DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Ikano Bank

Ikano Bank
Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 400 000
Effektiv rente 10,12%
Etableringsgebyr Kr 900
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 5 år

Ikano Bank har mange års erfaring fra bankmarkedet, siden dette er en bank som har vært i drift siden 1991. Det var på dette tidspunktet denne banken ble etablert av Ingvar Kamprad. De fleste av oss kjenner denne mannen bedre som grunnleggeren av IKEA.

Hvis du handler ofte på IKEA og har eget IKEA-kort, så er altså ikke denne banken ny for deg. Ikano Bank eies ikke av IKEA på samme måte i dag, men som en del av Ikano Gruppen eies banken av familien Kamprad enda. Ikano Bank og IKEA samarbeider altså fremdeles tett.

I tiden etter at IKEA ble startet opp, så gikk de under slagordet Inte för de rika, men för de kloka. IKEA har siden gått videre og utarbeidet et nytt slagord, men Ikano Bank identifiserer seg med det opprinnelige slagordet i relativt stor grad også den dag i dag.

Det betyr at Ikano Bank er en bank som ønsker å hjelpe vanlige mennesker som har vanlige behov når det gjelder økonomi. I henhold til privatpersoner har Ikano Bank spesialisert seg innen forbrukslån, kredittkort og refinansiering.

Refinansiering hos Ikano Bank

Dersom du har mange smålån og kreditter i forskjellige banker, så kan det være en god idé å undersøke hvilke refinansieringsmuligheter du har. Når du refinansierer gjelden din, så låner den aktuelle banken deg nok penger slik at du får betalt ned alle de forskjellige smålånene.

Hos Ikano Bank kan du refinansiere smålån og kreditter til en verdi mellom 25 000 og 400 000 kroner. Uansett hvor stor eller liten gjelden din er, så betyr det at du samler gjelden din i kun én bank. Da har du kun Ikano Bank å forholde deg til, og det gjør det mye enklere.

Hensikten med refinansiering er at du skal få kontroll på din egen økonomi. I tillegg til dette får du automatisk bedre avdragsordning, lavere rentekostnader og færre gebyrer, siden du heretter kun betaler til Ikano Bank.

Ikano Bank gir deg muligheten til å refinansiere for opptil 400 000 kroner, og du trenger ikke stille med noen form for sikkerhet. Denne banken vil gjøre en individuell kredittvurdering av deg for å finne ut om du oppfyller vilkårene deres og for å bestemme din nominelle rente.

Vilkår for refinansiering

For å få muligheten til å refinansiere gjennom Ikano Bank, må du oppfylle noen kriterier. Hensikten med disse kriteriene er at refinansieringen skal være fordelaktig for både deg og selve banken:

 • Du må være 25 år eller eldre
 • Du må ha bodd i Norge i tre år eller mer
 • Du må ha en fast årsinntekt på 200 000 kroner eller mer
 • Ingen betalingsanmerkninger eller inkassogjeld

Det betyr at dersom du ønsker å refinansiere gjennom Ikano Bank må du være 25 år eller eldre. I tillegg må du ha en fast årsinntekt på minimum 200 000 kroner. Din faste årsinntekt er inntekten som omfattes av begrepet bruttoinntekt.

Dersom du opprinnelig kommer fra et annet land, så må du dessuten ha bodd fast i Norge de tre siste årene. Du kan heller ikke ha noen betalingsanmerkninger eller noen form for inkassogjeld.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 25 år
 • Inntektskrav: 200 000 kr
 • Lånebeløp: 25 000 kr – 400 000 kr
 • Etableringsgebyr: 900 kr
 • Nominell rente: fra 7,9 % til 15,9 %
 • Sikkerhet i bolig: Nei
 • Nedbetalingstid: opp til 15 år

Fordeler og ulemper

Det er ikke bare-bare å refinansiere gjelden sin hos en bank. Det finnes utrolig mange alternativer på dagens bankmarked, og det er fordeler og ulemper med de fleste av disse bankene. Nedenfor skal vi se på fordeler og ulemper ved refinansiering i Ikano Bank.

Fordeler

Den største fordelen med et refinansieringslån hos Ikano Bank, er at du ikke er avhengig av å ha en bolig som du kan stille som sikkerhet for lånet. Antallet for hvem som er boligeier i en alder av 25 år er høyst varierende i dagens samfunn. Dette er altså et lån uten sikkerhet.

Hos Ikano Bank har du muligheten til å låne mellom 25 000 og 400 000 kroner. Det gir deg en gylden mulighet til å få orden på økonomien din, selv om du har en relativt høy gjeld i veldig ung alder.

Ulemper

Ikano Bank har et etableringsgebyr på 900 kroner. I forbindelse med etableringsgebyr, er ikke dette den verste summen vi har sett. Men ettersom det finnes banker som gjør dette helt kostnadsfritt, så er 900 kroner fremdeles relativt høyt.

Dersom du har noen spørsmål rundt refinansiering, så har Ikano Bank tilgjengelig kundeservice på mandag til fredag mellom 09:00 og 16:00. Generelt sett er dette normal åpningstid, men det er svært upraktisk for de som jobber innenfor denne tidsrammen.

Hos Ikano Bank er aldersgrensen satt til 25 år, noe som er veldig høyt. I tillegg bestemmes rentekostnadene med utgangspunkt i din økonomiske situasjon. Den nominelle renten varierer fra 7,9 % til 15,9 %, så den effektive renten kan bli veldig høy.

For å få innvilget lånesøknaden din for et refinansieringslån, krever dessuten Ikano Bank at du ikke har noen betalingsanmerkninger eller inkassogjeld. I tillegg må du ha en fast årsinntekt på 200 000 kroner.

Vi mener

Mange har hørt om Ikano Bank på grunn av deres relasjon til IKEA. Antageligvis er det også mange som benytter seg av denne banken av samme grunn. Men i forbindelse med refinansiering, så vil det ikke skade og sjekke ut andre alternativer.

Det er ingen tvil i at det er kundene som er hovedfokuset hos Ikano Bank, men som nevnt er det både fordeler og ulemper med ethvert alternativ i denne sammenhengen.

Denne banken krever ingen form for sikkerhet i bolig, og det er positivt på flere områder. Men så kombineres dette med høy aldersgrense, høye rentekostnader og et relativt høyt etableringsgebyr, og det er noe som ikke taler i denne bankens favør.

For å få innvilget en lånesøknad for et refinansieringslån hos Ikano Bank må du i tillegg ha fast inntekt og full kontroll på gjelden din. Det innebærer null betalingsanmerkninger og inkassogjeld, så du kan altså ikke ha en veldig rotete økonomisk forhistorie.

180 000 kr o/5 år, nominell rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, kostnad 47 785 kr, totalt 227 785 kr.

Søk her

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Den første kostnaden du sannsynligvis vil pådra … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!