DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Nordea Direct

Aldersgrense 21 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 10,90%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 50
Nedbetalingstid 5 år

Nordea Direct er en merkevare under Nordea Bank Abp, men det har ikke vært slik. Denne banken var nemlig tidligere kjent under Gjensidige bank, og ble kjøpt opp av Nordea Bank Abp i 2019. I 2020 skiftet de navn til Nordea Direct.

Denne bankens reise begynte opprinnelig i 2006, og har siden den gang tilbudt gode priser til sine kunder. Dette akter Nordea Bank Abp å fortsette med gjennom Nordea Direct. Dette er en heldigital bank, så hos denne banken finner du både nett- og mobilbank.

Det er mulig å være kunde hos både Nordea Direct og Nordea Bank Abp, men du må være forberedt på at dette er to forskjellige banker. De eies av samme selskap, men det er også der likheten stopper.

Nordea Direct er en bank som henvender seg til alle typer kunder. Uansett om du er på jakt etter en bank i forbindelse med organisasjon, landbruk eller private anliggender, så vil Nordea Direct gjøre det de kan for at du skal velge å bli kunde hos dem.

Refinansiering hos Nordea Direct

Hos Nordea Direct kan du gjøre alt du kan hos de tradisjonelle bankene. Med det mener vi at du kan få bankkort, du kan spare penger og du kan ta opp lån. Her skal vi ta utgangspunkt i sistnevnte, ettersom denne banken er svært behjelpelig når det kommer til refinansiering.

Refinansiering innebærer at du finner en bank som vil gi deg et refinansieringslån. Hvis du har mange smålån i flere forskjellige banker, så er dette et lån som er høyst aktuelt for deg. Dette lånet vil gå til å betale ned smålånene, slik at du får samlet gjelden din hos en bank.

Hos Nordea Direct kan du få innvilget et refinansieringslån på mellom 10 000 kr og 500 000 kr, men det er kun hvis du oppfyller bankens vilkår i forbindelse med innvilgning av refinansieringslån.

Ved å samle smålånene dine i ett stort lån, vil du på lang sikt kunne spare penger. Grunnen til det er at du kun betaler renter og gebyrer til en bank, i stedet for å gjøre det til alle bankene du har lånt penger hos.

Vilkår for refinansiering

Hos Nordea Direct kan du få en sjanse til å rydde skikkelig opp i økonomien din. Men for du skal få et refinansieringslån innvilget i denne banken, så er det noen vilkår som du må oppfylle først.

Banken har naturligvis en hensikt med disse vilkårene. Den er at banken vil forsikre seg om at avtalen som de inngår med deg er best mulig for både deg og dem selv. Nordea Directs vilkårsliste ser slik ut:

 1. Du må være 21 år eller eldre
 2. Du må ha fast inntekt (årsinntekt på minimum 150 000 kr)
 3. Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger
 4. Du må godta at banken gjør en kredittvurdering av deg

For å få refinansieringslån hos Nordea Direct må du være 21 år eller eldre, og det gjelder naturligvis også din medlåntaker, hvis du skal ha en. I tillegg til det må du ha fast inntekt, og denne bankens definisjon av fast inntekt er en årsinntekt på minimum 150 000 kroner.

Foruten aldersgrense og inntektskrav, så ønsker ikke Nordea Direct at kundene deres skal ha noen betalingsanmerkninger. Du må også godta at det gjøres en kredittvurdering av deg, for det er noe de gjør av potensielle kunder. Godtar du ikke, vil heller ikke søknaden vurderes.

Nøkkeltall

 1. Aldersgrense: 21 år
 2. Inntektskrav: årsinntekt på minimum 150 000 kr
 3. Lånebeløp: 10 000 – 500 000 kr
 4. Etableringsgebyr: 750 kr
 5. Nominell rente: 7,50 % til 21,40 %
 6. Sikkerhet i bolig: Nei
 7. Nedbetalingstid: 1 – 15 år

Fordeler og ulemper

Når du vurderer å søke om et refinansieringslån, er det lurt å vurdere flere banker før du tar en endelig avgjørelse. Det er for å forsikre deg om at du inngår en god avtale. Det er fort gjort å ta til takke med den tilsynelatende beste avtalen, men det er ikke alltid det beste.

Men det er uansett viktig å huske at det vil være fordeler og ulemper med alle bankene du vurderer. Hensikten med denne prosessen er ikke å finne den beste banken, men heller det å finne akkurat den banken som uten tvil tilbyr deg den beste avtalen.

Nedenfor skal vi se på hvilke fordeler og ulemper som et refinansieringslån gjennom Nordea Direct kan føre med seg.

Fordeler

Hos Nordea Direct er aldersgrensen for å søke om refinansieringslån 21 år. Det betyr at du og din eventuelle medlåntaker må være eldre enn 21 år, for å få lånesøknaden din innvilget. Det er en veldig fin aldersgrense, da den verken er for lav eller for høy.

Her stilles det også krav om at du må ha en årsinntekt på minimum 150 000 kr. Dette er et lønnsnivå som tilsvarer en deltidsstilling, og det er svært praktisk, for det er ikke alle 21 åringer i dagens samfunn som er så heldige at de har større stilling enn det.

Rammen for lånebeløpet er 10 000 kr og 500 000 kr. Det åpner for at selv de med relativt liten gjeld får muligheten til å rydde opp i gjelden sin, før den vokser seg altfor stor. I tillegg kan du gjøre dette i løpet av relativt få år.

I tillegg er det svært praktisk at dette er et lån uten sikkerhet. Du er altså ikke avhengig av å ha egen bolig for å ta opp et refinansieringslån i denne banken.

Ulemper

Nordea Direct ønsker ikke at kundene deres har noen betalingsanmerkninger eller lignende, så det betyr at du må ha rimelig god kontroll på egen økonomi for å få innvilget et refinansieringslån gjennom denne banken.

Den nominelle renten er en verdi som varierer i svært stor grad. Den ligger nemlig et sted mellom 7,50 % og 21,40 %. Dessuten kommer blant annet gebyrer i forbindelse med etablering i tillegg, og det er 750 kroner. Ikke den verste summen, men ikke den beste heller.

Vi mener

Nordea Direct (tidligere Gjensidige Bank) er en bank som mange er fornøyde med. Det indikerer at de tilbyr et godt produkt, men resultatet av vår vurdering er nok ikke den beste.

På grunn av at kunden ikke kan ha betalingsanmerkninger og at den effektive renten viser et klart potensial til å skyte i været, så vil det nok ikke skade å sjekke ut andre alternativer.

160 000 kr o/5 år, nom. rente 10,9 % / eff. rente 12,42 %, etabl.gebyr 950 kr, mnd gebyr 50 kr, kostnad 53 986, totalt 213 986.

Søk her

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Dersom du har … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Før i tiden måtte man logge seg inn på desktop eller laptop med en kodebrikke når man skulle inn i nettbanken … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Det er … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Refinansiering handler om at man tar opp et … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Dersom du har barn finnes det … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!