DigiFinans

DigiFinans

Kr 65 000 o/ 5 år, mnd 1.562 kr. Total kostnad for lånet er da 93.730 kr. Nom rente 13,49 %, effektiv rente er 14,9%.

Søk her

Balansebank

Aldersgrense Oppgis ikke
Lånegrense Oppgis ikke
Effektiv rente 5,89%
Etableringsgebyr Fra 2,5%
Termingebyr Kr 45
Nedbetalingstid 25 år

Balansebank er en merkevare under Sandnes Sparebank. Dette er en bank som har spesialisert seg innen refinansiering og omstartslån. Hos denne banken kan du søke lån selv om du har et par betalingsanmerkninger, så det er et godt alternativ til tradisjonelle banker.

Det oppgis ikke eksplisitt når denne merkevaren ble etablert, men Sandnes Sparebank ble etablert allerede i 1875. De ble registrert som ordinær bank i 1995, og siden den gang har de jobbet jevnt og trutt. I dag er de en av de mest brukte bankene i Rogaland.

Sandnes Sparebank har avdelingskontorer forskjellige steder i Rogaland, men merkevaren Balansebank er en heldigital bank. Det betyr at banktjenesten er nettbasert, og at det er via e-post eller telefon at du kan komme i kontakt med rådgiverne som jobber der.

Hos Balansebank ligger listen for å søke om refinansieringslån svært lavt. Uansett hvor rotete din økonomiske forhistorie er, så betyr ikke det at du automatisk vil få nei i denne banken.

Refinansiering hos Balansebank

Dersom du har flere smålån i forskjellige banker, så kan det være lurt å undersøke hvilke muligheter du har i forbindelse med refinansiering. Når du refinansierer lånene dine, så låner du penger med en annen bank, slik at du får samlet all gjelden din hos én bank.

Refinansiering vil gjøre det mye enklere for deg å håndtere gjelden din. Du vil også kunne spare penger på sikt, fordi du kun betaler renter og lignende til én bank. Dersom du har smålan i flere banker, så er dette løpende kostnader i hver eneste bank.

Hos Balansebank kan du få innvilget et refinansieringslån uansett hvordan din økonomiske forhistorie ser ut. En av deres rådgivere vil nemlig gjøre en individuell vurdering av deg og din økonomi, for å finne ut om de har anledning til å gjelde deg eller ikke.

Vi finner generelt ganske lite informasjon om refinansieringslån i denne banken. Det forutsetter at du kan stille med sikkerhet i bolig, men utover det er det veldig lite informasjon å hente på nettsiden deres.

Vilkår for refinansiering

Denne bankens nettside oppgir ikke mye utfyllende informasjon. Det resulterer i en vilkårsliste som er svært kort, og vi kan ikke si med sikkerhet at dette er det eneste vilkåret som må oppfylles. Men Balansebank gjør en ting ganske klart, og det er at:

  • Du må kunne stille med sikkerhet i bolig.

Balansebank har altså spesialisert seg i lån med sikkerhet. Hensikten med disse kriteriene er å sikre at begge parter (altså du og banken) inngår en avtale som er best mulig for alle de involverte.

Nøkkeltall

  • Aldersgrense: Det oppgis ikke
  • Inntektskrav: Det oppgis ikke
  • Lånebeløp: Det oppgis ikke
  • Etableringsgebyr: fra 2,5 % (av lånebeløpet)
  • Nominell rente: fra 5,45 %
  • Sikkerhet i bolig: Ja
  • Nedbetalingstid: 25 år

Fordeler og ulemper

Før inngåelse av en avtale om et refinansieringslån hos en bank, så bør du vurdere flere forskjellige banker. Det er fort gjort å ta til takke med den som virker som den beste. Men selv om det umiddelbart ser ut som en god avtale, er ikke sikkert at det er det i det lange løp.

I tillegg er det viktig å huske at det vil forekomme både fordeler og ulemper med alle bankene. Hensikten med å vurdere flere banker er altså ikke å finne den beste banken, men den banken som kan tilby deg den beste avtalen.

Nedenfor skal vi se på hvilke fordeler og ulemper du bør være oppmerksom, dersom du velger å inngå en avtale om et refinansieringslån gjennom Balansebank.

Fordeler

Hos Balansebank har du muligheten til å få lån uansett hvordan din arbeidssituasjon og din økonomiske forhistorie ser ut. Du kan altså søke refinansieringslån selv om du har betalingsanmerkninger, annen høy gjeld eller akkurat har mistet jobben.

Så lenge du kan stille med sikkerhet i egen bolig, så har du en like god sjanse som alle andre til å få innvilget et refinansieringslån hos denne banken.

Sammen med rådgiveren din i Balansebank vil du lage en individuell handlingsplan. For at økonomien din skal bli friskmeldt, så må du følge denne planen. Det er det som skal til for at du skal kunne søke om ordinært lån en gang i fremtiden.

Balansebank opererer med en nedbetalingstid på 25 år. Det betyr at du har muligheten til å betale ned gjelden din uten at det nødvendigvis vil merkes veldig på den økonomiske situasjonen din. Men det vil naturligvis variere med utgangspunkt i størrelsen på gjelden.

Ulemper

Balansebank er en bank som tilbyr kun lån med sikkerhet i bolig. Det betyr at du må ha en bolig å stille som sikkerhet for lånet. Det kan være din egen bolig, eller det kan være boligen til noen du kjenner. Men sistnevnte kan du naturligvis gjøre kun med tillatelse fra personen.

Denne banken opererer med en nominell rente som begynner på 5,45 %. Dette er altså en fra-verdi, og det er derfor vanskelig å si hvor rentekostnadene stopper. Det er en faktor som kan variere i stor grad. Hvis det ikke hadde vært en fra-verdi, så ville det vært en grei verdi.

Bankens etableringsgebyr er fra 2,5 %. Mer enn det får vi ikke oppgitt, men antageligvis er det 2,5 % av lånebeløpet som menes her. Men ettersom det ikke oppgis noen ramme for lånebeløp, så er det veldig vanskelig å se for seg hvor høyt etableringsgebyret blir.

Det er ikke bare informasjon om rammen for lånebeløp som mangler her. Vi får heller ikke oppgitt aldersgrense eller om det stilles noe krav i forbindelse med låntakers inntekt. Det er noe som absolutt burde være inkludert på nettsiden.

Vi mener

Så lenge du kan stille med sikkerhet i bolig, er det mulig for deg å få et refinansieringslån i Balansebank uansett hvilke økonomiske utfordringer du har. Det er noe som setter denne banken i et veldig fint lys.

Men det er også det eneste vi kan si med sikkerhet. Banken opererer med fra-verdier i forbindelse med både nominell rente og etableringsgebyr, og det oppgis ingen ramme for lånebeløp. Derfor er det litt vanskelig å gi et klart bilde av hva du kan forvente deg her.

Det er med det ikke sagt at Balansebank leverer et dårlig produkt, men slik vi ser det så bør bankens potensielle låntakere få litt mer informasjon før de går i gang med selve søknadsprosessen.

Eff.rente 5,89%, lån 2.000.000,- o/25 år, kostnad 1769.957,- Totalt 3.769.957

Søk her

Sparekonto, aksjer eller fond?

Velge investering type form

Det er ikke alt som kan planlegges i livet, særlig ikke uforutsette utgifter. Nettopp derfor er det viktig å ha en buffer tilgjengelig, og tenke gjennom langsiktig sparing som ung. Men hvordan skal du egentlig spare? Det finnes mange alternativer, og alle har sine fordeler og ulemper. Hvis vaskemaskinen ryker, vasken tetter seg eller hvis du plutselig får en dyr tannlegeregning, kan dette fort gå utover den hverdagslige økonomien. Derfor er det lurt å lage et sikkerhetsnett for seg selv. De mest vanlige spareformene vi har i Norge, er sparing i aksjer, fond og sparekonto. De fleste starter med høyrentekonto, … Les mer

Slik går du frem for å avslutte ditt kredittkort

Kredittkort

Det å ha et kredittkort kan fungere som et økonomisk sikkerhetsnett dersom uforutsette utgifter skulle dukke opp. Skulle for eksempel bilen ha behov for reparasjon på et verksted rett før lønn, kan det være gunstig å betale med et kredittkort. Betaler du tilbake beløpet du «låner» på kredittkortet fort, vil du dessuten kunne slippe de dyre rentene. Mange opplever imidlertid at bruken av kredittkort tar overhånd, noe som kan resultere i mye og dyr gjeld. Andre ønsker å kvitte seg med kredittkort, for eksempel fordi de skal søke om boliglån. Dersom du har et kredittkort vil kredittgrensen automatisk telle som … Les mer

Hva er reiseforsikring for eldre?

Strand

Reiseforsikring er kjekt å ha når man er på ferie – enten det er i inn- eller utland. Reiseforsikringer kan sikre deg økonomisk ved tap av bagasje, kanselleringer, forsinkelser og lignende. Forsikringen er dessuten god å ha dersom man skulle havne på sykehus eller skades mens man reiser. Det mange ikke vet, er at reiseforsikringer også gir deg sikkerhet her hjemme i Norge. Så lenge du er utenfor ditt eget hjem, gir reiseforsikringen deg en ekstra trygghet i hverdagen. Mange reiseforsikringer har imidlertid en øvre aldersgrense, noe det er verdt å være obs på. Reiseforsikring og aldersgrense Dersom du har … Les mer

Slik benytter du deg av mobilbetaling

Mobilbetaling

I dag har majoriteten av nordmenn en smarttelefon, og mye av hverdagen utspilles nettopp via mobilen. Det har blant annet blitt veldig populært med mobilbetaling, noe som betyr at du overfører penger til en annen part via mobiltelefonen din. Enten du skal overføre penger til en venn eller betale for varer i butikken, er det ofte mulig å benytte seg av mobilbetaling. La oss se nærmere på noen av de ulike formene for mobilbetaling som eksisterer! Nettbank på mobilen Før i tiden måtte man logge seg inn på desktop eller laptop med en kodebrikke når man skulle inn i nettbanken … Les mer

Hva er reglene for gebyrer og kontantuttak i utlandet?

Minibank Uttak Gebyrer

Planlegger du å reise på ferie eller jobbreiser til utlandet? Da er du ikke alene om å foretrekke kontantuttak fremfor bruk av kort. Mange føler at de får bedre økonomisk kontroll med kontanter, pluss at de får mulighet til å kjøpe varer i butikker som ikke har bankterminal. Dersom du finner en minibank i utlandet, er det imidlertid ikke gratis å ta ut kontanter. I de fleste tilfeller vil det tas et gebyr! La oss se nærmere på hvilke regler som gjelder når det kommer til gebyrer på kontantuttak i utlandet. Gebyrer ved uttak i minibank i utlandet Det er … Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån

Refinansiering av smålån

Mange nordmenn har dyre smålån og kredittkortlån. Dette er lån uten sikkerhet, noe som betyr at renten i mange tilfeller er mye høyere enn på lån med sikkerhet. Et forbrukslån kan gjerne ha renter på 12 % eller mer, mens et boliglån til sammenligning kanskje har en rente på rundt 1,5 %. Dersom du har mange smålån å betale ned på, kan dette ofte medføre mange og dyre rentekostnader hver eneste måned. Mange ønsker derfor å refinansiere lånene sine, da dette kan spare dem for tusenvis av kroner årlig. Hva er refinansiering? Refinansiering handler om at man tar opp et … Les mer

Se etter potensielle fradrag i skattekortet!

Skattefradrag skattekort

Mange er ikke klar over at de har rett på fradrag på skatten. Dersom du tar en kikk på skattekortet ditt, vil du se at det finnes mange ulike poster som kan gi rett på skattefradrag. Vi kan for eksempel nevne barn i barnehage, renter på lån og reisekostnader til og fra arbeidsplassen. Med fradrag kan du få litt mindre å betale i skatt, noe som kan gi deg mer penger til overs i hverdagen. Vi skal her se nærmere på ulike ting som kan gi rett på fradrag i skattekortet! Helse og familie Dersom du har barn finnes det … Les mer

Ulike måter å betale tilbake restskatt på

Skatt

Fikk du restskatt i årets skatteoppgjør? Da er du ikke alene. Hvert år mottar rundt 800 000 nordmenn restskatt, og det gjennomsnittlige beløpet som må betales tilbake er på 26 000 kroner. Dette oppleves som et stort beløp for de fleste, og kan være veldig merkbart på økonomien. Det å betale tilbake restskatt er det viktig å betale tilbake pengene som avtalt. Hvis du ikke betaler i tide kan det nemlig påløpe forsinkelsesrenter, noe som kan bli fryktelig dyrt. Er du usikker på hvordan du skal klare å betale tilbake restskatt? Vi skal her dele noen tips med deg! Mulig … Les mer

Slik unngår du restskatt

Sjekke skatten

Hvert år venter millioner av nordmenn spent på resultatet av skatteoppgjøret. Det store spørsmålet er alltid: Får du penger tilbake på skatten, eller blir det restskatt? De fleste håper naturligvis på førstnevnte, da dette kan bety ekstra penger til sparing, forbruk eller investeringer! I snitt får nærmere 3 millioner nordmenn tilbake penger under skatteoppgjøret, mens rundt 800 000 opplever å få restskatt. Når man får restskatt er beløpet i gjennomsnitt på rundt 26 000 kroner, noe som kan utgjøre en sur regning! Heldigvis er det mulig å unngå restskatt. Vi skal her se nærmere på hvordan du kan sikre at … Les mer

Lønner det seg med kontantuttak?

kontantuttak minibank

Mange foretrekker å gjøre kontaktuttak i minibank fremfor å bruke kort til betaling i utlandet. Dermed kan de betale kontakt i butikker og restauranter, og la kortet ligge trygt igjen i en safe på hotellrommet. Noen vil nok foretrekke å ha kontanter i lomma, mens andre verger til kortbruk alene. Begge situasjoner vil naturlig nok medføre forelder og ulemper. Når du kun betaler med kontanter, vil du eksempelvis gå glipp av den innbakte kjøpsforsikringen i et kredittkort, for eksempel. Hva er egentlig best – å betale med kort, eller å betale med kontant? Begge deler kan ha sine fordeler og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!