DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Express Bank

Express Bank
Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 11,70%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 15 år

I 1987 inngikk Handelsbanken og Dansk Supermarked et samarbeid, og resultatet av dette samarbeidet ble Express Bank. Til tross for over 30 år på bankmarkedet, så var det først i 2008 at de fikk sitt første kontor her til lands. Dette kontoret ligger i Oslo.

Express Bank er en del av BNP Paribas Personal Finance, så dette er en verdensomspennende bank. I tillegg samarbeider de med tusenvis av etablerte forhandlere her til lands, deriblant Møbelringen og Specsavers.

Dette er en bank som samarbeider tett med bedrifter innenfor både tradisjonell og nettbasert detaljhandel, med andre ord. Men du kan også benytte deg av deres tjenester som privatperson.

Express Bank kan hjelpe deg med både forbruks- og refinansieringslån, men det er sistnevnte som er spesialiteten deres.

Refinansiering hos Express Bank

Dersom du har flere smålån i forskjellige banker, så bør du undersøke hvilke muligheter du har i forbindelse med refinansiering av disse lånene. Ved å refinansiere gjelden din slår du to fluer i ett smekk – du får betalt ned smålånene dine og samlet gjelden hos én bank.

Hos Express Bank kan du låne mellom 50 000 og 500 000 kroner til dette formålet. Men det stopper ikke der – Express Bank tar til og med på seg oppgaven med å innfri lånene for deg. Deretter har du kun Express Bank å forholde deg til, og det er veldig praktisk.

Ved å refinansiere gjelden din, slipper du unødvendig høye kostnader når det gjelder både avbetalinger, gebyrer og renter.

Vilkår for refinansiering

For å få muligheten til å refinansiere gjennom Express Bank, er det en rekke vilkår som må oppfylles. Disse kriteriene er til for å sikre at både du og banken inngår en avtale som er best mulig for begge parter:

 • Du må være 23 år eller eldre
 • Du må ha en fast årsinntekt på 250 000 kroner eller mer
 • Du må bo fast i Norge
 • Ingen betalingsanmerkninger eller inkasso
 • Den samlede gjelden din kan ikke være høyere enn 5 x årsinntekten din
 • Økonomien din må kunne tåle en renteøkning på 5 prosentpoeng på den samlede gjelden.

For å få refinansieringslån gjennom Express Bank må du altså være 23 år eller eldre, og ha en fast årsinntekt på minimum 250 000 kroner. Dersom dette er årsinntekten din, kan du refinansiere gjeld på opp til 12,5 millioner gjennom Express Bank.

Den økonomiske situasjonen din må også være i stand til å takle en renteøkning på 5 prosentpoeng på den samlende gjelden. Du kan heller ikke ha betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker når du søker om refinansieringslån hos Express Bank.

For å få innvilget lånesøknaden din for et refinansieringslån hos Express Bank, må du også bo i Norge. Det innebærer at du har fast boligadresse et eller annet sted innenfor Norges grenser.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 23 år
 • Inntektskrav: 250 000 kr
 • Lånebeløp: 50 000 – 500 000 kr
 • Etableringsgebyr: 950 kr
 • Nominell rente: 6,49 % – 17,99 %
 • Sikkerhet i bolig: Nei
 • Nedbetalingstid: opp til 15 år

Fordeler og ulemper

Når du ønsker å ta opp et refinansieringslån, så bør du vurdere flere forskjellige banker. Men med det sagt, så finnes det fordeler og ulemper med de fleste alternativer. Nedenfor skal vi se nærmere på fordelene og ulempene med et refinansieringslån hos Express Bank.

Fordeler

Hos Express Bank stilles det ikke krav om at du må stille med noen form for sikkerhet for lånet. Et eksempel på slik sikkerhet er bolig, men i dagens samfunn er det ikke en selvfølge at en 23 åring eier sin egen bolig.

Denne banken gir deg i tillegg mulighet til å låne mellom 50 000 og 500 000 kroner. For noen som er relativt ung og føler at økonomien har vokst litt over hodet på dem, så er det veldig fint å se at det finnes en mulighet til å komme seg ut av det økonomiske rotet en står i.

Express Bank har tilgjengelig kundeservice alle ukedager fra 09:00 til 18:00. Selv om de åpner relativt sent, så er det praktisk at de holder åpent til litt ut på kvelden. Det åpner for at også de med typiske A4-jobber også kan få hjelp etter arbeidstid.

Ulemper

Hos Express Bank må du betale et etableringsgebyr på 950 kroner. Det er greit nok som én engangssum, men med tanke på at det finnes banker som gjør dette kostnadsfritt for kundene sine, så er det en ganske stor ulempe.

For i det hele tatt å bli vurdert for et refinansieringslån hos denne banken, må du være 23 år eller eldre. I tillegg stilles det krav til at du må ha en årsinntekt på minimum 250 000 kroner. Det er litt uheldig, for det er ikke en selvfølge at alle 23 åringen tjener så mye.

I tillegg er det svært upraktisk med en nominell rente som varierer såpass mye. Hos Express Bank ligger renten mellom 6,49 % og 17,99 %, og det er veldig høyt. Da betyr at det du faktisk må betale – den effektive renten – kan bli enda høyere.

Hos denne banken kan du ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker når du søker om refinansieringslån (se eventuelt her om du har anmerkning). I tillegg stilles det krav til at din økonomiske situasjon tåler en renteøkning på 5 % på den samlede gjelden, og det er ikke alle har rom for det.

Vi mener

Kombinasjonen av lang levetid og tett samarbeid med flere velkjente forhandlere innen detaljhandel fører til at Express Bank er en bank med et svært godt rykte. I tillegg er det fint at de har en noe utvidet åpningstid, så det passer for folk som ikke har fleksibel arbeidstid.

Likevel er det ganske mange vilkår som skal oppfylles her. Du må blant annet være 23 år gammel, ha fast inntekt, null betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker og fast boligadresse i Norge. Din økonomiske situasjon må også kunne tåle en renteøkning på 5 %.

I tillegg opererer Express Bank med en nominell rente som ligger på mellom 6,49 % og 17,99 %. Det i seg selv er veldig høyt, og så kommer eventuelle gebyrer (f.eks etableringsgebyr) i tillegg, så den effektive renten blir enda høyere.

Express Bank er kanskje refinansieringsspesialisten, men det betyr ikke at de er det beste valget for deg og din økonomiske situasjon. Med utgangspunkt i de høye rentekostnadene, så kan være lurt å sjekke ut andre alternativer også.

Effektiv rente 11,7%, 200.000 kr o/5 år, kostnad: 60.284 kr, totalt: 260.284 kr. Eksemplet forutsetter betaling med AvtaleGiro og at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på 4.412,69 kr over 5 år. Maksrente: 26.87%. Maks løpetid 180 mnd.

Søk her

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Dersom du har … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Før i tiden måtte man logge seg inn på desktop eller laptop med en kodebrikke når man skulle inn i nettbanken … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Det er … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Refinansiering handler om at man tar opp et … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Dersom du har barn finnes det … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!