DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Nordea Direct

Aldersgrense 21 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 10,90%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 50
Nedbetalingstid 5 år

Nordea Direct er en merkevare under Nordea Bank Abp, men det har ikke vært slik. Denne banken var nemlig tidligere kjent under Gjensidige bank, og ble kjøpt opp av Nordea Bank Abp i 2019. I 2020 skiftet de navn til Nordea Direct.

Denne bankens reise begynte opprinnelig i 2006, og har siden den gang tilbudt gode priser til sine kunder. Dette akter Nordea Bank Abp å fortsette med gjennom Nordea Direct. Dette er en heldigital bank, så hos denne banken finner du både nett- og mobilbank.

Det er mulig å være kunde hos både Nordea Direct og Nordea Bank Abp, men du må være forberedt på at dette er to forskjellige banker. De eies av samme selskap, men det er også der likheten stopper.

Nordea Direct er en bank som henvender seg til alle typer kunder. Uansett om du er på jakt etter en bank i forbindelse med organisasjon, landbruk eller private anliggender, så vil Nordea Direct gjøre det de kan for at du skal velge å bli kunde hos dem.

Refinansiering hos Nordea Direct

Hos Nordea Direct kan du gjøre alt du kan hos de tradisjonelle bankene. Med det mener vi at du kan få bankkort, du kan spare penger og du kan ta opp lån. Her skal vi ta utgangspunkt i sistnevnte, ettersom denne banken er svært behjelpelig når det kommer til refinansiering.

Refinansiering innebærer at du finner en bank som vil gi deg et refinansieringslån. Hvis du har mange smålån i flere forskjellige banker, så er dette et lån som er høyst aktuelt for deg. Dette lånet vil gå til å betale ned smålånene, slik at du får samlet gjelden din hos en bank.

Hos Nordea Direct kan du få innvilget et refinansieringslån på mellom 10 000 kr og 500 000 kr, men det er kun hvis du oppfyller bankens vilkår i forbindelse med innvilgning av refinansieringslån.

Ved å samle smålånene dine i ett stort lån, vil du på lang sikt kunne spare penger. Grunnen til det er at du kun betaler renter og gebyrer til en bank, i stedet for å gjøre det til alle bankene du har lånt penger hos.

Vilkår for refinansiering

Hos Nordea Direct kan du få en sjanse til å rydde skikkelig opp i økonomien din. Men for du skal få et refinansieringslån innvilget i denne banken, så er det noen vilkår som du må oppfylle først.

Banken har naturligvis en hensikt med disse vilkårene. Den er at banken vil forsikre seg om at avtalen som de inngår med deg er best mulig for både deg og dem selv. Nordea Directs vilkårsliste ser slik ut:

 1. Du må være 21 år eller eldre
 2. Du må ha fast inntekt (årsinntekt på minimum 150 000 kr)
 3. Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger
 4. Du må godta at banken gjør en kredittvurdering av deg

For å få refinansieringslån hos Nordea Direct må du være 21 år eller eldre, og det gjelder naturligvis også din medlåntaker, hvis du skal ha en. I tillegg til det må du ha fast inntekt, og denne bankens definisjon av fast inntekt er en årsinntekt på minimum 150 000 kroner.

Foruten aldersgrense og inntektskrav, så ønsker ikke Nordea Direct at kundene deres skal ha noen betalingsanmerkninger. Du må også godta at det gjøres en kredittvurdering av deg, for det er noe de gjør av potensielle kunder. Godtar du ikke, vil heller ikke søknaden vurderes.

Nøkkeltall

 1. Aldersgrense: 21 år
 2. Inntektskrav: årsinntekt på minimum 150 000 kr
 3. Lånebeløp: 10 000 – 500 000 kr
 4. Etableringsgebyr: 750 kr
 5. Nominell rente: 7,50 % til 21,40 %
 6. Sikkerhet i bolig: Nei
 7. Nedbetalingstid: 1 – 15 år

Fordeler og ulemper

Når du vurderer å søke om et refinansieringslån, er det lurt å vurdere flere banker før du tar en endelig avgjørelse. Det er for å forsikre deg om at du inngår en god avtale. Det er fort gjort å ta til takke med den tilsynelatende beste avtalen, men det er ikke alltid det beste.

Men det er uansett viktig å huske at det vil være fordeler og ulemper med alle bankene du vurderer. Hensikten med denne prosessen er ikke å finne den beste banken, men heller det å finne akkurat den banken som uten tvil tilbyr deg den beste avtalen.

Nedenfor skal vi se på hvilke fordeler og ulemper som et refinansieringslån gjennom Nordea Direct kan føre med seg.

Fordeler

Hos Nordea Direct er aldersgrensen for å søke om refinansieringslån 21 år. Det betyr at du og din eventuelle medlåntaker må være eldre enn 21 år, for å få lånesøknaden din innvilget. Det er en veldig fin aldersgrense, da den verken er for lav eller for høy.

Her stilles det også krav om at du må ha en årsinntekt på minimum 150 000 kr. Dette er et lønnsnivå som tilsvarer en deltidsstilling, og det er svært praktisk, for det er ikke alle 21 åringer i dagens samfunn som er så heldige at de har større stilling enn det.

Rammen for lånebeløpet er 10 000 kr og 500 000 kr. Det åpner for at selv de med relativt liten gjeld får muligheten til å rydde opp i gjelden sin, før den vokser seg altfor stor. I tillegg kan du gjøre dette i løpet av relativt få år.

I tillegg er det svært praktisk at dette er et lån uten sikkerhet. Du er altså ikke avhengig av å ha egen bolig for å ta opp et refinansieringslån i denne banken.

Ulemper

Nordea Direct ønsker ikke at kundene deres har noen betalingsanmerkninger eller lignende, så det betyr at du må ha rimelig god kontroll på egen økonomi for å få innvilget et refinansieringslån gjennom denne banken.

Den nominelle renten er en verdi som varierer i svært stor grad. Den ligger nemlig et sted mellom 7,50 % og 21,40 %. Dessuten kommer blant annet gebyrer i forbindelse med etablering i tillegg, og det er 750 kroner. Ikke den verste summen, men ikke den beste heller.

Vi mener

Nordea Direct (tidligere Gjensidige Bank) er en bank som mange er fornøyde med. Det indikerer at de tilbyr et godt produkt, men resultatet av vår vurdering er nok ikke den beste.

På grunn av at kunden ikke kan ha betalingsanmerkninger og at den effektive renten viser et klart potensial til å skyte i været, så vil det nok ikke skade å sjekke ut andre alternativer.

160 000 kr o/5 år, nom. rente 10,9 % / eff. rente 12,42 %, etabl.gebyr 950 kr, mnd gebyr 50 kr, kostnad 53 986, totalt 213 986.

Søk her

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Den første kostnaden du sannsynligvis vil pådra … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!