DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Bluestep

BlueStep
Aldersgrense 18 år
Lånegrense Kr 10 000 000
Effektiv rente 5,95%
Etableringsgebyr Kr 950
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 25 år

Bluestep er en bank som har vært i drift siden 2005, og de har spesialisert seg innenfor boliglån, refinansiering og sparing. I løpet av sin levetid har de hjulpet flere tusen mennesker, som har blitt møtt med en kald skulder hos andre banker.

Hos Bluestep har altså du muligheten til å låne penger, samt få hjelp til både mellomfinansiering og refinansiering. Her er målet at hjelpen fra dem skal resultere i en økonomisk situasjon som er stabil for deg som kunde.

I flere av de største bankene blir lånesøknader behandlet automatisk, og da er det lite rom for å være ‘’annerledes’’. Men Bluestep har ‘’annerledes’’ som et av sine verdiord, i tillegg til at de lover deg en grundig og individuell gjennomgang av lånesøknaden din uansett.

Bluestep er altså en bank som er opptatt av individualitet. Det kommer til uttrykk gjennom flere faktorer med denne banken.

Refinansiering hos Bluestep

Refinansiering vil i seg selv være et smart valg. Hvis du har mange smålån i flere forskjellige banker, så betaler du rentekostnader til hver enkelt bank – og det er noe som kan bli veldig dyrt veldig fort. Det er ofte slik gjelden vokser seg over hodet på deg.

Men om du finner en bank som er villig til å gi deg et refinansieringslån, så får du samlet alle de forskjellige smålånene i et eneste lån. Det å ha kun ett lån vil automatisk gjøre det enklere for deg å forholde deg til gjelden din. Da betaler du også renter til kun én bank.

Hos Bluestep kan du få innvilget en lånesøknad om et refinansieringslån, selv om du har høy forbruksgjeld eller betalingsanmerkninger. Mens dette ofte er et problem for de tradisjonelle bankene, så er det ikke det for Bluestep.

Vilkår for refinansiering

For å få en lånesøknad for et refinansieringslån hos Bluestep må du oppfylle enkelte vilkår. Bankens hensikt med disse vilkårene er å sikre at både du og banken inngår en god avtale:

  • Du må være 18 år eller eldre
  • Du må kunne stille sikkerhet i egen eller annens bolig

Denne bankens liste over vilkår er veldig liten, da den kun inneholder to vilkår. Det er ikke vanskelig å bli kvalifisert for et refinansieringslån hos Bluestep, med andre ord.

Du må være 18 år eller eldre, men utover det stilles det ingen krav til hvordan din økonomiske forhistorie eller nåværende jobbsituasjon ser ut. Det viktigste er at du har muligheten til å betale for deg og kan stille sikkerhet i bolig.

Du er altså ikke avhengig av å være fast ansatt i en bedrift. Det er ofte en forutsetning i andre banker, da det er en form for ekstra sikkerhet. Men Bluestep er en bank som er fleksible i møte med deltidsansatte, vikarer og selvstendig næringsdrivende.

Nøkkeltall

  • Aldersgrense: 18 år
  • Inntektskrav: iht. økonomisk situasjon og boligens verdi
  • Lånebeløp: fra 250 000 kr
  • Etableringsgebyr: Fra 1 til 4 % av lånebeløpet
  • Nominell rente: fra 5,85 % til 10,35 %
  • Sikkerhet i bolig: Ja
  • Nedbetalingstid: 30 år

Fordeler og ulemper

Når du ønsker å ta opp et refinansieringslån, så er det lurt å vurdere flere forskjellige banker. Når du gjør en slik vurdering er det viktig å være realistisk, for det finnes både fordeler og ulemper med de fleste alternativer.

Nedenfor skal vi se nærmere på fordelene og ulempene som forekommer med et refinansieringslån hos Bluestep.

Fordeler

Den største fordelen ved å ta opp et refinansieringslån hos Bluestep, er at du ikke er nødt til å være fast ansatt for å være kvalifisert til denne typen lån. Det viktigste for denne banken er at du er i stand til å betale det du skylder, og ikke hvor mange dager i uken du jobber.

I tillegg til det må du være 18 år eller eldre, for å få innvilget et refinansieringslån hos denne banken. Det er også veldig praktisk at et refinansieringslån hos Bluestep har en relativt lang nedbetalingstid, for denne er på 30 år.

Når Bluestep først krever at du må stille sikkerhet i bolig, så er det praktisk at du har flere muligheter innenfor dette kravet. Du kan nemlig stille både primærbolig og sekundærbolig som sikkerhet for lånet, og størrelsen på lånet vil variere med utgangspunkt i boligens verdi.

Med primærbolig mener vi en bolig hvor du har fast boligadresse. En primærbolig er altså boligen hvor du bor mesteparten av tiden. En sekundærbolig er andre boliger du har eierandel i eller tilgang til. Maksimal belåningsgrad på disse er forholdsvis 85 % og 75 %.

Ulemper

Refinansieringslånet hos Bluestep er et lån som faller under kategorien lån med sikkerhet, siden du er avhengig av å ha dette for å få lånesøknaden din innvilget. Det betyr at hvis du ikke har egen bolig, så må du spørre noen du kjenner, hvis du ønsker dette lånet.

Bluestep har dessuten en ganske høy nominell rente, da den varierer mellom 5,85 % til 10,35 %. Den nedre grensen er akseptabel, men den kan også øke til en ganske høy verdi. Men sammenlignet med rentekostnadene på flere smålån, er dette ikke så ille.

Det er viktig å huske at den nominelle renten kommer i tillegg til blant annet et etableringsgebyr som ligger mellom 1 og 4 % av lånebeløpet, har den effektive renten potensiale til å bli ganske høy. Det er uheldig for en person uten fulltidsjobb.

Vi mener

Som hos de fleste banker, er kundenes tilbakemeldinger litt blandet. Noen er veldig fornøyde, mens andre ikke er like fornøyde. Dette er imidlertid helt normalt, da misnøye er en ganske normal reaksjon hvis man ikke får innvilget lån.

I tillegg har vi lagt merke til at Bluesteps rentekostnader har en klar tendens til å variere noe. Varierende rentekostnader er noe svært få er glade i, men det er mye en gjør dersom man står midt i en krisesituasjon. Men det er likevel veldig lurt å sjekke ut andre alternativer.

Vi synes dessuten at det er veldig fint at du ikke trenger å skamme deg over tidligere feiltrinn i møte med Bluestep. Bluestep er en bank som vil gjøre det de kan for å hjelpe deg å rette blikket fremover!

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,95% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.668.466, totalt kr 3.668.466

Søk her

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Den første kostnaden du sannsynligvis vil pådra … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!