DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Kraft Bank

Kraft Bank
Aldersgrense 18 år
Lånegrense Kr 10 000 000
Effektiv rente 6,29%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 70
Nedbetalingstid 30 år

Kraft Bank er en bank som fikk bankkonsesjon sent på året i 2017. Deretter tok det noen måneder før alle detaljene var på plass, så de fikk ikke driften opp å gå ordentlig før våren 2018. Denne banken er altså relativt fersk på bankmarkedet.

Dette er en bank som har spesialisert seg på refinansiering og sparing. Kraft Bank har altså som sitt overordnede mål at de skal hjelpe deg og andre ut av økonomisk uføre. Hensikten med dette er å gi deg muligheten til å søke om vanlig finansiering på et senere tidspunkt.

Refinansiering hos Kraft Bank

Refinansiering er et begrep som brukes til å forklare at du tar opp et nytt lån der hensikten med lånet er å betale ned andre lån du har fra før. En person som søker om refinansieringslån, ønsker altså å samle alle lån i ett.

Det kan være lurt å sjekke ut mulighetene dine for å refinansiere smålånene dine. Om du har mange smålån i flere forskjellige banker, så betaler du sannsynligvis renter til hver enkelt bank, og renter er dyrt. Det er på den måten gjeld ofte vokser seg over hodet på deg.

Første steg på veien er å finne en bank som vil gi deg et refinansieringslån. Da får du samlet alle smålånene dine i et stort lån, og det er noe som vil automatisk vil gjøre din økonomiske situasjon litt lettere. Det er også fordelaktig fordi du betaler renter til kun én bank.

Kraft Bank er en bank som tilbyr hovedsakelig lån med sikkerhet i bolig. I noen tilfeller tilbyr de også lån uten sikkerhet, men dette er alltid i en kombinasjon med førstnevnte. Hos denne banken kan du også bake inn smålånene dine med et større boliglån.

Vilkår for refinansiering

For å få muligheten til å refinansiere gjennom Kraft Bank, er du nødt til å oppfylle noen vilkår som banken stiller til alle kundene sine. Hensikten med disse kriteriene er å sikre at refinansieringen skal være fordelaktig for både deg og selve banken:

  • Du må være 18 år eller eldre
  • Du må kunne stille med sikkerhet i bolig

Som de fleste andre banker, har Kraft Bank en liste over vilkår. Den er dog veldig kort, ettersom den kun inneholder to vilkår. Det er altså ikke umulig å få innvilget en lånesøknad for et refinansieringslån hos Kraft Bank.

Du må være 18 år eller eldre, men utover det stilles det ikke noe annet krav enn at du må kunne stille med sikkerhet i bolig eller andre ting i ditt eie som er av stor verdi. Det viktigste for denne banken er at du er i stand til å betale det du skylder.

Dersom du ønsker å søke om refinansieringslån hos Kraft Bank, trenger du altså ikke bekymre deg for om du kanskje har en økonomisk forhistorie som er rotete. Dette stilles ikke noe krav om at du ikke kan ha det i denne banken. De fokuserer på det som er her og nå.

Nøkkeltall

  • Aldersgrense: 18 år
  • Inntektskrav: iht. sikkerhet i bolig og andre formuesverdier
  • Lånebeløp: fra 30 000 kr til 500 000 kr
  • Etableringsgebyr: fra 20 000 kr
  • Nominell rente: fra 6,95 %
  • Sikkerhet i bolig: Ja
  • Nedbetalingstid: 25 år

Fordeler og ulemper

Om du ser etter en bank som kan hjelpe deg å refinansiere gjelden din, så er det lurt å vurdere flere forskjellige banker. I tillegg er det viktig å være realistisk når du foretar en slik vurdering, for det forekommer fordeler og ulemper med de fleste banker.

Nedenfor skal vi se nærmere på fordelene og ulempene som forekommer med et refinansieringslån hos Kraft Bank.

Fordeler

Den største fordelen ved å ta opp et refinansieringslån hos Kraft Bank, er at det ikke stilles krav til din jobbsituasjon for å være kvalifisert til dette lånet. Så lenge du kan betale det du skylder, så legger ikke banken stor vekt på hvor mange dager i uken du jobber.

Det er også veldig praktisk at Kraft Bank er en bank som har forståelse for at det ikke er alt i livet du kan kontrollere. Livet kan plutselig ta en vending som det ikke var mulig for deg å forutse. I slike situasjoner er det viktig at banken forstår dette, og det gjør Kraft Bank.

I tillegg til dette må du være 18 år eller eldre, for å få innvilget et refinansieringslån hos Kraft Bank. Det er også veldig praktisk at et refinansieringslån hos denne banken har en grense for nedbetalingstid som strekker seg over flere år, for denne er på 25 år.

Når det først er slik at Kraft Bank krever at du må stille med sikkerhet i bolig, så er det praktisk at du har flere muligheter innenfor dette kravet. Du kan nemlig stille med sikkerhet i egen bolig eller i boligen til noen du kjenner – naturligvis med deres tillatelse.

Ulemper

Kraft Bank er en bank som gir lån både med og uten sikkerhet, men sistnevte er kun aktuelt dersom det er i kombinasjon med førstnevnte. Generelt sett er det upraktisk at du ikke kan låne uten sikkerhet, for det er ikke slik at absolutt alle har noen de kan spørre.

I tillegg opererer denne banken med en nominell rente som begynner på 6,95 %, og det i seg selv er en høy rente. Rentekostnadene skal i tillegg kombineres med et etableringsgebyr som begynner på 20 000 kroner. Den effektive renten kan altså bli veldig høy.

Vi mener

Som nevnt er Kraft Bank en bank som er relativt ung (etablert sent i 2017). Det kan også føre til at denne banken kanskje ikke har slått seg like godt frem på bankmarkedet enda. Det vil naturligvis ta litt tid å bli en etablert aktør i et så konkurranseutsatt marked.

Denne banken bestemmer hvor høy rente du får med utgangspunkt i din økonomiske situasjon, og det i seg selv kan fort bli litt ugunstig. I tillegg forekommer det et etableringsgebyr på 20 000 kroner, noe som ikke taler i bankens favør.

Selv om bankens liste over vilkår ikke er av den lengste varianten, så viser vår undersøkelse at det kan være fordelaktig å sjekke ut andre alternativer. Banken tilbyr uten tvil et godt produkt, men det er ikke sikkert at den passer til deg og din økonomiske situasjon likevel.

Refinansiering med pant i bolig fra 5,95% nominell rente. Effektiv rente er 6,29 % ved et annuitetslån på 2.000.000,- nedbetalt over 25 år. Etableringsgebyr fra 20.000, termingebyr 70 per måned. Totalt 3.888.491,-.

Søk her

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Den første kostnaden du sannsynligvis vil pådra … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!