DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Komplett Bank

Komplett Bank
Aldersgrense 20 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 10,06%
Etableringsgebyr Kr 0
Termingebyr Kr 0
Nedbetalingstid 15 år

Komplett Bank har vært en del av bankmarkedet siden 2014. Målet deres var å bli en av de største aktørene innen fleksibel forbruksfinansiering. Per dags dato har de også gjort det stort innen fritidsfinansiering.

Det er mulig å finne denne banken flere steder i Europa, men i Norge er det hovedsakelig forbrukslån, kredittkort og sparing Komplett Bank kan hjelpe deg med. Denne banken lar i tillegg kundene muligheten til å refinansiere gjeld, i de tilfeller hvor det er nødvendig.

Komplett er et navn de fleste av oss kjenner til, og det er en god grunn til det. Denne banken bærer samme navn og samarbeider med Komplett Group, som består av en rekke etablerte, velkjente og nettbaserte forhandlere.

Refinansiering hos Komplett Bank

Å ha høy gjeld er dyrt, fordi det ofte forekommer løpende kostnader. I slike situasjoner er begrep som refinansiering veldig aktuelt. Det betyr å ta opp et nytt lån som gjør det mulig for deg å betale ned de andre lånene. Her er målet å få samlet alle lånene dine.

Refinansiering vil i seg selv være et smart valg. Når du har mange smålån i flere forskjellige banker, er det sannsynlig at du betaler rentekostnader til hver enkelt bank. Det sier seg selv at det kan bli veldig dyrt. På lang sikt vil det bidra til at gjelden vokser over hodet på deg.

For å unngå dette må du finne en bank som vil gi deg et refinansieringslån. Det vil si å få samlet alle smålånene i et stort lån. Da kommer alt på en og samme faktura, og det vil automatisk gjøre det enklere å forholde seg til. I tillegg betaler du renter til kun én bank.

Komplett Bank er en bank som satser på refinansieringslån i form av lån uten sikkerhet. Det kan være praktisk av flere grunner, deriblant at du slipper å utsette noen du kjenner med påkjenningen om å spørre om de vil stille boligen sin som pant i lånet ditt.

Vilkår for refinansiering

For å få muligheten til å refinansiere gjennom Komplett Bank, er det slik at du er nødt til å oppfylle spesifikke vilkår som banken stiller som krav til alle sine kunder. Hensikten med dette er å sikre at både du og banken inngår en avtale som er fordelaktig for begge parter:

  • Du må være 20 år eller eldre
  • Du må ha en fast årsinntekt på 380 000 kroner eller mer
  • Du må ha kontroll på eksisterende gjeld, og være ajour med betalinger på denne.

For å få refinansieringslån gjennom Komplett Bank må du altså være 20 år eller eldre. Du må også ha fast årsinntekt på minimum 380 000 kroner. Du må være 20 år med fulltidsjobb, med andre ord.

Komplett Bank ønsker også at du har kontroll på eksisterende gjeld. I tillegg må du være ajour med betalinger på denne, for å være kvalifisert til et refinansieringslån i denne banken.

Nøkkeltall

  • Aldersgrense: 20 år
  • Inntektskrav: 380 000 kr
  • Lånebeløp: fra 10 000 kr til 500 000 kr
  • Etableringsgebyr: 0 kr
  • Nominell rente: fra 7,9 % til 24,9 %
  • Sikkerhet i bolig: Nei
  • Nedbetalingstid: opp til 15 år

Fordeler og ulemper

Når du vurderer å refinansiere gjelden din, så finnes det mange gode alternativer på dagens bankmarked. Det er viktig at du sjekker ut flere av disse alternativene, for det er ikke sikkert at den første banken du forespør, er det riktige valget for deg.

I tillegg er det viktig å være realitisk, for det finnes fordeler og ulemper med de fleste alternativer. Derfor skal vi se nærmere på fordelene og ulempene som forekommer i forbindelse med et refinansieringslån hos Komplett Bank nedenfor.

Fordeler

Den største fordelen ved å ta opp et refinansieringslån hos Komplett Bank, er todelt. Den ene fordelen er at du ikke trenger å stille med sikkerhet i bolig, og den andre fordelen er at det ikke forekommer et etableringsgebyr. Dette er altså gratis hos denne banken.

Det at du ikke trenger å stille med sikkerhet i bolig, er spesielt fordelaktig for de som ikke har egen bolig. Da slipper du å spørre noen du kjenner om de har lyst til å stille boligen sin som sikkerhet for ditt lån.

Størrelsen på lånebeløpet kan også trekkes frem her. Som kunde i Komplett Bank kan du få et refinansieringslån mellom 10 000 kr og 500 000 kr. I tillegg trenger du ikke være eldre enn 20 år, så du har muligheten til å bli gjeldfri i relativt ung alder.

I tillegg forekommer dette refinansieringslånet med en nedbetalingstid på opp til 15 år, så når du først har fått innvilget et refinansieringslån kommer det ikke til å ta veldig lang tid før du ikke trenger å bekymre deg for det lenger.

Ulemper

Den største ulempen med et refinansieringslån i Komplett Bank er balansen mellom aldersgrensen og bankens inntektskrav. 380 000 kroner i årsinntekt tilsvarer nemlig fulltidsjobb, og det er ikke alle 20-åringer som har fått denne muligheten enda.

I tillegg opererer denne banken med en nominell rente som varierer i svært stor grad. Den begynner på 7,9 %, som i seg selv er en ganske høy rente. Men deretter kan den variere helt opp til 24,9 %. Det er altså svært tydelig at dette er et lån uten mange andre gebyrer.

Det er også slik at Komplett Bank ønsker at kundene deres skal ha kontroll på gjeld og være ajour med betalinger på denne. Det er naturligvis forståelig, men samtidig er jo den generelle hensikten med et refinansieringslån å få kontroll på gjelden sin.

Vi mener

Komplett Bank er ikke blant de bankene som har vært lengst på markedet, men det er likevel en bak som mange har hørt om. Grunnen til det er bankens relasjon med flere av de mest kjente nettbutikkene i dagens samfunn.

Denne banken stiller ikke mange krav, men samtidig skal du være veldig heldig hvis du klarer å oppfylle alle disse kravene. Det er nemlig enklere sagt enn gjort.

Det kan også sies at mangelen på et etableringsgebyr bidrar til at den nominelle renten har fløyet rett til vers. Komplett Bank leverer uten tvil et godt produkt, men de høye rentekostnadene taler ikke i denne bankens favør.

Nom. 9,4%, Eff. 10,06%, 300 000 kr. o/7 år, etbl.geb. 0 kr., Kostnad 113 519 kr., Totalt 413 519 kr. Løpetid 3-15 år. Maks. effektiv rente 28,22%.

Søk her

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Den første kostnaden du sannsynligvis vil pådra … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!