DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Express Bank

Express Bank
Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 11,70%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 15 år

I 1987 inngikk Handelsbanken og Dansk Supermarked et samarbeid, og resultatet av dette samarbeidet ble Express Bank. Til tross for over 30 år på bankmarkedet, så var det først i 2008 at de fikk sitt første kontor her til lands. Dette kontoret ligger i Oslo.

Express Bank er en del av BNP Paribas Personal Finance, så dette er en verdensomspennende bank. I tillegg samarbeider de med tusenvis av etablerte forhandlere her til lands, deriblant Møbelringen og Specsavers.

Dette er en bank som samarbeider tett med bedrifter innenfor både tradisjonell og nettbasert detaljhandel, med andre ord. Men du kan også benytte deg av deres tjenester som privatperson.

Express Bank kan hjelpe deg med både forbruks- og refinansieringslån, men det er sistnevnte som er spesialiteten deres.

Refinansiering hos Express Bank

Dersom du har flere smålån i forskjellige banker, så bør du undersøke hvilke muligheter du har i forbindelse med refinansiering av disse lånene. Ved å refinansiere gjelden din slår du to fluer i ett smekk – du får betalt ned smålånene dine og samlet gjelden hos én bank.

Hos Express Bank kan du låne mellom 50 000 og 500 000 kroner til dette formålet. Men det stopper ikke der – Express Bank tar til og med på seg oppgaven med å innfri lånene for deg. Deretter har du kun Express Bank å forholde deg til, og det er veldig praktisk.

Ved å refinansiere gjelden din, slipper du unødvendig høye kostnader når det gjelder både avbetalinger, gebyrer og renter.

Vilkår for refinansiering

For å få muligheten til å refinansiere gjennom Express Bank, er det en rekke vilkår som må oppfylles. Disse kriteriene er til for å sikre at både du og banken inngår en avtale som er best mulig for begge parter:

 • Du må være 23 år eller eldre
 • Du må ha en fast årsinntekt på 250 000 kroner eller mer
 • Du må bo fast i Norge
 • Ingen betalingsanmerkninger eller inkasso
 • Den samlede gjelden din kan ikke være høyere enn 5 x årsinntekten din
 • Økonomien din må kunne tåle en renteøkning på 5 prosentpoeng på den samlede gjelden.

For å få refinansieringslån gjennom Express Bank må du altså være 23 år eller eldre, og ha en fast årsinntekt på minimum 250 000 kroner. Dersom dette er årsinntekten din, kan du refinansiere gjeld på opp til 12,5 millioner gjennom Express Bank.

Den økonomiske situasjonen din må også være i stand til å takle en renteøkning på 5 prosentpoeng på den samlende gjelden. Du kan heller ikke ha betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker når du søker om refinansieringslån hos Express Bank.

For å få innvilget lånesøknaden din for et refinansieringslån hos Express Bank, må du også bo i Norge. Det innebærer at du har fast boligadresse et eller annet sted innenfor Norges grenser.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 23 år
 • Inntektskrav: 250 000 kr
 • Lånebeløp: 50 000 – 500 000 kr
 • Etableringsgebyr: 950 kr
 • Nominell rente: 6,49 % – 17,99 %
 • Sikkerhet i bolig: Nei
 • Nedbetalingstid: opp til 15 år

Fordeler og ulemper

Når du ønsker å ta opp et refinansieringslån, så bør du vurdere flere forskjellige banker. Men med det sagt, så finnes det fordeler og ulemper med de fleste alternativer. Nedenfor skal vi se nærmere på fordelene og ulempene med et refinansieringslån hos Express Bank.

Fordeler

Hos Express Bank stilles det ikke krav om at du må stille med noen form for sikkerhet for lånet. Et eksempel på slik sikkerhet er bolig, men i dagens samfunn er det ikke en selvfølge at en 23 åring eier sin egen bolig.

Denne banken gir deg i tillegg mulighet til å låne mellom 50 000 og 500 000 kroner. For noen som er relativt ung og føler at økonomien har vokst litt over hodet på dem, så er det veldig fint å se at det finnes en mulighet til å komme seg ut av det økonomiske rotet en står i.

Express Bank har tilgjengelig kundeservice alle ukedager fra 09:00 til 18:00. Selv om de åpner relativt sent, så er det praktisk at de holder åpent til litt ut på kvelden. Det åpner for at også de med typiske A4-jobber også kan få hjelp etter arbeidstid.

Ulemper

Hos Express Bank må du betale et etableringsgebyr på 950 kroner. Det er greit nok som én engangssum, men med tanke på at det finnes banker som gjør dette kostnadsfritt for kundene sine, så er det en ganske stor ulempe.

For i det hele tatt å bli vurdert for et refinansieringslån hos denne banken, må du være 23 år eller eldre. I tillegg stilles det krav til at du må ha en årsinntekt på minimum 250 000 kroner. Det er litt uheldig, for det er ikke en selvfølge at alle 23 åringen tjener så mye.

I tillegg er det svært upraktisk med en nominell rente som varierer såpass mye. Hos Express Bank ligger renten mellom 6,49 % og 17,99 %, og det er veldig høyt. Da betyr at det du faktisk må betale – den effektive renten – kan bli enda høyere.

Hos denne banken kan du ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker når du søker om refinansieringslån (se eventuelt her om du har anmerkning). I tillegg stilles det krav til at din økonomiske situasjon tåler en renteøkning på 5 % på den samlede gjelden, og det er ikke alle har rom for det.

Vi mener

Kombinasjonen av lang levetid og tett samarbeid med flere velkjente forhandlere innen detaljhandel fører til at Express Bank er en bank med et svært godt rykte. I tillegg er det fint at de har en noe utvidet åpningstid, så det passer for folk som ikke har fleksibel arbeidstid.

Likevel er det ganske mange vilkår som skal oppfylles her. Du må blant annet være 23 år gammel, ha fast inntekt, null betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker og fast boligadresse i Norge. Din økonomiske situasjon må også kunne tåle en renteøkning på 5 %.

I tillegg opererer Express Bank med en nominell rente som ligger på mellom 6,49 % og 17,99 %. Det i seg selv er veldig høyt, og så kommer eventuelle gebyrer (f.eks etableringsgebyr) i tillegg, så den effektive renten blir enda høyere.

Express Bank er kanskje refinansieringsspesialisten, men det betyr ikke at de er det beste valget for deg og din økonomiske situasjon. Med utgangspunkt i de høye rentekostnadene, så kan være lurt å sjekke ut andre alternativer også.

Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.

Søk her

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Den første kostnaden du sannsynligvis vil pådra … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!