DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Bluestep

BlueStep
Aldersgrense 18 år
Lånegrense Kr 10 000 000
Effektiv rente 5,95%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 25 år

Bluestep er en bank som har vært i drift siden 2005, og de har spesialisert seg innenfor boliglån, refinansiering og sparing. I løpet av sin levetid har de hjulpet flere tusen mennesker, som har blitt møtt med en kald skulder hos andre banker.

Hos Bluestep har altså du muligheten til å låne penger, samt få hjelp til både mellomfinansiering og refinansiering. Her er målet at hjelpen fra dem skal resultere i en økonomisk situasjon som er stabil for deg som kunde.

I flere av de største bankene blir lånesøknader behandlet automatisk, og da er det lite rom for å være ‘’annerledes’’. Men Bluestep har ‘’annerledes’’ som et av sine verdiord, i tillegg til at de lover deg en grundig og individuell gjennomgang av lånesøknaden din uansett.

Bluestep er altså en bank som er opptatt av individualitet. Det kommer til uttrykk gjennom flere faktorer med denne banken.

Refinansiering hos Bluestep

Refinansiering vil i seg selv være et smart valg. Hvis du har mange smålån i flere forskjellige banker, så betaler du rentekostnader til hver enkelt bank – og det er noe som kan bli veldig dyrt veldig fort. Det er ofte slik gjelden vokser seg over hodet på deg.

Men om du finner en bank som er villig til å gi deg et refinansieringslån, så får du samlet alle de forskjellige smålånene i et eneste lån. Det å ha kun ett lån vil automatisk gjøre det enklere for deg å forholde deg til gjelden din. Da betaler du også renter til kun én bank.

Hos Bluestep kan du få innvilget en lånesøknad om et refinansieringslån, selv om du har høy forbruksgjeld eller betalingsanmerkninger. Mens dette ofte er et problem for de tradisjonelle bankene, så er det ikke det for Bluestep.

Vilkår for refinansiering

For å få en lånesøknad for et refinansieringslån hos Bluestep må du oppfylle enkelte vilkår. Bankens hensikt med disse vilkårene er å sikre at både du og banken inngår en god avtale:

  • Du må være 18 år eller eldre
  • Du må kunne stille sikkerhet i egen eller annens bolig

Denne bankens liste over vilkår er veldig liten, da den kun inneholder to vilkår. Det er ikke vanskelig å bli kvalifisert for et refinansieringslån hos Bluestep, med andre ord.

Du må være 18 år eller eldre, men utover det stilles det ingen krav til hvordan din økonomiske forhistorie eller nåværende jobbsituasjon ser ut. Det viktigste er at du har muligheten til å betale for deg og kan stille sikkerhet i bolig.

Du er altså ikke avhengig av å være fast ansatt i en bedrift. Det er ofte en forutsetning i andre banker, da det er en form for ekstra sikkerhet. Men Bluestep er en bank som er fleksible i møte med deltidsansatte, vikarer og selvstendig næringsdrivende.

Nøkkeltall

  • Aldersgrense: 18 år
  • Inntektskrav: iht. økonomisk situasjon og boligens verdi
  • Lånebeløp: fra 250 000 kr
  • Etableringsgebyr: Fra 1 til 4 % av lånebeløpet
  • Nominell rente: fra 5,85 % til 10,35 %
  • Sikkerhet i bolig: Ja
  • Nedbetalingstid: 30 år

Fordeler og ulemper

Når du ønsker å ta opp et refinansieringslån, så er det lurt å vurdere flere forskjellige banker. Når du gjør en slik vurdering er det viktig å være realistisk, for det finnes både fordeler og ulemper med de fleste alternativer.

Nedenfor skal vi se nærmere på fordelene og ulempene som forekommer med et refinansieringslån hos Bluestep.

Fordeler

Den største fordelen ved å ta opp et refinansieringslån hos Bluestep, er at du ikke er nødt til å være fast ansatt for å være kvalifisert til denne typen lån. Det viktigste for denne banken er at du er i stand til å betale det du skylder, og ikke hvor mange dager i uken du jobber.

I tillegg til det må du være 18 år eller eldre, for å få innvilget et refinansieringslån hos denne banken. Det er også veldig praktisk at et refinansieringslån hos Bluestep har en relativt lang nedbetalingstid, for denne er på 30 år.

Når Bluestep først krever at du må stille sikkerhet i bolig, så er det praktisk at du har flere muligheter innenfor dette kravet. Du kan nemlig stille både primærbolig og sekundærbolig som sikkerhet for lånet, og størrelsen på lånet vil variere med utgangspunkt i boligens verdi.

Med primærbolig mener vi en bolig hvor du har fast boligadresse. En primærbolig er altså boligen hvor du bor mesteparten av tiden. En sekundærbolig er andre boliger du har eierandel i eller tilgang til. Maksimal belåningsgrad på disse er forholdsvis 85 % og 75 %.

Ulemper

Refinansieringslånet hos Bluestep er et lån som faller under kategorien lån med sikkerhet, siden du er avhengig av å ha dette for å få lånesøknaden din innvilget. Det betyr at hvis du ikke har egen bolig, så må du spørre noen du kjenner, hvis du ønsker dette lånet.

Bluestep har dessuten en ganske høy nominell rente, da den varierer mellom 5,85 % til 10,35 %. Den nedre grensen er akseptabel, men den kan også øke til en ganske høy verdi. Men sammenlignet med rentekostnadene på flere smålån, er dette ikke så ille.

Det er viktig å huske at den nominelle renten kommer i tillegg til blant annet et etableringsgebyr som ligger mellom 1 og 4 % av lånebeløpet, har den effektive renten potensiale til å bli ganske høy. Det er uheldig for en person uten fulltidsjobb.

Vi mener

Som hos de fleste banker, er kundenes tilbakemeldinger litt blandet. Noen er veldig fornøyde, mens andre ikke er like fornøyde. Dette er imidlertid helt normalt, da misnøye er en ganske normal reaksjon hvis man ikke får innvilget lån.

I tillegg har vi lagt merke til at Bluesteps rentekostnader har en klar tendens til å variere noe. Varierende rentekostnader er noe svært få er glade i, men det er mye en gjør dersom man står midt i en krisesituasjon. Men det er likevel veldig lurt å sjekke ut andre alternativer.

Vi synes dessuten at det er veldig fint at du ikke trenger å skamme deg over tidligere feiltrinn i møte med Bluestep. Bluestep er en bank som vil gjøre det de kan for å hjelpe deg å rette blikket fremover!

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,95% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.668.466, totalt kr 3.668.466

Søk her

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Dersom du har … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Før i tiden måtte man logge seg inn på desktop eller laptop med en kodebrikke når man skulle inn i nettbanken … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Det er … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Refinansiering handler om at man tar opp et … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Dersom du har barn finnes det … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!