DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

TF Bank

TF Bank
Aldersgrense 20 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 13,81%
Etableringsgebyr Kr 990
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 15 år

TF Bank gikk tidligere under navnet BB Bank. De startet virksomheten sin allerede i 1984, men i mange år var de kun lisensiert som et finansieringsforetak. Det var ikke før i 2017 at de faktisk kunne kalle seg en ordentlig bank.

I 2019 ble imidlertid BB Bank kjøpt opp av TF Bank AB. Dette er en svensk bank, og det betyr at BB Bank ikke hadde så veldig mange år som en selvstendig bank.

Hos TF Bank kan du ta opp forbrukslån, få kredittkort, opprette forskjellige sparekontoer og søke om refinansieringslån. Dette er altså en bank som kan hjelpe deg med mye forskjellig.

Refinansiering hos TF Bank

Dersom du har mange smålån i forskjellige banker, er det mange som velger å refinansiere gjelden sin. Det betyr at de tar opp et refinansieringslån i en annen bank, for å få betalt ned gjelden de har til de andre bankene. Du samler altså gjelden i en og samme bank.

Refinansiering vil altså lønne seg i de fleste tilfeller, men for å sikre at du inngår en virkelig god avtale, så bør du vurdere flere banker opp mot hverandre. På den måten kan du finne den låneavtalen som er den beste for deg og din økonomiske situasjon.

Et alternativ du kan sjekke ut i forbindelse med refinansiering er altså TF Bank. Denne banken satser på lån uten sikkerhet, så du er ikke avhengig av å eie egen bolig for å kunne ta opp lån i denne banken. Men du må ha fast inntekt.

Dersom du oppfyller vilkårene somTF Bank stiller til kundene sine, så kan du få innvilget et refinansieringslån på opp til 500 000 kroner.

Vilkår for refinansiering

Hos TF Bank får du en mulighet til virkelig å rydde opp i økonomien din. Men for du skal kunne gjøre det i samarbeid med denne banken, så må du oppfylle vilkårene de stiller til kundene sine.

Grunnen til at disse vilkårene blir stilt, er at banken vil forsikre seg om at både du og de inngår en god avtale. Avtalen skal være fordelaktig for begge parter. TF Banks vilkårsliste er som følger:

 • Du må være 20 år eller eldre
 • Du må ha fast inntekt
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker på søknadstidspunktet
 • Du må godta at banken gjør en kredittvurdering av deg

For å kunne søke refinansieringslån for TF Bank må du altså være 20 år eller eldre. I tillegg må du ha fast inntekt, men det stilles utover det ingen krav til arbeidssituasjon eller årsinntekt.

TF Bank ønsker at de som søker ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker på søknadstidspunktet. I tillegg må du godta at banken gjør en kredittvurdering av deg, for dette er de avhengig av å ha, for å kunne gi deg et lånetilbud.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 20 år
 • Inntektskrav: Fast inntekt
 • Lånebeløp: inntil 500 000 kr
 • Etableringsgebyr: 990 kr
 • Nominell rente: fra 7,8 %
 • Sikkerhet i bolig: Nei
 • Nedbetalingstid: inntil 15 år

Fordeler og ulemper

Før du søker om refinansieringslån, bør du ta deg tid til å vurdere flere alternativer. Hensikten med det er å forsikre deg om avtalen du inngår faktisk er en god avtale. Det er nemlig fort gjort å takke ja til det første som virker bra, men det er ikke alltid det lureste.

Samtidig er det viktig å være realitisk, ettersom det vil avdekkes både fordeler og ulemper med alle bankene du undersøker. Du skal derfor ikke prøve å finne den beste banken, men heller fokusere på å finne banken som tilbyr den beste avtalen for deg og situasjonen din.

Nedenfor skal vi se på hvilke fordeler og ulemper som kan dukke opp, hvis valget ditt faller på et refinansieringslån gjennom TF Bank.

Fordeler

Hos TF Bank er aldersgrensen 20 år. I tillegg er nedbetalingstiden på inntil 15 år, så det betyr at du har muligheten til å bli gjeldfri mens du fremdeles er relativt ung. Det er veldig fint å ha en slik mulighet, hvis du har økonomiske utfordringer.

Rammen for lånebeløp hos denne banken, er inntil 500 000 kr. Det er veldig praktisk at banken har såpass stor dekning i forbindelse med dette, da det ikke nødvendigvis er stor gjeld folk sliter med.

For å få innvilget lånesøknaden din hos TF Bank, må du ha fast inntekt. Men det stilles ingen krav til minimumsinntekt eller arbeidssituasjon utover dette. Det er forståelig et slikt krav stilles, og det åpner for at de som ikke er like heldige på jobbfronten også har en sjanse.

Det er også svært praktisk at denne banken har spesialisert seg innen lån uten sikkerhet. Det er nemlig ikke en selvfølge at alle 20 åringer har egen bolig eller kjenner noen med egen bolig i dagens samfunn.

Ulemper

Den første ulempen vi vil nevne, er usikkerheten rundt inntektskravet. Det oppgis kun at du trenger fast inntekt, men vi skulle gjerne visst hva denne banken definerer som fast inntekt.

For å få innvilget en lånesøknad hos TF Bank, så kan du ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker på søknadstidspunktet. Det er et krav som får denne banken til å være på linje med de tradisjonelle bankene, noe som ikke er veldig heldig.

TF Bank opererer med et etableringsgebyr på 990 kroner, samt fra-verdi i forbindelse med nominell rente. Renten begynner på 7,8 %, og det er ikke det beste utgangspunktet. Det indikerer nemlig at vi ikke vet hvor høy den nominelle eller den effektive renten kan bli.

Vi mener

Det er både fordeler og ulemper ved å inngå en låneavtale med TF Bank. Fordeler som lån uten sikkerhet og ingen minstekrav til inntekt gjør at vi har et generelt godt inntrykk av denne banken.

Men mangelen på spesifikasjon rundt inntektskravet fører også til noe usikkerhet. I tillegg ønsker ikke TF Bank søkere med betalingsanmerkninger eller inkassosaker i bagasjen. Nye kunder må betale et etableringsgebyr, og banken opererer med fra-verdier.

Det bidrar til å gjøre helhetsinntrykket av denne banken nokså todelt. TF Bank har flere positive sider, men ulempene fører såpass mye usikkerhet med seg at vi ville fortsatt letingen etter en bedre avtale.

kr. 100 000 o/5 år, nom. rente 11,70 %, eff. rente 13,91%, etabl.geb. kr. 990. kost 36 811 totalt kr. 136 811.

Søk her

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Den første kostnaden du sannsynligvis vil pådra … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!