DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Kraft Bank

Kraft Bank
Aldersgrense 18 år
Lånegrense Kr 10 000 000
Effektiv rente 6,29%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 70
Nedbetalingstid 30 år

Kraft Bank er en bank som fikk bankkonsesjon sent på året i 2017. Deretter tok det noen måneder før alle detaljene var på plass, så de fikk ikke driften opp å gå ordentlig før våren 2018. Denne banken er altså relativt fersk på bankmarkedet.

Dette er en bank som har spesialisert seg på refinansiering og sparing. Kraft Bank har altså som sitt overordnede mål at de skal hjelpe deg og andre ut av økonomisk uføre. Hensikten med dette er å gi deg muligheten til å søke om vanlig finansiering på et senere tidspunkt.

Refinansiering hos Kraft Bank

Refinansiering er et begrep som brukes til å forklare at du tar opp et nytt lån der hensikten med lånet er å betale ned andre lån du har fra før. En person som søker om refinansieringslån, ønsker altså å samle alle lån i ett.

Det kan være lurt å sjekke ut mulighetene dine for å refinansiere smålånene dine. Om du har mange smålån i flere forskjellige banker, så betaler du sannsynligvis renter til hver enkelt bank, og renter er dyrt. Det er på den måten gjeld ofte vokser seg over hodet på deg.

Første steg på veien er å finne en bank som vil gi deg et refinansieringslån. Da får du samlet alle smålånene dine i et stort lån, og det er noe som vil automatisk vil gjøre din økonomiske situasjon litt lettere. Det er også fordelaktig fordi du betaler renter til kun én bank.

Kraft Bank er en bank som tilbyr hovedsakelig lån med sikkerhet i bolig. I noen tilfeller tilbyr de også lån uten sikkerhet, men dette er alltid i en kombinasjon med førstnevnte. Hos denne banken kan du også bake inn smålånene dine med et større boliglån.

Vilkår for refinansiering

For å få muligheten til å refinansiere gjennom Kraft Bank, er du nødt til å oppfylle noen vilkår som banken stiller til alle kundene sine. Hensikten med disse kriteriene er å sikre at refinansieringen skal være fordelaktig for både deg og selve banken:

  • Du må være 18 år eller eldre
  • Du må kunne stille med sikkerhet i bolig

Som de fleste andre banker, har Kraft Bank en liste over vilkår. Den er dog veldig kort, ettersom den kun inneholder to vilkår. Det er altså ikke umulig å få innvilget en lånesøknad for et refinansieringslån hos Kraft Bank.

Du må være 18 år eller eldre, men utover det stilles det ikke noe annet krav enn at du må kunne stille med sikkerhet i bolig eller andre ting i ditt eie som er av stor verdi. Det viktigste for denne banken er at du er i stand til å betale det du skylder.

Dersom du ønsker å søke om refinansieringslån hos Kraft Bank, trenger du altså ikke bekymre deg for om du kanskje har en økonomisk forhistorie som er rotete. Dette stilles ikke noe krav om at du ikke kan ha det i denne banken. De fokuserer på det som er her og nå.

Nøkkeltall

  • Aldersgrense: 18 år
  • Inntektskrav: iht. sikkerhet i bolig og andre formuesverdier
  • Lånebeløp: fra 30 000 kr til 500 000 kr
  • Etableringsgebyr: fra 20 000 kr
  • Nominell rente: fra 6,95 %
  • Sikkerhet i bolig: Ja
  • Nedbetalingstid: 25 år

Fordeler og ulemper

Om du ser etter en bank som kan hjelpe deg å refinansiere gjelden din, så er det lurt å vurdere flere forskjellige banker. I tillegg er det viktig å være realistisk når du foretar en slik vurdering, for det forekommer fordeler og ulemper med de fleste banker.

Nedenfor skal vi se nærmere på fordelene og ulempene som forekommer med et refinansieringslån hos Kraft Bank.

Fordeler

Den største fordelen ved å ta opp et refinansieringslån hos Kraft Bank, er at det ikke stilles krav til din jobbsituasjon for å være kvalifisert til dette lånet. Så lenge du kan betale det du skylder, så legger ikke banken stor vekt på hvor mange dager i uken du jobber.

Det er også veldig praktisk at Kraft Bank er en bank som har forståelse for at det ikke er alt i livet du kan kontrollere. Livet kan plutselig ta en vending som det ikke var mulig for deg å forutse. I slike situasjoner er det viktig at banken forstår dette, og det gjør Kraft Bank.

I tillegg til dette må du være 18 år eller eldre, for å få innvilget et refinansieringslån hos Kraft Bank. Det er også veldig praktisk at et refinansieringslån hos denne banken har en grense for nedbetalingstid som strekker seg over flere år, for denne er på 25 år.

Når det først er slik at Kraft Bank krever at du må stille med sikkerhet i bolig, så er det praktisk at du har flere muligheter innenfor dette kravet. Du kan nemlig stille med sikkerhet i egen bolig eller i boligen til noen du kjenner – naturligvis med deres tillatelse.

Ulemper

Kraft Bank er en bank som gir lån både med og uten sikkerhet, men sistnevte er kun aktuelt dersom det er i kombinasjon med førstnevnte. Generelt sett er det upraktisk at du ikke kan låne uten sikkerhet, for det er ikke slik at absolutt alle har noen de kan spørre.

I tillegg opererer denne banken med en nominell rente som begynner på 6,95 %, og det i seg selv er en høy rente. Rentekostnadene skal i tillegg kombineres med et etableringsgebyr som begynner på 20 000 kroner. Den effektive renten kan altså bli veldig høy.

Vi mener

Som nevnt er Kraft Bank en bank som er relativt ung (etablert sent i 2017). Det kan også føre til at denne banken kanskje ikke har slått seg like godt frem på bankmarkedet enda. Det vil naturligvis ta litt tid å bli en etablert aktør i et så konkurranseutsatt marked.

Denne banken bestemmer hvor høy rente du får med utgangspunkt i din økonomiske situasjon, og det i seg selv kan fort bli litt ugunstig. I tillegg forekommer det et etableringsgebyr på 20 000 kroner, noe som ikke taler i bankens favør.

Selv om bankens liste over vilkår ikke er av den lengste varianten, så viser vår undersøkelse at det kan være fordelaktig å sjekke ut andre alternativer. Banken tilbyr uten tvil et godt produkt, men det er ikke sikkert at den passer til deg og din økonomiske situasjon likevel.

Refinansiering med pant i bolig fra 5,95% nominell rente. Effektiv rente er 6,29 % ved et annuitetslån på 2.000.000,- nedbetalt over 25 år. Etableringsgebyr fra 20.000, termingebyr 70 per måned. Totalt 3.888.491,-.

Søk her

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Dersom du har … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Før i tiden måtte man logge seg inn på desktop eller laptop med en kodebrikke når man skulle inn i nettbanken … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Det er … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Refinansiering handler om at man tar opp et … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Dersom du har barn finnes det … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!