DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

TF Bank

TF Bank
Aldersgrense 20 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 13,81%
Etableringsgebyr Kr 990
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 15 år

TF Bank gikk tidligere under navnet BB Bank. De startet virksomheten sin allerede i 1984, men i mange år var de kun lisensiert som et finansieringsforetak. Det var ikke før i 2017 at de faktisk kunne kalle seg en ordentlig bank.

I 2019 ble imidlertid BB Bank kjøpt opp av TF Bank AB. Dette er en svensk bank, og det betyr at BB Bank ikke hadde så veldig mange år som en selvstendig bank.

Hos TF Bank kan du ta opp forbrukslån, få kredittkort, opprette forskjellige sparekontoer og søke om refinansieringslån. Dette er altså en bank som kan hjelpe deg med mye forskjellig.

Refinansiering hos TF Bank

Dersom du har mange smålån i forskjellige banker, er det mange som velger å refinansiere gjelden sin. Det betyr at de tar opp et refinansieringslån i en annen bank, for å få betalt ned gjelden de har til de andre bankene. Du samler altså gjelden i en og samme bank.

Refinansiering vil altså lønne seg i de fleste tilfeller, men for å sikre at du inngår en virkelig god avtale, så bør du vurdere flere banker opp mot hverandre. På den måten kan du finne den låneavtalen som er den beste for deg og din økonomiske situasjon.

Et alternativ du kan sjekke ut i forbindelse med refinansiering er altså TF Bank. Denne banken satser på lån uten sikkerhet, så du er ikke avhengig av å eie egen bolig for å kunne ta opp lån i denne banken. Men du må ha fast inntekt.

Dersom du oppfyller vilkårene somTF Bank stiller til kundene sine, så kan du få innvilget et refinansieringslån på opp til 500 000 kroner.

Vilkår for refinansiering

Hos TF Bank får du en mulighet til virkelig å rydde opp i økonomien din. Men for du skal kunne gjøre det i samarbeid med denne banken, så må du oppfylle vilkårene de stiller til kundene sine.

Grunnen til at disse vilkårene blir stilt, er at banken vil forsikre seg om at både du og de inngår en god avtale. Avtalen skal være fordelaktig for begge parter. TF Banks vilkårsliste er som følger:

 • Du må være 20 år eller eldre
 • Du må ha fast inntekt
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker på søknadstidspunktet
 • Du må godta at banken gjør en kredittvurdering av deg

For å kunne søke refinansieringslån for TF Bank må du altså være 20 år eller eldre. I tillegg må du ha fast inntekt, men det stilles utover det ingen krav til arbeidssituasjon eller årsinntekt.

TF Bank ønsker at de som søker ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker på søknadstidspunktet. I tillegg må du godta at banken gjør en kredittvurdering av deg, for dette er de avhengig av å ha, for å kunne gi deg et lånetilbud.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 20 år
 • Inntektskrav: Fast inntekt
 • Lånebeløp: inntil 500 000 kr
 • Etableringsgebyr: 990 kr
 • Nominell rente: fra 7,8 %
 • Sikkerhet i bolig: Nei
 • Nedbetalingstid: inntil 15 år

Fordeler og ulemper

Før du søker om refinansieringslån, bør du ta deg tid til å vurdere flere alternativer. Hensikten med det er å forsikre deg om avtalen du inngår faktisk er en god avtale. Det er nemlig fort gjort å takke ja til det første som virker bra, men det er ikke alltid det lureste.

Samtidig er det viktig å være realitisk, ettersom det vil avdekkes både fordeler og ulemper med alle bankene du undersøker. Du skal derfor ikke prøve å finne den beste banken, men heller fokusere på å finne banken som tilbyr den beste avtalen for deg og situasjonen din.

Nedenfor skal vi se på hvilke fordeler og ulemper som kan dukke opp, hvis valget ditt faller på et refinansieringslån gjennom TF Bank.

Fordeler

Hos TF Bank er aldersgrensen 20 år. I tillegg er nedbetalingstiden på inntil 15 år, så det betyr at du har muligheten til å bli gjeldfri mens du fremdeles er relativt ung. Det er veldig fint å ha en slik mulighet, hvis du har økonomiske utfordringer.

Rammen for lånebeløp hos denne banken, er inntil 500 000 kr. Det er veldig praktisk at banken har såpass stor dekning i forbindelse med dette, da det ikke nødvendigvis er stor gjeld folk sliter med.

For å få innvilget lånesøknaden din hos TF Bank, må du ha fast inntekt. Men det stilles ingen krav til minimumsinntekt eller arbeidssituasjon utover dette. Det er forståelig et slikt krav stilles, og det åpner for at de som ikke er like heldige på jobbfronten også har en sjanse.

Det er også svært praktisk at denne banken har spesialisert seg innen lån uten sikkerhet. Det er nemlig ikke en selvfølge at alle 20 åringer har egen bolig eller kjenner noen med egen bolig i dagens samfunn.

Ulemper

Den første ulempen vi vil nevne, er usikkerheten rundt inntektskravet. Det oppgis kun at du trenger fast inntekt, men vi skulle gjerne visst hva denne banken definerer som fast inntekt.

For å få innvilget en lånesøknad hos TF Bank, så kan du ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker på søknadstidspunktet. Det er et krav som får denne banken til å være på linje med de tradisjonelle bankene, noe som ikke er veldig heldig.

TF Bank opererer med et etableringsgebyr på 990 kroner, samt fra-verdi i forbindelse med nominell rente. Renten begynner på 7,8 %, og det er ikke det beste utgangspunktet. Det indikerer nemlig at vi ikke vet hvor høy den nominelle eller den effektive renten kan bli.

Vi mener

Det er både fordeler og ulemper ved å inngå en låneavtale med TF Bank. Fordeler som lån uten sikkerhet og ingen minstekrav til inntekt gjør at vi har et generelt godt inntrykk av denne banken.

Men mangelen på spesifikasjon rundt inntektskravet fører også til noe usikkerhet. I tillegg ønsker ikke TF Bank søkere med betalingsanmerkninger eller inkassosaker i bagasjen. Nye kunder må betale et etableringsgebyr, og banken opererer med fra-verdier.

Det bidrar til å gjøre helhetsinntrykket av denne banken nokså todelt. TF Bank har flere positive sider, men ulempene fører såpass mye usikkerhet med seg at vi ville fortsatt letingen etter en bedre avtale.

kr. 100 000 o/5 år, nom. rente 11,70 %, eff. rente 13,91%, etabl.geb. kr. 990. kost 36 811 totalt kr. 136 811.

Søk her

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Dersom du har … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Før i tiden måtte man logge seg inn på desktop eller laptop med en kodebrikke når man skulle inn i nettbanken … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Det er … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Refinansiering handler om at man tar opp et … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Dersom du har barn finnes det … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!