DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Monobank

Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 14,23%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 15 år

Monobank er det tidligere navnet til nåværende BRAbank. Disse bankene fusjonerte nemlig i juni 2019. Men Monobank er ikke den eneste merkevaren under BRAbank. Her finner vi også banktjenester som Easybank, som BRAbank fusjonerte med i oktober 2020.

Monobank ble opprinnelig etablert i 2015, så de hadde drevet virksomheten i noen år før fusjonen med BRAbank skjedde. Denne banken har hovedkontoret sitt i Bergen.

Det overordnede målet til denne banken er å skape en god kundeopplevelse for kundene sine, og de utvikler seg stadig for å sørge for at dette er mulig.

Hos Monobank kan du få søke hjelp i forbindelse med både forbrukslån, kredittkort, høyrentekonto og refinansiering av gjeld.

Refinansiering hos Monobank

Med flere smålån i forskjellige banker, bør du absolutt undersøke hvilke muligheter du har for å refinansiere lånene dine. Refinansiering går ut på å låne penger med en annen bank for å betale ned smålånene dine. På den måten blir gjelden samlet hos kun én bank.

Hos Monobank kan du låne et beløp mellom 10 000 kr og 500 000 kr. Denne banken stilles ingen minstekrav til inntekt, men det er flere andre vilkår du må oppfylle. Monobank er en bank som har spesialisert seg på lån uten sikkerhet, så her er ikke egen bolig nødvendig.

Den nominelle renten for et refinansieringslån i denne banken vil variere mellom 7,27 % og 24,96 %. I tillegg forekommer det blant annet et etableringsgebyr. I dette tilfellet vil summen på dette gebyret variere litt med utgangspunkt i størrelsen på lånet ditt.

Et av kravene til denne banken, er at du ikke kan ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Du må ha ganske god kontroll på den samlede gjelden din, med andre ord. Dersom du ikke har det, er sjansen for å få innvilget lånesøknaden din minimal.

Vilkår for refinansiering

For å få lånesøknaden om et refinansieringslån innvilget hos Monobank, må du oppfylle vilkårene i listen nedenfor. Alle banker stiller krav som kundene deres må oppfylle, og hensikten med det er å sikre at avtalen mellom deg og banken er god for begge parter:

 • Du må være 23 år eller eldre
 • Du må ha norsk fødsels- og personnummer
 • Ingen betalingsanmerkninger eller inkassosaker
 • Du må ha minst 3 års ligningshistorikk

For å få innvilget et refinansieringslån hos Monobank, stilles det krav til alderen din. Her må du være 23 år eller eldre. I tillegg må du ha norsk fødsels- og personnummer, og du må kunne vise til en 3 års ligningshistorikk.

Det stilles også krav til antall betalingsanmerkninger og inkassosaker. Hos denne banken må dette antallet må være null. Det betyr at hvis du har enten betalingsanmerkninger eller inkassosaker, så vil du ikke få innvilget lånesøknaden din hos Monobank.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 23 år
 • Inntektskrav: Ingen minstekrav
 • Lånebeløp: mellom 10 000 kr og 500 000 kr
 • Etableringsgebyr: 450 kr, eller fra 995 kr
 • Nominell rente: fra 7,27 % til 23,96 %
 • Sikkerhet i bolig: Nei
 • Nedbetalingstid: 1 – 15 år

Fordeler og ulemper

Når du vurderer å ta opp et lån for å refinansiere gjelden din, så bør du undersøke flere banker. Hensikten med dette er å finne banken som gir deg den beste avtalen. Men det er også viktig å huske på at det vil forekomme både fordeler og ulemper med alle.

Nedenfor skal vi se nærmere på hvilke fordeler og ulemper som et refinansieringslån i Monobank kan føre med seg.

Fordeler

Hos Monobank er et av kravene at du må være 23 år for å få lånesøknaden din om et refinansieringslån innvilget. Det stilles ikke minstekrav til inntekt, og du trenger ikke stille med sikkerhet i bolig. Det fører til at listen er litt lavere enn hos de tradisjonelle bankene.

Når minstekrav om inntekt og krav om sikkerhet i bolig uteblir, så blir det automatisk enklere å søke om refinansieringslån for folk flest. Det er nemlig ikke sikkert at alle på den alderen er i stand til å oppfylle begge krav. Noen har full jobb, men ikke bolig, eller omvendt.

Denne banken gir deg muligheten til å låne et beløp mellom 10 000 kr og 500 000 kr. Det underbygger vår påstand om at flere kan søke om lån i denne banken, for økonomiske utfordringer har ikke alltid 6 nuller bak seg.

Her kan vi også trekke frem nedbetalingstiden som ligger mellom 1 og 15 år. Det er en faktor som får nedbetaling av gjeld til å høres mindre skremmende ut, siden du ikke kommer til å måtte slite med det i mange tiår. I stedet kan du bli kvitt gjelden din i løpet av relativt få år.

Ulemper

Hos Monobank er det to summer i forbindelse med bankens etableringsgebyr. Den ene summen er 450 kr og den andre er fra kr 995. Førstnevnte er etableringsgebyret for lån opp til 25 000 kr, mens sistnevnte er etableringsgebyret for lån over 25 0000 kr.

Ved å sammenligne disse summene med summene til andre banker, så er ikke disse etableringsgebyrene de verste vi har sett. I hvert fall ikke for lånene under 25 000 kr, men det finnes også banker som gjør dette helt kostnadsfritt.

Denne banken opererer også med en veldig høy nominell rente. Den vil ligge et sted mellom 7,27 % og 23,96 % for de aller fleste, og dette er en veldig høy rentesats. Dette kombinert med både etableringsgebyr og andre gebyrer, så vil den effektive renten bli svært høy.

Selv om denne banken ikke stiller noe krav til minsteinntekt eller sikkerhet, så stiller den krav om antall betalingsanmerkninger og inkassosaker. Dette er noe du ikke kan ha, hvis du vil søke om et refinansieringslån i Monobank.

Vi mener

Monobank er det tidligere navnet til BRAbank, og sent i 2020 ble også Easybank en del av denne banken. Disse bankene er altså to forskjellige merkevarer under samme bank, og det fører til at disse bankene har ganske like vilkår.

Dette er en bank som passer best for de uten bolig, da spesialiteten til denne banken er lån uten sikkerhet. Men bankens vilkårsliste er generelt overkommelig for de fleste.

Monobanks nominelle rente varierer i svært stor grad og to forskjellige etableringsgebyrer, og det fører til en relativt stor sjanse for en ganske høy effektiv rente.

Vi antyder ikke Monobank/BRAbank tilbyr et dårlig produkt, men produktet deres har definitivt potensial til å bli ganske dyrt. Så her er det viktig å ta med alle faktorer med i betraktningen.

235 000,- over 6 år med eff. rente på 14,23 %, kostnader 108 011,- Totalt 343 011,-. Nedbetalingstid nytt lån: 1-5 år. Nedbetalingstid ved refinansiering: opptil 15 år, avhengig av nedbetalingstid på lån som skal refinansieres. Maks. effektiv rente 43,38 %.

Søk her

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Den første kostnaden du sannsynligvis vil pådra … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!