DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Ikano Bank

Ikano Bank
Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 400 000
Effektiv rente 10,12%
Etableringsgebyr Kr 900
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 5 år

Ikano Bank har mange års erfaring fra bankmarkedet, siden dette er en bank som har vært i drift siden 1991. Det var på dette tidspunktet denne banken ble etablert av Ingvar Kamprad. De fleste av oss kjenner denne mannen bedre som grunnleggeren av IKEA.

Hvis du handler ofte på IKEA og har eget IKEA-kort, så er altså ikke denne banken ny for deg. Ikano Bank eies ikke av IKEA på samme måte i dag, men som en del av Ikano Gruppen eies banken av familien Kamprad enda. Ikano Bank og IKEA samarbeider altså fremdeles tett.

I tiden etter at IKEA ble startet opp, så gikk de under slagordet Inte för de rika, men för de kloka. IKEA har siden gått videre og utarbeidet et nytt slagord, men Ikano Bank identifiserer seg med det opprinnelige slagordet i relativt stor grad også den dag i dag.

Det betyr at Ikano Bank er en bank som ønsker å hjelpe vanlige mennesker som har vanlige behov når det gjelder økonomi. I henhold til privatpersoner har Ikano Bank spesialisert seg innen forbrukslån, kredittkort og refinansiering.

Refinansiering hos Ikano Bank

Dersom du har mange smålån og kreditter i forskjellige banker, så kan det være en god idé å undersøke hvilke refinansieringsmuligheter du har. Når du refinansierer gjelden din, så låner den aktuelle banken deg nok penger slik at du får betalt ned alle de forskjellige smålånene.

Hos Ikano Bank kan du refinansiere smålån og kreditter til en verdi mellom 25 000 og 400 000 kroner. Uansett hvor stor eller liten gjelden din er, så betyr det at du samler gjelden din i kun én bank. Da har du kun Ikano Bank å forholde deg til, og det gjør det mye enklere.

Hensikten med refinansiering er at du skal få kontroll på din egen økonomi. I tillegg til dette får du automatisk bedre avdragsordning, lavere rentekostnader og færre gebyrer, siden du heretter kun betaler til Ikano Bank.

Ikano Bank gir deg muligheten til å refinansiere for opptil 400 000 kroner, og du trenger ikke stille med noen form for sikkerhet. Denne banken vil gjøre en individuell kredittvurdering av deg for å finne ut om du oppfyller vilkårene deres og for å bestemme din nominelle rente.

Vilkår for refinansiering

For å få muligheten til å refinansiere gjennom Ikano Bank, må du oppfylle noen kriterier. Hensikten med disse kriteriene er at refinansieringen skal være fordelaktig for både deg og selve banken:

 • Du må være 25 år eller eldre
 • Du må ha bodd i Norge i tre år eller mer
 • Du må ha en fast årsinntekt på 200 000 kroner eller mer
 • Ingen betalingsanmerkninger eller inkassogjeld

Det betyr at dersom du ønsker å refinansiere gjennom Ikano Bank må du være 25 år eller eldre. I tillegg må du ha en fast årsinntekt på minimum 200 000 kroner. Din faste årsinntekt er inntekten som omfattes av begrepet bruttoinntekt.

Dersom du opprinnelig kommer fra et annet land, så må du dessuten ha bodd fast i Norge de tre siste årene. Du kan heller ikke ha noen betalingsanmerkninger eller noen form for inkassogjeld.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 25 år
 • Inntektskrav: 200 000 kr
 • Lånebeløp: 25 000 kr – 400 000 kr
 • Etableringsgebyr: 900 kr
 • Nominell rente: fra 7,9 % til 15,9 %
 • Sikkerhet i bolig: Nei
 • Nedbetalingstid: opp til 15 år

Fordeler og ulemper

Det er ikke bare-bare å refinansiere gjelden sin hos en bank. Det finnes utrolig mange alternativer på dagens bankmarked, og det er fordeler og ulemper med de fleste av disse bankene. Nedenfor skal vi se på fordeler og ulemper ved refinansiering i Ikano Bank.

Fordeler

Den største fordelen med et refinansieringslån hos Ikano Bank, er at du ikke er avhengig av å ha en bolig som du kan stille som sikkerhet for lånet. Antallet for hvem som er boligeier i en alder av 25 år er høyst varierende i dagens samfunn. Dette er altså et lån uten sikkerhet.

Hos Ikano Bank har du muligheten til å låne mellom 25 000 og 400 000 kroner. Det gir deg en gylden mulighet til å få orden på økonomien din, selv om du har en relativt høy gjeld i veldig ung alder.

Ulemper

Ikano Bank har et etableringsgebyr på 900 kroner. I forbindelse med etableringsgebyr, er ikke dette den verste summen vi har sett. Men ettersom det finnes banker som gjør dette helt kostnadsfritt, så er 900 kroner fremdeles relativt høyt.

Dersom du har noen spørsmål rundt refinansiering, så har Ikano Bank tilgjengelig kundeservice på mandag til fredag mellom 09:00 og 16:00. Generelt sett er dette normal åpningstid, men det er svært upraktisk for de som jobber innenfor denne tidsrammen.

Hos Ikano Bank er aldersgrensen satt til 25 år, noe som er veldig høyt. I tillegg bestemmes rentekostnadene med utgangspunkt i din økonomiske situasjon. Den nominelle renten varierer fra 7,9 % til 15,9 %, så den effektive renten kan bli veldig høy.

For å få innvilget lånesøknaden din for et refinansieringslån, krever dessuten Ikano Bank at du ikke har noen betalingsanmerkninger eller inkassogjeld. I tillegg må du ha en fast årsinntekt på 200 000 kroner.

Vi mener

Mange har hørt om Ikano Bank på grunn av deres relasjon til IKEA. Antageligvis er det også mange som benytter seg av denne banken av samme grunn. Men i forbindelse med refinansiering, så vil det ikke skade og sjekke ut andre alternativer.

Det er ingen tvil i at det er kundene som er hovedfokuset hos Ikano Bank, men som nevnt er det både fordeler og ulemper med ethvert alternativ i denne sammenhengen.

Denne banken krever ingen form for sikkerhet i bolig, og det er positivt på flere områder. Men så kombineres dette med høy aldersgrense, høye rentekostnader og et relativt høyt etableringsgebyr, og det er noe som ikke taler i denne bankens favør.

For å få innvilget en lånesøknad for et refinansieringslån hos Ikano Bank må du i tillegg ha fast inntekt og full kontroll på gjelden din. Det innebærer null betalingsanmerkninger og inkassogjeld, så du kan altså ikke ha en veldig rotete økonomisk forhistorie.

180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.

Søk her

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Dersom du har … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Før i tiden måtte man logge seg inn på desktop eller laptop med en kodebrikke når man skulle inn i nettbanken … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Det er … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Refinansiering handler om at man tar opp et … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Dersom du har barn finnes det … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!