DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Monobank

Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 14,23%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 15 år

Monobank er det tidligere navnet til nåværende BRAbank. Disse bankene fusjonerte nemlig i juni 2019. Men Monobank er ikke den eneste merkevaren under BRAbank. Her finner vi også banktjenester som Easybank, som BRAbank fusjonerte med i oktober 2020.

Monobank ble opprinnelig etablert i 2015, så de hadde drevet virksomheten i noen år før fusjonen med BRAbank skjedde. Denne banken har hovedkontoret sitt i Bergen.

Det overordnede målet til denne banken er å skape en god kundeopplevelse for kundene sine, og de utvikler seg stadig for å sørge for at dette er mulig.

Hos Monobank kan du få søke hjelp i forbindelse med både forbrukslån, kredittkort, høyrentekonto og refinansiering av gjeld.

Refinansiering hos Monobank

Med flere smålån i forskjellige banker, bør du absolutt undersøke hvilke muligheter du har for å refinansiere lånene dine. Refinansiering går ut på å låne penger med en annen bank for å betale ned smålånene dine. På den måten blir gjelden samlet hos kun én bank.

Hos Monobank kan du låne et beløp mellom 10 000 kr og 500 000 kr. Denne banken stilles ingen minstekrav til inntekt, men det er flere andre vilkår du må oppfylle. Monobank er en bank som har spesialisert seg på lån uten sikkerhet, så her er ikke egen bolig nødvendig.

Den nominelle renten for et refinansieringslån i denne banken vil variere mellom 7,27 % og 24,96 %. I tillegg forekommer det blant annet et etableringsgebyr. I dette tilfellet vil summen på dette gebyret variere litt med utgangspunkt i størrelsen på lånet ditt.

Et av kravene til denne banken, er at du ikke kan ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Du må ha ganske god kontroll på den samlede gjelden din, med andre ord. Dersom du ikke har det, er sjansen for å få innvilget lånesøknaden din minimal.

Vilkår for refinansiering

For å få lånesøknaden om et refinansieringslån innvilget hos Monobank, må du oppfylle vilkårene i listen nedenfor. Alle banker stiller krav som kundene deres må oppfylle, og hensikten med det er å sikre at avtalen mellom deg og banken er god for begge parter:

 • Du må være 23 år eller eldre
 • Du må ha norsk fødsels- og personnummer
 • Ingen betalingsanmerkninger eller inkassosaker
 • Du må ha minst 3 års ligningshistorikk

For å få innvilget et refinansieringslån hos Monobank, stilles det krav til alderen din. Her må du være 23 år eller eldre. I tillegg må du ha norsk fødsels- og personnummer, og du må kunne vise til en 3 års ligningshistorikk.

Det stilles også krav til antall betalingsanmerkninger og inkassosaker. Hos denne banken må dette antallet må være null. Det betyr at hvis du har enten betalingsanmerkninger eller inkassosaker, så vil du ikke få innvilget lånesøknaden din hos Monobank.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 23 år
 • Inntektskrav: Ingen minstekrav
 • Lånebeløp: mellom 10 000 kr og 500 000 kr
 • Etableringsgebyr: 450 kr, eller fra 995 kr
 • Nominell rente: fra 7,27 % til 23,96 %
 • Sikkerhet i bolig: Nei
 • Nedbetalingstid: 1 – 15 år

Fordeler og ulemper

Når du vurderer å ta opp et lån for å refinansiere gjelden din, så bør du undersøke flere banker. Hensikten med dette er å finne banken som gir deg den beste avtalen. Men det er også viktig å huske på at det vil forekomme både fordeler og ulemper med alle.

Nedenfor skal vi se nærmere på hvilke fordeler og ulemper som et refinansieringslån i Monobank kan føre med seg.

Fordeler

Hos Monobank er et av kravene at du må være 23 år for å få lånesøknaden din om et refinansieringslån innvilget. Det stilles ikke minstekrav til inntekt, og du trenger ikke stille med sikkerhet i bolig. Det fører til at listen er litt lavere enn hos de tradisjonelle bankene.

Når minstekrav om inntekt og krav om sikkerhet i bolig uteblir, så blir det automatisk enklere å søke om refinansieringslån for folk flest. Det er nemlig ikke sikkert at alle på den alderen er i stand til å oppfylle begge krav. Noen har full jobb, men ikke bolig, eller omvendt.

Denne banken gir deg muligheten til å låne et beløp mellom 10 000 kr og 500 000 kr. Det underbygger vår påstand om at flere kan søke om lån i denne banken, for økonomiske utfordringer har ikke alltid 6 nuller bak seg.

Her kan vi også trekke frem nedbetalingstiden som ligger mellom 1 og 15 år. Det er en faktor som får nedbetaling av gjeld til å høres mindre skremmende ut, siden du ikke kommer til å måtte slite med det i mange tiår. I stedet kan du bli kvitt gjelden din i løpet av relativt få år.

Ulemper

Hos Monobank er det to summer i forbindelse med bankens etableringsgebyr. Den ene summen er 450 kr og den andre er fra kr 995. Førstnevnte er etableringsgebyret for lån opp til 25 000 kr, mens sistnevnte er etableringsgebyret for lån over 25 0000 kr.

Ved å sammenligne disse summene med summene til andre banker, så er ikke disse etableringsgebyrene de verste vi har sett. I hvert fall ikke for lånene under 25 000 kr, men det finnes også banker som gjør dette helt kostnadsfritt.

Denne banken opererer også med en veldig høy nominell rente. Den vil ligge et sted mellom 7,27 % og 23,96 % for de aller fleste, og dette er en veldig høy rentesats. Dette kombinert med både etableringsgebyr og andre gebyrer, så vil den effektive renten bli svært høy.

Selv om denne banken ikke stiller noe krav til minsteinntekt eller sikkerhet, så stiller den krav om antall betalingsanmerkninger og inkassosaker. Dette er noe du ikke kan ha, hvis du vil søke om et refinansieringslån i Monobank.

Vi mener

Monobank er det tidligere navnet til BRAbank, og sent i 2020 ble også Easybank en del av denne banken. Disse bankene er altså to forskjellige merkevarer under samme bank, og det fører til at disse bankene har ganske like vilkår.

Dette er en bank som passer best for de uten bolig, da spesialiteten til denne banken er lån uten sikkerhet. Men bankens vilkårsliste er generelt overkommelig for de fleste.

Monobanks nominelle rente varierer i svært stor grad og to forskjellige etableringsgebyrer, og det fører til en relativt stor sjanse for en ganske høy effektiv rente.

Vi antyder ikke Monobank/BRAbank tilbyr et dårlig produkt, men produktet deres har definitivt potensial til å bli ganske dyrt. Så her er det viktig å ta med alle faktorer med i betraktningen.

235 000,- over 6 år med eff. rente på 14,23 %, kostnader 108 011,- Totalt 343 011,-. Nedbetalingstid nytt lån: 1-5 år. Nedbetalingstid ved refinansiering: opptil 15 år, avhengig av nedbetalingstid på lån som skal refinansieres. Maks. effektiv rente 43,38 %.

Søk her

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Dersom du har … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Før i tiden måtte man logge seg inn på desktop eller laptop med en kodebrikke når man skulle inn i nettbanken … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Det er … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Refinansiering handler om at man tar opp et … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Dersom du har barn finnes det … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!