DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Mybank

Mybank
Aldersgrense 18 år
Lånegrense Kr 10 000 000
Effektiv rente 7,46%
Etableringsgebyr 4%
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 30 år

Mybank ASA er en heldigital bank som har hovedkontoret sitt i Oslo. Denne banken fikk bankkonsesjon sommeren 2016 og begynte å drifte virksomheten sin for fullt i begynnelsen av 2017.

Denne banken kan altså beskrives som en relativt ny bank. Det er en oppfatning som både bankens tilbud og nettside bekrefter. I skrivende stund har Mybank ASA etablert seg innenfor refinansiering/omstartslån og sparing, men det vil komme mer etter hvert.

Det overordnede målet til denne banken er å tilby tjenester som passer for folk flest. I tillegg ønsker de ikke at du skal se dem som innpåslitne selgere som ringer i tide og utide. De ønsker i stedet at du skal føle at du får hjelp akkurat når du trenger det, og kun da!

I tillegg til å tilby tjenester som passer folk flest, ønsker Mybank ASA at den generelle prosessen skal være så enkel som overhodet mulig. Hos denne banken kan du altså forvente enkle produkter, en enkel prosess, gode betingelser og lave kostnader.

Refinansiering hos Mybank

Mybank er en relativt ny bank som har spesialisert seg innenfor refinansiering. Men hos denne banken blir et refinansieringslån omtalt som omstartslån. Det er derfor dette begrepet vi kommer til å benytte i denne artikkelen.

Hensikten med et omstartslån er å starte på nytt. Den som får innvilget et omstartslån hos Mybank får en gylden mulighet til å samle gjelden sin og få orden på økonomien en gang for alle.

Å søke om et omstartslån vil være en god idé, siden du minimerer unødvendige utgifter. Når du har flere forskjellige smålån må du nemlig betale avdrag, renter og gebyrer til hver enkelt bank. Det er noe du slipper dersom du samler gjelden din til et sted. Da betaler du kun til én.

Mybank oppgir ingen nedre eller øvre grense på hvor mye du kan låne. Hos denne banken foretas det en individuell vurdering av alle lånesøknader, så rentekostnadene bestemmes deretter.

Vilkår for refinansiering

For å få innvilget søknad om et omstartslån gjennom Mybank, er det kun ett vilkår som må oppfylles. Hensikten med at banken har enkelte kriterier som du må fylle, er for å sikre både du og de selv inngår en god avtale:

  • Du må kunne stille med sikkerhet i bolig i Norge

For at søknaden din om et omstartslån skal innvilges av Mybank er det tilsynelatende kun et vilkår du må oppfylle. Dette vilkåret går ut på at du må kunne stille med sikkerhet i bolig i Norge.

Med det sagt er vi litt skeptiske til hvor enkelt de får det til å høres ut. Hvis du sammenligner denne bankens vilkår med andre banker på dette punktet, så kan nesten hvem som helst få innvilget et omstartslån hos denne banken. Men så enkelt er det nok ikke.

Nøkkeltall

  • Aldersgrense: Ukjent
  • Inntektskrav: Ukjent
  • Lånebeløp: Ukjent
  • Etableringsgebyr: 20 000 kr
  • Nominell rente: fra 6,95 %
  • Sikkerhet i bolig: Ja
  • Nedbetalingstid: opp til 25 år

Fordeler og ulemper

I enkelte situasjoner kan det være aktuelt å søke om et omstartslån, og da vil det være en god idé å vurdere flere banker. Men det er viktig å være forberedt på at det finnes vil være fordeler og ulemper med alle bankene som du anser som alternativer.

Nedenfor skal vi se nærmere på hvilke fordeler og ulemper som forekommer med et omstartslån hos Mybank.

Fordeler

Hos Mybank kan tilsynelatende alle få innvilget søknad om omstartslån, for det eneste kriteriet de stiller er at du kan stille med sikkerhet i bolig. I en generell situasjon ville det vært positivt med kun et vilkår, men her er det egentlig mer forvirrende enn oppklarende.

Dette er dessuten en bank som gjør en individuell vurdering av hver eneste lånesøknad de mottar, og det er veldig positivt. Antall betalingsanmerkninger, inkassosaker og andre økonomiske utfordringer vil heller ikke på en avgjørende rolle i denne vurderingsprosessen.

Det ser også ut til at du kan få en relativt lang nedbetalingstid i denne banken. Bankens egne renteeksempler forteller oss at de tillater en betalingstid på 25 år. Men om dette er maksimumsgrensen deres er uvisst.

Ulemper

Mybank opererer med to beskrivelser når de omtaler bankens etableringsgebyr. Den ene beskrivelsen er 4 % av lånebeløpet og den andre er fra 20 000 kroner. Folks lånebehov er forskjellig, så det er litt usikkert hva de mener her. Men det er uansett veldig høyt.

Denne banken oppgir ingen andre krav. Det er altså ikke noen krav til verken aldersgrense, minimumsinntekt eller lignende.

Mybanks nominelle rente begynner på 6,95 %. Generelt sett er dette en relativt høy rente, og det oppgis ingen øvre grense. I stedet oppgir de at rentekostnadene vil bestemmes med utgangspunkt i søkerens økonomiske situasjon, så den kan potensielt bli ganske høy.

Her kan vi også trekke frem bankens nettside, for den inneholdt relativt lite informasjon. Det gjelder også bankens hjelpesenter, som kun svarer på et lite utvalg spørsmål. Her savner vi noen spørsmål og svar vedrørende selve søknadsprosessen.

Vi mener

Mybank er en bank som ikke har veldig lang fartstid i dagens bankmarked. Det er noe som blir ganske tydelig etter et besøk på bankens egen nettside. Vi savner rett og slett utfyllende informasjon om det aller meste.

Med utgangspunkt i bankens eneste vilkår, virker det som at det å låne mye penger er en veldig enkel prosess. Mybank har tilsynelatende kun ett vilkår til sine kunder, og det er at de må stille med sikkerhet i bolig i Norge. Men det kan umulig være så enkelt.

I tillegg får vi oppgitt en nominell rente på 6,49 % uten en øvre grense. En kombinasjon av dette og etableringsgebyret på 20 000 kroner, forteller oss at den effektive renten har potensiale til å bli veldig høy.

Det er ingen tvil i at det er kundene som er hovedfokuset til denne banken, men det mangler mye informasjon som ville hatt en positiv innvirkning på bankens helhetsinntrykk. Det betyr ikke at Mybank er et dårlig valg, men det finnes flere alternativer med mer informasjon.

Refinansiering med pant i bolig til 6,78% nominell rente. Effektiv rente er 7,46% ved et annuitetslån på 2.000.000,- nedbetalt over 25 år, etableringsgebyr 80.000. Totalt 4.323.130,-.

Søk her

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Den første kostnaden du sannsynligvis vil pådra … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!