Instabank

Søk her

Nominell rente 6,90 %, effektiv rente 7,73 %, 450 000 kr, o/20 år, kostnad: 417 778 kr, totalt: 867 778 kr.

Instabank
Aldersgrense 18 år
Lånegrense Kr 5 000 000
Effektiv rente 7,73%
Etableringsgebyr 3,75%
Termingebyr Kr 50
Nedbetalingstid 30 år

Instabank er en heldigital bank som ble etablert høsten 2016, så det betyr at denne banken er ganske ny på bankmarkedet. Men til tross for sin relativt unge alder, så har banken fått et veldig godt rykte blant folk flest.

For denne banken har paytech hatt en betydelig rolle for deres utviklingsmuligheter. Det er et uttrykk som rommer begreper som betalingsteknologi og salgsfinansiering, og dette er noe teamet i Instabank har spesialisert seg innenfor.

Instabank er en bank litt utenom det vanlige. Ikke bare er den heldigital, men denne banken tenker ikke som de tradisjonelle bankene. Instabank tenker som kundene sine, og tilbyr dem forsikring, lånemuligheter, sparingsmuligheter som er tilpasset hver enkelt kundes hverdag.

Refinansiering hos Instabank

Om du har mange smålån og kreditter i flere forskjellige banker, så kan det være lurt å undersøke hvilke refinansieringsmuligheter du har. Det å refinansiere gjelden sin betyr å finne en bank som vil låne deg penger til å betale ned alle smålånene.

Hos Instabank har du to alternativer dersom du ønsker å refinansiere gjelden din. Det ene alternativet er å refinansiere uten noen form for sikkerhet, og det andre alternativet er å få innvilget et fleksibelt lån.

Detaljene rundt selve refinansieringslånet vil variere litt med utgangspunkt i hvilket alternativ Instabank synes passer best til deg. Med det første alternativet kan du refinansiere gjeld mellom 5000 og 500 000 kr, mens med det andre alternativet er grensen 200 000 kr.

Uansett hvilket refinansieringsalternativ du blir tilbudt, så vil dette lånet bidra til at du får bedre oversikt over din egen økonomi. Å samle gjelden din hos én bank gir deg generelt bedre avdragsordning, færre gebyrer og lavere rentekostnader, og det er veldig praktisk.

Vilkår for refinansiering

For å få muligheten til å refinansiere gjennom Instabank, må du oppfylle noen vilkår som denne banken stiller til alle sine kunder. Grunnen til at disse kriteriene er der, er for å sikre at både du og banken inngår en god avtale:

 • Du må være 23 år eller eldre
 • Du må ha en fast årsinntekt på 250 000 kroner eller mer
 • Ingen betalingsanmerkninger
 • Den samlede gjelden din må være mindre enn 5 x årsinntekten din
 • Økonomien din må være i stand til å tåle en renteøkning på 5 prosentpoeng på den samlede gjelden din.
 • Du må være ung nok til at summen av alderen din og nedbetalingstiden ikke overstiger 80 år (fleksibelt lån- 65 år, nedbetalingslån- 75 år)

For å kunne få refinansieringslån gjennom Instabank må du være minst 23 år gammel med en fast årsinntekt på 250 000 kroner eller mer. Med utgangspunkt i denne årsinntekten, har du muligheten til å refinansiere gjeld på opp til 12,5 millioner gjennom denne banken.

For at Instabank skal innvilge lånesøknaden din kan du ikke ha noen betalingsanmerkninger, og økonomien din må i tillegg være i stand til å tåle en total renteøkning på 5 prosentpoeng på den samlede gjelden din.

I tillegg stilles det krav i forbindelse med nedbetalingstid. For å få et refinansieringslån hos Instabank må du være så ung at summen av alderen din og nedbetalingstiden ikke overstiger 80 år. Dette kravet vil variere litt med utgangspunkt i hvilket lån banken tilbyr deg.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 23 år
 • Inntektskrav: 250 000 kr
 • Lånebeløp: 5000 – 500 000 kr
 • Etableringsgebyr: fra 990 kr
 • Nominell rente: 7,99 % til 19,99 %
 • Sikkerhet i bolig: Nei
 • Nedbetalingstid: fra 3 til 15 år

Fordeler og ulemper

Når du ønsker å refinansiere gjelden din, så finnes det mange gode alternativer på dagens bankmarked. Det finnes både fordeler og ulemper med de fleste alternativer, og nedenfor skal vi se nærmere på dette i forbindelse med et refinansieringslån hos Instabank.

Fordeler

Hos Instabank får du to alternativer i forbindelse med refinansiering, og det er veldig positivt. Du trenger heller ikke å stille noen form for sikkerhet for lånet, og det er veldig praktisk. Det er jo ikke en selvfølge at du eier egen bolig som 23 åring i dagens samfunn.

I tillegg er det veldig praktisk at lånebeløpet ligger et sted mellom 5000 og 500 000 kroner. Selv om du er svært ung og har vært uheldig økonomisk sett, så finnes det heldigvis en vei ut av det økonomiske uføre.

Her kan også Instabanks hjelpesenter trekkes frem. Her er det mange spørsmål og svar, og det i seg selv er veldig praktisk. I tillegg har de tilgjengelig kundeservice alle virkedager. På ukedager er åpningstiden fra 07:00 til 20:00, så her trenger du ikke å stresse hjem fra jobb.

Ulemper

Hos Instabank må du betale et etableringsgebyr, og dette begynner på 990 kroner. Det er kanskje ikke det største etableringsgebyret, men her er det viktig å legge merke til at det begynner på 990 kroner. Det er altså ikke en fastpris for dette.

Aldersgrensen hos denne banken ligger på 23 år, og det er ganske høyt. I tillegg vil den nominelle renten ligge et sted mellom 7,99 % og 19,99 %. Det er altså en viss fare for en ekstremt høy effektiv rente, og det er ganske uheldig.

For å få innvilget lånesøknaden din for et refinansieringslån hos Instabank kan du heller ikke ha noen betalingsanmerkninger. Dessuten må du ha en fast årsinntekt på minimum 250 000 kroner.

Vi mener

På grunn av sin relativt lave alder, så er det ikke sikkert at Instabank er et kjent navn for veldig mange. Det er en heldigital bank med lang åpningstid, så all kommunikasjon foregår via Internett og per telefon. Det er svært praktisk for de med en nokså travel hverdag.

Hos Instabank er du ikke avhengig av å ha en bolig som sikkerhet for lånet. I tillegg får du et lånetilbud som er tilpasset deg og din økonomiske situasjon.

Men for at det skal skje, så må du oppfylle bankens krav, og det innebærer er en ganske høy aldersgrense, svært høye rentekostnader og et etableringsgebyr som begynner på et ganske høyt nivå. Det stilles også krav til inntekt, null betalingsanmerkninger og nedbetalingstid.

Det betyr ikke at Instabanks produkt er dårlig, men du må altså ha det meste på stell før du ansees som kvalifisert til et refinansieringslån hos dem. Hvis du ikke har det, så bør du se deg om etter et annet alternativ, med andre ord.

Nominell rente 6,90 %, effektiv rente 7,73 %, 450 000 kr, o/20 år, kostnad: 417 778 kr, totalt: 867 778 kr.

Søk her

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Dersom du har … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Før i tiden måtte man logge seg inn på desktop eller laptop med en kodebrikke når man skulle inn i nettbanken … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Det er … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Refinansiering handler om at man tar opp et … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Dersom du har barn finnes det … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!