DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Komplett Bank

Komplett Bank
Aldersgrense 20 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 10,06%
Etableringsgebyr Kr 0
Termingebyr Kr 0
Nedbetalingstid 15 år

Komplett Bank har vært en del av bankmarkedet siden 2014. Målet deres var å bli en av de største aktørene innen fleksibel forbruksfinansiering. Per dags dato har de også gjort det stort innen fritidsfinansiering.

Det er mulig å finne denne banken flere steder i Europa, men i Norge er det hovedsakelig forbrukslån, kredittkort og sparing Komplett Bank kan hjelpe deg med. Denne banken lar i tillegg kundene muligheten til å refinansiere gjeld, i de tilfeller hvor det er nødvendig.

Komplett er et navn de fleste av oss kjenner til, og det er en god grunn til det. Denne banken bærer samme navn og samarbeider med Komplett Group, som består av en rekke etablerte, velkjente og nettbaserte forhandlere.

Refinansiering hos Komplett Bank

Å ha høy gjeld er dyrt, fordi det ofte forekommer løpende kostnader. I slike situasjoner er begrep som refinansiering veldig aktuelt. Det betyr å ta opp et nytt lån som gjør det mulig for deg å betale ned de andre lånene. Her er målet å få samlet alle lånene dine.

Refinansiering vil i seg selv være et smart valg. Når du har mange smålån i flere forskjellige banker, er det sannsynlig at du betaler rentekostnader til hver enkelt bank. Det sier seg selv at det kan bli veldig dyrt. På lang sikt vil det bidra til at gjelden vokser over hodet på deg.

For å unngå dette må du finne en bank som vil gi deg et refinansieringslån. Det vil si å få samlet alle smålånene i et stort lån. Da kommer alt på en og samme faktura, og det vil automatisk gjøre det enklere å forholde seg til. I tillegg betaler du renter til kun én bank.

Komplett Bank er en bank som satser på refinansieringslån i form av lån uten sikkerhet. Det kan være praktisk av flere grunner, deriblant at du slipper å utsette noen du kjenner med påkjenningen om å spørre om de vil stille boligen sin som pant i lånet ditt.

Vilkår for refinansiering

For å få muligheten til å refinansiere gjennom Komplett Bank, er det slik at du er nødt til å oppfylle spesifikke vilkår som banken stiller som krav til alle sine kunder. Hensikten med dette er å sikre at både du og banken inngår en avtale som er fordelaktig for begge parter:

  • Du må være 20 år eller eldre
  • Du må ha en fast årsinntekt på 380 000 kroner eller mer
  • Du må ha kontroll på eksisterende gjeld, og være ajour med betalinger på denne.

For å få refinansieringslån gjennom Komplett Bank må du altså være 20 år eller eldre. Du må også ha fast årsinntekt på minimum 380 000 kroner. Du må være 20 år med fulltidsjobb, med andre ord.

Komplett Bank ønsker også at du har kontroll på eksisterende gjeld. I tillegg må du være ajour med betalinger på denne, for å være kvalifisert til et refinansieringslån i denne banken.

Nøkkeltall

  • Aldersgrense: 20 år
  • Inntektskrav: 380 000 kr
  • Lånebeløp: fra 10 000 kr til 500 000 kr
  • Etableringsgebyr: 0 kr
  • Nominell rente: fra 7,9 % til 24,9 %
  • Sikkerhet i bolig: Nei
  • Nedbetalingstid: opp til 15 år

Fordeler og ulemper

Når du vurderer å refinansiere gjelden din, så finnes det mange gode alternativer på dagens bankmarked. Det er viktig at du sjekker ut flere av disse alternativene, for det er ikke sikkert at den første banken du forespør, er det riktige valget for deg.

I tillegg er det viktig å være realitisk, for det finnes fordeler og ulemper med de fleste alternativer. Derfor skal vi se nærmere på fordelene og ulempene som forekommer i forbindelse med et refinansieringslån hos Komplett Bank nedenfor.

Fordeler

Den største fordelen ved å ta opp et refinansieringslån hos Komplett Bank, er todelt. Den ene fordelen er at du ikke trenger å stille med sikkerhet i bolig, og den andre fordelen er at det ikke forekommer et etableringsgebyr. Dette er altså gratis hos denne banken.

Det at du ikke trenger å stille med sikkerhet i bolig, er spesielt fordelaktig for de som ikke har egen bolig. Da slipper du å spørre noen du kjenner om de har lyst til å stille boligen sin som sikkerhet for ditt lån.

Størrelsen på lånebeløpet kan også trekkes frem her. Som kunde i Komplett Bank kan du få et refinansieringslån mellom 10 000 kr og 500 000 kr. I tillegg trenger du ikke være eldre enn 20 år, så du har muligheten til å bli gjeldfri i relativt ung alder.

I tillegg forekommer dette refinansieringslånet med en nedbetalingstid på opp til 15 år, så når du først har fått innvilget et refinansieringslån kommer det ikke til å ta veldig lang tid før du ikke trenger å bekymre deg for det lenger.

Ulemper

Den største ulempen med et refinansieringslån i Komplett Bank er balansen mellom aldersgrensen og bankens inntektskrav. 380 000 kroner i årsinntekt tilsvarer nemlig fulltidsjobb, og det er ikke alle 20-åringer som har fått denne muligheten enda.

I tillegg opererer denne banken med en nominell rente som varierer i svært stor grad. Den begynner på 7,9 %, som i seg selv er en ganske høy rente. Men deretter kan den variere helt opp til 24,9 %. Det er altså svært tydelig at dette er et lån uten mange andre gebyrer.

Det er også slik at Komplett Bank ønsker at kundene deres skal ha kontroll på gjeld og være ajour med betalinger på denne. Det er naturligvis forståelig, men samtidig er jo den generelle hensikten med et refinansieringslån å få kontroll på gjelden sin.

Vi mener

Komplett Bank er ikke blant de bankene som har vært lengst på markedet, men det er likevel en bak som mange har hørt om. Grunnen til det er bankens relasjon med flere av de mest kjente nettbutikkene i dagens samfunn.

Denne banken stiller ikke mange krav, men samtidig skal du være veldig heldig hvis du klarer å oppfylle alle disse kravene. Det er nemlig enklere sagt enn gjort.

Det kan også sies at mangelen på et etableringsgebyr bidrar til at den nominelle renten har fløyet rett til vers. Komplett Bank leverer uten tvil et godt produkt, men de høye rentekostnadene taler ikke i denne bankens favør.

Nom. 9,4%, Eff. 10,06%, 300 000 kr. o/7 år, etbl.geb. 0 kr., Kostnad 113 519 kr., Totalt 413 519 kr. Løpetid 3-15 år. Maks. effektiv rente 28,22%.

Søk her

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Dersom du har … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Før i tiden måtte man logge seg inn på desktop eller laptop med en kodebrikke når man skulle inn i nettbanken … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Det er … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Refinansiering handler om at man tar opp et … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Dersom du har barn finnes det … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!