DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Ya Bank

yA Bank
Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 9,70%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 0
Nedbetalingstid 15 år

Ya Bank er en norsk merkevare under Resurs Bank AB. Det er en svensk bank som ble etablert allerede i 1977, men den ble likevel ikke børsnotert før i 2016.

Resurs Bank AB er et konsern med hele Norden som sitt marked. Det førte til at det ble utviklet en norsk merkevar i mai 2006, som fikk navnet Ya Bank. Denne merkevaren ble imidlertid lagt ned i 2018, for Ya Bank fusjonerte med Resurs Bank AB.

Til tross for fusjoneringen, så driver både Ya Bank og Resurs Bank AB på samme måte som de gjorde før de fusjonerte. Forskjellen mellom nå og tidligere ligger altså i formalitetene mellom de to bankene.

Til sammen utgjør de et konsern som er utbredt i hele Norden. Deres overordnede mål er å hjelpe privatpersoner med økonomiske utfordringer, samt å levere finansieringsløsninger til samarbeidspartnerne sine innen detaljhandel.

Refinansiering hos Ya Bank

Når du har flere smålån i flere forskjellige banker, er det fort gjort å miste oversikten. I slike situasjoner er det derfor lurt å undersøke hvilke muligheter du har for å få refinansiert gjelden din. Det gjør du ved å søke om et refinansieringslån hos en bank.

Det finnes mange gode alternativer i forbindelse med refinansiering på dagens bankmarked, og et av dem er Ya Bank.

Hensikten med et refinansieringslån, er å få samlet gjelden din hos én bank. Det er mange fordeler med dette, for det vil automatisk gi deg bedre oversikt over egen økonomi og på lang sikt vil du kunne spare penger.

Hos Ya Bank kan du få refinansiering gjelden din ved å ta opp et yA Forbrukslån. Dette lånet vil dekke alle smålånene og kredittkortgjelden din. Du kan få et yA Forbrukslån på mellom 25 000 kr og 500 000 kr.

Vilkår for refinansiering

For å få muligheten til å refinansiere gjennom Ya Bank, er det en rekke vilkår som må oppfylles. Disse kriteriene er til for å sikre at både du og banken inngår en avtale som er best mulig for begge parter:

  • Du må være 20 år eller eldre
  • Du må ha en årsinntekt på minimum 250 000 kr
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Nøkkeltall

  • Aldersgrense: 20 år
  • Inntektskrav: årsinntekt på minimum 250 000 kr
  • Lånebeløp: 25 000 kr – 500 000 kr
  • Etableringsgebyr: 900 kr
  • Nominell rente: fra 6,89 %
  • Sikkerhet i bolig: Nei
  • Nedbetalingstid: 1 – 15 år

Fordeler og ulemper

Før du inngår en avtale om et refinansieringslån hos en bank, så er det viktig å vurdere flere forskjellige alternativer. Det er fort gjort å ta til takke med det første og det beste, men det som ser ut som en god avtale ved første øyekast, er ikke nødvendigvis det i det lange løp.

Men det er like viktig å huske at det vil forekommer både fordeler og ulemper med de fleste av bankene. Hensikten med denne vurderingsprosessen er altså ikke å finne den beste banken, men den banken som har muligheten til å tilby deg den beste avtalen.

Nedenfor skal vi se på hvilke fordeler og ulemper et refinansieringslån (yA Forbrukslån) gjennom Ya Bank vil kunne føre med seg.

Fordeler

Hos Ya Bank er aldersgrensen for å få innvilget et refinansieringslån 20 år. Det er en fordel, for hvis du er uheldig og pådra deg litt gjeld i relativt ung alder, så trenger du ikke å vente i mange år for å få gjort noe med det.

Ditt yA Forbrukslån kan være mellom 25 000 kr og 500 000 kr. Det er svært praktisk, for da har unge voksne muligheten til å få orden på økonomien sin, nesten uavhengig av hvor lav eller høy gjeld det er snakk om.

I tillegg er dette et refinansieringslån som ikke krever sikkerhet i bolig. Atter en praktisk faktor, for det er svært få 20 åringer i dagens moderne samfunn som eier egen bolig. Det er heller ikke en selvfølge at alle 20 åringer har noen som kan stille som realkausjonist.

Hos Ya Bank vil du få muligheten til å bli gjeldfri i løpet av 15 år. Nedbetalingstiden vil naturligvis variere med utgangspunkt i størrelsen på gjelden din. Men 15 år høres overkommelig ut. Da trenger du heller ikke å ha gjelden hengende over deg i veldig lang tid.

Ulemper

Hos Ya Bank må du betale et etableringsgebyr på 900 kroner. Det er svært mange banker som opererer med denne summen på etableringsgebyrene sine, så det kommer ikke som noen overraskelse. Likevel vil vi nevne at det finnes banker som gjør dette helt kostnadsfritt.

Denne banken stiller ikke krav til sikkerhet, da dette er lån uten sikkerhet. Men de stiller dog et minimumskrav til inntekt. I dette tilfellet må du ha en årsinntekt på minimum 250 000 kroner. Du kan heller ikke ha noen betalingsanmerkninger i bagasjen.

Det første kravet innebærer at du må ha en deltidsstilling for en sjanse til å få lånesøknaden din om et refinansieringslån hos Ya Bank innvilget. Men det er enklere sagt enn gjort på dagens arbeidsmarked, dersom den som søker om lån bare er 20 år gammel.

Dersom du får innvilget et lån i Ya Bank må du naturligvis betale renter. Denne banken opererer med en fra-verdi i forbindelse med den nominelle renten. Den nominelle renten vil ligge på fra 6,89 %. Det er litt usikkert hvor høy den effektive renten kan bli, med andre ord.

Vi mener

Ya Bank er en del av konsernet Resurs Bank AB, og det fører til at mange har hørt om og benyttet seg av tjenestene deres en eller flere ganger. Begge disse bankene har vært ganske lenge på bankmarkedet, så det er uansett enkelt å forstå.

Selv om denne banken ikke har en lang vilkårsliste, så er det enklere sagt enn gjort å oppfylle alle disse kravene. Det er nemlig ikke alle 20 åringer som har deltidsjobb eller mer enn det, for dette er ingen selvfølge i dagens samfunn.

Denne banken vil uten tvil være et godt alternativ, men vi er generelt litt skeptiske til at dette refinansieringslånet egentlig er Ya Bank sitt eget forbrukslån.

Vi betviler ikke at denne banken leverer gode produkter, men det er generelt ikke så lurt å inngå en avtale om et forbrukslån. Det kan være lurt å sjekke hvilke alternativer som finnes der ute, med andre ord.

190.000 over 5 år, effektiv rente 9,7%, kostnad: 48.257 kr, totalt: 238.257 kr

Søk her

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Dersom du har … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Før i tiden måtte man logge seg inn på desktop eller laptop med en kodebrikke når man skulle inn i nettbanken … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Det er … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Refinansiering handler om at man tar opp et … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Dersom du har barn finnes det … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!