Easybank

Søk her

Nominell rente 12.99%, effektiv rente 14,20%, lånebeløp kr 200,000 over 15 år, kostnader kr 263,815, totalt kr 463,815. Nedbetalingstid: 1 - 15 år. Effektiv rente: 8,99% - 34,85%.

Easybank
Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 14,20%
Etableringsgebyr Fra kr 995
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 15 år

Bank skal være enkelt, og det er denne forretningsideen Easybank er resultatet av. Denne banken har eksistert siden 2003, men den har ikke alltid vært kjent under dette navnet. De het opprinnelig Verdibanken, så Easybank og nylig byttet de navn til BRAbank.

Grunnen til den siste navneendringen, er at Easybank ASA fusjonerte med BRAbank ASA. Disse bankene har altså slått seg sammen, og kommer til å fortsette under navnet BRAbank. Easybank ble offisielt en del av BRAbank i oktober 2020.

Dette er en heldigital bank med hovedkontor i Oslo og et avdelingskontor i Bergen. Derfra tilbyr de lån uten sikkerhet til privatpersoner i hele Norden. I tillegg til å hjelpe folk med økonomiske utfordringer, ønsker de å gjøre prosessen så enkel som mulig for kundene sine.

Norge er et land som befinner seg i verdenstoppen når det gjelder digitalisering. Det innebærer at det stilles høye krav selv til enkle banktjenester som Easybank. Denne banken utvikler hver eneste av tjenestene sine med utgangspunkt i moderne bankteknologi.

Refinansiering hos EasyBank

Med flere smålån i forskjellige banker, vil det være smart å undersøke hvilke muligheter du har for å refinansiere disse lånene. Når du refinansierer gjelden din, så låner du penger med en annen bank til å betale ned smålånene dine. Du samler altså gjelden hos kun én bank.

Hos Easybank kan du låne mellom 10 000 kr og 500 000 kr. Det stilles ingen minstekrav til inntekt, men det er flere andre vilkår du må oppfylle. Du trenger heller ikke å stille med bolig som sikkerhet for lånet.

På refinansieringslån gjennom denne banken forekommer det blant annet et etableringsgebyr i tillegg til nominell rente. Den nominelle renten ligger på 7,49 %, men etableringsgebyret vil variere litt med utgangspunkt i størrelsen på lånet.

For å få lånesøknaden om refinansieringslån innvilget hos Easybank, så kan du ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Det betyr at du må ha relativt god kontroll på det du skylder, for å få et slikt lån i denne banken.

Vilkår for refinansiering

For å få lånesøknaden om et refinansieringslån innvilget hos EasyBank, må du oppfylle vilkårene i listen nedenfor. De fleste banker stiller enkelte krav til kundene sine, og hensikten med det er å sikre at avtalen er best mulig for både deg og banken selv:

 • Du må være 23 år eller eldre
 • Du må ha norsk fødsels- og personnummer
 • Ingen betalingsanmerkninger eller inkassosaker
 • Du må ha minst 3 års ligningshistorikk

For å få innvilget et refinansieringslån hos denne banken, må du altså være 23 år eller eldre. Du må også ha norsk fødsels- og personnummer. Dernest må du kunne vise til ligningshistorikk for de siste 3 årene.

I tillegg til dette stilles det krav til antall betalingsanmerkninger og inkassosaker. Dette antallet må være null. Det betyr at hvis du har noe av dette, så vil du ikke få innvilget lånesøknaden din hos Easybank.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 23 år
 • Inntektskrav: Ingen minstekrav
 • Lånebeløp: mellom 10 000 kr og 500 000 kr
 • Etableringsgebyr: fra 995 kr
 • Nominell rente: fra 7,49 %
 • Sikkerhet i bolig: Nei
 • Nedbetalingstid: 1 – 15 år

Fordeler og ulemper

Når du undersøker hvilke alternativer du har i forbindelse med refinansieringslån, er det viktig å ha litt is i magen. Det er fort gjort å gå for det første og det beste, men i en slik situasjon bør du alltid vurdere flere forskjellige banker.

Men med det sagt, så vil det være fordeler og ulemper med alle alternativene, så det er ikke sikkert du finner en bank som møter alle forventningene dine.

Nedenfor skal vi se nærmere på fordelene og ulempene som kan forekomme hvis du får innvilget et refinansieringslån hos EasyBank.

Fordeler

Hos Easybank må du være minst 23 år for å ha en sjanse til å få lånesøknaden din om et refinansieringslån innvilget. Her stilles det ikke noe minstekrav om inntekt, og du trenger heller ikke stille med sikkerhet i bolig. Det er svært praktisk for de som ikke har det.

Det er veldig fint at det ikke stilles et minstekrav om inntekt. Det betyr at du kan få innvilget et refinansieringslån hos denne banken uansett hvordan din jobbsituasjon ser ut. Så lenge du kan vise til god betalingsevne, så er det helt i orden at du kanskje har kun en deltidsjobb.

Dette er en bank som gir deg muligheten til å låne mellom 10 000 kr og 500 000 kr. Det er svært praktisk, for det er ikke alle økonomiske utfordringer som fører høye pengesummer med seg. I tillegg er det positivt at det er mulig å bli kvitt gjelden i løpet av relativt få år.

Ulemper

Easybank opererer med et etableringsgebyr på fra kr 995. Hvis vi sammenligner denne summen med andre summer som flere andre banker opererer med, så er ikke dette gebyret det verste. Men det er litt upraktisk at det ikke er en fastsatt sum. Det begynner fra kr 995.

Det samme gjelder den nominelle renten, for den er heller ikke fastsatt. Den begynner fra 7,49 %, og det betyr at vi ikke vet hvor høy den faktisk kan bli. Totalt sett kan den effektive renten bli ganske høy, og det er ikke særlig bra.

Hos denne banken stilles det krav til antall betalingsanmerkninger og inkassosaker. Her må dette antallet være null, for at du skal få lånesøknaden din innvilget. Du må altså ha kontroll på økonomien din, men det er jo det som er hensikten med å ta opp et refinansieringslån.

Vi mener

Easybank er en bank som utvikler seg stadig. De har mange år i bransjen og flere navneendringer bak seg. Etter oktober 2020 har Easybank vært en del av BRAbank.

Denne bankens vilkårsliste bør være overkommelig for de fleste som søker lån. Men generelt sett vil nok Easybank passe best for de som ikke eier egen bolig. Denne baken har nemlig spesialisert seg på lån uten sikkerhet.

Easybank opererer med fra-verdier på både nominell rente og etableringsgebyr, og det er noe som gjør oss litt usikre på om vi kan anbefale denne banken til noen som allerede er i en presset, økonomisk situasjon.

Det betyr dog ikke at Easybank er et dårlig alternativ, men det er ikke nødvendigvis en dårlig idé å sjekke ut litt flere alternativer.

Nominell rente 12.99%, effektiv rente 14,20%, lånebeløp kr 200,000 over 15 år, kostnader kr 263,815, totalt kr 463,815. Nedbetalingstid: 1 - 15 år. Effektiv rente: 8,99% - 34,85%.

Søk her

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Den første kostnaden du sannsynligvis vil pådra … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!