DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Balansebank

Aldersgrense Oppgis ikke
Lånegrense Oppgis ikke
Effektiv rente 5,89%
Etableringsgebyr Fra 2,5%
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 25 år

Balansebank er en merkevare under Sandnes Sparebank. Dette er en bank som har spesialisert seg innen refinansiering og omstartslån. Hos denne banken kan du søke lån selv om du har et par betalingsanmerkninger, så det er et godt alternativ til tradisjonelle banker.

Det oppgis ikke eksplisitt når denne merkevaren ble etablert, men Sandnes Sparebank ble etablert allerede i 1875. De ble registrert som ordinær bank i 1995, og siden den gang har de jobbet jevnt og trutt. I dag er de en av de mest brukte bankene i Rogaland.

Sandnes Sparebank har avdelingskontorer forskjellige steder i Rogaland, men merkevaren Balansebank er en heldigital bank. Det betyr at banktjenesten er nettbasert, og at det er via e-post eller telefon at du kan komme i kontakt med rådgiverne som jobber der.

Hos Balansebank ligger listen for å søke om refinansieringslån svært lavt. Uansett hvor rotete din økonomiske forhistorie er, så betyr ikke det at du automatisk vil få nei i denne banken.

Refinansiering hos Balansebank

Dersom du har flere smålån i forskjellige banker, så kan det være lurt å undersøke hvilke muligheter du har i forbindelse med refinansiering. Når du refinansierer lånene dine, så låner du penger med en annen bank, slik at du får samlet all gjelden din hos én bank.

Refinansiering vil gjøre det mye enklere for deg å håndtere gjelden din. Du vil også kunne spare penger på sikt, fordi du kun betaler renter og lignende til én bank. Dersom du har smålan i flere banker, så er dette løpende kostnader i hver eneste bank.

Hos Balansebank kan du få innvilget et refinansieringslån uansett hvordan din økonomiske forhistorie ser ut. En av deres rådgivere vil nemlig gjøre en individuell vurdering av deg og din økonomi, for å finne ut om de har anledning til å gjelde deg eller ikke.

Vi finner generelt ganske lite informasjon om refinansieringslån i denne banken. Det forutsetter at du kan stille med sikkerhet i bolig, men utover det er det veldig lite informasjon å hente på nettsiden deres.

Vilkår for refinansiering

Denne bankens nettside oppgir ikke mye utfyllende informasjon. Det resulterer i en vilkårsliste som er svært kort, og vi kan ikke si med sikkerhet at dette er det eneste vilkåret som må oppfylles. Men Balansebank gjør en ting ganske klart, og det er at:

  • Du må kunne stille med sikkerhet i bolig.

Balansebank har altså spesialisert seg i lån med sikkerhet. Hensikten med disse kriteriene er å sikre at begge parter (altså du og banken) inngår en avtale som er best mulig for alle de involverte.

Nøkkeltall

  • Aldersgrense: Det oppgis ikke
  • Inntektskrav: Det oppgis ikke
  • Lånebeløp: Det oppgis ikke
  • Etableringsgebyr: fra 2,5 % (av lånebeløpet)
  • Nominell rente: fra 5,45 %
  • Sikkerhet i bolig: Ja
  • Nedbetalingstid: 25 år

Fordeler og ulemper

Før inngåelse av en avtale om et refinansieringslån hos en bank, så bør du vurdere flere forskjellige banker. Det er fort gjort å ta til takke med den som virker som den beste. Men selv om det umiddelbart ser ut som en god avtale, er ikke sikkert at det er det i det lange løp.

I tillegg er det viktig å huske at det vil forekomme både fordeler og ulemper med alle bankene. Hensikten med å vurdere flere banker er altså ikke å finne den beste banken, men den banken som kan tilby deg den beste avtalen.

Nedenfor skal vi se på hvilke fordeler og ulemper du bør være oppmerksom, dersom du velger å inngå en avtale om et refinansieringslån gjennom Balansebank.

Fordeler

Hos Balansebank har du muligheten til å få lån uansett hvordan din arbeidssituasjon og din økonomiske forhistorie ser ut. Du kan altså søke refinansieringslån selv om du har betalingsanmerkninger, annen høy gjeld eller akkurat har mistet jobben.

Så lenge du kan stille med sikkerhet i egen bolig, så har du en like god sjanse som alle andre til å få innvilget et refinansieringslån hos denne banken.

Sammen med rådgiveren din i Balansebank vil du lage en individuell handlingsplan. For at økonomien din skal bli friskmeldt, så må du følge denne planen. Det er det som skal til for at du skal kunne søke om ordinært lån en gang i fremtiden.

Balansebank opererer med en nedbetalingstid på 25 år. Det betyr at du har muligheten til å betale ned gjelden din uten at det nødvendigvis vil merkes veldig på den økonomiske situasjonen din. Men det vil naturligvis variere med utgangspunkt i størrelsen på gjelden.

Ulemper

Balansebank er en bank som tilbyr kun lån med sikkerhet i bolig. Det betyr at du må ha en bolig å stille som sikkerhet for lånet. Det kan være din egen bolig, eller det kan være boligen til noen du kjenner. Men sistnevnte kan du naturligvis gjøre kun med tillatelse fra personen.

Denne banken opererer med en nominell rente som begynner på 5,45 %. Dette er altså en fra-verdi, og det er derfor vanskelig å si hvor rentekostnadene stopper. Det er en faktor som kan variere i stor grad. Hvis det ikke hadde vært en fra-verdi, så ville det vært en grei verdi.

Bankens etableringsgebyr er fra 2,5 %. Mer enn det får vi ikke oppgitt, men antageligvis er det 2,5 % av lånebeløpet som menes her. Men ettersom det ikke oppgis noen ramme for lånebeløp, så er det veldig vanskelig å se for seg hvor høyt etableringsgebyret blir.

Det er ikke bare informasjon om rammen for lånebeløp som mangler her. Vi får heller ikke oppgitt aldersgrense eller om det stilles noe krav i forbindelse med låntakers inntekt. Det er noe som absolutt burde være inkludert på nettsiden.

Vi mener

Så lenge du kan stille med sikkerhet i bolig, er det mulig for deg å få et refinansieringslån i Balansebank uansett hvilke økonomiske utfordringer du har. Det er noe som setter denne banken i et veldig fint lys.

Men det er også det eneste vi kan si med sikkerhet. Banken opererer med fra-verdier i forbindelse med både nominell rente og etableringsgebyr, og det oppgis ingen ramme for lånebeløp. Derfor er det litt vanskelig å gi et klart bilde av hva du kan forvente deg her.

Det er med det ikke sagt at Balansebank leverer et dårlig produkt, men slik vi ser det så bør bankens potensielle låntakere få litt mer informasjon før de går i gang med selve søknadsprosessen.

Eff.rente 5,89%, lån 2.000.000,- o/25 år, kostnad 1769.957,- Totalt 3.769.957

Søk her

Bankoverføringer har blitt bedre

Det er ingen tvil om at teknologi har hatt en stor innvirking på nettbetalinger og banknæringen i Norge. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan teknologien har bidratt til å hjelpe bankoverføringer å bli bedre, hva bankene gjør for å holde følge med teknologien og sist men ikke minst hvordan de kan være konkurransedyktig i fremtiden. Hvordan har teknologi påvirket overføringer? Det vi kan se den dag i dag er at teknologi har påvirket hvilke betalingsløsninger vi har og hvordan vi overfører penger på. For det første er alt mer tilgjengelig enn før og det er sikrere enn noen … Les mer

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Hvilke kostnader er forbundet med et lån?

Når du er på utkikk etter et lån, er det viktig å forstå kostnadene forbundet med det lånet. Det er mange ulike kostnader som kan følge med å ta opp lån, og det er viktig å være klar over alle før du skriver under på eventuelle papirer. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de ulike kostnadene knyttet til lån og hva du kan forvente å betale. Det er faktisk ganske store forskjeller fra bank til bank her. Vi vil også gi noen tips til hvordan du kan spare penger på lånet ditt! Oppstartsgebyr Den første kostnaden du sannsynligvis vil pådra … Les mer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Refinansiering gir mulighet for nye investeringer

Det er ingen hemmelighet at en privatøkonomi med mange smålån fort kan bli kostbart. Dette gjelder spesielt for deg som ønsker å øke avkastningen på kapitalen din mest mulig. Årsaken til at dette fort kan være kostbart er ikke nødvendigvis fordi beløpene du har utestående er høye, men heller at den aktive renten på slike lån gjerne er svært høy. Derfor kan det være lurt å samle slike rån i et nytt refinansieringslån, for deretter å kunne bruke den frigitte kapitalen som tidligere har gått til rentekostnader, på nye inntektsbringende investeringer. Et godt eksempel på muligheter man kan benytte disse … Les mer

Finans for nybegynnere

Det føles alltid veldig trygt og greit å ha pengene i banken. Da er de alltid tilgjengelige dersom man har behov for dem, og man vet at de er trygge. Man tenker også at dersom man bare lar dem bli stående på en bankkonto vil man kunne få renter som gjør at verdien stiger over tid. Det mange derimot ikke er like klar over er at rentene man får på en sparekonto ofte er lavere enn selve verdiøkningen på varer og tjenester i markedet. Når dette er tilfelle vil faktisk verdien på produkter stige mer enn du får igjen på … Les mer

Oppstartslån – et nyttig verktøy

Oppstartslån

Går du med en liten drøm om å kunne være din egen sjef og ta alle bestemmelser selv? Da skal du vite at dette er en drøm som er fullt mulig å oppnå, bare du vil det sterkt nok selv. Du må også være forberedt på at det å drive en virksomhet er ikke bare dans på roser. Erfaring fra andre som har gått med samme drøm og som endelig har turt å ta steget til å realisere det, viser at det fort tar 2 år før man faktisk begynner å tjene på virksomheten sin. I løpet av disse to … Les mer

Refinansiering av dyr gjeld – Få kontroll igjen

Bekymringer

Norge er et fint land med flott natur, hyggelige mennesker og sånn høvelig godt vær, av og til. Rundt om i verden anses Norge som et rikt land der dets innbyggere lever et godt og bekymringsfritt liv. Vel, dette stemmer nok delvis. Det er helt sant at Norge er et rikt land med utrolig flott natur og hyggelige mennesker. Vi har mange goder som tildeles landets innbyggere stadig vekk. Men bekymringsfritt, det kan nok diskuteres. Vi behøver ikke å frykte for eksempel krig og sult siden Norge er et trygt land, men lik alle andre, så har vi bekymringer vi … Les mer

Nye betalingsmetoder du kan bruke på nettet

betalingsmetoder du kan bruke på nettet

Har du lurt på hvorfor betalingstjenester som Skrill, Neteller og Paysafecard ikke lenger finnes i Norge? Det er et resultat av at norske myndigheter har kjørt en offensiv for å begrense trafikken til utenlandske spillselskaper, også kjent som nettcasino. Det som egentlig var ment å kun ramme casino-bransjen, har dessverre rammet en hel næring og gjort at flere metoder har valgt å trekke seg ut av Norge. Også norske banker er berørt, hvor spillerne ikke lenger kan verken bruke VISA eller MasterCard til å betale, ei heller utføre direkte bankoverføringer. Selv om det på kort sikt har betydd kroken på … Les mer

Situasjoner hvor refinansiering kan være aktuelt

årsaker til gjeldsproblemer

Penger og økonomi er noe folk flest har et variende forhold til. Enkelte har ikke noen problemer med det i det hele tatt, mens dette er noe som er veldig vanskelig for andre. For de som befinner seg i situasjoner hvor problemene føles høye som fjell, finnes det heldigvis noe som kalles refinansiering. I praksis gir det folk en gylden mulighet til å rydde opp i det økonomiske uføre på en ordentlig og god måte. Refinansiering kan være aktuelt i en rekke situasjoner. Kanskje har du tatt opp forbrukslån for å spille på norske casinoer, eller så dukket det kanskje … Les mer

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!