DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Nordax Bank

Nordax Bank
Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 10 000 000
Effektiv rente 6,57%
Etableringsgebyr 4%
Termingebyr Kr 35
Nedbetalingstid 30 år

Nordax er en bank som ble etablert i 2003. Det er en svenskbasert bank, og det betyr at denne banken har sitt hovedkontor i Sverige. Men selv om banken driftes derfra, så hjelper de kunder over hele Norden og noen land i Europa.

Denne banken er såpass utbredt at den regnes for å være en av de ledende aktørene innenfor nordisk bankvirksomhet. I tillegg faller de inn under kategorien med nisjebanker.

Nordax er et resultat av samarbeidet mellom fem entrepenører, som alle hadde lang erfaring med kredittgiving på etableringstidspunktet. I dag har de blitt en egen organisasjon, og den bygger på kunnskap og engasjement for yrket deres.

Spesialitetene til Nordax er lån og sparing. Hos dem kan du få boliglån, forbrukslån og refinansieringslån, samt gode betingelser i forbindelse med sparing.

Refinansiering hos Nordax

Det finnes folk som har mange smålån i flere forskjellige banker. I slike tilfeller kan det være aktuelt med et refinansieringslån, og da bør du alltid gjøre en grundig undersøkelse. Det er nemlig mange banker som kan hjelpe deg med å refinansiere gjelden din.

En av disse bankene er Nordax Bank. Hos dem vil kunne søke om refinansieringslån både med og uten sikkerhet. Det vil si at du kan søke om et lån som passer deg og din økonomiske situasjon utmerket.

Dersom du søker om et refinansieringslån med sikkerhet, så må du stille med en bolig som sikkerhet for lånet. Når du stiller med sikkerhet i egen bolig, kan Nordax låne deg mellom 250 000 kr og 10 000 000 kr. Belåningsgraden kan ikke overstige 85 % av boligens verdi.

Hvis du ikke eier egen bolig, så kan du søke om et refinansieringslån uten sikkerhet. Da vil rammen for lånebeløpet være på mellom 10 000 kr og 500 000 kr. I dette tilfellet vil det være praktisk å ha en medlåntaker, da det øker sjansen til å lånesøknaden innvilget.

Vilkår for refinansiering

Nordax Bank gir deg en gylden mulighet til å rydde opp i økonomien din en gang for alle. Men for du skal kunne gjøre det i samarbeid med dem, så er det noen vilkår som du må sørge for å oppfylle først.

Det er en grunn til at disse vilkårene blir stilt. Banken ønsker nemlig å forsikre seg om at både du og de inngår en avtale som er best mulig for begge parter. Vilkårene er som følger:

 • Du må være 18 år eller eldre
 • Du må ha en form for fast inntekt, årsinntekt på minimum 150 000 kr
 • Du må ha vært folkeregistrert i Norge de siste tre årene
 • Finne ut om du vil ha refinansieringslån med eller uten sikkerhet

For å få lånesøknaden din om refinansieringslån gjennom Nordax Bank innvilget, må du være 18 år eller eldre. Du må være folkeregistrert i Norge de siste tre årene, og du må ha en eller annen form for fast inntekt. Det viktigste er at årsinntekten din er minimum 150 000 kr.

Deretter må du finne ut om du ønsker å søke om refinansieringslån med eller uten sikkerhet. Hos Nordax Bank har du nemlig muligheten til å søke om begge deler.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 18 år
 • Inntektskrav: fast årsinntekt på minimum 150 000 kr
 • Lånebeløp: 250 000 – 10 000 000 kr / 10 000 – 500 000 kr
 • Etableringsgebyr: 595 kr
 • Nominell rente: fra 7,9 % til 19,9 %
 • Sikkerhet i bolig: Ja og nei
 • Nedbetalingstid: opp til 15 år

Fordeler og ulemper

Hensikten med å vurdere forskjellige banker før du søker om refinansieringslån, er for å forsikre deg om at du inngår en god avtale. Vi vet nemlig at det er fort gjort å ta til takke med det som virker som den beste avtalen, men det er ikke alltid det er det lureste.

Uansett er det viktig å huske at det vil forekomme både fordeler og ulemper med de aller fleste bankene. Målet bør altså ikke være å finne den beste banken, men fokuser heller på å finne den banken som kan tilby deg den beste avtalen.

Nedenfor skal vi se på hvilke fordeler og ulemper du bør være oppmerksom, dersom valget ditt faller på et refinansieringslån gjennom Nordax Bank.

Fordeler

Hos Nordax Bank er aldersgrensen veldig lav – nemlig 18 år. I tillegg stilles det krav til at du har en årsinntekt på minimum 150 000 kr, men det vektlegges ikke hvordan du tjener disse pengene. Det viktigste er at du kan betale for deg.

Denne banken tilbyr refinansieringslån både med og uten sikkerhet, og lånebeløpet vil variere med utgangspunkt i hva du velger. Det er veldig praktisk, for det viser at alle kan søke lån i denne banken.

Du har muligheten til å få innvilget refinansieringslån hos Nordax, uansett hvordan din økonomiske forhistorie ser ut. Har du betalingsanmerkninger, forbruksgjeld eller inkassosaker i bagasjen? Det er ikke noe problem for denne banken.

Nordax vurderer alle lånesøknader individuelt, og det er veldig positivt. Da har nemlig alle en reell sjanse til å få orden i økonomien sin, selv om de kanskje har vært litt uheldig før.

Ulemper

Vi finner svært få ulemper ved å søke om refinansieringslån gjennom Nordax Bank, men ulempene som er der er nok til å gjøre oss litt skeptiske.

Først og fremst, så opererer Nordax med et etableringsgebyr. Dette gebyret er 595 kroner, og generelt er dette noe av det laveste etableringsgebyret vi har sett på en stund. Men likevel er det slik at det finnes banker som gjør dette gratis.

Den nominelle renten hos Nordax vil ligge mellom 7,9 % og 19,9 %. Det er ganske høye rentekostnader isolert sett, og i kombinasjon med andre gebyrer vil altså den effektive renten kunne bli mye høyere. Det er ganske upraktisk.

Vi mener

Foruten bankene som opererer med kostnadsfri etablering, så er Nordax en bank som operer med etableringsgebyr på et ganske lavt nivå. Men helst sett vi jo sett at etableringen var kostnadsfri her også.

Denne banken tilbyr to typer av refinansieringslån, og det er veldig praktisk. Men den effektive renten viser potensiale til å bli svært høy. Det er med det sagt ikke at Nordax leverer et dårlig produkt, men vi ville nok undersøkt videre.

Boliglån kr 2 500 000, nominell rente på 5,99% p.a., 30 års nedbetaling, fakturaomkostninger på kr 35 per måned (Avtalegiro), etableringsgebyr på kr 100 000 (4% av lånebeløp), gir månedlige terminbeløp på kr 15 607. Effektiv rente 6,57% p.a. Kostnad: kr 3 118 415. Totalt: kr 5 618 415.

Søk her

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Dersom du har … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Før i tiden måtte man logge seg inn på desktop eller laptop med en kodebrikke når man skulle inn i nettbanken … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Det er … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Refinansiering handler om at man tar opp et … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Dersom du har barn finnes det … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!