dem.

Oppsummering: Derfor trenger man boligforsikring

Brann, naturkatastrofer og tyveri kan plutselig ramme. Da er det greit å ha forsikringer som dekker eventuelle kostnader og tap, eller i hvert fall deler av det. Med boligforsikring kan du sikre økonomiske utgifter i forbindelse med brann, skred, mugg og lignende kostnader.

Det finnes en rekke ulike boligforsikringer å velge mellom. Alle bør ha husforsikring og innboforsikring dersom de eier egen bolig. Det finnes også andre praktiske forsikringer. Driver du med utleie kan du for eksempel ha en utleieforsikring.

Til og med leietakere bør ha boligforsikring. Som leietaker bør du for eksempel ha innboforsikring, slik at tap og skader på eiendeler kan dekkes ved brann eller lignende. Finn ut hvilke forsikringer du har behov for, og få en litt tryggere økonomisk hverdag!

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Innholdsfortegnelse OppstartsgebyrRenteGebyrerStraffegebyrerSpar penger på lånet dittIkke vær … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!