DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Nordax Bank

Nordax Bank
Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 10 000 000
Effektiv rente 6,57%
Etableringsgebyr 4%
Termingebyr Kr 35
Nedbetalingstid 30 år

Nordax er en bank som ble etablert i 2003. Det er en svenskbasert bank, og det betyr at denne banken har sitt hovedkontor i Sverige. Men selv om banken driftes derfra, så hjelper de kunder over hele Norden og noen land i Europa.

Denne banken er såpass utbredt at den regnes for å være en av de ledende aktørene innenfor nordisk bankvirksomhet. I tillegg faller de inn under kategorien med nisjebanker.

Nordax er et resultat av samarbeidet mellom fem entrepenører, som alle hadde lang erfaring med kredittgiving på etableringstidspunktet. I dag har de blitt en egen organisasjon, og den bygger på kunnskap og engasjement for yrket deres.

Spesialitetene til Nordax er lån og sparing. Hos dem kan du få boliglån, forbrukslån og refinansieringslån, samt gode betingelser i forbindelse med sparing.

Refinansiering hos Nordax

Det finnes folk som har mange smålån i flere forskjellige banker. I slike tilfeller kan det være aktuelt med et refinansieringslån, og da bør du alltid gjøre en grundig undersøkelse. Det er nemlig mange banker som kan hjelpe deg med å refinansiere gjelden din.

En av disse bankene er Nordax Bank. Hos dem vil kunne søke om refinansieringslån både med og uten sikkerhet. Det vil si at du kan søke om et lån som passer deg og din økonomiske situasjon utmerket.

Dersom du søker om et refinansieringslån med sikkerhet, så må du stille med en bolig som sikkerhet for lånet. Når du stiller med sikkerhet i egen bolig, kan Nordax låne deg mellom 250 000 kr og 10 000 000 kr. Belåningsgraden kan ikke overstige 85 % av boligens verdi.

Hvis du ikke eier egen bolig, så kan du søke om et refinansieringslån uten sikkerhet. Da vil rammen for lånebeløpet være på mellom 10 000 kr og 500 000 kr. I dette tilfellet vil det være praktisk å ha en medlåntaker, da det øker sjansen til å lånesøknaden innvilget.

Vilkår for refinansiering

Nordax Bank gir deg en gylden mulighet til å rydde opp i økonomien din en gang for alle. Men for du skal kunne gjøre det i samarbeid med dem, så er det noen vilkår som du må sørge for å oppfylle først.

Det er en grunn til at disse vilkårene blir stilt. Banken ønsker nemlig å forsikre seg om at både du og de inngår en avtale som er best mulig for begge parter. Vilkårene er som følger:

 • Du må være 18 år eller eldre
 • Du må ha en form for fast inntekt, årsinntekt på minimum 150 000 kr
 • Du må ha vært folkeregistrert i Norge de siste tre årene
 • Finne ut om du vil ha refinansieringslån med eller uten sikkerhet

For å få lånesøknaden din om refinansieringslån gjennom Nordax Bank innvilget, må du være 18 år eller eldre. Du må være folkeregistrert i Norge de siste tre årene, og du må ha en eller annen form for fast inntekt. Det viktigste er at årsinntekten din er minimum 150 000 kr.

Deretter må du finne ut om du ønsker å søke om refinansieringslån med eller uten sikkerhet. Hos Nordax Bank har du nemlig muligheten til å søke om begge deler.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 18 år
 • Inntektskrav: fast årsinntekt på minimum 150 000 kr
 • Lånebeløp: 250 000 – 10 000 000 kr / 10 000 – 500 000 kr
 • Etableringsgebyr: 595 kr
 • Nominell rente: fra 7,9 % til 19,9 %
 • Sikkerhet i bolig: Ja og nei
 • Nedbetalingstid: opp til 15 år

Fordeler og ulemper

Hensikten med å vurdere forskjellige banker før du søker om refinansieringslån, er for å forsikre deg om at du inngår en god avtale. Vi vet nemlig at det er fort gjort å ta til takke med det som virker som den beste avtalen, men det er ikke alltid det er det lureste.

Uansett er det viktig å huske at det vil forekomme både fordeler og ulemper med de aller fleste bankene. Målet bør altså ikke være å finne den beste banken, men fokuser heller på å finne den banken som kan tilby deg den beste avtalen.

Nedenfor skal vi se på hvilke fordeler og ulemper du bør være oppmerksom, dersom valget ditt faller på et refinansieringslån gjennom Nordax Bank.

Fordeler

Hos Nordax Bank er aldersgrensen veldig lav – nemlig 18 år. I tillegg stilles det krav til at du har en årsinntekt på minimum 150 000 kr, men det vektlegges ikke hvordan du tjener disse pengene. Det viktigste er at du kan betale for deg.

Denne banken tilbyr refinansieringslån både med og uten sikkerhet, og lånebeløpet vil variere med utgangspunkt i hva du velger. Det er veldig praktisk, for det viser at alle kan søke lån i denne banken.

Du har muligheten til å få innvilget refinansieringslån hos Nordax, uansett hvordan din økonomiske forhistorie ser ut. Har du betalingsanmerkninger, forbruksgjeld eller inkassosaker i bagasjen? Det er ikke noe problem for denne banken.

Nordax vurderer alle lånesøknader individuelt, og det er veldig positivt. Da har nemlig alle en reell sjanse til å få orden i økonomien sin, selv om de kanskje har vært litt uheldig før.

Ulemper

Vi finner svært få ulemper ved å søke om refinansieringslån gjennom Nordax Bank, men ulempene som er der er nok til å gjøre oss litt skeptiske.

Først og fremst, så opererer Nordax med et etableringsgebyr. Dette gebyret er 595 kroner, og generelt er dette noe av det laveste etableringsgebyret vi har sett på en stund. Men likevel er det slik at det finnes banker som gjør dette gratis.

Den nominelle renten hos Nordax vil ligge mellom 7,9 % og 19,9 %. Det er ganske høye rentekostnader isolert sett, og i kombinasjon med andre gebyrer vil altså den effektive renten kunne bli mye høyere. Det er ganske upraktisk.

Vi mener

Foruten bankene som opererer med kostnadsfri etablering, så er Nordax en bank som operer med etableringsgebyr på et ganske lavt nivå. Men helst sett vi jo sett at etableringen var kostnadsfri her også.

Denne banken tilbyr to typer av refinansieringslån, og det er veldig praktisk. Men den effektive renten viser potensiale til å bli svært høy. Det er med det sagt ikke at Nordax leverer et dårlig produkt, men vi ville nok undersøkt videre.

Boliglån kr 2 500 000, nominell rente på 5,99% p.a., 30 års nedbetaling, fakturaomkostninger på kr 35 per måned (Avtalegiro), etableringsgebyr på kr 100 000 (4% av lånebeløp), gir månedlige terminbeløp på kr 15 607. Effektiv rente 6,57% p.a. Kostnad: kr 3 118 415. Totalt: kr 5 618 415.

Søk her

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Den første kostnaden du sannsynligvis vil pådra … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!