Instabank

Søk her

Nominell rente 6,90 %, effektiv rente 7,73 %, 450 000 kr, o/20 år, kostnad: 417 778 kr, totalt: 867 778 kr.

Instabank
Aldersgrense 18 år
Lånegrense Kr 5 000 000
Effektiv rente 7,73%
Etableringsgebyr 3,75%
Termingebyr Kr 50
Nedbetalingstid 30 år

Instabank er en heldigital bank som ble etablert høsten 2016, så det betyr at denne banken er ganske ny på bankmarkedet. Men til tross for sin relativt unge alder, så har banken fått et veldig godt rykte blant folk flest.

For denne banken har paytech hatt en betydelig rolle for deres utviklingsmuligheter. Det er et uttrykk som rommer begreper som betalingsteknologi og salgsfinansiering, og dette er noe teamet i Instabank har spesialisert seg innenfor.

Instabank er en bank litt utenom det vanlige. Ikke bare er den heldigital, men denne banken tenker ikke som de tradisjonelle bankene. Instabank tenker som kundene sine, og tilbyr dem forsikring, lånemuligheter, sparingsmuligheter som er tilpasset hver enkelt kundes hverdag.

Refinansiering hos Instabank

Om du har mange smålån og kreditter i flere forskjellige banker, så kan det være lurt å undersøke hvilke refinansieringsmuligheter du har. Det å refinansiere gjelden sin betyr å finne en bank som vil låne deg penger til å betale ned alle smålånene.

Hos Instabank har du to alternativer dersom du ønsker å refinansiere gjelden din. Det ene alternativet er å refinansiere uten noen form for sikkerhet, og det andre alternativet er å få innvilget et fleksibelt lån.

Detaljene rundt selve refinansieringslånet vil variere litt med utgangspunkt i hvilket alternativ Instabank synes passer best til deg. Med det første alternativet kan du refinansiere gjeld mellom 5000 og 500 000 kr, mens med det andre alternativet er grensen 200 000 kr.

Uansett hvilket refinansieringsalternativ du blir tilbudt, så vil dette lånet bidra til at du får bedre oversikt over din egen økonomi. Å samle gjelden din hos én bank gir deg generelt bedre avdragsordning, færre gebyrer og lavere rentekostnader, og det er veldig praktisk.

Vilkår for refinansiering

For å få muligheten til å refinansiere gjennom Instabank, må du oppfylle noen vilkår som denne banken stiller til alle sine kunder. Grunnen til at disse kriteriene er der, er for å sikre at både du og banken inngår en god avtale:

 • Du må være 23 år eller eldre
 • Du må ha en fast årsinntekt på 250 000 kroner eller mer
 • Ingen betalingsanmerkninger
 • Den samlede gjelden din må være mindre enn 5 x årsinntekten din
 • Økonomien din må være i stand til å tåle en renteøkning på 5 prosentpoeng på den samlede gjelden din.
 • Du må være ung nok til at summen av alderen din og nedbetalingstiden ikke overstiger 80 år (fleksibelt lån- 65 år, nedbetalingslån- 75 år)

For å kunne få refinansieringslån gjennom Instabank må du være minst 23 år gammel med en fast årsinntekt på 250 000 kroner eller mer. Med utgangspunkt i denne årsinntekten, har du muligheten til å refinansiere gjeld på opp til 12,5 millioner gjennom denne banken.

For at Instabank skal innvilge lånesøknaden din kan du ikke ha noen betalingsanmerkninger, og økonomien din må i tillegg være i stand til å tåle en total renteøkning på 5 prosentpoeng på den samlede gjelden din.

I tillegg stilles det krav i forbindelse med nedbetalingstid. For å få et refinansieringslån hos Instabank må du være så ung at summen av alderen din og nedbetalingstiden ikke overstiger 80 år. Dette kravet vil variere litt med utgangspunkt i hvilket lån banken tilbyr deg.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 23 år
 • Inntektskrav: 250 000 kr
 • Lånebeløp: 5000 – 500 000 kr
 • Etableringsgebyr: fra 990 kr
 • Nominell rente: 7,99 % til 19,99 %
 • Sikkerhet i bolig: Nei
 • Nedbetalingstid: fra 3 til 15 år

Fordeler og ulemper

Når du ønsker å refinansiere gjelden din, så finnes det mange gode alternativer på dagens bankmarked. Det finnes både fordeler og ulemper med de fleste alternativer, og nedenfor skal vi se nærmere på dette i forbindelse med et refinansieringslån hos Instabank.

Fordeler

Hos Instabank får du to alternativer i forbindelse med refinansiering, og det er veldig positivt. Du trenger heller ikke å stille noen form for sikkerhet for lånet, og det er veldig praktisk. Det er jo ikke en selvfølge at du eier egen bolig som 23 åring i dagens samfunn.

I tillegg er det veldig praktisk at lånebeløpet ligger et sted mellom 5000 og 500 000 kroner. Selv om du er svært ung og har vært uheldig økonomisk sett, så finnes det heldigvis en vei ut av det økonomiske uføre.

Her kan også Instabanks hjelpesenter trekkes frem. Her er det mange spørsmål og svar, og det i seg selv er veldig praktisk. I tillegg har de tilgjengelig kundeservice alle virkedager. På ukedager er åpningstiden fra 07:00 til 20:00, så her trenger du ikke å stresse hjem fra jobb.

Ulemper

Hos Instabank må du betale et etableringsgebyr, og dette begynner på 990 kroner. Det er kanskje ikke det største etableringsgebyret, men her er det viktig å legge merke til at det begynner på 990 kroner. Det er altså ikke en fastpris for dette.

Aldersgrensen hos denne banken ligger på 23 år, og det er ganske høyt. I tillegg vil den nominelle renten ligge et sted mellom 7,99 % og 19,99 %. Det er altså en viss fare for en ekstremt høy effektiv rente, og det er ganske uheldig.

For å få innvilget lånesøknaden din for et refinansieringslån hos Instabank kan du heller ikke ha noen betalingsanmerkninger. Dessuten må du ha en fast årsinntekt på minimum 250 000 kroner.

Vi mener

På grunn av sin relativt lave alder, så er det ikke sikkert at Instabank er et kjent navn for veldig mange. Det er en heldigital bank med lang åpningstid, så all kommunikasjon foregår via Internett og per telefon. Det er svært praktisk for de med en nokså travel hverdag.

Hos Instabank er du ikke avhengig av å ha en bolig som sikkerhet for lånet. I tillegg får du et lånetilbud som er tilpasset deg og din økonomiske situasjon.

Men for at det skal skje, så må du oppfylle bankens krav, og det innebærer er en ganske høy aldersgrense, svært høye rentekostnader og et etableringsgebyr som begynner på et ganske høyt nivå. Det stilles også krav til inntekt, null betalingsanmerkninger og nedbetalingstid.

Det betyr ikke at Instabanks produkt er dårlig, men du må altså ha det meste på stell før du ansees som kvalifisert til et refinansieringslån hos dem. Hvis du ikke har det, så bør du se deg om etter et annet alternativ, med andre ord.

Nominell rente 6,90 %, effektiv rente 7,73 %, 450 000 kr, o/20 år, kostnad: 417 778 kr, totalt: 867 778 kr.

Søk her

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Den første kostnaden du sannsynligvis vil pådra … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!