DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Ya Bank

yA Bank
Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 9,70%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 0
Nedbetalingstid 15 år

Ya Bank er en norsk merkevare under Resurs Bank AB. Det er en svensk bank som ble etablert allerede i 1977, men den ble likevel ikke børsnotert før i 2016.

Resurs Bank AB er et konsern med hele Norden som sitt marked. Det førte til at det ble utviklet en norsk merkevar i mai 2006, som fikk navnet Ya Bank. Denne merkevaren ble imidlertid lagt ned i 2018, for Ya Bank fusjonerte med Resurs Bank AB.

Til tross for fusjoneringen, så driver både Ya Bank og Resurs Bank AB på samme måte som de gjorde før de fusjonerte. Forskjellen mellom nå og tidligere ligger altså i formalitetene mellom de to bankene.

Til sammen utgjør de et konsern som er utbredt i hele Norden. Deres overordnede mål er å hjelpe privatpersoner med økonomiske utfordringer, samt å levere finansieringsløsninger til samarbeidspartnerne sine innen detaljhandel.

Refinansiering hos Ya Bank

Når du har flere smålån i flere forskjellige banker, er det fort gjort å miste oversikten. I slike situasjoner er det derfor lurt å undersøke hvilke muligheter du har for å få refinansiert gjelden din. Det gjør du ved å søke om et refinansieringslån hos en bank.

Det finnes mange gode alternativer i forbindelse med refinansiering på dagens bankmarked, og et av dem er Ya Bank.

Hensikten med et refinansieringslån, er å få samlet gjelden din hos én bank. Det er mange fordeler med dette, for det vil automatisk gi deg bedre oversikt over egen økonomi og på lang sikt vil du kunne spare penger.

Hos Ya Bank kan du få refinansiering gjelden din ved å ta opp et yA Forbrukslån. Dette lånet vil dekke alle smålånene og kredittkortgjelden din. Du kan få et yA Forbrukslån på mellom 25 000 kr og 500 000 kr.

Vilkår for refinansiering

For å få muligheten til å refinansiere gjennom Ya Bank, er det en rekke vilkår som må oppfylles. Disse kriteriene er til for å sikre at både du og banken inngår en avtale som er best mulig for begge parter:

  • Du må være 20 år eller eldre
  • Du må ha en årsinntekt på minimum 250 000 kr
  • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Nøkkeltall

  • Aldersgrense: 20 år
  • Inntektskrav: årsinntekt på minimum 250 000 kr
  • Lånebeløp: 25 000 kr – 500 000 kr
  • Etableringsgebyr: 900 kr
  • Nominell rente: fra 6,89 %
  • Sikkerhet i bolig: Nei
  • Nedbetalingstid: 1 – 15 år

Fordeler og ulemper

Før du inngår en avtale om et refinansieringslån hos en bank, så er det viktig å vurdere flere forskjellige alternativer. Det er fort gjort å ta til takke med det første og det beste, men det som ser ut som en god avtale ved første øyekast, er ikke nødvendigvis det i det lange løp.

Men det er like viktig å huske at det vil forekommer både fordeler og ulemper med de fleste av bankene. Hensikten med denne vurderingsprosessen er altså ikke å finne den beste banken, men den banken som har muligheten til å tilby deg den beste avtalen.

Nedenfor skal vi se på hvilke fordeler og ulemper et refinansieringslån (yA Forbrukslån) gjennom Ya Bank vil kunne føre med seg.

Fordeler

Hos Ya Bank er aldersgrensen for å få innvilget et refinansieringslån 20 år. Det er en fordel, for hvis du er uheldig og pådra deg litt gjeld i relativt ung alder, så trenger du ikke å vente i mange år for å få gjort noe med det.

Ditt yA Forbrukslån kan være mellom 25 000 kr og 500 000 kr. Det er svært praktisk, for da har unge voksne muligheten til å få orden på økonomien sin, nesten uavhengig av hvor lav eller høy gjeld det er snakk om.

I tillegg er dette et refinansieringslån som ikke krever sikkerhet i bolig. Atter en praktisk faktor, for det er svært få 20 åringer i dagens moderne samfunn som eier egen bolig. Det er heller ikke en selvfølge at alle 20 åringer har noen som kan stille som realkausjonist.

Hos Ya Bank vil du få muligheten til å bli gjeldfri i løpet av 15 år. Nedbetalingstiden vil naturligvis variere med utgangspunkt i størrelsen på gjelden din. Men 15 år høres overkommelig ut. Da trenger du heller ikke å ha gjelden hengende over deg i veldig lang tid.

Ulemper

Hos Ya Bank må du betale et etableringsgebyr på 900 kroner. Det er svært mange banker som opererer med denne summen på etableringsgebyrene sine, så det kommer ikke som noen overraskelse. Likevel vil vi nevne at det finnes banker som gjør dette helt kostnadsfritt.

Denne banken stiller ikke krav til sikkerhet, da dette er lån uten sikkerhet. Men de stiller dog et minimumskrav til inntekt. I dette tilfellet må du ha en årsinntekt på minimum 250 000 kroner. Du kan heller ikke ha noen betalingsanmerkninger i bagasjen.

Det første kravet innebærer at du må ha en deltidsstilling for en sjanse til å få lånesøknaden din om et refinansieringslån hos Ya Bank innvilget. Men det er enklere sagt enn gjort på dagens arbeidsmarked, dersom den som søker om lån bare er 20 år gammel.

Dersom du får innvilget et lån i Ya Bank må du naturligvis betale renter. Denne banken opererer med en fra-verdi i forbindelse med den nominelle renten. Den nominelle renten vil ligge på fra 6,89 %. Det er litt usikkert hvor høy den effektive renten kan bli, med andre ord.

Vi mener

Ya Bank er en del av konsernet Resurs Bank AB, og det fører til at mange har hørt om og benyttet seg av tjenestene deres en eller flere ganger. Begge disse bankene har vært ganske lenge på bankmarkedet, så det er uansett enkelt å forstå.

Selv om denne banken ikke har en lang vilkårsliste, så er det enklere sagt enn gjort å oppfylle alle disse kravene. Det er nemlig ikke alle 20 åringer som har deltidsjobb eller mer enn det, for dette er ingen selvfølge i dagens samfunn.

Denne banken vil uten tvil være et godt alternativ, men vi er generelt litt skeptiske til at dette refinansieringslånet egentlig er Ya Bank sitt eget forbrukslån.

Vi betviler ikke at denne banken leverer gode produkter, men det er generelt ikke så lurt å inngå en avtale om et forbrukslån. Det kan være lurt å sjekke hvilke alternativer som finnes der ute, med andre ord.

190.000 over 5 år, effektiv rente 9,7%, kostnad: 48.257 kr, totalt: 238.257 kr

Søk her

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Den første kostnaden du sannsynligvis vil pådra … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!