Easybank

Søk her

Nominell rente 12.99%, effektiv rente 14,20%, lånebeløp kr 200,000 over 15 år, kostnader kr 263,815, totalt kr 463,815. Nedbetalingstid: 1 - 15 år. Effektiv rente: 8,99% - 34,85%.

Easybank
Aldersgrense 23 år
Lånegrense Kr 500 000
Effektiv rente 14,20%
Etableringsgebyr Fra kr 995
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 15 år

Bank skal være enkelt, og det er denne forretningsideen Easybank er resultatet av. Denne banken har eksistert siden 2003, men den har ikke alltid vært kjent under dette navnet. De het opprinnelig Verdibanken, så Easybank og nylig byttet de navn til BRAbank.

Grunnen til den siste navneendringen, er at Easybank ASA fusjonerte med BRAbank ASA. Disse bankene har altså slått seg sammen, og kommer til å fortsette under navnet BRAbank. Easybank ble offisielt en del av BRAbank i oktober 2020.

Dette er en heldigital bank med hovedkontor i Oslo og et avdelingskontor i Bergen. Derfra tilbyr de lån uten sikkerhet til privatpersoner i hele Norden. I tillegg til å hjelpe folk med økonomiske utfordringer, ønsker de å gjøre prosessen så enkel som mulig for kundene sine.

Norge er et land som befinner seg i verdenstoppen når det gjelder digitalisering. Det innebærer at det stilles høye krav selv til enkle banktjenester som Easybank. Denne banken utvikler hver eneste av tjenestene sine med utgangspunkt i moderne bankteknologi.

Refinansiering hos EasyBank

Med flere smålån i forskjellige banker, vil det være smart å undersøke hvilke muligheter du har for å refinansiere disse lånene. Når du refinansierer gjelden din, så låner du penger med en annen bank til å betale ned smålånene dine. Du samler altså gjelden hos kun én bank.

Hos Easybank kan du låne mellom 10 000 kr og 500 000 kr. Det stilles ingen minstekrav til inntekt, men det er flere andre vilkår du må oppfylle. Du trenger heller ikke å stille med bolig som sikkerhet for lånet.

På refinansieringslån gjennom denne banken forekommer det blant annet et etableringsgebyr i tillegg til nominell rente. Den nominelle renten ligger på 7,49 %, men etableringsgebyret vil variere litt med utgangspunkt i størrelsen på lånet.

For å få lånesøknaden om refinansieringslån innvilget hos Easybank, så kan du ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Det betyr at du må ha relativt god kontroll på det du skylder, for å få et slikt lån i denne banken.

Vilkår for refinansiering

For å få lånesøknaden om et refinansieringslån innvilget hos EasyBank, må du oppfylle vilkårene i listen nedenfor. De fleste banker stiller enkelte krav til kundene sine, og hensikten med det er å sikre at avtalen er best mulig for både deg og banken selv:

 • Du må være 23 år eller eldre
 • Du må ha norsk fødsels- og personnummer
 • Ingen betalingsanmerkninger eller inkassosaker
 • Du må ha minst 3 års ligningshistorikk

For å få innvilget et refinansieringslån hos denne banken, må du altså være 23 år eller eldre. Du må også ha norsk fødsels- og personnummer. Dernest må du kunne vise til ligningshistorikk for de siste 3 årene.

I tillegg til dette stilles det krav til antall betalingsanmerkninger og inkassosaker. Dette antallet må være null. Det betyr at hvis du har noe av dette, så vil du ikke få innvilget lånesøknaden din hos Easybank.

Nøkkeltall

 • Aldersgrense: 23 år
 • Inntektskrav: Ingen minstekrav
 • Lånebeløp: mellom 10 000 kr og 500 000 kr
 • Etableringsgebyr: fra 995 kr
 • Nominell rente: fra 7,49 %
 • Sikkerhet i bolig: Nei
 • Nedbetalingstid: 1 – 15 år

Fordeler og ulemper

Når du undersøker hvilke alternativer du har i forbindelse med refinansieringslån, er det viktig å ha litt is i magen. Det er fort gjort å gå for det første og det beste, men i en slik situasjon bør du alltid vurdere flere forskjellige banker.

Men med det sagt, så vil det være fordeler og ulemper med alle alternativene, så det er ikke sikkert du finner en bank som møter alle forventningene dine.

Nedenfor skal vi se nærmere på fordelene og ulempene som kan forekomme hvis du får innvilget et refinansieringslån hos EasyBank.

Fordeler

Hos Easybank må du være minst 23 år for å ha en sjanse til å få lånesøknaden din om et refinansieringslån innvilget. Her stilles det ikke noe minstekrav om inntekt, og du trenger heller ikke stille med sikkerhet i bolig. Det er svært praktisk for de som ikke har det.

Det er veldig fint at det ikke stilles et minstekrav om inntekt. Det betyr at du kan få innvilget et refinansieringslån hos denne banken uansett hvordan din jobbsituasjon ser ut. Så lenge du kan vise til god betalingsevne, så er det helt i orden at du kanskje har kun en deltidsjobb.

Dette er en bank som gir deg muligheten til å låne mellom 10 000 kr og 500 000 kr. Det er svært praktisk, for det er ikke alle økonomiske utfordringer som fører høye pengesummer med seg. I tillegg er det positivt at det er mulig å bli kvitt gjelden i løpet av relativt få år.

Ulemper

Easybank opererer med et etableringsgebyr på fra kr 995. Hvis vi sammenligner denne summen med andre summer som flere andre banker opererer med, så er ikke dette gebyret det verste. Men det er litt upraktisk at det ikke er en fastsatt sum. Det begynner fra kr 995.

Det samme gjelder den nominelle renten, for den er heller ikke fastsatt. Den begynner fra 7,49 %, og det betyr at vi ikke vet hvor høy den faktisk kan bli. Totalt sett kan den effektive renten bli ganske høy, og det er ikke særlig bra.

Hos denne banken stilles det krav til antall betalingsanmerkninger og inkassosaker. Her må dette antallet være null, for at du skal få lånesøknaden din innvilget. Du må altså ha kontroll på økonomien din, men det er jo det som er hensikten med å ta opp et refinansieringslån.

Vi mener

Easybank er en bank som utvikler seg stadig. De har mange år i bransjen og flere navneendringer bak seg. Etter oktober 2020 har Easybank vært en del av BRAbank.

Denne bankens vilkårsliste bør være overkommelig for de fleste som søker lån. Men generelt sett vil nok Easybank passe best for de som ikke eier egen bolig. Denne baken har nemlig spesialisert seg på lån uten sikkerhet.

Easybank opererer med fra-verdier på både nominell rente og etableringsgebyr, og det er noe som gjør oss litt usikre på om vi kan anbefale denne banken til noen som allerede er i en presset, økonomisk situasjon.

Det betyr dog ikke at Easybank er et dårlig alternativ, men det er ikke nødvendigvis en dårlig idé å sjekke ut litt flere alternativer.

Nominell rente 12.99%, effektiv rente 14,20%, lånebeløp kr 200,000 over 15 år, kostnader kr 263,815, totalt kr 463,815. Nedbetalingstid: 1 - 15 år. Effektiv rente: 8,99% - 34,85%.

Søk her

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Dersom du har … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Før i tiden måtte man logge seg inn på desktop eller laptop med en kodebrikke når man skulle inn i nettbanken … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Det er … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Refinansiering handler om at man tar opp et … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Dersom du har barn finnes det … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!