DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Mybank

Mybank
Aldersgrense 18 år
Lånegrense Kr 10 000 000
Effektiv rente 7,46%
Etableringsgebyr 4%
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 30 år

Mybank ASA er en heldigital bank som har hovedkontoret sitt i Oslo. Denne banken fikk bankkonsesjon sommeren 2016 og begynte å drifte virksomheten sin for fullt i begynnelsen av 2017.

Denne banken kan altså beskrives som en relativt ny bank. Det er en oppfatning som både bankens tilbud og nettside bekrefter. I skrivende stund har Mybank ASA etablert seg innenfor refinansiering/omstartslån og sparing, men det vil komme mer etter hvert.

Det overordnede målet til denne banken er å tilby tjenester som passer for folk flest. I tillegg ønsker de ikke at du skal se dem som innpåslitne selgere som ringer i tide og utide. De ønsker i stedet at du skal føle at du får hjelp akkurat når du trenger det, og kun da!

I tillegg til å tilby tjenester som passer folk flest, ønsker Mybank ASA at den generelle prosessen skal være så enkel som overhodet mulig. Hos denne banken kan du altså forvente enkle produkter, en enkel prosess, gode betingelser og lave kostnader.

Refinansiering hos Mybank

Mybank er en relativt ny bank som har spesialisert seg innenfor refinansiering. Men hos denne banken blir et refinansieringslån omtalt som omstartslån. Det er derfor dette begrepet vi kommer til å benytte i denne artikkelen.

Hensikten med et omstartslån er å starte på nytt. Den som får innvilget et omstartslån hos Mybank får en gylden mulighet til å samle gjelden sin og få orden på økonomien en gang for alle.

Å søke om et omstartslån vil være en god idé, siden du minimerer unødvendige utgifter. Når du har flere forskjellige smålån må du nemlig betale avdrag, renter og gebyrer til hver enkelt bank. Det er noe du slipper dersom du samler gjelden din til et sted. Da betaler du kun til én.

Mybank oppgir ingen nedre eller øvre grense på hvor mye du kan låne. Hos denne banken foretas det en individuell vurdering av alle lånesøknader, så rentekostnadene bestemmes deretter.

Vilkår for refinansiering

For å få innvilget søknad om et omstartslån gjennom Mybank, er det kun ett vilkår som må oppfylles. Hensikten med at banken har enkelte kriterier som du må fylle, er for å sikre både du og de selv inngår en god avtale:

  • Du må kunne stille med sikkerhet i bolig i Norge

For at søknaden din om et omstartslån skal innvilges av Mybank er det tilsynelatende kun et vilkår du må oppfylle. Dette vilkåret går ut på at du må kunne stille med sikkerhet i bolig i Norge.

Med det sagt er vi litt skeptiske til hvor enkelt de får det til å høres ut. Hvis du sammenligner denne bankens vilkår med andre banker på dette punktet, så kan nesten hvem som helst få innvilget et omstartslån hos denne banken. Men så enkelt er det nok ikke.

Nøkkeltall

  • Aldersgrense: Ukjent
  • Inntektskrav: Ukjent
  • Lånebeløp: Ukjent
  • Etableringsgebyr: 20 000 kr
  • Nominell rente: fra 6,95 %
  • Sikkerhet i bolig: Ja
  • Nedbetalingstid: opp til 25 år

Fordeler og ulemper

I enkelte situasjoner kan det være aktuelt å søke om et omstartslån, og da vil det være en god idé å vurdere flere banker. Men det er viktig å være forberedt på at det finnes vil være fordeler og ulemper med alle bankene som du anser som alternativer.

Nedenfor skal vi se nærmere på hvilke fordeler og ulemper som forekommer med et omstartslån hos Mybank.

Fordeler

Hos Mybank kan tilsynelatende alle få innvilget søknad om omstartslån, for det eneste kriteriet de stiller er at du kan stille med sikkerhet i bolig. I en generell situasjon ville det vært positivt med kun et vilkår, men her er det egentlig mer forvirrende enn oppklarende.

Dette er dessuten en bank som gjør en individuell vurdering av hver eneste lånesøknad de mottar, og det er veldig positivt. Antall betalingsanmerkninger, inkassosaker og andre økonomiske utfordringer vil heller ikke på en avgjørende rolle i denne vurderingsprosessen.

Det ser også ut til at du kan få en relativt lang nedbetalingstid i denne banken. Bankens egne renteeksempler forteller oss at de tillater en betalingstid på 25 år. Men om dette er maksimumsgrensen deres er uvisst.

Ulemper

Mybank opererer med to beskrivelser når de omtaler bankens etableringsgebyr. Den ene beskrivelsen er 4 % av lånebeløpet og den andre er fra 20 000 kroner. Folks lånebehov er forskjellig, så det er litt usikkert hva de mener her. Men det er uansett veldig høyt.

Denne banken oppgir ingen andre krav. Det er altså ikke noen krav til verken aldersgrense, minimumsinntekt eller lignende.

Mybanks nominelle rente begynner på 6,95 %. Generelt sett er dette en relativt høy rente, og det oppgis ingen øvre grense. I stedet oppgir de at rentekostnadene vil bestemmes med utgangspunkt i søkerens økonomiske situasjon, så den kan potensielt bli ganske høy.

Her kan vi også trekke frem bankens nettside, for den inneholdt relativt lite informasjon. Det gjelder også bankens hjelpesenter, som kun svarer på et lite utvalg spørsmål. Her savner vi noen spørsmål og svar vedrørende selve søknadsprosessen.

Vi mener

Mybank er en bank som ikke har veldig lang fartstid i dagens bankmarked. Det er noe som blir ganske tydelig etter et besøk på bankens egen nettside. Vi savner rett og slett utfyllende informasjon om det aller meste.

Med utgangspunkt i bankens eneste vilkår, virker det som at det å låne mye penger er en veldig enkel prosess. Mybank har tilsynelatende kun ett vilkår til sine kunder, og det er at de må stille med sikkerhet i bolig i Norge. Men det kan umulig være så enkelt.

I tillegg får vi oppgitt en nominell rente på 6,49 % uten en øvre grense. En kombinasjon av dette og etableringsgebyret på 20 000 kroner, forteller oss at den effektive renten har potensiale til å bli veldig høy.

Det er ingen tvil i at det er kundene som er hovedfokuset til denne banken, men det mangler mye informasjon som ville hatt en positiv innvirkning på bankens helhetsinntrykk. Det betyr ikke at Mybank er et dårlig valg, men det finnes flere alternativer med mer informasjon.

Refinansiering med pant i bolig til 6,78% nominell rente. Effektiv rente er 7,46% ved et annuitetslån på 2.000.000,- nedbetalt over 25 år, etableringsgebyr 80.000. Totalt 4.323.130,-.

Søk her

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Dersom du har … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Før i tiden måtte man logge seg inn på desktop eller laptop med en kodebrikke når man skulle inn i nettbanken … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Det er … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Refinansiering handler om at man tar opp et … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Dersom du har barn finnes det … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!